Şimdi Ara

C# Klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# ta klavye de bi tuşa ya da harfe basınca bi butona basmasını nasıl sağayabilirim ya da sağlayabilir miyim?

• MSDN dökümanlarını inceleyin. .NET hakkındaki en iyi döküman MSDN dökümanlarıdır.
  • Bak dostum bir konu başlığı bitmeden başka bir konu başlığı açıyorsun.Üstelik sana yardımcı olan adamlara bir TEŞEKKÜR bile etmiyorsun.Sana bu son yardım edişim.Soracağın şeyleri açtığın başlıkta daha birşey tartışılırken o başlıkta sor.

Herhangi bir kontrolün KeyDown olayında örneğin A tuşuna basılıp basılmadığına bak.Eğer basılmışsa başka bir butonun yani istediğin butonun handle'ına SendMessage API'si ile WM_LBUTTONDOWN mesajını gönder.WM_LBUTTONDBCLICK 'de olabilir.Bu durumda buton yıklanmış gibi olur.Hatta click olayına yazdığın event bile çalışır.Yani event handler'ında devreye girer.
  • saol abi ama anlamadım biraz acemiyim de bi örnekle şey eder misin? bi de programımı windows her açıldığında otomatik olarak başlatabilir miyim?
    şimdiden saolun,
    saygılar; iyi çalımalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jOkErGuEsT -- 4 Eylül 2007; 11:50:04 >
  • baslatabilrsin tabi kardesim programini her windows basladiginda. registery degerlerine yazmn gerekli bazi seyler. c# da registery olusturup yazmn lazim kayit deftrine. blki zor gibi gornyo ama diil. htta bilgisarinda baslattan calistra msconfig yaz orda en son sekmeye gel orda bilgisayarin aacildiginda calisan programlari gorursun ve karsilarinda registery de ner de olduklari da yazar. sende o registery degerine senin programi yazdircan
  • Abi RUN anahtarına programın path'ini yazıcan desene
  • Aşağıdaki gibi kod yazar ve TextBox'a "A" yazarsanız sanki Button1 tıklanmış gibi düğmenin Click() metodu işletilir.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    MessageBox.Show("Fenerbahçe");
    }
    EventArgs f;
    private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
    {
    byte Kod;
    object nesne = this.button1;
    Kod = (byte)e.KeyChar;
    if (Kod == 65)
    this.button1_Click(nesne, f);
    }
  • Dostum arkadaş bunu mu sormuş acaba.Ben direkt hani sanki mouse ile butona tıklayınca bir içeri gçöme ve eski haline dönme olayı varya onu simüle etmek istiyor gibi anladım.Biraz uçuk anladım herlade subsystem olayına grdim.Eğer niyetin buysa yukarıdaki kod işini görür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PanDa

Abi RUN anahtarına programın path'ini yazıcan desene

bn tam olarak nerde oldugunu anlatabilmek icin oyle soylemisitim kardes
  • agalar saolun ama benim tam olarak demeye çalıştığım olay şu:
    bir harfe basıcam örnek: d ;
    d'ye bastığım anda buton1'e basmış olucam o kodu denedim galiba benim istediğim değildi ama saolasın
  • hakkaten nasıl olcak??? Mesela G ye bascam butona tıklıcak nasıl yapcaz onu?
  • Butonunun içerisinden bir harf ise o 'd' onun sol tarfına '&' işareti koy ;)
  • Bende aynı sorundan müzdaribim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.