Şimdi Ara

c# sayı bulma oyunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar c# yada c de sayı bulma oyunu yapmam gerek.
    oyunu kısaca açıklayayım
    kullanıcı basamak sayısını belirleyecek
    bu basamak sayısına sahip rastgele bir sayı üretilecek.
    kullanıcı tahminlerini yapmaya baslayacak.
    bir örnek verelim;
    programın tuttuğu sayı 1234 olsun kullanıcı tahmini ise 1456 olsun bu tahmin sonucunda program bize +1,-1
    değerini gönderecek.(bir sayısı yerinde olduğu için +1,4 sayısı olup ama yerinde olmadığı için -1)
    bilgiğinde de gecen zamana göre bir değerlendirme yapılacak.

ilgilenirseniz sevinirim.

• string a="1234";
    string b="1456";
    int arti=0;
    int eksi=0;

for(int i=0;i<b.Length;i++)
    {
    if(a.Substring(i,1)==b.Substring(i,1))
    arti++;
    else if((a.IndexOf(b.Substring(i,1))>-1) && ((a.IndexOf(b.Substring(i,1))!=i)))
    eksi++;
    }

gerisini sen halledersin artık ;)
  • hocam yeni okudum mesajını fakat bu programın çözüm yolu yanılmıyorsam sayıları karakter olarak okutmaktan geçiyo birde okudugun karakterleri bir arrayin içine attıktan sonra yani ozetle random sayı ile kullanıcının girdigi sayıyı ayrı ayrı arraylerde karşılaştırman gerekiyo bununla da kalmıyo:) birde kullanıcının girdigi her sayıyı random sayının oluşturduğu arrayin içinde var mı yo mu diye kontrol etmen gerekiyor.Zor gibi gözüküyor ama sadece uzun bence benim mailim hburaky@gmail.com sen bana bi ara mail at ben ugraşıcam bunu yapmaya yollarım sana eger gene de yapamazsan...GÜzel alıştırma olacak bana görüşmek üzere
  • sevgili arkdslar bu programın bana kodları yazarmısnız . yazarsnız cok sevinirim. :)
  • bak şu şekilde yapabilirsin..

Bilgisayarın tuttuğu sayı diziye aktarıp orda tutacaksın.
    Daha sonra kendi girdiğin sayıyıda diziye atıp tek tek bilgisayarın tuttuğu sayı dizi sindekilerle karşılaştıracaksın(Contains metodu işine yarar)
    Eşleşen varsa diziden kaldıracaksın(RemoveAt metodu işine yarar)...
    PC'nin sayılarının tutulduğu dizide hiç eleman kalmadığında sayı tahmin edilmiş olucak ve gerisinde ne istersen yaprasın...

kodları yazmıyorum çünkü kendin yazarak ancak ne yaptığını öğrenebilirsin...Tabi bu işi öğrenmek istiyorsan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.