arkadaşlar bir öğrenci otomasyonu yapıyorum ve bu otomasyonda, iki adet form var. gelelim soruya 1. formda harflerin not olarak karşılığını textbox içine yazdım, kullanıcı bu harflerin sınırlarını değiştirmek istediğinde butona basacak ve ikinci form açılacak. ikinci formda istediği notları textbox içerisine yazacak ve kaydete basacak, ikinci form kapanacak ve 1. formdaki textboxların içerisindeki notlar değişecek bunu nasıl yapabilirim, çok ACİL lazım?
Notları [ A B C D E F ] olarak bilgi girişini yaptın. Diyelim text1.text in içerisinde B yazıyor. Form2 yi açtığında;
Form1.Textbox1.Text = Form2.Textbox1.Text; // form1 içerisindeki text box a ( A B C D E F ) gibi değerlerden birini yazarsın. sonra post ( Kayıt ) edersin.
quote:
Orijinalden alıntı: Arınç
Notları [ A B C D E F ] olarak bilgi girişini yaptın. Diyelim text1.text in içerisinde B yazıyor. Form2 yi açtığında;
Form1.Textbox1.Text = Form2.Textbox1.Text; // form1 içerisindeki text box a ( A B C D E F ) gibi değerlerden birini yazarsın. sonra post ( Kayıt ) edersin.
arkadaşım hepsini yapıyorum fakat bu kayıt konusunu beceremedim bi yardımcı olurmusun
quote:
Orijinalden alıntı: metuzo
quote:
arkadaşım hepsini yapıyorum fakat bu kayıt konusunu beceremedim bi yardımcı olurmusun
Veritabanı olarak sql mi kullanıyorsun?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: metuzo
quote:
Veritabanı olarak sql mi kullanıyorsun?
bu projeyi veri tabanı kullanmadan yapmam gerekiyor
O zaman bilgisayarında bir dizine txt dosyası oluşturup notları oraya yazdırcaksın, oradan okuyup bilgileri çekiceksin.
Aşağıdaki linki inceleyebilirsin, Örnekleri mevcut.