Şimdi Ara

BYD SEAL U DM-I Hibrit araç hakkında (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
8
Favori
21.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BYD diğer tüm modellerin Ocak 2026 fiyatlarını güncelledi ama, Seal U DM-i Hibrit araçların fiyatı hala belli olmadı. Tahminime göre vergisiz araç fiyatı geçen ay tam %25 ÖTV limitindeydi. Şimdi en ufak bir artışta %75 ÖTV dilimine geçeceği için fiyat 3100-3200 TL arasında olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiman22003 -- 6 Ocak 2026; 16:5:1 >

- hiç şarj etmedim. kendi şarj olduğu kadar elektrik motorunu kullandım, onun dışında ful benzin. pil seviyesi %18-24 arasında gidip geliyor ve genelde kalkışlarda sadece elektrikle kalkıyor. kalkışlar çok seri, 320leri falan tokatlıyorum, şehir içinde çok zevkli. ama otoyolda 120den sonra bayılıyor, gaz yememeye başlıyor. uzun yolda zevk vermedi.

- yol tutuşu ve bozuk yolda konforu güzel.

- tüketim konusunda bir yorumum yok. dediğim gibi hiç şarj etmedim. benzin tüketimi de normal gibi duruyor. daha önce 2014 hibrit yaris kullanmıştım. onda da aynı şekilde, mild hibritin yakıt tüketimi konusunda çok bir avantajını göremedim. plug-in özelliği ile şarj edip kullanınca başka tabi, o zaman kesin fark vardır.

- kocaman ekranı olması güzel ama güneş direk gelmese bile güneşli havada ekran çok parlıyor, geri görüş kamerası anlamsız kalıyor, sesli uyarıya güvenmek zorunda kalıyorum. geri görüş anlamında 2012 model aracımdaki ekran bile bundan daha performanslıydı.

- bagaj kapağındaki kamera çok dışarda kalmış, sürekli üzerinde toz ve su kalıntısı oluyor. özellikle yağmurlu havalarda her bindiğimde kamerayı parmağımla temizlemek zorunda kalıyorum. şimdiye kadar belki 10 farklı araçta geri görüş kamerası kullandım, bu kadar kötü bir kamera yerleşimi görmedim. 2cm içeri kaydırsalar bu sorun olmaz

- ekrandan devam edeyim, yeni araçlardaki klasik sorun, klima bile menüden ayarlanıyor, tablet mi oynuyoruz, araba mı kullanıyoruz belli değil. neyse, 2026-27den sonra düzelecek inşallah.

- carplay, android auto süper çalışıyor. aracın kendinden spotify da var. tlf bağlamasanız bile kendi internetinden spotify çalıyor. sadece zaman zaman nedense pause ediyor, tekrar play'e basmak gerekiyor.

- orta konsoldaki tuşlar şık ama çok hissiz. düğmelere bastığımda genelde ilk seferinde çalışmıyor. tekrarlamak gerekiyor.

- araba bana 8-9 bin km'de geldi, bu kadar yeni arabada bagaj kapağını dışarıdan açan düğme bozuk.

- arabayı dışarıdan açarken ön kapı kolu üzerindeki düğmeye bastığınızda kilitler açılıyor. ama bazen düğmeye iyi bastığım halde ikinci bir dokunuş gerekiyor. genel olarak araçtaki düğmelerden yana sıkıntılıyım. bendeki araçta bir sorun var belki de.

- camlar sanırım çok ince, yağmurlu havalarda çok buğu oluyor. klima genel olarak başarılı ama nedense bir türlü o buğuyu atamıyor. hele ki arabada 3-4 kişi varsa yağmurda camı 1 parmak açıp öyle gitmek zorunda kalıyorum.

- arabanın burnu çok uzun, ön ve arka koltuklar için diz mesafeleri de çok iyi. fakat arka koltuklarda ileri-geri kaydırma özelliği yok, aracın burnu da çok uzun olunca bagaja çok az yer kalmış. muadil SUVlarda bagaja 6-7 bavul koyarken bunda 4 taneyi zor sığdırıyorum. hele ki arka bagaj kapağı eğimli geldiği için tavana kadar yükleme yapmak istediğinizde bagaj hacmi daha da küçülüyor.

- koltukları çok rahat. koltuk ve direksiyon ısıtma güzel çalışıyor. koltuk soğutma da var ama öyle bir havaya denk gelip de kullanmadım.

- bozuk yolda bazen bir tıkırtılar geliyor ama trim sesi mi nedir çözemedim

- hız uyarısı güzel bir özellik. ama sürekli bip bip bip... min 50-60 ile gidilen çoğu yerde bile max 30 yazıyor, sonra 30u geçtiğin anda başlıyor ötmeye. D100de bile yer yer hızı 30 yapıp öttüğü oluyor. kapatıyorum, ama arabayı her çalıştırdığımda tekrar devreye giriyor. o da ayrı bir dert.

- şerit takip berbat. TEMde en sol şeridi ortalamış gidiyorum, bir anda beni sola, bariyere çekiyor, başlıyoruz direksiyonla kavga etmeye, ben sağa, o sola, 5-10 sn sonra vazgeçiyor. ve bu olay defalarca oldu. Seat'ta bu özelliği 2 sene kullandım, en ufak bir sorun yaşamadım, 140km hızla direksiyonu bıraksam otoyolda viraj alıyordu, bununla düz yolda giderken bile tedirginim. yine aynı terane, kapatıyorum, arabayı her çalıştırdığımda devreye giriyor.

- özellikle dur kalk trafikte 3-4 kere acil fren devreye girdi, birisinde de emniyet kemeri arkadaki çocuğun omzunu ciddi acıttı, acısından 1 saat söylendi çocuk. gerektiğinde devreye girse sorun değil de gereksiz yere frenleyince asap bozucu. bir de arkadan gelip birisinin çarpma ihtimali var, durduk yere al başına belayı.

fiyat/performans konusunda bir yorum yapamam, sürekli vergi oranı vs değiştiği için bu aracın ve muadillerinin güncel piyasasını bilmiyorum.

alınmayacak kadar kötü bir araba diyemem, beni en çok sinir eden sürüş asistanı vb sorunları da muhtemelen yazılım güncellemesi ile çözülüyordur ama benlik bir araç değil. şimdilik VAG veya Stellantis ile devam.

aklıma gelen bir şey olursa eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scofield1978 -- 8 Ocak 2026; 10:55:22 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.