Write a MAIN function and two FUNCTIONS to compute and print the prime elements of a two-dimensional 10X15 integer array A.
Within the MAIN function:
Declare a two-dimensional 10X15 integer array A and initialize it with random numbers between 100 and 500 inclusive. Declare also a one-dimensinal integer array B with a reasonable size to hold the prime elements of the array A. Print the array A. Pass the arrays A and B to the FUNCTION1 as arguments and get the return value(the size of B, the number of prime elements of A stored in B) from the FUNCTION1. Pass the array B and the size of B(returned value from the FUNCTION1) to the FUNCTION2 as arguments. Within the FUNCTION1:
Read array A elements and compute and store the prime elements of A into the array B. (An integer n>=2 is said to be prime if and only if no integer k, 2<= k <= sqrt(n), divides n). Return the size of the array B(the number of the prime elements stored in B) to the MAIN function. Within the FUNCTION2:
Print the array B.
Böyle bir program yazın dendi ama ben anlamadım yardımcı olabilecek varmı acaba ? 07/12/2015 (yarın ) yetiştirmem lazım.
bi yere kadar geldim ama gerisi gelmiyor B dizisi ve fonksyon 1 ne işe yarıycak çözemedim . Çözdüğüm yer aşagıdadır.
FUNCTION1 in içinde:(A ve B dizilerini alacak) A dizisinin elemanlarını okuyacak ve asal olup olmadığını hesaplayıp asal ise B dizisine aktaracak. Asallığı kontrol ederken 2 den büyük sayı olmasına (n>=2) ve 2 ile sayının karekökü arasındaki sayılara bölünüp bölünemediğine bakacak.( 2<=k<=sqrt(n) ) bölünüyorsa asal değil, bölünmüyorsa asaldır. B ye kaydedilen asal sayıların sayısını FUNCTION1 in dönüş değeri olarak döndürecek.
FUNCTION2 in içinde:(B dizisi ve foksiyon1 in döndürdüğü değeri alacak) B dizisini yazdıracak.
şuan ingilizcesini anladım lakin 10 15 kuruyorum sayilarida atiyorum ama o fonksyon 1 ve fonksyon 2 yapamadım yardımcı olabilcek varmı?