Şimdi Ara

c++ kitapları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çok küçük bir soru sormak istiyorum.
    C++ öğrenirken birden fazla C++ kitabı almak mantıklı mı? Aynı şeyleri anlatmıyor mu bunlar?

• Ben görsel eğitim setlerinden öğrenmeyi tercih ediyorum. Kitaplarla aynı fiyata denk geliyor. Birden fazla kitap almak yerine en düzgün anlatımı olan, popüler kitabı alman daha doğru olur.
  • İnternetteki videoları izlemen çok daha iyi olur. Ama film izler gibi izleyemezsin ya not tutacaksın. Ya da yazılan kodları aynı anda sende derleyip sonuçlarını göreceksin. Bu şekilde çalışırsan kitapla kazanabileceğin bilgiyi katlarsın.
  • İngilizce okuyabiliyorsanız, "Osborne C++ Complete Reference 3rd Ed, Herbert Schildt" iyi bir kitap. flazx.com'a bakabilirsiniz.
  • Ben (.NET olmayan) Windows uygulaması geliştirmek isteyen bir amatör olarak ilgilendim ve internette pek çok kitap inceledim. Kitapların kabaca iki ana sınıfı şunlar:
    1) C++ dilini anlatanlar: Programlamanın temelleri olan değişkenler, arraylar, pointerlar vb. ve object oriented programlamayı anlatıyorlar.
    2) Windows uygulaması geliştirmeyi anlatanlar: Windows için uygulama geliştirme bildiğim kadarı ile iki yolla yapılyor. İlki Windows API'sinin kullanılması, ikincisi MFC kullanılması. Eğer bir C++ kitabı Windows uygulaması geliştirmeyi anlatıyor ise bu genellikle ikincisi oluyor.
    Bir önceki mesajımda söz ettiğim kitap sadece C++ anlatıyor. Örneğin "Osborne Visual C++ 6 The Complete Reference 3rd Ed, Chris H. Pappas & William H. Murray" ise Windowsa önce biraz API sonra da MFC anlatarak girmiş. Sadece MFC anlatan kitaplar da var elbette.
    Yani aradığınız kitap düzeyinize ve amacınıza göre değişir. Ama C++ dilinin kendisini önce öğrenmek zorundasınız. Sonra ne uygulama geliştireceğinize göre devam etmelisiniz.
    Bunlar bir amatör olarak benim kendi kannatlerim. Uzman görüşü değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiroRew -- 11 Haziran 2012; 11:12:05 >

• Evet ben de not tutarak calisiyorum zaten. Youtubeden indirdim dersler ama.bir de kitap almak istedim. Indirdigim dersler Muhammed Mastarin dersleri. kitap olarak da yine onun kitabini alacagim.

Cevaplar icin cok tesekkur ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammed Mastar ' ın c++ kitabı mevcut yanın da dvd hediye ediyor önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf yi kitap yapma?
    10 yıl önce açıldı
    pdf kitap arşivi olan??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Unknown

Merhaba arkadaşlar.
    Çok küçük bir soru sormak istiyorum.
    C++ öğrenirken birden fazla C++ kitabı almak mantıklı mı? Aynı şeyleri anlatmıyor mu bunlar?

birden fazla kitap almalırsan sadece anlatım tarzı farklıdır buda önemli bişeydir paran varsa al 2-3 tane mutlaka anlatım tarzında fark görürsün ve birinden öğrenemediğini diğerinden öğrenebilirsin ama internette gerçekden faydalı siteler var ben bi set indirdim "c++ eğitim seti " gibi bişey aratmıştım 4 parttı şimdi hatırlamıyorum ama onu bul indir derim.ben c++ ın neye benzediğini ordan öğrendim hiç birşey bilmezken.
    öğrenirken olayın mantığına yatmaya çalış ve kendin yaz sürekli.yaz geri sil bir şekilde beynine kodluyorsun ve unutmuyorsun
    safanın aşagısında 1.ders var .Zannediyorum bu dersler sabancı üniversitesi pc mühendisliği derslerinden bu kaynağı forumdan biri önermişti daha önce internette çok c++ kaynağı aramama rağmen bulamamıştım ben bu kaynağı beğendim .belki kitap almaktan vazgeçersin.
    ilk başta bişey anlamaya bilirsin ama videoyu kapatma birden dank edecektir .

• bende kitap arıyorum.Java ya başlayacaktım sonra bir kaç kişi ile görüştüm sonuç olarak C++ için kitap lazım.Muhammed Master + Deitel alsam nasıl olur?

Ayrıca algoritma içinde Vasif Nabiyev in kitabını almayı düşünyorum. Nasıl?

Edit: Birde şu var "Nesne Yönelimli C++ Programlama Kılavuzu" bunu önerirseniz üsttekilerden birini çıkaracağım.hangisini çıkarayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 14 Haziran 2012; 14:12:37 >
  • kitaplar hakkında bilgisi olan yok mu?
  • ingilizce biliyorsanız şu sitede güzel bir liste var. ben bu kitaplardan birinden faydalanmayı düşünüyorum. (accelerated c++). Ya da bu kitapların türkçe çevirileri varsa mantıklı olabilir.

http://stackoverflow.com/questions/388242/the-definitive-c-book-guide-and-list

Ayrıca Stanford Üniversitesi'ndeki c++ kursu için hazırlanmış, indirilebilir (ingilizce) iyi yorumlar almış bir kitap mevcut:

http://www.stanford.edu/class/cs106b/materials/CS106BX-Reader.pdf

ders notları vs için:

http://www.stanford.edu/class/cs106b/

• Usta Ben arıyorum bulamıyorum bana c++ eğitim kitabı lazım Muhammed Mastar, Süha Eriş yazarları bu kişiler yardım edebilicek olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Select16

Usta Ben arıyorum bulamıyorum bana c++ eğitim kitabı lazım Muhammed Mastar, Süha Eriş yazarları bu kişiler yardım edebilicek olan varmı

d&r da olması lazım ben ordan almıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.