Şimdi Ara

C# Kullanıcı Giriş Ekranı ile ilgili sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar linq to sql kullanarak veritabanindaki kullanici adi ve sifreyi cekiyorum ve programi baslatiyorum. Fakat benim sormak istedigim mesela kullanici sifresini unuttugunda hatirlatma gibi birsey koymak ya da daha farkli birsey. Bununla ilgili ornek falan bulamadim ama bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.



  • datacontext dc olsun mesela username de kullanıcı adı parametresi olsun

    var q = (from u in dc.Members where (u.Username = username) select u).FirstOrDefault();
    string password = q.Password;

    teorik olarak boyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur3535

    arkadaşlar linq to sql kullanarak veritabanindaki kullanici adi ve sifreyi cekiyorum ve programi baslatiyorum. Fakat benim sormak istedigim mesela kullanici sifresini unuttugunda hatirlatma gibi birsey koymak ya da daha farkli birsey. Bununla ilgili ornek falan bulamadim ama bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa sevinirim.

    İstediğin kodsal birşey değil sanırım. veri tabanındaki tabloda kullanıcı adı ve şifre var sanırım bunun yanına hatırlatma sutunuda ekle çekerken onuda çek bir label a da onu aktar şifreyi doğru bilemezse eğer o hatırlatmayı label1 e aktardıysan label1.visible=true; yap yani görünür yaparsın.

    Yada şifre sınıfrlama koyarsın hani olurya e-posta adreslerindeki aynı mantık hatırlama kısmını soru olarak yap soruyu doğru bilirse veri tabanındaki şifre hücresini değiştir.




  • teşekkürler yardımlarınız için dediğiniz gibi yaptim hallettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.