Şimdi Ara

c de uygulama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben programcılık konusunda henüz çok yeniyim ve c de en basitinden programlar yazıyorum fakat yazdığım programı derleyip çalıştırmak istediğimde siyah uygulama penceresi açılıp kapanıyor ve bu süre yarım saniye bile sürmüyor.nerede hata yapıyor olabilirim?devc ve turboc derleyicilerinin ikisini de denedim.

• kodlarını incele. programın kapanmaması için bir sebeb yok :)

kodlarının sonuna scanf ekle. yani derleyicine klavyeden karaktere girilmesini beklemesini söyle.

veya getch yada getche 'yi deneyebilirsin. sanırım bunlardan birisi için conio kütüphanesini eklemek gerekiyordu.

tek yapman gereken kodun sonuna eklemek.

C ile uğraşmayalı uzun zaman oldu. umarım yanlış bilgilendirmiyorumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sszss

Arkadaşlar ben programcılık konusunda henüz çok yeniyim ve c de en basitinden programlar yazıyorum fakat yazdığım programı derleyip çalıştırmak istediğimde siyah uygulama penceresi açılıp kapanıyor ve bu süre yarım saniye bile sürmüyor.nerede hata yapıyor olabilirim?devc ve turboc derleyicilerinin ikisini de denedim.

öncelikle kodunu sanırım devc++ yada mingw IDE'sinde derlediğini düşünüyorum. Bu IDE'lerde derlediğin kodunun sonuna ufak bi kod parçası yazıyorsun ben o IDE'yi kullanmadığım için bilmiyorum bulunca eklerim ama istersen dos ortamına kendin girip kodunu çalıştırabilirsin. yani kaydettiğin yere dos ortamında ulaşırsan programın çalışacaktır. yada microsoft'un IDE'leri kullanmanı tavsiye ederim üstelik bir yıl ücretsiz olarak kullanabiliryorsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: aLeX_BuRaK

quote:

Orjinalden alıntı: sszss

Arkadaşlar ben programcılık konusunda henüz çok yeniyim ve c de en basitinden programlar yazıyorum fakat yazdığım programı derleyip çalıştırmak istediğimde siyah uygulama penceresi açılıp kapanıyor ve bu süre yarım saniye bile sürmüyor.nerede hata yapıyor olabilirim?devc ve turboc derleyicilerinin ikisini de denedim.

öncelikle kodunu sanırım devc++ IDE'sinde derlediğini düşünüyorum. Bu IDE'lerde derlediğin kodunun sonuna ufak bi kod parçası yazıyorsun ben o IDE'yi kullanmadığım için bilmiyorum bulunca eklerim ama istersen dos ortamına kendin girip kodunu çalıştırabilirsin. yani kaydettiğin yere dos ortamında ulaşırsan programın çalışacaktır. yada microsoft'un IDE'leri kullanmanı tavsiye ederim üstelik bir yıl ücretsiz olarak kullanabiliryorsun.

• teşekkürler arkadaşlar...
  • getch() diye bir fonksiyon olacaktı, onu kullanıyorsun yanlış hatırlamıyorsam.

veya pause gibi birşey de vardı, ama o MS visual C'deydi galiba. C yazmayalı olmuş bayağı...

Internet'te arat bu getch()'ı kullanımını bulursun. Çok kişi dertli bu mevzudan, yalnız değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 14 Ocak 2007; 22:59:27 >
  • 2 yolu var;

1-) program bitince son satira getch() fonksiyonunu eklmek. bu klavyeden bir tusa basılmasını bekler.

int x;
    .......KODLAR
    x=getch();

2-) Aynı işlemi scanf ile yapmak;

int x;
    ........KODLAR
    scanf("%d",&x);
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows'un ilginç bir sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.