Şimdi Ara

C++ Qt hatamı bulamıyorum acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamün aleyküm.
    C++ ile Qt öğrenmeye başladım iyi gidiyodu ama kendim bi uygulama yapıyım dedim.Yaptım herşey hazır ama sinyal bağlama konusunda bi hata var.Hatayı bulamıyorum herşey doğru gözüküyor.Saatlerdir uğraşıyorum kafayı yiycem.Dosyaları upload ettim inceleyen herkese çok teşekkürler.

Hata resmi:
     C++ Qt hatamı bulamıyorum acil yardım

Dosya link: https://mega.nz/#!tNF3iZhL!YUxX7of19oWQawxVFZhsN5mPaet5uK_iWdnvY1js0es

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byking483 -- 28 Haziran 2016; 19:41:55 >

• byking483 B kullanıcısına yanıt
    Aleyküm Selam;

Orada verilenler uyarıdır, hata değildir. Qt'da signal ve slot isimlendirmeleri snake_case biçiminde yazılması önerilmez, işte Qt bunun uyarısını veriyor. Diyor ki yani signal ve slot isimlerini camelCase şeklinde yaz diyor. Örnek: void on_lineEdits_textChanged() şeklinde değil de void onLineEditsTextChanged() şeklinde yazmanı öneriyor Qt. Lakin uygulaman yine de çalışır.

Şöyle olabilir:
    MainWindow.ui Dosyası
    MainWindow.h Dosyası
    MainWindow.cpp Dosyası

• Cevabınız için çok teşekkürler.Hata değil uyarı ama kontroller bende çalışmadı yani cancel butonunu close() slotuna bağladım ama çalışmamıştı.Dediklerinizi eve gittiğimde deniycem.Çok sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byking483 -- 28 Haziran 2016; 22:46:03 >
  • Denedim uyarılar gitti ama yine aynı sonuç hiç bir işlev çalışmıyor.Windows ve mac ortamında denedim ama ne hikmetse olmuyor ya.
    ui_login.h adlı dosyayı siz mi kodladınız? Ayrıca projeyi nasıl oluşturdunuz? Qt Widgets Application mı seçmiştiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programmer_Kanguru -- 29 Haziran 2016; 2:16:11 >
  • Programmer_Kanguru P kullanıcısına yanıt
    ui_login.h yi uic kullanarak ui dosyasından oluşturmuştum.Projeyi QWidget app olarak oluşturmuştum.Şimdi Qt designer kullanmadan tamamen kodla tekrar yazdım bu sefer tıkır tıkır çalıştı.Projede bi yerde hata yaptım ama neyse bulamadım.Oluştururken mi yaptım nerde bulamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullandığınız Qt sürümü kaç? Ayrıca tüm Qt çalışmalarınızı Qt Creator üzerinden yapmanızı öneririm. Designer olayı zaten Qt Creator içinde mevcut. New Project diyerek Qt Widgets Application ile masaüstü yazılımlarınızı yapabilirsiniz. Eğer başka sualleriniz varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programmer_Kanguru -- 29 Haziran 2016; 15:31:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Driver bulamadım yardım ...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Qt 5.7 kullanıyorum.Her şey için sağolun sorunu çözdüm çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.