Şimdi Ara

C#'da satranç tahtası nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# 'da istediğim boyutları kendim ayarlayabileceğim ve renklerini kendim seçebileceğim mütevazi bir satranç masası, dama masası programı yazmak istiyorum.Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum,hiç de örnek kod bulamadım.Özelden yardımcı olur musunuz lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drift -- 25 Mart 2007; 19:21:51 >

• Arkadaşlar buraya kadar geldim,ama daha ileri gidemiyorum tek hata veriyor onuda çözemedim;

Error 1 Missing partial modifier on declaration of type 'DrawLineCircle.Form1'; another partial declaration of this type exists

Hatayı verdiği satır :public class Form1 : System.Windows.Forms.Form
  • daha detaylı yazarsan yardımcı olabiliriz belki ;)
  • yani şöyle anlatayım.benim asıl yapmak istediğim iki farklı rengide değiştirebileceğim bir tahta yapmak.boyutu önemli değil.bu konuda bir örnek buldum ancak yukarıdaki gibi bir hataya sebebiyet veriyor.Zaten istediğim gibi birşey değildi sadece nasıl bir çizim algoritması kullandığını merak ettiğim için çalıştırmak istemiştim.
    Bahsettiğim asıl konu yukarıdaki şekilde.Yardımlarınızı rica ediyorum.

Çalışmayan kodada bakmak isterseniz;
    buradan almıştım:
    http://www.mydesign.gen.tr/kod/478.html
  • Kardeş aradan yıllar geçmış ama gozume takıldı sadece... left ve top ozellıklerını bak yanı string gıbı dusun 2 boyutlu bır strın 0 ve 1 olarak sayi[0] sayi[1] olarak düşün..
    0.1,0.2 dıye gıdecek bır for dongusu kur kaç kareli istiyor isen. sonra onları artır hatta left ve top ozellıklerını satır sutun dıye degişkenlere al daha rahat yaparsın;) renk vermek ıstıyorsanda satır ve sutunu her arttırdıgında yanı for dongusunde her i.degerı artınca renk deıstır yanı modunu al mod2=0 ise cıft degılse tek gıbı dusun..
    ugras bakalım yapamazsan yardımcı oluruz ben algorıtmasını anlattım gerısı sana kalmıs:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.