Şimdi Ara

Buzdolabı Mavi Işık Teknolojisi Hakkında (Biyolojik olarak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba size merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.Şimdi biliyorsunuz bir çok buzdolabında mavi ışık teknolojisi var bu teknolojinin amacı besinlerin fotosentez yapmasını devam ettirmek ve bu sayede taze kalmasını sağlamak fakat merak ettiğim birşey var madem fotosentez yapmasını devam ettirmek istiyoruz ozaman neden kırmızı ışık ( bilmeyenler için kırmızı ışıkta fotosentez hızı en hızlı seviyelerdedir) kullanmıyoruz da mavi ışık kullanıyoruz ? sadece göze hoş gelmesi açısından mı yoksa bilinen başka birşey mi var ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GSkill fN -- 6 Temmuz 2017; 23:18:45 >



  • Belki mavi ışık dezenfekte amaçlı bir etkide sağlıyor olabilir. Salladım bu arada kesin bilgi değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotosentezin hizli olmasini mi istiyoruz ki kirmizi isik kullanalim?mavi isikta da gerceklesir zaten de belki isigin frekansindan dolayi dolabin harcayacagi enerji ile alakalidir.(frekans ile enerji ters orantili)fazla enerji fazla para demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi sebze meyve yok ya belki ondandir sonucta elma kirmizisya ona yaramaz diye dusundun simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kirmizi degil en cok mor isikta olur ancak, bitki gelisiminde her donemde farkli dalga boylarindaki isigi fazla sogurur. Muhtemelen sebzenin toplandiktan sonra en cok hangi dalga boyunu sogurdugunu deneyler yaparak bulmus, sonra da bu teknolojiyi gelistirmislerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan

    Hocam kirmizi degil en cok mor isikta olur ancak, bitki gelisiminde her donemde farkli dalga boylarindaki isigi fazla sogurur. Muhtemelen sebzenin toplandiktan sonra en cok hangi dalga boyunu sogurdugunu deneyler yaparak bulmus, sonra da bu teknolojiyi gelistirmislerdir.

    Evet güzel bir yaklaşım yaptınız aslında veya üstteki arkadaşın belirttiği gibi sanki mavi dezenfekte belirtiyormuş gibi bir izlenim uyandırıyor
  • Bu mavi ışıktan verim alan var mı? Gerçekten uzun süre taze tutuyor mu yoksa eski dolaplardaki sürelerde sebzeler bozuluyor mu? Kısaca tüketiciyi aldatmak ve ürünün fiyatını yükseltmek için kullanılan bir pazarlama taktiği mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.