textBox7.Text = dateTimePicker1.Text; //Film adlarını combobox1e yükledik. SqlDataReader oku; baglanti.Open(); SqlCommand cmd = new SqlCommand("select film_adi,film_id from filmler", baglanti); oku = cmd.ExecuteReader(); while (oku.Read()) { comboBox1.Items.Add(oku[0].ToString()); } baglanti.Close(); } private void comboBox1_SelectedIndexChanged_1(object sender, EventArgs e) { SqlCommand komut = new SqlCommand("Select film_resim from filmler where film_adi='" + comboBox1.Text + "'", baglanti); // komut.Parameters.AddWithValue("@film_id", comboBox1.Text); baglanti.Open(); SqlDataReader rdr = komut.ExecuteReader(); PictureBox mert = new PictureBox();
while (rdr.Read()) { button2.BackgroundImage = Image.FromFile("" + rdr["film_resim"].ToString()); }
baglanti.Close(); }
public void dateTimePicker1_ValueChanged_1(object sender, EventArgs e) { if (comboBox1.Text == "") { MessageBox.Show("Lütfen Film Seçiniz"); } else { //İlk önce seanslar dizisindeki bütün değerleri 0'a atadık.Nedeni ise tarihi değiştirdiğimizde o tarihde //kayıt yoksa eski seanslarımız kayıtta olmaya devam eder.Bunu önlemek için bu kodu yazdık. for (int y = 0; y < 30; y++) { seanslar[y] = "0"; } textBox7.Text = dateTimePicker1.Text; //Filmin idsine göre seansları atadığımız için bu sql komutunu yazdım. SqlDataReader oku; SqlCommand cmd = new SqlCommand(); cmd.Connection = baglanti; cmd.CommandType = System.Data.CommandType.Text; cmd.CommandText = "select film_id from filmler where film_adi=@film_adi"; cmd.Parameters.AddWithValue("@film_adi", comboBox1.SelectedText.ToString()); baglanti.Open(); oku = cmd.ExecuteReader(); while (oku.Read()) { //Seçmiş olduğumuz filmin idsini çektim film_id1 = oku[0].ToString(); }
baglanti.Close(); //Seçmiş oldugumuz filmin idsine,Tarihine ve yazmış oldugumuz seansa göre seanslar dizisine o kayıtlara uyan seansları atadık. //Burdaki seanslar dizisini kayıt yaparken kullanıcaz. SqlDataReader oku1; SqlCommand cmd1 = new SqlCommand(); cmd1.Connection = baglanti; cmd1.CommandType = System.Data.CommandType.Text; cmd1.CommandText = "select film_seanstarih from seanslar where film_id=@film_id '" + textBox7.Text + "'"; cmd1.Parameters.AddWithValue("@film_id", film_id1.ToString()); baglanti.Open(); oku1 = cmd1.ExecuteReader(); int i = 0;
while (oku1.Read()) { // seanslar dizisine kayıtlara uyan seans saatlerini atadık. seanslar[i] = oku1["film_seanssaat"].ToString(); i = i + 1; }
baglanti.Close(); } }
private void comboBox2_SelectedIndexChanged_1(object sender, EventArgs e) { for (int y = 0; y < 30; y++) { salonlar[y] = "0"; } //Filmin idsine göre seansları atadığımız için bu sql komutunu yazdım. SqlDataReader oku; SqlCommand cmd = new SqlCommand(); cmd.Connection = baglanti; cmd.CommandType = System.Data.CommandType.Text; cmd.CommandText = "select film_id from filmler where film_adi=@film_adi"; cmd.Parameters.AddWithValue("@film_adi", comboBox1.SelectedText.ToString()); baglanti.Open(); oku = cmd.ExecuteReader();
while (oku.Read()) { //Seçmiş olduğumuz filmin idsini çektim film_id1 = oku[0].ToString(); } baglanti.Close(); //Seçmiş oldugumuz filmin idsine,Tarihine ve yazmış oldugumuz seansa göre seanslar dizisine o kayıtlara uyan seansları atadık. //Burdaki seanslar dizisini kayıt yaparken kullanıcaz. SqlDataReader oku1; SqlCommand cmd1 = new SqlCommand(); cmd1.Connection = baglanti; cmd1.CommandType = System.Data.CommandType.Text; cmd1.CommandText = "select film_salon_no from seanslar where film_id=@film_id and film_salon_no like '" + comboBox2.Text + "'"; cmd1.Parameters.AddWithValue("@film_id", film_id1.ToString()); baglanti.Open(); oku1 = cmd1.ExecuteReader(); int i = 0;
while (oku1.Read()) { // seanslar dizisine kayıtlara uyan seans saatlerini atadık. salonlar[i] = oku1["film_salon_no"].ToString(); i = i + 1; }
baglanti.Close(); }
private void button4_Click_1(object sender, EventArgs e) { //Verilerin Boş olup olmadığını denetledik. if (comboBox1.Text == "" | textBox7.Text == "" | textBox2.Text == "" | comboBox2.Text == "")//combo1 boş veya text7 boş veya text2 boş ise uyarı vericek. { MessageBox.Show("Lütfen Boş Alanları Doldurunuz"); }
//Tüm bilgiler girildiğinde kayıt işlemine geçicek. else { DialogResult mesaj; mesaj = MessageBox.Show(comboBox1.Text + " filmi için " + textBox7.Text + " Tarihinde " + textBox2.Text + " Saatleri arasında bu filmi gösterime sunmak istediğiğinize emin misiniz ? ", " Uyarı", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question);
if (mesaj == DialogResult.Yes) {
//Aynı filmin,aynı tarihde birden fazla seansı olamaz.Bu yüzden bir onay durumu yaptım.İlk önce onayın durumunu true ayarladım bool onay = true; //Filmin tarihine göre olan seanslarını atamış oldugum seanslar dizisiyle,yazmış oldugum seansı karşılaştırdım. for (int i = 0; i < 30; i++) { // Yazmış oldugum seans,dizideki seansların içinde varsa hata mesajı veriyor. if (textBox2.Text == seanslar[i] & comboBox2.Text == salonlar[i]) { MessageBox.Show("Bu film için Bu seans daha önceden alınmış"); //onay durumumuzu false yaptım.Eğer bu if'in içine girerse,Yani seans önceden girilmişse onayımız false olucak.Aksi halde true. onay = false; break; } } //Eğer onayımız true ise yukardaki if'in içine girmemiş demektir.Yani Seansımız daha önceden yoktur.
if (onay == true) { //Filmin idsini çekmek için ad'a göre bir sorgu oluşturduk.Çünkü veriyi eklerken filmi id sine göre ekleme yapıcak. baglanti.Close(); SqlDataReader oku; SqlCommand cmd = new SqlCommand(); cmd.Connection = baglanti; cmd.CommandType = System.Data.CommandType.Text; //Seçtiğimiz filmin adına göre id sini aldık. cmd.CommandText = "select film_id from filmler where film_adi=@film_adi"; cmd.Parameters.AddWithValue("@film_adi", comboBox1.SelectedText.ToString()); baglanti.Open(); oku = cmd.ExecuteReader(); while (oku.Read()) { //Film_id diye oluşturdugumuz değişkene yukardan gelen id yi atadık. film_id = oku[0].ToString(); } //Veri girme yani insert komutunu yazdık. cmd.CommandText = "INSERT INTO seanslar(film_id,film_salon_no,film_seanstarih,film_seanssaat) VALUES (@film_id,@film_salon_no,@film_seanstarih,@film_seanssaat)";
baglanti.Close(); baglanti.Open(); //Eğer veri eklendiyse,Yani işlem başarılıysa tablomuzda sayı artar.Bu yüzden bunun için bu komutu yazdık. int etkilenen = cmd.ExecuteNonQuery();
baglanti.Close();
if (etkilenen > 0) { MessageBox.Show("Kayıt edildi...");