Şimdi Ara

c++ builder olmadan nasıl çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hazırladığımız programı builder olmayan bir pcde kullanmak için ne yapmalıyım.
    (kurulum olmıcak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufk -- 8 Şubat 2006 20:43:04 >

• İşiniz gücünüz yaptığınız bir iki mesaj kutusu gösteren primitif programları arkadaşlarınıza internetden yollayıp "Baak bunu ben yaptım nebcim programcıyım" diye hava atmak değil mi ? :)

Yukardaki menuden project -> Options seçeceksin bir pencere çıkacak
    Linker Tabında "Use dynamic RTL" kısmındaki çeki kaldıracaksın
    Packages Tabında "Build with runtime Packages" çekini kaldıracaksın
    Compiler tabında da "Release" butonuna basıp okeyleyeceksin ..

Daha sonra gene project menusundan "build all" seçip programı tekrar derleyeceksin, gerekli DLL'ler ve paketleri derleyici exe 'ye gömecek böylece her bilgisayarda programın çalışabilir hale gelicek .. (Bu arada dikkat edersen programının exe boyutu da bayaa bir artmış olacak tabiyatıylen normal doğal birşey bu)
  • işim gücüm hava atmak değil ben tubitak projesine program yazdım ve bunu götüreceğim bilgisyarrda builder yüklü olmayak .Ayrıca program iki mesaj kutusundan oluşmuyor sayfalarca kod içeren tıpta YSA(NN) uygulamasıdır.

Teşekkürler
  • Tübitak'da bozulmuş demekki görmeyeli :)
  • neden
  • Nasıl bir NN uygulaması bu ? 10 sene evvel üniversitedeyken bizde uğraşırdık bu tarz işlerle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzz Lightyear -- 12 Şubat 2006 20:26:50 >
  • NN uygulaması nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NN yapay sinir ağı demektir program örenekleri kullanarak "öğrenir" en basit anlatımıyla.

Ege üniversitesinde derslere girdim. Lise öğrencisiyim sen ünivde uğraşmışsın ben lisede uğraşıyorum sorumu yanıtladığın için teşekkür ederim
  • "Neural Network" denen şey mi?
    Teşekkür ederim açıklaman için.
  • evet aynen öyle
  • Evet ama ney yapıyor program onu soruyorum .. Cevaplamıyacaksan canın sağolsun heh heh hadi bakalım derim geçerim ama bilmediğin şeyleri sormaktan çekinme sakın.
  • proje sonucu belli olunca cevaplarım sorunu
    tarzın biraz aşşalayıcı geldi yanlış anlamışım özür dilerim
  • "İşiniz gücünüz yaptığınız bir iki mesaj kutusu gösteren primitif programları arkadaşlarınıza internetden yollayıp "Baak bunu ben yaptım nebcim programcıyım" diye hava atmak değil mi ? :) "

Ben bu yazıyı zaten seni hususi tahrik etmek için yazdım :) .. Yoksa mesajı yazarken elbette bende biliyordum senin NN uygulaması yazdığını çünkü forumda başka mesajda belirtmişsin zaten orayı okumuştum ..

Vaktiyle benimde bir miktar uğraşmışlığım vardır NN işleriyle .. 4 - 5 heceleme örneğiyle eğittiğim uygulama türkçe kelimeleri heceliyordu mesela eğlencesine yazmıştım .. Tabii ağları eğitmek için yeterli eğitim datasına sahip olmadığım için çok fazla işin üstüne gitmemiştim.. Tabii o zamanlar bu işleri üniversite labında veyahut arkadaşların evinde yapıyordum çünkü 3. sınıfa kadar bilgisayarım yoktu .. Tabii o zamanlar internet minternet windows hak getire .. son zamanlara doğru yeni yeni bu Delphi, Visual Basic gibi görsel programlama platformları çıkmaya başlamıştı oralarda bıraktım bu işleri ..

Genel olarak da NN eğitim algoritması falan olsun nebliim işte bilimum yapay zekayla ilgili genetik algortimalar falan o kadar da ahım şahım şeyler değil aslında.. Esas önemli olan C++ dilinin object oriented ve template desteğini de öğrenerek ve aynı zamanda kullandığın derleyiciyi ve kütüphanelerini de gereğince öğrenerek mümkün mertebe modüler programlar yazabilmek aslında işin en zor tarafı ..
    ben senin yerinde olsam mesela NN modülünü ayrı olarak tasarlayıp her türlü NN probleminde kullanabileceğim fevkalade esnek ve kullanışlı bir hale getirmeye çalışırdım .. Hatta internetde o işler için hususi dizayn edilmiş NN programları da bulabilmek mümkün olsa gerek .. vaktim olursa bende yazabilirim hatta şu aralar .. Da herneyse genede çok güzel tabii bir lise talebesinin bu işlerle uğraşması tebrik ederim.. Ama önce C++ dili ve kullandığın derleyiciyle ilgili eksiklerini tamamlamanı tavsiye ederim. ..Aman neyse bakma sen bana ben çok konuşurum zaten ..zamanla olur herşey zaten .. Eywallah..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.