Şimdi Ara

C.I.A.2 ile Core i7 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar anakartım Gigabyte x58-Udr3.overclock denemelerim genelde çarpan ile Blk değerlerini değiştirmek suretiyle yapıyordum.yeni keşefettiğim ayarlarla çarpan ve blk bölümü default ayarlarda iken bile sadece CIA2 de bulunan seçeneklerden birisini seçtiğimde mesela " racing "

boşta çarpan 6x133=800 mhz
    yükte çarpan 21*160=3360 oluyor.yani otomatik olarak hem overclock hem tasarruf birarada oluyor.biliyorsunuz overclock demek enerji sarfiyatı demek.CIA2 kullanmanızı tavsiye ederim.

• Boşta çarpan düşürmesini CIA2 yapmıyor.

Tam yükte ikende CIA2 ile %30un üzerinde OC yapamazsınız.

Elle yapmak daha mantıklı bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 6 Nisan 2009; 16:31:07 >
  • o senin düşüncen o zaman cpu-z yalan söylüyor.mesela wprime çalıştırdığımda hız 3.3 civarında iken çalışmıyorken o andaki yoğunluğa göre değişiyor.
  • Sen yüzde kaç OC yapmışın bi hesapla istersen ondan sonra bak doğrumu söylemişim, sonra git ne tavır yacaksan yap. CPUZ le ne alakası var benim dediğimin bide anlasam?

Artı olarak "CIA" muhabbeti sadece x58lerde yok, daha öncedende kullandık.

i7 işlemciler elle OC yapılıp 4ghz çok rahat görüyorken neden ben gidipte 3.3de takılayım? Çarpan değiştirip düşük enerji harcasın istiyorsam gider enerji tasarruf özelliklerini açarım anakartın, hem 4ghzde hemde düşük enerji sarfiyatıyla kullanırım.

Ayrıca tekrar yazıyorum yoğunluğa göre işlemci hızını değiştirmesi CIA2 yada CIA özelliği değil. olsa olsa EIST yada o tarz güç tüketimi azaltma özelliklerinden.

• sen neden bahsediyorsun arkadaşım.4ghz rahat gördüğü seviye değil zorlama gördüğü seviye.ekstra voltaj vermek gerekiyor.o seviyeyi bırak sen 3,8 de yük ver bakayım işlemci sıcaklığı ne oluyor biliyormusun.3,8 e sadece BLK değeri değiştirilierek rahatça ulaşılabiliyor ancak dediğim gibi stok fanla 3,8 de bile pek mantıklı değil günlük kullanımlar için.ayrıca elbetteki biliyorum CIA2 nin enerji tasarrufu olmadığını ben ikisi birlikte kullanınca çok verimli oluyordan bahsetmiştim.şunu da söyleyebilirimki 3,2 -3,3 seviyeleri günlük kullanım için ideal seviyeler.sen kaçta kullanıyorsun q6600 ını?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zencefi1 -- 7 Nisan 2009; 0:38:16 >
  • Neden bahsettiğimi anlatayım, arkadaşım...

3,2ghz VID değerim yüzünden. Ayrıca sıcaklıklar 25-30 derece arasında değişiyor.

3,7ghz günlük olarak kullanabiliyorum 1,85V verirsem. Sıvı soğutmam var. 50 dereceyi zar zor geçiyor tam yükte.

Q6600 65nm bir işlemci.Elimdeki ise en takozlarından biri. Elindeki i7 işlemci ise biraz voltaj ile 4.0ghz görüyor. Stock soğutucusuda gayet başarılı ancak 4.0ghz için daha iyi bir soğutma şart.

CIA(1,2,10,50 neyse versiyonu farketmiyor) CPU'yu hızlandırmak için mantıklı bir teknik değil, manuel şekilde çok daha stabil ve hızlı bir sistem elde etmek varken. Ayrıca manuel derken mühendislik derecesinde bilgi ve tecrübeniz olması gerekmiyor, her insan evladı ne isterse yapabilsin diye koymuşlar zaten bios seçeneklerini.

Bende bir gigabyte anakart kullanıcısı olarak CIA'i çok abarttığını söylüyorum. Sen kullan yorumunuda yap, bırak bizde yapalım yorumumuzu.

• haklısında benim pc sabahlara kadar açık kalıyor torrent vs indirdiğimden.pc başında olmadığımda enerjiyi pek tüketmesin olduğumda ise CIA2 ayarlarıyla 3,2 lere fırlasın bunu paylaşmak istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.