Şimdi Ara

c makefile dosyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://liris.cnrs.fr/csolnon/AntClique.html adresinde olan Download archive linkinde bulunan karınca algoritması ile geliştirilen programını çalıştıramadım. Verisetinin tanımlanmasında yada makefile kısmında ufak bir değişiklik yapmak gerekiyor sanırım. Yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icebergsoftware -- 17 Aralık 2017; 16:49:56 >

• Makefile içeriğine bakarsan CC adında bir çevre değişkeni (environment variable) kullanılıyor. Linux ve macOS'de o değişken tanımlı iken Windows'ta MSYS2 gibi Unix ortamı + MinGW gibi CC'nin Windows versiyonunu kurarsan ve ~/.bash_profile içine export CC = MinGW'yi-kurdugun-dizin/bin/cc gibi bir satır eklersen tanımlanabilir veya biraz daha kolay yöntemle, sadece MinGW'yi kurarak Windows>>Sistem>>Sistem Değişkenleri>>PATH değişkeni içine MinGW'yi kurduğun dizini sona ; ile ekleyerek ve CMD.exe veya varsa PowerShell açarak ta yapabilirsin ancak bu yöntemde MinGW içindeki 'make' komutu uyumsuzluk çıkarabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. MSYS2 ve MinGW yi kurdum. bash_profile nerede oluyor bulamadım.
  • MSYS2 kurulum klasörü altında örneğin C:\MSYS2\home\windows-kullanici-adi\.bashrc şeklinde oluo, bash_profile dedim fakat o macOS'den aklımda kalan, Windows/MSYS2'de .bashrc kullanlıyor, başta nokta da olması gerekli fakat şimdi benim WinXP laptop'ta denedim, .bashrc'de CC değişkeni olmadığı halde ilk denemede program hatasız derlendi bu demek oluyor ki CC'yi başka yerden alıyor, yani ayrıca tanımlaman şart değil. Windows ta komut satırı işlemleri için ConEmu veya CMDer gibi bir terminal emülatörü tavsiye edilir, SS'te gördüğün ConEmu

c makefile dosyası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardımınız için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.