Şimdi Ara

C'de Output (Çıktı) Hemen Kayboluyor [KONU KİLİTLENEBİLİR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Programlamaya ilgili biriyim, biraz Python tecrübem var ve C öğrenmek istiyorum. Bunun için önce gcc dosyalarını indirdim, ardından Notepad++ ile kullanmak üzere "Run" bölümüne gcc -o "$(NAME_PART)" "$(FULL_CURRENT_PATH)" kodu ile c-compiler, "$(NAME_PART)" ile de c-execution atadım. Kodu yazdığım zaman önce c-compiler'ı çalıştırıyorum, bir sıkıntı yok fakat c-execution'ı çalıştırdığım zaman output Komut isteminde çıkıp hemen kayboluyor.

Mesela şu kodu girdiğimde:
    #include<stdio.h>
    int main( void )
    {
    printf("Donanım Haber\n");
    printf("Yazılım Geliştirme");
    return 0;
    }

Bu kodu yazıp Ctrl+F5 (c-execution için atadığım kombinasyon) bastığımda siyah bir pencerede yazdıklarım çıkıyor fakat hemen kayboluyor. Sizce sorun ne olabilir?

Ekleme. Notepad++ kullanmadığım zaman kodu Notepad'de yazıp cmd üzerinden görebiliyorum. o konuda bir problem yok.

SORUN çözüldü getchar() yazdığım zaman kapanmıyor. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 29 Ağustos 2014; 13:27:04 >

• Program çalıştıracak başka komut bulamadığından kendini kapatır bu çok normal. Getch() ile karakter bekler karakter girilinceye kadar açık kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • return 0; dan once system("pause"); bunu eklermisin oluyor diye hatırlıyorum
  • İki yolu da denedim işe yaramadı. return 0 komutundan önce de sonra da yazdım getch() komutunu olmadı. system("pause") da işe yaramadı. Yine de zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler. Var mı başka önerisi olan?
  • ozaman scanf(); koy bitane olur.

edit: şimdi denedim ve system("pause"); ve getch(); ikiside çalıştı ama getch(); için kütüphane eklemen gerek #include <conio.h>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknkntr -- 28 Ağustos 2014; 13:26:45 >
  • Ayrıca bir editör kullanman öğrenmeni kolaylaştırır diye düşünüyorum. ünide okuyorsan dreamsparktan bedava tam sürüm visual studio indirebilirsin.
  • #include "conio.h" kütüphanesini ekleyip, return 0 dan önce getch() komutunu çağırman gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknkntr

Ayrıca bir editör kullanman öğrenmeni kolaylaştırır diye düşünüyorum. ünide okuyorsan dreamsparktan bedava tam sürüm visual studio indirebilirsin.

PC'de Visual Studio 2010 Ultimate yüklü hocam.

Bir şeyi yanlış mı yükledim bilmiyorum, #include<conio.h> yazıp getch() yazmadığım zaman sorun yok, yani kütüphane doğru, ama getch() yazdığımda hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 28 Ağustos 2014; 13:59:31 >
  • hocam sen bi ss atabilecekmisin nedenini anlamış değilim
  • C++ olarak kaydetmediğinize emin misiniz.getch() komutu conio.h kütüphanesi ekliyse çalışması gerekir.Bir de derleyici olarak ben DEV C++ kullanıyorum. Çok iyi değil ama arayüz sade kullanımı kolay.Ama hataları tolore etmesi sıkıntı çıkarıyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

quote:

Ayrıca bir editör kullanman öğrenmeni kolaylaştırır diye düşünüyorum. ünide okuyorsan dreamsparktan bedava tam sürüm visual studio indirebilirsin.

PC'de Visual Studio 2010 Ultimate yüklü hocam.

Bir şeyi yanlış mı yükledim bilmiyorum, #include<conio.h> yazıp getch() yazmadığım zaman sorun yok, yani kütüphane doğru, ama getch() yazdığımda hata veriyor.

Dosyanı örn. source.c olarak kaydetmen gerekiyor. Onun dışında ekranda kalması gerekir. Hatanın olduğu yere breakpoint koyup izleyebilirsin veya ss atabilirsin bize.

Birde eksi veren kişiyi Allaha havale ediyorum :)

• Derleyiciler conio.h ya da getch gibi standart dışı zımbırtıları desteklemek zorunda değil. Ya scanf ya getchar koyacaksın ama bunlar sakat iş. IDE kullanmak istemiyorsan konsolda elle çalıştıracaksın, böylece çıktı kaybolmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpaylan

C++ olarak kaydetmediğinize emin misiniz.getch() komutu conio.h kütüphanesi ekliyse çalışması gerekir.Bir de derleyici olarak ben DEV C++ kullanıyorum. Çok iyi değil ama arayüz sade kullanımı kolay.Ama hataları tolore etmesi sıkıntı çıkarıyor sadece.

Hocam söylediğiniz programı indirdim, Ctrl+N ile yeni Source File oluşturdum fakat compile ederken error veriyor.

SS .
     C'de Output (Çıktı) Hemen Kayboluyor [KONU KİLİTLENEBİLİR]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 28 Ağustos 2014; 21:23:23 >

• kardeşim vs kullanırken devc++ geçmek ne demek bence hemen sil onu kaç yıldır güncellemesini durdurdular onun.... scanf(); denemişmiydin ? şimdi bana visual studio kurdurma bu saatte
  • quote:

kardeşim vs kullanırken devc++ geçmek ne demek bence hemen sil onu kaç yıldır güncellemesini durdurdular onun.... scanf(); denemişmiydin ? şimdi bana visual studio kurdurma bu saatte

Hocam Visual Studio ile C programlama yapılabiliyor mu? Seçeneklerde C++ ve C# vardı, ilginç bir şekilde C++ ile proje oluşturmayı reddediyor, VB ve C# ile hata vermedi, C++ projesi açarken OK'e bastığımda hiçbir şey olmuyor. Sorunu bir anlamda çözdüm, devc++ yerine kodu notepad'de yazıp Komut istemi'nde çalıştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 28 Ağustos 2014; 22:43:56 >
  • hocam hiç kendini boşa yorma direk visual studio ile devam et çünkü problem vs de değil ben şimdi kuracağım vs'yi sana dönüş yapacam tekrar ama scanf(); dene tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalaNari

quote:

kardeşim vs kullanırken devc++ geçmek ne demek bence hemen sil onu kaç yıldır güncellemesini durdurdular onun.... scanf(); denemişmiydin ? şimdi bana visual studio kurdurma bu saatte

Hocam Visual Studio ile C programlama yapılabiliyor mu? Seçeneklerde C++ ve C# vardı, ilginç bir şekilde C++ ile proje oluşturmayı reddediyor, VB ve C# ile hata vermedi, C++ projesi açarken OK'e bastığımda hiçbir şey olmuyor. Sorunu bir anlamda çözdüm, devc++ yerine kodu notepad'de yazıp Komut istemi'nde çalıştırıyorum.

Visual studio da c++ console projesi acip nasil .cpp dosyasi ekliyorsan ayni sekilde .cpp kismini silip .c yapman yeterli hadi bunuda yapamadin, google da visual studio c projesi diye aratsan bir cok cozum cikacaktir. Bir sey sorarken onceden arastirmasini yapin lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• #include <stdio.h>
    #include <conio.h>
    int main(){
    printf("Merhaba Dunya!\n");
    getche();
    return 0;
    }

#include <stdio.h>
    int main(){
    system(pause);
    return 0;
    }

#include <stdio.h>
    int main(){
    scanf();
    return 0;
    }

3ü de çaılıştı hacam dene olmazsa başka bi problem var demkki
  • bu konunun bu kadar uzaması şaka gibi
  • Konu kilitlenebilir sanırım ben yanlış yükleme yaptım. Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.