Şimdi Ara

C++ funcionlar ve int main

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • c++ a yeni başladım videodaki adam hep int main yazıyordu fonksynlara geçtiğimizde anlatıcaz diyordu
    fonkisyona geçtim fakat kafam karıştı .int main ve fonksiyonların alakası nedir
    ve beraber kullanımı nasıl oluyor ben int maini fonksiyon olarak algıladım
    biri bu ikisini anlatabilirmi acaba
    saçmalamış olablirim uykum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrime inanmayan maymun -- 6 Haziran 2012; 1:05:44 >

• int main adı üzerin main yani ana fonksiyonumuz. void mainde olabilir duruma göre. fonksiyonlarda int ve void farkı. int olan bir fonksiyon mutlaka çağrıldığı yere bir değer döndürmeli, void de ise böyle bir durum söz konusu değildir. değer döndüremez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

ben int maini fonksiyon olarak algıladım

Doğru algılamışsın

#include <iostream>
    using namespace std;
    int i = 0;
    int main()
    {
    cout << i++ << ' ';
    if(i < 100)
    {
    main();
    }
    return 0;
    }

• quote:

Orijinalden alıntı: rafsancani

int main adı üzerin main yani ana fonksiyonumuz. void mainde olabilir duruma göre. fonksiyonlarda int ve void farkı. int olan bir fonksiyon mutlaka çağrıldığı yere bir değer döndürmeli, void de ise böyle bir durum söz konusu değildir. değer döndüremez.

o değer yazı olursa dönemezmi yani int mainin içinde sayı değeri mi olması lazım
  • Evet, tanım olarak ne yazıldıysa onu geri döndürebilir;

void
    char
    short
    int
    long
    float
    double
    signed
    unsigned

Olarak return değerleri var, bunlardan hangisi belirtilmişse fonksiyon için, döndürülen değerde aynı tanımlamaya sahip olmalı
  • quote:

quote:

int main adı üzerin main yani ana fonksiyonumuz. void mainde olabilir duruma göre. fonksiyonlarda int ve void farkı. int olan bir fonksiyon mutlaka çağrıldığı yere bir değer döndürmeli, void de ise böyle bir durum söz konusu değildir. değer döndüremez.

o değer yazı olursa dönemezmi yani int mainin içinde sayı değeri mi olması lazım

Cuhara'nın da yukarıda yazdığı gibi. Türü ne ise değerin onu döndürür. int se sayı. string'se hem sayı hem harf.
  • int e harf koysak döndürmez demi
    bir de bu döndürme ne demek dir işlemekmidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    char ı int e çevirme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • #include<iostream> 
    using namespace std;

int asdas(int sayi)
    {
    int a=1;
    for(int i=1;i<=sayi;i++)
    {
    a*=i;
    }
    return a;
    }
    int main(){

int a = 5;

cout<<asdas(a)<<endl;

}

Şuna bak anlarsın.
  • Return dediğimiz olay şöyle oluyor;

#include <iostream>
    using namespace std;
    int i = 0;
    void main()
    {
    int y, deger;
    y=func(deger);** Bu kısım, fonksiyon dönüş yaptığında, gönderilen değer olacak.
    cout << y << ' ';

}

int func(int a)
    {
    sonuc= a*a;
    return sonuc; ** Bu kısımda sonuç hesaplanmış ve fonksiyonun çağrıldığı yere gönderiliyor.
    }

rafsancani nin yaptığı gibi

Edit : Yanlış bilgilendirme vardı, artık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cuhara -- 6 Haziran 2012; 13:49:33 >
  • quote:

int e harf koysak döndürmez demi
    bir de bu döndürme ne demek dir işlemekmidir

Kafa karıştırmaya gerek yok. Her fonksiyon yaptığın işin sonucunu döndürür. Program main in içinde çalıştığına göre main de programın sonucunu döndürür. Program normal olarak sonlanmışsa 0 döner, aksi halde farklı bir değer.

Program hangi ortamın altında çalışıyorsa çıkış kodu o ortama gider. Mesela tek başına çalışan bir c programında işletim sistemine, sanal makine altında çalışan bir java programında jvm ye, başka bir program altında bir process olarak çalışan uygulamada ise ana programa gider.

Doğrusu "int main" dir. Başka bişey değil.
  • electro_gadget haklı, hatırlatma için sağol hocam. Returnlere takılıp main fonksiyonun mantığını göz ardı etmişiz:) main() fonksiyonu için durum farklıdır. electro_gadget gayet net açıklamış
    Diğer fonsiyonlarda returnler, sen nasıl belirttiysen o şekilde davranır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cuhara

Return dediğimiz olay şöyle oluyor;

#include <iostream>
    using namespace std;
    int i = 0;
    int func();
    void main()
    {
    int y, deger;
    y=func(deger);** Bu kısım, fonksiyon dönüş yaptığında, gönderilen değer olacak.
    cout << y << ' ';

}

int func(int a)
    {
    sonuc= a*a;
    return sonuc; ** Bu kısımda sonuç hesaplanmış ve fonksiyonun çağrıldığı yere gönderiliyor.
    }

rafsancani nin yaptığı gibi

Edit : Yanlış bilgilendirme vardı, artık yok
    kodda ufak bir hata var. arkadaş bakıpta hata nerde belki anlamaz diye söylüyorum. fonksiyonu eğer mainin altında yazarsan önceden tanıtman gerekir. yukarıda belirttim.

• arkadaşlar basit tanımlamalar istiyordum kafamı iyice karıştırdınız.yinede emeğinize teşekkürler.
    ben sadece cin cout if else swich case bool biliyorum
    void ,char, short, int, long, float ,double, signed ,unsigned ,return bunlardan haberim yok
    anlamadığım kısmı yineliyim
    döndürmek ne demek?
    int main ne? fonksiyon ne? fonksiyonların int mainle ne alakası var ? beraber kullanılırmı ?kullanılırsa nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrime inanmayan maymun -- 7 Haziran 2012; 0:11:43 >
  • quote:

arkadaşlar basit tanımlamalar istiyordum kafamı iyice karıştırdınız.yinede emeğinize teşekkürler.
    void ,char, short, int, long, float ,double, signed ,unsigned ,return bunlardan haberim yok
    döndürmek ne demek?
    int main ne? fonksiyon ne? fonksiyonların int mainle ne alakası var ? beraber kullanılırmı ?kullanılırsa nasıl?

döndürmek return dediğimiz olayın kelime karşılığı. döndürme olayını yazdığım kodla yukarıda açıkça belirttim koda bakarsan fonksiyonun içinde bir değer hesaplanıp bu değer fonksiyonun yazıldığı yere aynen aktarılıyor. int main ne olduğunu sormanı garipsiyorum. o senin ana fonksiyonun. fonksiyon olmadan kodun çalışmaz. fonksiyon: tam olarak alt program manasına gelir. kodunu yazarken sana yardımcı olması için kullandığın bir yöntemdir ve fonksiyonları ana fonksiyonunla beraber kullanırsın. eğer yazdıklarımdan hala birşey anlamıyorsan sana bir kaynak linki vericem kendim uplayıp.

• quote:

quote:

arkadaşlar basit tanımlamalar istiyordum kafamı iyice karıştırdınız.yinede emeğinize teşekkürler.
    döndürmek ne demek?

döndürmek return dediğimiz olayın kelime karşılığı. döndürme olayını yazdığım kodla yukarıda açıkça belirttim koda bakarsan fonksiyonun içinde bir değer hesaplanıp bu değer fonksiyonun yazıldığı yere aynen aktarılıyor. int main ne olduğunu sormanı garipsiyorum. o senin ana fonksiyonun. fonksiyon olmadan kodun çalışmaz. fonksiyon: tam olarak alt program manasına gelir. kodunu yazarken sana yardımcı olması için kullandığın bir yöntemdir ve fonksiyonları ana fonksiyonunla beraber kullanırsın. eğer yazdıklarımdan hala birşey anlamıyorsan sana bir kaynak linki vericem kendim uplayıp.

anlamadım

• @erkin0007 bence biraz hızlı ilerliyorsun. Fonksiyonları anlamaya çalışmadan önce önce öğrendiğin ve öğrenmen gereken şeylere hakim olmalısın. Mesela data türleri int, char, double bunları bilmeden ve yeterince kullanmadan fonksiyonları anlaman mümkün değil.

returnTürü fonksiyonAdı (varsa argümanlar)
    {
    returnTürü değişken;
    ...
    fonksiyonun yaptığı iş
    ...
    return değişken;
    }

return dönmek demek. Fonksiyon başka bir fonksiyonu çağırabilir bir iş için. Fonksiyon da işi yaptıktan sonra bulduğu sonucu onu çağıran fonksiyona iletir (döner). Burada returnTürü dediğimiz yer yukarıda bahsettiğim data türlerinden biri olabilir. (Senin tanımladığın bir tür de olabilir ama o sonraki konu.) Yani returnTürü yazdığım yere int, char, double gelebilir. int main() anlamı return türü int olan main adında bir fonksiyondur. Yanlız sadece main özel bir fonksiyon çünkü her programda bulunması gerekir ve OS (windows, linux) programı çalıştırmaya main fonksiyonundan başlar. main in return türü int olduğundan programın sonuna return 0; gibi bir satır eklemelisin. Neden 0 olduğu önemli değil şimdilik.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.