Şimdi Ara

C# - Form Load'dan Button click'e veri çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben form yüklendiğinde diziye rastgele eleman atıyorum. Dizideki elemanları button_click olayında kullanmak istiyorum ama bir türlü verileri çekemiyorum. Yardımcı olacak var mı?

•  C# - Form Load'dan Button click'e veri çekme

Elimde böyle bir form var. Ben her butona tıklandığında labellara farklı sayılar üretsin istiyorum. Bunun içinde şöyle bir izlemek istiyorum;

-Form load kısmında array oluşturdum ve farklı sayılar üreterek diziye elemanları sıralıyor.
    -Button click olayında da array çağırıp label da yazdırmak istiyorum.
    -Ancak form load daki diziyi buton clickte kullanamıyorum. Nasıl kullanabilirim?

En kolay yol bana bu geldi. Böyle mi yapmalıyım?

• Diziyi sinif duzeyinde tanimla, form load metodunda doldur, button click te cagir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fdumanli

Diziyi sinif duzeyinde tanimla, form load metodunda doldur, button click te cagir.

Yeni bir sınıf tanımladım.Sınıfta sanırım hata var çünkü buton clickte dizi(); şeklinde çağırdığımda diziyi yinede kullanamıyorum. Nerede hatam var sizce?

public void dizi() 
    {
    Random rast =new Random();
    int[] dizi=new int[6];
    for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)
    {
    dizi[i] = rast.Next(1, 50);
    }
    }
  • Dizinin deklarosyonunu global seviyede yapman lazim. Yani formloadd fonksiyonunun uzerinde tanimla. Sen dizi = new dizi dedigin yer fonksiyonun ici. Fonksiyonun } tagindan sonra ölür o degisken. O duziyi global bir diziye at yani

• class program{
    int[] dizi;

form_load(){
    dizi[0] = ...
    dizi[1] = ...
    }

button_click(){
    label.text = dizi[0]....
    }
    }

gibi yap. çünkü form_loadda tanımladığın diziyi sadece form_loadda kullanabilirsin. sınıf düzeyinde tanımlarsan programın heryerinde kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someonewhoaintbelongshere -- 17 Mart 2014; 16:55:49 >
  • İkinizede çok tesekkur ederim. Bunları dusunememek kotu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.