Şimdi Ara

C de yazıya renk vermeyi yapabilen varsa bakabilir mi çıldırıcam (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
14.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kayhantolga

quote:

Orijinalden alıntı: Accio

quote:

ben anlayamadım açıkçası tam olarak. letscoding.com'da var mı acaba bu bi kısmın rengini değiştirme falan?

bu arada letscoding koü'lülerindi koü'densiniz sanırım. koü elohab 1.sınıf bende

edit: SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE),0); ı denedim istediğim satırların arasına koyunca işe yarıyor kodu direk ezbere kullanıyorum ama bi problem olmaz heralde dimi

http://letscoding.com/2012/01/19/ucgen-cizdirme/ Bu yazıda sadece renkle ilgili yardımcı olabilir. Bi ara vaktim olduğunda bu renklendirme ile ilgil güzel bir yazı yazmak istiyorum. bir iki haftaya hazır olur galiba. Evet kou denim :D Ama letscoding de sadece kouden arkadaşlar yok farklı üniversiteler de var.

anladım bence de yararlı olur çünkü baya baktım forum da olmasa anlayamıcaktım hepsi C++ için falan anlatmış hiçbiyerde düzgün bişey yoktu

• Bence ileride bir GUI kütüphanesi seçip onu öğrenirsin. Konsol renklendirmeyi ne kadar iyi öğrenirsen öğren ilerde kullanmıycaksın üstelik windows harici sistemlerde de işe yaramıyor bu bilgiler.
  • şuan biraz amatörce çalışıyorum açıkçası kendi başıma. dersler başlayıp ilerleyince belki karar verebilirim. bilgisayar mühendisliği de okumadığımdan biraz hobi olarak ilgileniyorum açıkçası
  • quote:

Önceden bir konu açılmıştı letscoding sitesi ile ilgili, o zaman yorum yapamamıştım ancak şu an hazır yeri gelmişken fikrimi söyleyeyim.

Çok güzel ve eğitici bir site geliştiriyorsunuz, okuyanlar için iyi bir kaynak oluyor ve olacak ancak takıldığım nokta neden "letscoding"?

En azından biz çevresinden bihaber olmayan, çevresine ilgi duyan ve çevresinde ne olup bittiğini gören insanlar olarak Türkçemize biraz sahip çıkalım. Dikkatle inceledim, sitenizin Türkiye dışına hiçbir vizyonu yok gibi. O halde ne diye ismi İngilizce olsun ki?

Sizi bu konu hakkında duyarlı olmaya davet ediyorum. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

quote:

Önceden bir konu açılmıştı letscoding sitesi ile ilgili, o zaman yorum yapamamıştım ancak şu an hazır yeri gelmişken fikrimi söyleyeyim.

Çok güzel ve eğitici bir site geliştiriyorsunuz, okuyanlar için iyi bir kaynak oluyor ve olacak ancak takıldığım nokta neden "letscoding"?

En azından biz çevresinden bihaber olmayan, çevresine ilgi duyan ve çevresinde ne olup bittiğini gören insanlar olarak Türkçemize biraz sahip çıkalım. Dikkatle inceledim, sitenizin Türkiye dışına hiçbir vizyonu yok gibi. O halde ne diye ismi İngilizce olsun ki?

Sizi bu konu hakkında duyarlı olmaya davet ediyorum. Teşekkürler.

Güzel bir konuya değinmişsin teşekkür ederim. Öncelikle yabancı isimlerin insanlara çok daha çekici geldiği bilinen bir gerçek, Ticarette de bu sık kullanılıyor zaten. Ya da şu 9.99TL olayı gibi işe yarayan ama sevilmeyen yöntem ikisi de. Şimdi bunları söyledim ama isimin İngilizce olmasının bununla bir alakası yok aslında (Bunları niye söylediğime gelirsek genel olarak bu yüzden İngilizce isimi tercih ettiğimiz düşünülüyor olabilir, nedeni bu da olabilirdi). Biz sitenin ismini bulabilmek için iki hafta boyunca isim aradık (evet bula bula böyle bir isim bulduk) iki tane ufak kural düşünmüştük biri Türkçe olmalı diğeri de içinde Türkçe karakter olmamalı (İroni gibi duruyor olabilir ama malum alan adların da ki Türkçe karakter desteği gerçi bu sorun artık bitti ama biraz geç oldu). İki hafta boyunca elimizde olan tek şey alan adlarının çoğunun alınmış olduğu gerçeğiydi. Tam o sırada dilimize dolanan bir sözden Let'sCoding aklımıza geldi ve koyalım dedik. Zaten isim İngilizce gramer olarak da yanlış oluyor ama bu tip şeylerin üstünde fazla duran kişiler olmadığımız için sorun etmedik önemli olan sevmemiz dedik. Yani sonuç olarak biz de istiyorduk Türkçe bir ismimiz olsun, insanlara daha samimi gelir diye ama olmadı. Dilimize sahip çıkmak konusunda da bizim ile ilgili herhangi bir sorun olmamalı diye düşünüyorum, Çünkü biz vakitlerimizden ayırarak Türkçe kaynaklar üretiyoruz, Çeviriler yapıyoruz. Bence bunlar bir site isminden daha önemli diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhantolga -- 4 Şubat 2012; 20:39:14 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.