Şimdi Ara

C Dili Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler C dili tamamen konsol ve alt yapı dili mi? mesela bir form'da çalışma yapabilir miyiz?

• C++ Builder gibi bazı programlarda çalışma yapabilirsin. Ama bunlar çok eski programlar.

Bir de Visual C++ var galiba ama onu kullanmadım hiç, bisey diyemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C dili ile hayal edebilecegin her seyi yapabilirsin. Visual C++ kullanarak Windows altinda; QT kullanarak Linux, Windows altinda ve GTK kutuphanelerini kullanarak da Linux altinda GUI programlayabilirsin.
    Bu arada QT ve Visual C++, c++ kullanir. Gtk C dilini kullanir. Internette arastirabilirsin.

• BRTKNOZ B kullanıcısına yanıt
    C çok derinlemesine bir dil C#'a geri döndüm
  • Iyi calismalar o zaman

• Teorik olarak makine dili ile de her seyi yaparsin. Zaten yapilan her sey ona donusturuluyor. Minik bir cakiyla da devasa bir kuyu kazabilirsin yeterince ugrasirsan sonucta. Onemli olan ihtiyaca uygun dili secmek, yazilan kodun copluk olmamasi. 2 yil sonra gelip okudugunda ne yaptigini anlayabilmen. Ya da baskasinin senin yazdigini okudugunda kendini Cince okuyormus sanmamasi. Eger windows uzerinde bir masaustu uygulamasi yapacaksan .net ve c# en uygun tercih. Eger her platformda calissin diyorsan Qt ya da Java GUI kullanabilirsin. Basit web sitesi yapacaksan php gibi gibi. Fakat C ile web sitesi yapamaz misin ? Tabi ki yaparsin. Ornegin en cok kullanilan web server Apache C ile yazilmistir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    C# da;

At yarışı oyunu yapıyorum şimdi 6 tane at var kullanıcıya hangi atların birinci geleceğine dair Text'ten bilgi alıyorum buraya kadar yaptım random da kullandım ama en büyük sayı gelen atın 1. bir küçüğü 2. gibi nasıl sıralarım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c'de yardım
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

C# da;

At yarışı oyunu yapıyorum şimdi 6 tane at var kullanıcıya hangi atların birinci geleceğine dair Text'ten bilgi alıyorum buraya kadar yaptım random da kullandım ama en büyük sayı gelen atın 1. bir küçüğü 2. gibi nasıl sıralarım?

Bilmiyorum : )
    Sagda solda bunu nasil yaparim diye copy+paste kod yazmaktansa dogru yolu ogrenmelisin. Yazdigin dilin dokumentasyonunu (API) okuyup, neyi nasil cagiracagini kendin kesfedersen cok daha iyi ogrenirsin.
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/618ayhy6.aspx
    Buradan C# API leri ile ilgili bilgilere ulasirsin. Gerisini kendin bulmalisin.
    Google a nasil siralama yaparim gibi yazip da bir sey ortaya koyarsin ama bu sana cok bir sey katmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.