Şimdi Ara

C MAX titanyum X alınırmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
12.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende Xenon yok maalesef, klasik fark var dediğim gibi far açma yerinin ortasından çok marifetli bi biçimde serçe parmaktan ince çubuk çıkıyor yol bilgisayarının detaylısı var iyice araştırırsanız bulursunuz. Tekno Paket ile birlikte sunuluyordu sanırsam çok şatafatlı bir yol bilgisayarıydı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

Orijinalden alıntı: erkanhirik

Bende cam tavan, xenon, 17 inç ve otomatik park var.
    1. Bluetoothu her binişimde kullanıyorum. Hem konuşmak hem de müzik dinlemek için çok keyifli. Zaten telefondan BT açık bırakılınca araca girince daha önce eşleştirmiş olduğun için otomatik bağlanıyor.
    2. Benim kaskom 930 TL tuttu, hasarsızlığım var. Sompo Japan'dan,
    3. Mekanizma taş gibi kolay kolay bozulabilecek bir şey değil. İnerken ya da kalkarken dokunursanız durup tam aksi yöne hareket ediyor.
    4. Xenonlar çok iyi bundan önce xenounlu Golf 7 aracım vardı, performans aynı.
    5. Park mesafesi metre cinsinden görünmüyor ama grafiklerle anlatıyor. Aynı zamanda ses de çıkarıyor.
    6. Arka lastik davkumbazlarında sarkma meydana geldi, onu da servis garantiden halletti.

Başka sorular olursa seve seve yanıtlarım.

15gündür bende cmax lıyım artık.

43binde 2012 model tit x op aldım.
    59bine. boya kaza yok. ilk el.

15günlük deneyimlerim:

+ lar

1)geniş ve yüksek ama yere yakın.

2)ilk defa dizel aracım olduğundan önceki astra sedandaki 115 hp gibi değil.. bastınmı uçuyor... otobanda 150ile giderken bile gaza basınca ivmelenme oluyor.

3)çekişi otoyol,şehiçi,dağ bayır... heryerde denedim.. beni oldukça tatmin etti.. (fazlasına gerek yok bence)

4)donanım ful.. ilk defa bluetooth kullanan biri olarak süper bir alet. kurtuldum elimde kurcalamaktan.

5)viraj aydınlatmları çok güzel. (sanırım bı normal titanyumlarda yok) xenonlar tatminkar. iç led aydınlatma çok iyi. kırmızı ambiyans ışıklarda çok güzel...

6)park sensörlerinin görsel olması iyi. (önceki aracımda sadece sesliydi)

7)ilk depoyu 200km otoyol ve 550km şehiriçi olarak toplam 750 km ile yaptım. 3yıldır otomatik vitesten sonra alışma sürecinde bu km nin normal oldugunu ve üzerine çıkacağımı umuyorum.

8)45bin bakımını yaptırdım. normal filtreler değişti (yağ,hava,polen) motor yağı, eksilen şanzuman yağı, değişen sağ ön aks keçesi değişti, arka 2 balata,antifriz... 470TL

- ler

1)sol arka kapının plastik kısmından teybin bass sesleri açılınca tırrr tırrr şeklinde patlak hoparlör sesi gibi ses geliyor. perdenin çıktığı yerdeki plastik parçayı bastırınca ses kesiliyor... zaman bulursam yaptıracagım :(

2) park manevrasında sadece arka çalışıyor, önleri manuel olarak tuşla açmak gerekiyor. çözüm bulamadım. (bence ön her zaman ,arka ise geri viteste çalışmalı)

3) xenonların içerden yükseklik ayarı olamalıydı ?

4) ön kapıların ve göğsün kaplaması yumuşak dokulu... ama arka kapılar ve ön kapının altları sert dokulu plastik. (eski arabam 2009 astrada ön arka kapıların üst ve orta kısımları yumuşak dokuluydu,sadece en alt kısımları sert plastikti)

5)kapıların kapanması sırasında çok sığ bir ses var. hiç tok bir ses alamadım. kapı ağır ama kapanması çok banel... hele arka kapıların kapanma sesi çok kötü... (ayarı varmı acaba)

6)göstergedeki ekranda özellikler az... yol bilgisayarında fonksiyon az....

7) arka davlumbazlarda keçe kullanılmış. ıslanıp kurudukça sarkma yapmış... şimdi her iki tarafta da 3-4cm sarkık. dışarıdanda gözüküyor

8) her kapı kilitlemede aynaların kapanması güzel de ,bu zamanla laçka olup sıkıntı yaratırmı bilemiyorum. bu özellik iptal edilebilirmi?

9) ön takımlarda bozuk yollarda tıkırtı ve pedallarda titreme hissediyorum (birazda önceki arabamla kıyaslayınca çok geiyor) sordum ustaya bunların ön direksiyon kolları manuel dedi. yani takviye olarak birşey olmadığından (elektrikli demek istedi sanırım)biraz fazla kalın malzeme kullanılmış, o nedenle ses normalmiş. (direksiyonun hemen altındaki kısımda elektrikli park asistanının motoru varmış, o da bu sese fayda edemiyormuş)

aklıma gelenler bunlar...

sizinde sormak istediğini varsa yada çözüm öneriniz varsa alabilirim:)

Öncelikle hayırlı olsun diyelim, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Eksi olarak belirttiğiniz hususlara değinmek isterim.

• Arka kapıdaki hoparlörünüzde belki sorun olabilir. Çözülemeyecek bir sorun değil.
    • Xenonların yükseklik ayarı evet yok, ancak ihtiyaç halinde zaten araç kendisi yönünü değiştiriyor. Yani otomatik.
    • Sert dokulu plastik olmasının bir eksi olduğunu sanmıyorum, önemli olan kalite. Ben yeterince kaliteli olduğunu düşünüyorum.
    • Kapı kapanma sesi hastalıklı bir milletiz, bu durum bana çok enteresan geliyor. :) Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
    • Gösterge ekranında dediğiniz gibi özellik az ve görsel zayıf. Ancak o ekranın değiştirilebilir olduğunu unutmayın.http://www.fordclubtr.com/forum/topic/237782-yeni-c-max-g%C3%B6sterge-paneli-de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi/ şuraya bakınız.
    • Ford'un arka keçeler dediğiniz gibi zamanla sarkma yapıyor; ancak aracınız garantisi devam ediyorsa derhal servise gidin ve şikayetçi olun. Garantiden değiştiriyorlar, ben değiştirdim.http://www.focus clubtr.com/topic/7813-2012-c-max-arka-davlumbaz-sarkmas%C4%B1/ bu adrese bakınız.[Adreste Focus ve Club arasındaki boşluğu silerek giriniz] Eğer servis sıkıntı çıkarırsa, bana özel mesaj atınız. Plakamı, servisi, şasi numaramı gönderebilirim. Emsal teşkil eder. Dediğim gibi oldukça ısrarcı olun.
    • Aynaların otomatik kapanması ile ilgili bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. İptali var mıdır, bilemiyorum.
    • Ön takımla ilgili ben bir sorun yaşamadım. Ses yok.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

@r7153

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanhirik -- 30 Ekim 2014; 1:02:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

Bende Xenon yok maalesef, klasik fark var dediğim gibi far açma yerinin ortasından çok marifetli bi biçimde serçe parmaktan ince çubuk çıkıyor yol bilgisayarının detaylısı var iyice araştırırsanız bulursunuz. Tekno Paket ile birlikte sunuluyordu sanırsam çok şatafatlı bir yol bilgisayarıydı

bazı forumlarda gösterge ekranını değiştirdim filan diyenler vardı. ortadaki ekranın aynısını göstergeye de takmışlardı. ama nasıl sığdı anlamadım
    acaba tekno paket sonradan takılırmıki? parası neyse verek

• r7153 kullanıcısına yanıt
    Vallahi inanması güç ama sığdırmışlar, panel olarak değiştiriyorlar bence gerekli mi, değil lakin dediğim gibi size uygun olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

Bende cam tavan, xenon, 17 inç ve otomatik park var.
    1. Bluetoothu her binişimde kullanıyorum. Hem konuşmak hem de müzik dinlemek için çok keyifli. Zaten telefondan BT açık bırakılınca araca girince daha önce eşleştirmiş olduğun için otomatik bağlanıyor.
    2. Benim kaskom 930 TL tuttu, hasarsızlığım var. Sompo Japan'dan,
    3. Mekanizma taş gibi kolay kolay bozulabilecek bir şey değil. İnerken ya da kalkarken dokunursanız durup tam aksi yöne hareket ediyor.
    4. Xenonlar çok iyi bundan önce xenounlu Golf 7 aracım vardı, performans aynı.
    5. Park mesafesi metre cinsinden görünmüyor ama grafiklerle anlatıyor. Aynı zamanda ses de çıkarıyor.
    6. Arka lastik davkumbazlarında sarkma meydana geldi, onu da servis garantiden halletti.

Başka sorular olursa seve seve yanıtlarım.

15gündür bende cmax lıyım artık.

43binde 2012 model tit x op aldım.
    59bine. boya kaza yok. ilk el.

15günlük deneyimlerim:

+ lar

1)geniş ve yüksek ama yere yakın.

2)ilk defa dizel aracım olduğundan önceki astra sedandaki 115 hp gibi değil.. bastınmı uçuyor... otobanda 150ile giderken bile gaza basınca ivmelenme oluyor.

3)çekişi otoyol,şehiçi,dağ bayır... heryerde denedim.. beni oldukça tatmin etti.. (fazlasına gerek yok bence)

4)donanım ful.. ilk defa bluetooth kullanan biri olarak süper bir alet. kurtuldum elimde kurcalamaktan.

5)viraj aydınlatmları çok güzel. (sanırım bı normal titanyumlarda yok) xenonlar tatminkar. iç led aydınlatma çok iyi. kırmızı ambiyans ışıklarda çok güzel...

6)park sensörlerinin görsel olması iyi. (önceki aracımda sadece sesliydi)

7)ilk depoyu 200km otoyol ve 550km şehiriçi olarak toplam 750 km ile yaptım. 3yıldır otomatik vitesten sonra alışma sürecinde bu km nin normal oldugunu ve üzerine çıkacağımı umuyorum.

8)45bin bakımını yaptırdım. normal filtreler değişti (yağ,hava,polen) motor yağı, eksilen şanzuman yağı, değişen sağ ön aks keçesi değişti, arka 2 balata,antifriz... 470TL

- ler

1)sol arka kapının plastik kısmından teybin bass sesleri açılınca tırrr tırrr şeklinde patlak hoparlör sesi gibi ses geliyor. perdenin çıktığı yerdeki plastik parçayı bastırınca ses kesiliyor... zaman bulursam yaptıracagım :(

2) park manevrasında sadece arka çalışıyor, önleri manuel olarak tuşla açmak gerekiyor. çözüm bulamadım. (bence ön her zaman ,arka ise geri viteste çalışmalı)

3) xenonların içerden yükseklik ayarı olamalıydı ?

4) ön kapıların ve göğsün kaplaması yumuşak dokulu... ama arka kapılar ve ön kapının altları sert dokulu plastik. (eski arabam 2009 astrada ön arka kapıların üst ve orta kısımları yumuşak dokuluydu,sadece en alt kısımları sert plastikti)

5)kapıların kapanması sırasında çok sığ bir ses var. hiç tok bir ses alamadım. kapı ağır ama kapanması çok banel... hele arka kapıların kapanma sesi çok kötü... (ayarı varmı acaba)

6)göstergedeki ekranda özellikler az... yol bilgisayarında fonksiyon az....

7) arka davlumbazlarda keçe kullanılmış. ıslanıp kurudukça sarkma yapmış... şimdi her iki tarafta da 3-4cm sarkık. dışarıdanda gözüküyor

8) her kapı kilitlemede aynaların kapanması güzel de ,bu zamanla laçka olup sıkıntı yaratırmı bilemiyorum. bu özellik iptal edilebilirmi?

9) ön takımlarda bozuk yollarda tıkırtı ve pedallarda titreme hissediyorum (birazda önceki arabamla kıyaslayınca çok geiyor) sordum ustaya bunların ön direksiyon kolları manuel dedi. yani takviye olarak birşey olmadığından (elektrikli demek istedi sanırım)biraz fazla kalın malzeme kullanılmış, o nedenle ses normalmiş. (direksiyonun hemen altındaki kısımda elektrikli park asistanının motoru varmış, o da bu sese fayda edemiyormuş)

aklıma gelenler bunlar...

sizinde sormak istediğini varsa yada çözüm öneriniz varsa alabilirim:)

Öncelikle hayırlı olsun diyelim, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Eksi olarak belirttiğiniz hususlara değinmek isterim.

• Arka kapıdaki hoparlörünüzde belki sorun olabilir. Çözülemeyecek bir sorun değil.
    • Xenonların yükseklik ayarı evet yok, ancak ihtiyaç halinde zaten araç kendisi yönünü değiştiriyor. Yani otomatik.
    • Sert dokulu plastik olmasının bir eksi olduğunu sanmıyorum, önemli olan kalite. Ben yeterince kaliteli olduğunu düşünüyorum.
    • Kapı kapanma sesi hastalıklı bir milletiz, bu durum bana çok enteresan geliyor. :) Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
    • Gösterge ekranında dediğiniz gibi özellik az ve görsel zayıf. Ancak o ekranın değiştirilebilir olduğunu unutmayın.http://www.fordclubtr.com/forum/topic/237782-yeni-c-max-g%C3%B6sterge-paneli-de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi/ şuraya bakınız.
    • Ford'un arka keçeler dediğiniz gibi zamanla sarkma yapıyor; ancak aracınız garantisi devam ediyorsa derhal servise gidin ve şikayetçi olun. Garantiden değiştiriyorlar, ben değiştirdim.http://www.focus clubtr.com/topic/7813-2012-c-max-arka-davlumbaz-sarkmas%C4%B1/ bu adrese bakınız.[Adreste Focus ve Club arasındaki boşluğu silerek giriniz] Eğer servis sıkıntı çıkarırsa, bana özel mesaj atınız. Plakamı, servisi, şasi numaramı gönderebilirim. Emsal teşkil eder. Dediğim gibi oldukça ısrarcı olun.
    • Aynaların otomatik kapanması ile ilgili bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. İptali var mıdır, bilemiyorum.
    • Ön takımla ilgili ben bir sorun yaşamadım. Ses yok.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

@r7153

1) hoparlörde değil, plastik kapı içi döşeme var ya, onun tam sol üst köşesinden titreme şeklinde bir tıkırtı geliyor. (yarın foto koyarım) zaten elimle az bastırıp tutunca ses kesiliyor) (usta tırnağı çıkmıştır tarzında bişey dedi,vaktim yoktu yaptıramadım)

2) xenondaki ayar, eski alışkanlıklardan kaynaklanıyor (olsa iyi olurdu tarzında bir şikayet)

3)yumuşak doku biraz da his aslında. malzemeden çalmış biraz. (bu olay focuslarda çok daha fazla, donanım düştükçe plastik artıyor, donanım arttıkça plastik yerine yumuşak kaplama)

4)göstergeyi nerede ve kaça değişir? bir de onun km ayarımı bişeyi vardı dimi?

5) garanti bitmiş. bizim ustaya yaptıracaz mecburen.

6) HGS ne durumda sizde?

• bu arada fordclubtr den şikayetçiyim. admin haftalık giriyor sanırım. bişey yazdım daha koumadı. begenmedi sanırım.
  • sizi bulmuşken sorayım;
    1. arka plaka lambalarını focus taki gibi beyaz nasıl yaparız? led le mi? ampulu led le değişebilirmi?
    2. bagaj ışıklarıda led yapılabilirmi?
    3. park lambasına led takalım dedim,servisteki usta beyini bozabilir dedi. tırstım :)
    4, sislerin kodu ne ? H1, H4, H7 filan??

bir sorum daha var,
    mesela arka fren ampulu patlasa bilgisayarda gösteriyormu? yada sıcaklık 0 dereceye yaklaşınca ekranda bir uyarı filan çıkıyormu??
    balatalar azalınca çıkarmı uyarı.... vs vs
  • Selamlar

Ailemize 1 yeni üyenin daha katılımıyla 4 kişi olduk ve artık mevcut aracim Kia ceed değiştirmeyi dusunuyorum. Aklımda da cmax titanyum x var. Konuyu biraz okudum. Ama eski kasa fiesta dışında hiç Ford kullanmadim. Cmax hakkında güncel yorumlarinizi alabilir miyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.