Şimdi Ara

c# excel'de farklı sheet'lerden veri çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir excel dosyam var. 3 sheet 'ten oluşuyor. DataGrid' e veri çekiyorum. Fakat aynı excel dosyasında ki farklı sheetlerden aynı datagride veri çekmem gerekiyor. Ne yapmalıyım.



  • Basit ama uzun bir yol olan birşey söyleyeyim. Öncelikle döngüyle çektiğin kesin birşey. Her bir sheet için ayrı bir DataTable oluşturarak döngüyle bu sheetleri uygun DataTable'ların içine aktarmak ve sonuçta üç DataTable'ı ister farklı bir DataTable'da birleştirip istersen direk olarak sırayla DataGridView içine aktarabilirsin. Kolay gelsin.

    Not olarak şöyle bir huyum vardır; birşeyi söylerim ve yapacak kişinin eğer ki yapabiliyorsa öncelikle her yeri araştırmasını isterim. Kısacası bana 1 saat veya 1 gün sonra gelip ben yapamadım başaramadım dersen inanmam. Çünkü insan öyle bir varlıktır ki istediği zaman başaramayacağı hiçbir şey yoktur.
  • Emircan16 kullanıcısına yanıt
    Aslında döngü kullanmıyorum. Excel dosyasını OleDBConnection türünden baglantı nesnesi ile açtım.
    String Sorgu="SELECT * FROM [Sheet1$];
    OleDbDataAdapter türünden dbAdapter isimli nesne oluşturarak sorguyu ve baglantıyı atadım.
    DataTable türünden dtable isimli nesne oluşturdum.
    dbAdapter.Fill(dTable)
    DataGridView.DataSource=dTable; ile Datagrid'i doldurdum.

    Şimdi benim Sheet2'den bir hücreyi Sheet1'de ki bir duruma göre almam gerekiyor. Sheet1 de şirket isimleri var. Sheet2' de ise o şirketin adres bilgileri.
    nasıl bir sorgu yazabilirim ki Sheet2 de ki şirket ismi ile Sheet1 de kini şirket ismi aynı olduğunda Sheet2 den şirket adresini çeksin. SQL ile yapabiliyorum ama Excel'de yapmam gerekiyor. Bir de yapabilirsem bile bunu var olan bir datagride nasıl aktarırım. Çünkü datagridin data sourcunu dTable 'a eşitlemiştim zaten.

    Elektronikçiyim ve büyük oranda donanım üzerine yazılım yapıyorum. Veri tabanı konusunda eksiklerim var. Öğreniyorum ama. Bu konuyu araştırdım ama yabancı kaynak dahil sonuç bulamadım. Genelde Excel'den tek Sheet'ten çekiyorlar. yapamazsam SQL'e aktarıp yapmak kalıyor geriye. Aslında oradan yapmak daha basit ama Excelden yapmamı istediler diye uğraşıyorum...
    Yardımın için teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^^Lussian^^ -- 23 Ağustos 2015; 13:13:40 >




  • Merhabalar, ben de aynı sorunu yaşıyorum.Dinamik olarak çoklu sheet ten datagridview e veri çekmem gerekiyor.Eğer bir çözüme ulaşmışsanız benimle de paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.