Şimdi Ara

C Sınıfı SUV mu ? D sınıfı Sedan mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
10.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gayet cüsseli güçlü çekişli bir araç

Fakat bu qasqhai felan patates geliyor bana bunların yerine gider mondeo talisman filan alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce ihtiyacını ortaya koyarsın. Ailenle oturup birşeyleri kafanda netleştirip belirlersin.

Aile arabası, genç arabası, uzun yolda kullanım, şehir içi kullanım , bagaj hacmi, güvenlik, konfor, performans, bakım masrafı, yakıt tüketimi vs.. bilimum kriterlere göre bakarsan, az çok arabada görmek istediğin şekil ortaya çıkar.

Neticede belirleyeceğin ihtiyaçlarına uygun zaten 2-3 model araç kalır, onların arasında kalırsın

Suv mu alayım D sınıfı sedan mı ? Herkesın hayat tarzına göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 18 Haziran 2016; 12:14:52 >
  • Engebeli köy yollarında c SUV şehirde d sedan

• quote:

Orijinalden alıntı: algülümvergülüm

Captiva sahibiyiz

Gayet cüsseli güçlü çekişli bir araç

Fakat bu qasqhai felan patates geliyor bana bunların yerine gider mondeo talisman filan alırım

Yanlış anlama da sende captiva var diye yazmıyorum. Bana da captiva elden ayaktan düşmüş vasat çakma bir kore jipini andırıyor. Hem son zamanlarda captivaya binenleri gördükçe gülmeden edemiyorum malum 35-40 bandına kadar indi

• SUV bence zorunluluk olmadığı müddetçe alınacak araç tipi değil.
    O yüzden D sınıfı sedan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Bizde 4 yıldır var hocam

Sport en dolu modeli

Zevkli araç bence

• tartekin kullanıcısına yanıt
    Forumun bu konuda sağlam savunucusuydum yalnız babamın sağlık durumu ve aşırı ısrarları sonucu d Sedan passattan daha pahalı olan C suv Crv ye geçtim.

Ben alacak olup kararsız olanlara kesinlikle gidip d Sedan tavsiye ederim. Rahat, konforlu, sessiz, yol tutuş ve rüzgardan etkilenme olarak daha iyi ve en kötü d Sedan en iyi C suvdan 2 gömlek daha kaliteli.

Peki Suvun avantajı ne şu anda kullandığım araç Crv tam 1720 kg. Gereksiz ağır, tüketim yüksek, yol tutuşu d Sedandan zayıf yüksek ve süspansiyonları yumuşak olduğu için yatma eğilimi var. Yalıtım ve malzeme kalitesi kötü. Tek avantajı ise rahat inip binebilmek, geniş olması, bagajın yüklemesi kolay olması bir de trafiği yukarıdan izlemek. Aslında d Sedanlarda bagaj daha büyük ama yüklemek zor. Son olarak insanlar jip diyor bu en büyük kriter 😄

Sonuç olarak gidin mondeo alın, Passat alın şu ara insigniayı bedava veriyorlar ona bakın d Sedan tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 18 Haziran 2016; 13:00:03 >

• C segmenti Suv araçlar evrimini tamamlayamamış araçlar gibi geliyor bana, her şeyden birazcık var fakat hiç bir şey tam değil...

D segmenti sedanlar ise ne amaçladıysa onu sunar, performans ise beklenti onu verir, çoğu konfor konusunda iyi durumda

C suv 'lar bence jip hevesi olanların hevesini alması adına sunulmuş araçlar :) Nedense ısınamıyorum
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Vetenes selam ..Bildiğim kadarı ile sen zaten konu açmıştın CR-V den yaka silkiyordun..Markaya özel sıkıntılar olmasın?? Mesela bende (yurdışında kullanıyordum) Mitsubishi Outlander vardı ..5 yaşında olmasına rağmen tüketim harici dediğin sıkıntılar pek yoktu..Araç 3500 cc ve 4x4 tü tabi ki..Ağırlık merkezi aşağıda olduğu için çok aşırıya kaçmazsan savrulma vs yoktu..Passat ı DSG yüzünden almam biliyorsun..yeni kasa gelecek İnsignia veya makyajlanacak Mondeo dan biri olabilir
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Yorum süper ve doğru.ah ah..D sınıfı SUV alabiliyor olsaydım zaten bu konuyu açmama gerek yoktu
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Bilirsin belki test sürüşler yapıyorum uzun süreli tüm d Sedanlar ve suvları kullandım neredeyse. Kullandığınız araç gerçekten güzel ancak Türkiye'de d Sedan olarak en pahalı araç Passat o da 150 bin.

150 bine alınabilecek suvlar belli Crv, x trail, belki benzinli forester, bunlar. Bu grup bu sınıfın en iyileri ancak x trail şanzıman sıkıntılarına sahip. Forester çok başarılı ancak malum iç mekan kalitesi ve yalıtımı has bir Japon. Crv de kötü bir araç değiş şimdilik memnunum ancak 180 km'de yolda kalmasaydık iyiydi 😄

D Sedan olarak talisman falan balon beğenmiştim ancak uzun süreli testlerde pek memnun kalmadım. Mondeo ise iç hacim hariç d sınıfının kalite, yalıtım olarak en iyisi denebilir. D sınıfında gözümde yıllardır 2 model oynar biri Passat diğeri mondeo. Şu anda zaten Passat alınmaz çünkü seneye motor gamı tamamen değişecek ancak Ford üstündeki mallığı atıp mondeoyu 1.5 ecoboost + powershift şanzıman ile satarsa gidin alın derim :)

• sedan sevmiyorum, d sınıfı hb 1-2 tane var, hb sevdiğim için bende bir sonraki aracımı mecbur c-suv alacağım, arka silecek olmadan rahat edemiyorum
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Arka silecek çok işe yarıyor doğru..Yeni İnsignia liftback kasa geleceği için kesinlikle arka silecek olacaktır..Bunu düşünmemiştim bu da bir artı benim için tabi
  • Ailede aynı tartışma var. Qq gibi c suv mu veya xtrail gibi bir arabami yoksa passat mondeoya talisman gibi bir arabami.

B suv ve b sedan aktif kullanan olarak bende şu kanıya vardım.

Eğer uzun yol yapılacaksa bel ve sırt rahatsızlıkları varsa mecburen daha yumuşak bir sedan kullanmanız lazım. Zira suv lardaki ağırlık merkezî yüksekte konumlu olduğu için devrilme ve viraj kaymalarını mecburen engellemek adına daha sert süspansiyonlu olmak zorunda. Bu konuda premium markaları devre dışı tutuyorum.

Şahsen alacak olsam d sedan alırım. Ama adam gibi d sınıfı olmalı. Bu sınıfta ise almanlar en iyisi tartışmasız. Suvlarda ise Japonlar.

Tr için konuşuyor olursak kesinlikle c suvlar çok pahalı.

• Şuanda suv kullanıyorum suvlar güzel tabi ama kişisel zevkler ve renkler.Suvlarda evet 4x2 oldukları zaman arazide tabikide bir fark koyamaz ama yüksekten gitmek gerçekten güzel.
    Yüksek araçtan alçak araca geçenlerde bir mezar etkisi oluyor bunu kendi babamda söylüyor bu yüzden de çok tercih ediliyorlar.
    Ayrıca iç mekanları daha geniş ve ferah geliyor özellikle belirli bir yaşı geçmiş insanlar suv tercih ediyor benim babamı örnek verebilirim mesela ben tiguan,kuga ve sportage üç tane suv değiştirdim güzel bir sürüş keyifleri var yüksekten gitmek güzel.Ama peder imkanı olmasa tabi yere yakın spor görünümlü bir araç alırım.
    D sınıfı sedan araçlarda geniş güzel aile araçları mondeo ve superb bu konuda bence sınıfında tercih edilecek modellerden alan üzülmez konforlu ve geniş araçlar.Burada yüksek araç mı alçak araç mı kararını vermesi lazım araba alıcak kişinin ona göre tercih yapılması gerekir bence.

• Kuga da mondeoda kullandım ikiside keyifli araçlar . Ayrım yapmak zor oncelikleriniz önemli ama şunu söyleyeyim Türkiye yollarına kuga daha iyi gider. Deneyin anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: algülümvergülüm

Bizde 4 yıldır var hocam

Sport en dolu modeli

Zevkli araç bence

Çok kısa kullanma imkanım oldu 5 dk bile olmamıştır fena bir araç değil zamanında 0 km'si 75000 civarındaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bu mantığa girmeyelim diye aynı fiyat yazdım ama eksik yazmışımaynı kalite de demem daha doğru olurmuş demek ki düzelteceğim . Genel anlamda C-SUV mu daha tatmin edici bir araç yoksa D sedan mı diye arkadaşların görüşünü merak ettim ..Ben de yakında böyle bir seçim yapmak zorunda kalacağım ..Marka ve modelden ziyade kavramsal olarak bir seçim yapmam gerekiyor önce Tamam .o zaman şöyle cevaplayın siz lütfen.biri X3 diğeri 3 serisi sedan olsun ..hangisini seçersiniz??

şu videoyu izleyebilirsiniz. suv olunca ne zaman alınır. sedan neden daha çok tercih edilir.

https://www.youtube.com/watch?v=y-QiUTRC9KM

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

C segment SUV denilen segment, uydurmadan başka bir şey değil, az bir şey yüksek, Çin malı Jip, sıfır arazi.

Normal araba gibi yüksek hıza uygun değil, normal araba gibi virajlara güven içinde girmez vs...

Tamamen geri kalmış ülkelerde rağbet gören jipçik.

ABD dünyanın en geri kalmış ülkesi o zamanBoş beleş yorumlar
  • Tamamen kullanım amacınızla alakalı, kalabalık bir aile değilseniz ve çok şehirlerarası yola çıkmıyorsanız c-suv alın, geçin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.