Şimdi Ara

c# gizli doya ve klasörleri nasıl görünür hale getiririm + koyalama işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Yapacağım prograda flash diskte veya sürücüde bulunan gizli dosyaları göstertip bu dosyaları başkabir yere kopyalamak istiyorum.
    bu istediğimi cmd de attrip komutu ile yapabilirdim ama ben bunu c# a dökmek istiyorum istediğim bunu kodla yapmak bildiğiniz gibi bunu cmd den yapmak için metin belgesine kodu yazıp .bat şeklinde farklı kaydet sonra #c ile process start ile çalıştırabilirim.

gizli dosya ve klasörleri göster yapabileceğim ve bu gizli dosyaları kopyalayabileceğim programda yardım ederseniz sevinirim çeşitli fikir ve önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler...

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    attrip linki gerçekten çok yardımcı oldu birazdaha incelemeliyim sadece ama acaba bunun G: vb. bir sürücü için uygulanmış halinin kodlarında yardımcı olabilirmisiniz.

örneğin g sürücüsündeki hidden cinsten dosyaların desktop ta oluşturulacak bir klasör içine kopyalanması şeklinde bir program

veya fazla armut piş ağzıma düş olmasın :P

string filePath = @"c:\test.txt";

// get file attributes
    FileAttributes fileAttributes = File.GetAttributes(filePath);

burada c: içindeki test.txt yi ele almış ama ben C: içindeki hidden dosya Veya KLASÖR leri seçeceğim
    bunları foreach ile sırayla aşağıdaki kodla hidden mi diye kontol ettirip dosya yolunu örn. G:\xxx\aa gibi bir string ifade şeklinde bir diziye aktarmayı
    düşündüm ama sadece kağıt üstünde gerçekte olacakmı daha denemedim

bool isHidden = ((File.GetAttributes(filePath) & FileAttributes.Hidden) == FileAttributes.Hidden);

burada filePath diye geçen kısım elle seçeceğimiz Örn. G: sürücüsü olmalı

sorum: bunu nasıl seçebilirim?
    dialog penceresi vb. gibi bir yolu varmı acaba?

G: yi seçtiğimizi ve hidden dosya yollarının diziye aktarıldığını varsayalım.

system.IO ile ister kullanıcının ister random olarak kullanıcının seçtiği yere bu gizli dosyaların kopyalanmasını sağlamak istiyorum

Acaba kurduğum mantık doğrumu. Bunun kodları hakkında yardım ederseniz sevinirim.

• sizin amacınız şu mu örnegin g sürücündeki gizli dosyaları herhangibir klasöre kopyalalmak mı peki g:\falan\ klasör yani alt klasördeki gizli dosyalarda bi işlem olacak mı yani komple g sürücüsü incelenecek mi yoksa kök kısmı mı incelenecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

sizin amacınız şu mu örnegin g sürücündeki gizli dosyaları herhangibir klasöre kopyalalmak mı peki g:\falan\ klasör yani alt klasördeki gizli dosyalarda bi işlem olacak mı yani komple g sürücüsü incelenecek mi yoksa kök kısmı mı incelenecek

evet tam olarak öyle. Tabiki alt klasörlerdeki dosyalarıda kapsaması daha güzel olabilir veya istege bağlı olarak alt klasörlerinide kapsamasını sağlasarsak daha iyi olabilir.
  • humaku kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar dosyanın gizli olup olmadığını nasıl kontrol ettireceğimi buldum tek sorun şu

bir sürücü seçeceğiz ve o dosyaları tek tek hidden olup olmadığını kontol edecek hiddenlerin yolunu hafızaya alacak

örn eğer x dosyası gizli ise dizi[6]=@"c:\programfiles\x";

gibi sonra kontrol bittikten sonra bunları tek tek kopyalayacağım Bunu Nasıl Yapabilirim. Kodlarında yardım edebilecek varmı acaba
  • http://dosya.co/k81ee9gj9u7z/hidden.exe.html

geliştirmesi sana kalır
    /*
    * Created by SharpDevelop.
    * User: goksen
    * Date: 4.2.2014
    * Time: 18:45
    *
    * To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
    */
    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Drawing;
    using System.Windows.Forms;
    using System.IO;
    namespace hidden
    {
    /// <summary>
    /// Description of MainForm.
    /// </summary>
    public partial class MainForm : Form
    {
    public MainForm()
    {
    //
    // The InitializeComponent() call is required for Windows Forms designer support.
    //
    InitializeComponent();

//
    // TODO: Add constructor code after the InitializeComponent() call.
    //
    }

void Button1Click(object sender, EventArgs e)
    {

if (folderBrowserDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
    {

textBox1.Text = folderBrowserDialog1.SelectedPath;

}

listBox1.Items.Clear();
    try{

string[] kaynak = Directory.GetFiles(textBox1.Text,"*.*",SearchOption.TopDirectoryOnly);

foreach (string file1 in kaynak )
    {

FileAttributes attributes = File.GetAttributes(file1);

if ((attributes & FileAttributes.Hidden) == FileAttributes.Hidden) {
    listBox1.Items.Add(file1);
    }
    }
    }
    catch (UnauthorizedAccessException)
    {}
    finally {}

button2.Enabled=true;

}

void Button2Click(object sender, EventArgs e)
    {
    string hedef;

{
    hedef=folderBrowserDialog1.SelectedPath;

foreach (var listBoxItem in listBox1.Items )
    {

System.IO.File.Copy(listBoxItem.ToString(),System.IO.Path.Combine(hedef, Path.GetFileName(listBoxItem.ToString())),true);
    }

}

}
    }
    }

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli Klasörü Görünür Yapma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

http://dosya.co/k81ee9gj9u7z/hidden.exe.html

geliştirmesi sana kalır
    /*
    * Created by SharpDevelop.
    * User: goksen
    * Date: 4.2.2014
    * Time: 18:45
    *
    * To change this template use Tools | Options | Coding | Edit Standard Headers.
    */
    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Drawing;
    using System.Windows.Forms;
    using System.IO;
    namespace hidden
    {
    /// <summary>
    /// Description of MainForm.
    /// </summary>
    public partial class MainForm : Form
    {
    public MainForm()
    {
    //
    // The InitializeComponent() call is required for Windows Forms designer support.
    //
    InitializeComponent();

//
    // TODO: Add constructor code after the InitializeComponent() call.
    //
    }

void Button1Click(object sender, EventArgs e)
    {

{

textBox1.Text = folderBrowserDialog1.SelectedPath;

}

listBox1.Items.Clear();
    try{

string[] kaynak = Directory.GetFiles(textBox1.Text,"*.*",SearchOption.TopDirectoryOnly);

foreach (string file1 in kaynak )
    {

FileAttributes attributes = File.GetAttributes(file1);

if ((attributes & FileAttributes.Hidden) == FileAttributes.Hidden) {
    listBox1.Items.Add(file1);
    }
    }
    }
    catch (UnauthorizedAccessException)
    {}
    finally {}

button2.Enabled=true;

}

void Button2Click(object sender, EventArgs e)
    {
    string hedef;

{
    hedef=folderBrowserDialog1.SelectedPath;

foreach (var listBoxItem in listBox1.Items )
    {

System.IO.File.Copy(listBoxItem.ToString(),System.IO.Path.Combine(hedef, Path.GetFileName(listBoxItem.ToString())),true);
    }

}

}
    }
    }

Programın mantığını anladım ama şöyle bir sorun var

örn C: yi tarattığımda c deki gizli dosyaları buluyor

ben sadece sunu istiyorum c ye baksın gizli klasör varmı diye bulursa adını hafızaya alsın ve kopyalasın

sizin programınızda şöyle bir sorun gördüm kopyaladığı gizli dosyaları araçlar/klasör seçenekleri/ gizli dosya ve klasörleri göster i seçmeden göremiyoruz bu programın asıl amacı buna gerek kalmadan cmd deki attrip gibi dosyaları kopyalayıp görünür yapabilmek.

• ama ilk yazında şey yazmadın kopyalarken gizli dosyaları normale çevirsin gibi
    onuda yazardım bi for each ile kopyalanan dosyaların gizli özniteliğini kaldırırsın zor bişey değil

altına o kodu yazarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 5 Şubat 2014; 15:05:53 >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    evet yaptım harbiden kolaymış

foreach (string listBoxItem in listBox1.Items)
    {
    File.SetAttributes(listBoxItem, FileAttributes.Normal); ///////// eklenen kısım
    System.IO.File.Copy(listBoxItem.ToString(), System.IO.Path.Combine(hedef, Path.GetFileName(listBoxItem.ToString())),false );

}

Tek birşey sorcam program şimdi dosyaların içine tek tek içine bakıp gizli DOSYALARI çıkarıyor
    istediğim KLASÖR bulsun yeter sonra klasörü içindekilerle birlikte dönüştürüp kopyalasın.

Programda "*.*" kısmı herşeye bakmasını sağlıyor. burada araştırdığım kadarıyla **** .bat vb ile aramayı kısıtlayabiliyoruz.
    ne tur birşey yazmalıyımki sadece klasörlere baksın. ???

https://store.donanimhaber.com/f3/cc/b7/f3ccb76252ae1f3ae6160e1d027ffcc8.JPG

[/simage]

https://store.donanimhaber.com/f3/cc/b7/f3ccb76252ae1f3ae6160e1d027ffcc8.JPG
    /image]

umarım anlatabilmişimdir :D

c# gizli doya ve klasörleri nasıl görünür hale getiririm + koyalama işlemleri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.