Şimdi Ara

C bnf & ebnf YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Bana C dilinin
    * bnf dilinden ya da ebnf dilinden yazılmış ayrılmış
    * kelimeleri
    * gramer yapısı
    * dilin özellikleri

    gibi içeriği olan bi kaynak(web site adresi ya da doküman) önerebilecek var mı?



  • Gramer Yapısı ? Bu bildiğiniz gibi normal İngilizce vb. bir dil değil. Programlama dillerinde ise ne tür bir gramer yapısı vardır bilmiyorum. Syntax ı kastediyorsanız o başka elbette.

    Kaynak olarak nette çok fazla yabancı kaynak var, programlamacı olmak için önce araştırmayı öğrenmelisiniz. Bu yüzden google dan C dili yazmanız bile yeterdi...
  • Ben bu konuyu çok araştırdım. İnternette Türkçe kaynak yok diyebilirim. O yüzden zaten forumlarda paylaştım. Gramer yapısı diye bir şey var tabiki programlama dillerinde. Olmasa üniversitedeki Doçent hocamız bunu işlemezdi derste. "Gramerler, anahtar kelimelerin (keywords) ve noktalama işaretlerinin yerleri; deyim listelerinin nasıl oluşturulacağını belirleyen bir dizi kuraldan oluşur." Diye bir cümle geçiyordu hocanın notlarında. Bunu burda paylaşmam ne kadar etik onu da bilmiyorum ama bilginiz olması için söyledim.

    Araştırma demişken bu konuyu çok iyi araştırdığıma da eminim. Ancak dediğim gibi Türkçe kaynak yok, ya da artık bana rast gelmedi :)

    Sizin bir öneriniz olursa dikkate alırım.
  • Programlama dillerinde gramer olur. Gramer dediğiniz şey, aynı normal dillerdeki dilbilgisi gibi, dildeki sözcüklerin nasıl sıralanacağını belirler. Burada bnf, yani backus-naur form, bir gramer gösterim formatıdır ve yacc, bison gibi parser generator programlar bu formatı kullanırlar.

    http://lists.canonical.org/pipermail/kragen-hacks/1999-October/000201.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 15 Mart 2010; 8:32:26 >
  • Teşekkürler çok işimi gördü :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.