Şimdi Ara

C++ için iyi bir kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
11.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 yaşında bir gencim zamanımın büyük bir kısmınıda bilgisayar işgal ediyor (Oyunlar ve chat değil) Programlama dili öğrenmek istiyorum.A dan Z ye C kitabını aldım ve bitirdim .Tabi kitabı okumakla anlaşılmıyo bir daha okudum .Bir çok fonksiyonu atomları aritmetik işlemleri sabitleri nesneleri tanıyorum ancak kod yazamıyorum .NEDEN kahrolaıca Microzort derleyicisi(C++ derleyicisi)hata olarak kabul ediyoryine araştırdım bu sefer visual basic kitabı geçti elime bi tane ama kitap visual basic 6 .Bende VB 2005 te yazmak istiyorum ama ismler in büyük bir kısmı degişmiş .Microzort kodları mı nedir değiştirmiş bende C ye iyice sarıldım .Derleyici yüzünden C++ öğrenmek istiyorum ancak C ile fazla bir uygula yapmışlıgım yok.Turbo c yi de kullanmak istemiyorum.Bugün kitapçıları gezerken gordum Microsoft visual basic 2005 için görsel eğitim kitabı varmış .Belki alabilirim ama visual basic dilide hoşuma gitmedi C ye gore kolay geldi ama daha çok veri uygulamaları için kullanılıyor sanırım .bi mozilla bile C++ ile yazılmış iken ben C++ öğrenmek istiyorum .Bana uygun Cyi az da olsa anlayan çok fazla kotu anlatımı olmayan örnekleri yeteri kadar olan ve microsoft ile sorun yaşamayacagım (olmazsa borland kullanacagım ) bir kitap önerebilirmisiniz ?

Yazacak bişeyiniz yok mu? O zaman uzak durmam gereken kitapları yazabilirmisiniz

• C programming language 2. edition( Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie ) C için en temel ansi standart kitabı budur..
    Amma velakin önce şunu anlaman lazım ki c öğrenmek tuşlar ,text girdieri yazmak değildir bunlar gui(grafical user interface)'dir yani görsel arayüzdür önemli olan arabanın kaportası değil motorudur ... bunlardan ziyade öncelikle daha da uzmanlaşmak istersen herhangi bir linux cd sini cd romuna takarak windowsa format atman en hayırlısıdır... sürükle bırakla program yazarsan hiç birşey de öğrenemzsin vim ve emacs de en iyi can yoldaşın olmalıdır.. neyse bu kadar açıklama kafi herhalde. iyi bir coder olman dileğiyle!
  • HERBERT SCHILDT c++ temel öğrenim klavuzu uzak dur derim yeniler için pek ii değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginkzlgn

C programming language 2. edition( Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie ) C için en temel ansi standart kitabı budur..
    Amma velakin önce şunu anlaman lazım ki c öğrenmek tuşlar ,text girdieri yazmak değildir bunlar gui(grafical user interface)'dir yani görsel arayüzdür önemli olan arabanın kaportası değil motorudur ... bunlardan ziyade öncelikle daha da uzmanlaşmak istersen herhangi bir linux cd sini cd romuna takarak windowsa format atman en hayırlısıdır... sürükle bırakla program yazarsan hiç birşey de öğrenemzsin vim ve emacs de en iyi can yoldaşın olmalıdır.. neyse bu kadar açıklama kafi herhalde. iyi bir coder olman dileğiyle!

tavsiyelerin için teşşekkür ederim .Galiba bu kitap ingilizce C++ olsun C olsun ikinci bir kitap alıp okuyacam .coder olma olayına gelince daha bu konularda yeniyim zaten biliyorum ki çok fazla kod yazmam (kopyalayıp yapıştırmak değil) gerek malasef kod yazıpda düzgün bir derleyici bulamadım dev C++ olsun microsoft C6 ile 2005 olsun yoksa daha çok kod yazmak isterim kod yazabilmek için tek şansım C++ kalıyor ondan bir arayış içindeyim .Linux olayına gelince allahın belası xgl ve beryl yi kurabilmek için 2Ayımı verdim (ekran kartım ati 1600) o yüzden vim emacs gedit nano az çok bunlarlada uğraştım . Pardusu da denemiştim ancak Xgl ile sorun yaşamıştım .fazla bi kod bilmiyorum anca init 3 5 bi kaç programa bagımlılıgım olmasa windowsu kullanmam .şu an yanar döner ve baş ağrısı yapan o 3D yi kurdum .acayip baş ağrısı yapıyo ama ne olursa olsun C++ öğrenecem ve iyi bir linux ustası olacam. tavsiyelerin için çok teşşekkür ederim enginkzlgn

quote:

HERBERT SCHILDT c++ temel öğrenim klavuzu uzak dur derim yeniler için pek ii değil...

tavsiyelerin için sanada teşşküür ederim

• c++ tan önce C yi öğrenirsen ii olur sankim.

C içinhttp://www.amazon.com/Programming-ANSI-C-Ram-Kumar/dp/0314895639
    C++ içinhttp://www.computersciencelab.com/Deitel.htm

tavsiye edebilirim. çeşitli üniversitelerin ödevleri ile uğraşmakta yarar vardır.

kolay gelsin

• c# öğrenn bence
  • Arkadaşların da dediği gibi C++'dan önce C öğrenmelisin.Birde şu var.Sen bu dili öğrenip ne yapacaksın.?İlk önce bunu belirlemelisin.Eğer bir windows programcısı olacaksan yani user-mode'da çalışacaksan C ve C++'a şöyle bir göz at ve heme kendini C#'da geliştir derim.Ama benim gibi kafayı kernel-mode ile bozduysan, ben oturup driver yazıcam yada işletim sisteminin taaa hardware'ına inicem diyorsan C ve C++ ile başlaman yine yalnış olacaktır.

İlk olarak Intel assembly öğren ve istediğin şeyi yazacak seviyeye gelene kadar ASM ile kod yaz.
    Daha sonra assembly ile kesmeleri kullan ve daha komplike şeyler yaz.
    Intel işlemcilerinin donanımını ve korumalı mod mimarisini öğren
    Tam bu aşamadan sonra işletim sistemine geçiş yapacaksın.Bu aşamada hangi işletim sistemi ile ilgileniyorsan onun yapısını incelemelisin.Eğer benim gibi Windows ile çalışacaksan sana sağlam dökümanlar gönderebilirim sistem ile ilgili.Ama sen linux istiyorsun.
    Daha sonra C öğrenmeye başla.İstediğin şeyi yazmaya başladıktan sonra Assembly kodlarını C ile kullanmaya başla.Bu aşamada daha önceden sistem mimarisini de incelediğinden dolayı oturup driver bile yazarsın.(Tabi C'de gelişmen lazım)Artık kodlarını modern'leştirmek ve gerek yazdığın driver'lara gerek sistemdeki driver'lara erişmek daha doğrusu bir nebze user-moddan kernel mode erişmek için API'leri ve Win32 subsystem öğren.C ve API ile güzel kodlar yazdıktan sonra artık nesne tabanlı programlamaya yani C++'a geçebilirsin.

Bunları bir tek sözünden dolayı yazdım ve umarım seni yönlendirmeye yardımcı olur..

quote:

C++ öğrenecem ve iyi bir linux ustası olacam.

Basit bir user mode coder'ı olarak Linux uzmanı olamazsın kernel'a inmen lazım.Bunuda yapmak için yukarıda dediğim yolu takip etmelisin.

Kolay Gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rıfat çölkesen ve günay karlının kitaplarını tercih et
  • quote:

Orjinalden alıntı: PanDa

Arkadaşların da dediği gibi C++'dan önce C öğrenmelisin.Birde şu var.Sen bu dili öğrenip ne yapacaksın.?İlk önce bunu belirlemelisin.Eğer bir windows programcısı olacaksan yani user-mode'da çalışacaksan C ve C++'a şöyle bir göz at ve heme kendini C#'da geliştir derim.Ama benim gibi kafayı kernel-mode ile bozduysan, ben oturup driver yazıcam yada işletim sisteminin taaa hardware'ına inicem diyorsan C ve C++ ile başlaman yine yalnış olacaktır.

İlk olarak Intel assembly öğren ve istediğin şeyi yazacak seviyeye gelene kadar ASM ile kod yaz.
    Daha sonra assembly ile kesmeleri kullan ve daha komplike şeyler yaz.
    Intel işlemcilerinin donanımını ve korumalı mod mimarisini öğren
    Tam bu aşamadan sonra işletim sistemine geçiş yapacaksın.Bu aşamada hangi işletim sistemi ile ilgileniyorsan onun yapısını incelemelisin.Eğer benim gibi Windows ile çalışacaksan sana sağlam dökümanlar gönderebilirim sistem ile ilgili.Ama sen linux istiyorsun.
    Daha sonra C öğrenmeye başla.İstediğin şeyi yazmaya başladıktan sonra Assembly kodlarını C ile kullanmaya başla.Bu aşamada daha önceden sistem mimarisini de incelediğinden dolayı oturup driver bile yazarsın.(Tabi C'de gelişmen lazım)Artık kodlarını modern'leştirmek ve gerek yazdığın driver'lara gerek sistemdeki driver'lara erişmek daha doğrusu bir nebze user-moddan kernel mode erişmek için API'leri ve Win32 subsystem öğren.C ve API ile güzel kodlar yazdıktan sonra artık nesne tabanlı programlamaya yani C++'a geçebilirsin.

Bunları bir tek sözünden dolayı yazdım ve umarım seni yönlendirmeye yardımcı olur..

quote:

C++ öğrenecem ve iyi bir linux ustası olacam.

Basit bir user mode coder'ı olarak Linux uzmanı olamazsın kernel'a inmen lazım.Bunuda yapmak için yukarıda dediğim yolu takip etmelisin.

Kolay Gelsin.

Panda abicim saolasın 16 yaşında olmama ragmen bu işe kafayı taktım dersleri de aksatmayacam .Umarım bogaziçi yazılım bolumunu kazanırım

• Assembly'yi iyi anlaman için işlemcileri bilmen lazım yoksa kendini oldukça zorlarsın.C ile başla vaktin olursa C++ .Üniversiteye girince assembly öğrenirsin.Acele edip kendini zora sokma.
    İster sürücü yaz ister işletim sistemi bunlar assembly ile olmaz C ile olur.Assembly optimizasyonda kullanılır.
    Optimize etmen gereken yer arttıkça asm kod satırları artar.Ama çoğu zaman bu kodlar çok az kalır.Panda rumuzlu arkadaş doğru şeyleri söylemiş ama sıraları kolay öğrenme bakımından hatalı.
    Şunuda belirteyim Assemblyi iyi bilirsen C nin nasıl yazıldığını C yi iyi bilirsen C++ ın nasıl yazıldığını anlarsın.Ama bu önce asm sonra c yönü eskidenki ve mecburendi (Birçok yerde c kullanmak zor olduğu için).Şu anda kullandığınız birçok elektronik donanımların yazılımları C hatta C++ ile geliştirilir.Unutmamalıki bir kodun ne kadar hızlı olduğu kadar ne kadar sürede geliştirildiği ve ne kadar hata içerebileceği ihtimalide önemlidir.

• quote:

Assembly'yi iyi anlaman için işlemcileri bilmen lazım yoksa kendini oldukça zorlarsın.C ile başla vaktin olursa C++ .Üniversiteye girince assembly öğrenirsin.Acele edip kendini zora sokma.
    İster sürücü yaz ister işletim sistemi bunlar assembly ile olmaz C ile olur.Assembly optimizasyonda kullanılır.
    Optimize etmen gereken yer arttıkça asm kod satırları artar.Ama çoğu zaman bu kodlar çok az kalır.Panda rumuzlu arkadaş doğru şeyleri söylemiş ama sıraları kolay öğrenme bakımından hatalı.
    Şunuda belirteyim Assemblyi iyi bilirsen C nin nasıl yazıldığını C yi iyi bilirsen C++ ın nasıl yazıldığını anlarsın.Ama bu önce asm sonra c yönü eskidenki ve mecburendi (Birçok yerde c kullanmak zor olduğu için).Şu anda kullandığınız birçok elektronik donanımların yazılımları C hatta C++ ile geliştirilir.Unutmamalıki bir kodun ne kadar hızlı olduğu kadar ne kadar sürede geliştirildiği ve ne kadar hata içerebileceği ihtimalide önemlidir.

Dostum söylediklerinde haklısın ama ben öğrenme adımlarını yalnış yazdığımı düşünmüyorum.Zaten yazdığım yazıyı bir daha okursan "Intel işlemcilerinin donanım yapısını öğren" diye birşey yazmışım.Aynı zamanda Assembly dilini öğrenip sonra C diline geçen bir programcı "PROGRAMCI"dır.Hem assembly dili dediğin gibi optimize amaçlı kullanılsada işletim sistemlerinin birçok bölümünde karşımıza çıkar.UNIX çekirdeği ilk yazıldığında 10.000 satırlık C kodu 1000 satırlık assembly kodu içeriyordu.Bu tabiki optimize amaçlı olabilir ama bence kesinlikle öğrenilmesi gereken birşey.VB ile kod yazacam deseydi hiç assembly filan demezdim ama C işin içine girince kesinlikle önce assembly diyorum.Arkadaşın yaşı daha 16.Bence en temelden başlayıp profosyonel olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: PanDa

quote:

Assembly'yi iyi anlaman için işlemcileri bilmen lazım yoksa kendini oldukça zorlarsın.C ile başla vaktin olursa C++ .Üniversiteye girince assembly öğrenirsin.Acele edip kendini zora sokma.

Dostum söylediklerinde haklısın ama ben öğrenme adımlarını yalnış yazdığımı düşünmüyorum.Zaten yazdığım yazıyı bir daha okursan "Intel işlemcilerinin donanım yapısını öğren" diye birşey yazmışım.Aynı zamanda Assembly dilini öğrenip sonra C diline geçen bir programcı "PROGRAMCI"dır.Hem assembly dili dediğin gibi optimize amaçlı kullanılsada işletim sistemlerinin birçok bölümünde karşımıza çıkar.UNIX çekirdeği ilk yazıldığında 10.000 satırlık C kodu 1000 satırlık assembly kodu içeriyordu.Bu tabiki optimize amaçlı olabilir ama bence kesinlikle öğrenilmesi gereken birşey.VB ile kod yazacam deseydi hiç assembly filan demezdim ama C işin içine girince kesinlikle önce assembly diyorum.Arkadaşın yaşı daha 16.Bence en temelden başlayıp profosyonel olsun

Senin metod bordo bere metodu, denize at yüzme öğrensin
    Ayrıca bir noktaya dikkat "sıraları kolay öğrenme bakımından hatalı".Kolay öğrenmesi için bence önce C den başlamalı.x86 mimarisi yaşı için biraz erken.Assembly de biliyorum ondada programda yazdım (Hatta sınavlarda soruyu yapar eğer etraf müsaitse çevremede kopya verirdim ) ama sahiden sıkıcıdır ve uzun kod geliştirmede yazdığın kodu açıklama olmaksızın anlamakta baya zordur onun için derimki önce daha anlaşılır bir dil olan C de programlamanın mantığı öğrenilsin.Ondan sonra asm ye bakınca kafasında otomatikman C karşılıkları belirecektir.Ondan sonra zaten nereye gitmek isterse C bilgisi bana yardım ettiği gibi onada yardım eder.

ajan37 rumuzlu arkadaşada şunu diyeyim.Gerek linux olsun gerek programlama olsun birçok kişinin hatası dökümanları okumaması yada okuyamaması birçok bilgi zaten dökümanlarda mevcut.Dolayısıyla İngilizce bilmiyorsan öğrenmeye bak.Bilmediklerini genelde okuyarak öğrenebilirsin ama okuduğunu anlayabiliyorsan tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 16 Eylül 2007; 20:30:47 >

• Off banlanan banlanana valla, 3 kişi daha banlanmış, donanimhaber adminleri çok çalışmaya başladı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr_Hack

HERBERT SCHILDT c++ temel öğrenim klavuzu uzak dur derim yeniler için pek ii değil...

Geçen sene okulda Java öğrendik, bu sene C++ dersimiz olacak diye gidip dediğin kitaptan aldım. Kitabın üzerinde "Herkes için" yazıyor ama konu anlatılmaya başlanırken "C bildiğiniz varsayılarak anlatılacaktır." diyor. Dedim bu ne saçmalık, kitabı aldığımla kenara atmam bir oldu. Acaba diyorum, bu Alfa yayıncılığa dava mı açsam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm

quote:

Geçen sene okulda Java öğrendik, bu sene C++ dersimiz olacak diye gidip dediğin kitaptan aldım. Kitabın üzerinde "Herkes için" yazıyor ama konu anlatılmaya başlanırken "C bildiğiniz varsayılarak anlatılacaktır." diyor. Dedim bu ne saçmalık, kitabı aldığımla kenara atmam bir oldu. Acaba diyorum, bu Alfa yayıncılığa dava mı açsam?

Dostum o kitap bendede var, ve C# a geçmeden önce nesne yönelimli programlamanın ne oldugunu ondan öğrendim. Kitap tan bir tek beklentin olsun oda nesne yönelimli programlama terminolojisni öğrenmek. Onun dısında bu kitaptan bir beklentin olmasın. Ama sakın o kitabı bir kenara atıp bırakma, önce biraz C çalış ardındanda bu kitapla C++ a başla derim ben Bende aynı senin gibi kitabı ilk zamanlar bir kenera attım, taa 6 ay sonra okumaya başlamıştım önce C çalışmıştım, 6 ay değil tabi 1-2 ay calıştım C.

• bende bir kitap sorayım bari bu visual c++ .NET'in tüm componentlerini şöyle tek tek güzelcene anlatan bir kitap yok mu dil'i fark etmez ilk önce öyle bir kitap varmı?
  • Öyle component üzerine yogunlaşmış herhangi bir kitap bulacagını sanmam, ama memik yanık' ın kitaplarında bir cok component hakkında bilgi veriliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinunlu

quote:

Orjinalden alıntı: olivier_kahm

quote:

Dostum o kitap bendede var, ve C# a geçmeden önce nesne yönelimli programlamanın ne oldugunu ondan öğrendim. Kitap tan bir tek beklentin olsun oda nesne yönelimli programlama terminolojisni öğrenmek. Onun dısında bu kitaptan bir beklentin olmasın. Ama sakın o kitabı bir kenara atıp bırakma, önce biraz C çalış ardındanda bu kitapla C++ a başla derim ben Bende aynı senin gibi kitabı ilk zamanlar bir kenera attım, taa 6 ay sonra okumaya başlamıştım önce C çalışmıştım, 6 ay değil tabi 1-2 ay calıştım C.

Elimde bir C kitabı var, az çok okumuştum, hiç C kodu yazmadım ama en azından pointer'ın ne işe yaradığını anladım. Java öğrendiğimden dolayı nesne yönelimli programlama mantığını biliyor sayılırım. Bu durumda C++'a yoğunlaşmalıyım sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: aydinunlu

Öyle component üzerine yogunlaşmış herhangi bir kitap bulacagını sanmam, ama memik yanık' ın kitaplarında bir cok component hakkında bilgi veriliyor.

memik yayınları c++ kitapı yokki sadece basic delphi c# için var.
  • seçkin yayınları memik yanık'ın kitabı borland c++ builder.bende var ama daha hiç bakmadım nasıl olduğuna.

assembly ve c biliyorum c++'a bakmaya başladım.farklı bir kitap alsammı diye düşünüyorum.sizinde fikirlerinizi alabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.