Şimdi Ara

C# İşletim Sistemine Göre Dizin Silme [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 7 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 4
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 8
  • Ortalama Mesaj Aralığı 6 saat 34 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 2
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • knife130 (8 mesaj) Gökşen PASLI (3 mesaj) _Rand_al_Thor_ (2 mesaj) welrocken (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> Projeler >> C# İşletim Sistemine Göre Dizin Silme [Yardım]
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel
    Merhaba Arkadaşlar;
    C# da işletim sistemi sürümüne göre kullanıcı'nın temp klasörünü silmeye çalışıyorum.
    İşletim sistemini çekip İndex'ini alıp if else ile yapmaya çalıştım ancak çalışmıyor :(


    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler :)




    OperatingSystem OS = Environment.OSVersion;
    string sistem = OS.ToString();

    try {
    if (sistem.IndexOf("5.1") != -1)
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.Directory.Delete("C:/Documents and Settings" + Environment.UserName +"/Local Settings/Temp");
    }

    else
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.Directory.Delete("C:/Users/" + Environment.UserName + "/AppData/Local/Temp", true);

    }
    }
    catch
    {
    MessageBox.Show("İşlem Tamamlandı!");

    }



    |
    |




  • Binbaşı
    1520 Mesaj
    string sistem = Environment.OSVersion.ToString();  

    try {
    if (sistem.IndexOf("5.1") != -1)
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.Directory.Delete("C:/Documents and Settings" + Environment.UserName +"/Local Settings/Temp");
    }

    else
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.Directory.Delete("C:/Users/" + Environment.UserName + "/AppData/Local/Temp", true);

    }
    }
    catch
    {
    MessageBox.Show("İşlem Tamamlandı!");

    }


    Deneyebilir misin? Bu arada try catchi kaldırırsan debug mod da hatanın ne olduğunu öğrenebilirsin.
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Dostum Teşekkürler benim kodum çalışıyormuş sadece
    Documents And Settings in sonuna bir tane daha / eklemem gerekiyormuş onu fark ettim :)
    Programlama işinde şuna uyuz oluyorum işte :D
    En ufak bir şey bile hata verebiliyor.

    Neyse sende kısa yolunu öğretmiş oldun teşekkür ederim :)
    |
    |
    welrocken kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3830 Mesaj
    sadece

    System.IO.Directory.Delete(Environment.GetEnvironmentVariable("temp"),true);


    da olur
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Teşekkürler dostum bu sefer başka bir şeyde takıldım 1 adet checkboxum var
    checkbox seçiliyse önce işletim sistemi xp ise bunu yap değilse bunu yap diye ayırmaya çalışıyorum ama olmuyor :(
    Yardımcı olursanız çok sevinirim


    OperatingSystem OS = Environment.OSVersion;
    string sistem = OS.ToString();
    try
    {
    if (ChromeGecCheck.Checked == true) //SEÇİLİ VE XP İSE HİSTORY SİL
    {
    if (sistem.IndexOf("5.1") != -1)
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C://");
    System.IO.File.Delete("C:/Documents and Settings/" + Environment.UserName + "/Local Settings/Application Data/Google/Chrome/User Data/Default/History");

    }
    }

    else
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.File.Delete("C:/Users/" + Environment.UserName + "/AppData/Local/Google/Chrome/User Data/Default/History");

    }
    }
    catch
    {
    MessageBox.Show("İşlem Tamamlandı!");
    }



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knife130 -- 11 Temmuz 2014; 18:45:09 >
    |
    |
    Gökşen PASLI kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör




  • Yarbay
    3830 Mesaj
    xp ve sonrası diye ayırmana gerek yok eğer history klasörünü sileceksen


    System.IO.Directory.Delete(Environment.GetEnvironmentVariable("localappdata")+"\\Google\\Chrome\\User Data\\Default\\History,true);


    kulanırsın iki yolu da bulur zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 11 Temmuz 2014; 20:27:27 >
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Maalesef işe yaramadı :(
    Dizin adı geçersiz diyor şu şekilde kullandım.

    if(ChromeGecCheck.Checked == true)
    {
    System.IO.Directory.Delete(Environment.GetEnvironmentVariable("localappdata") + "\\Google\\Chrome\\User Data\\Default\\History");
    }
    |
    |
    Gökşen PASLI kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2215 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: knife130

    Teşekkürler dostum bu sefer başka bir şeyde takıldım 1 adet checkboxum var
    checkbox seçiliyse önce işletim sistemi xp ise bunu yap değilse bunu yap diye ayırmaya çalışıyorum ama olmuyor :(
    Yardımcı olursanız çok sevinirim


    OperatingSystem OS = Environment.OSVersion;
    string sistem = OS.ToString();
    try
    {
    if (ChromeGecCheck.Checked == true) //SEÇİLİ VE XP İSE HİSTORY SİL
    {
    if (sistem.IndexOf("5.1") != -1)
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C://");
    System.IO.File.Delete("C:/Documents and Settings/" + Environment.UserName + "/Local Settings/Application Data/Google/Chrome/User Data/Default/History");

    }
    }

    else
    {
    System.IO.Directory.SetCurrentDirectory("C:\\");
    System.IO.File.Delete("C:/Users/" + Environment.UserName + "/AppData/Local/Google/Chrome/User Data/Default/History");

    }
    }
    catch
    {
    MessageBox.Show("İşlem Tamamlandı!");
    }


    Hocam aslında direk "c:\\...." böyle belirli bir lokasyon vererek yazmanız yanlış olmuş ama genede ben kodunuzu denedim ve history yi siliyor .Sorun tam olarak ne ?

    Edit : System.IO.File.Delete(Environment.GetEnvironmentVariable("localappdata")+"\\Google\\Chrome\\User Data\\Default\\History"); --> birde sunu dener misiniz hocam

    İyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Rand_al_Thor_ -- 11 Temmuz 2014; 23:43:22 >




  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Win8 de gönderdiğiniz kod çalıştı ancak win xp'de başka bir dizin arıyor ve bulamıyor maalesef bunu çözmeme yardımcı olabilir misiniz?
    |
    |
    emg125 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2215 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: knife130

    Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Win8 de gönderdiğiniz kod çalıştı ancak win xp'de başka bir dizin arıyor ve bulamıyor maalesef bunu çözmeme yardımcı olabilir misiniz?


    xp uzun suredir kullanmiyorum ama onda yanlis hatirlamiyorsam users klasoru farkli bir lokasyondaydi. Aslinda kodun onda da calismasi gerekirdi ama dedigim gibi xp olmadigi icin deneyemecegim umarim sorununuzu cozersiniz
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Tamam anlaşılan xp desteğini kaldıracağım :D
    Bir tane basit bir program yapmak istedim kendimi geliştirmek için.
    İleride paylaşırım falan diye düşünmüştüm o yüzden xp de olsun istedim belki kullananlar vardır diye de.
    Beni çok uğraştıracak anlaşılan en iyisi kolay yoldan devam etmek.
    |
    |
    emg125 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Hocam merak ettiğim bir konu daha var.
    Resources'e exe dosyası atıp butonu tıklayınca çalıştırmak istiyorum.
    Bu mümkün müdür?

    Araştırdım ama bununla ilgili Türkçe kaynak bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim..
    |
    |
    emg125 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    3830 Mesaj
  • Yüzbaşı
    328 Mesaj
    Konu Sahibine Özel

    Hocam bunu bende inceledim ancak sanırım bir tane using kullanmam gerekiyor kod hata verdi hangi using olduğunu bulamadım :(
    |
    |
    Gökşen PASLI kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Masal Oku
Ekonomi
En ucuz kedi maması fiyatları
Radyo Dinle
kripto para haberleri
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,391
1.2.165

Kripto Paralar
Sembol
Fiyat
Değişim
    Tümünü Gör
    Reklamlar
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.