Şimdi Ara

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.143
Cevap
77
Favori
192.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Kitap düşmüş nete Merak ettiğimse ben bu kitaba diğer yan kitapları okumadan başlasam olur mu yoksa bu diğer Sir Duncan hikayelerini falan okuyup başlasam daha mı iyi olur. Biraz göz gezdirdim BloodRaven falan var çünkü bu kitapta bu karakterler ana kitaplarda pek detaylı anlatılmadı. Şuan ana seri bilgisiyle bu kitaba girişsem nasıl olur?

Kitap çok güzel. Şöyle bir göz gezdirdim, birçok olayın detayını yazmış, ancak altıncı veya yedinci kitaba spoiler vermemiş. İlk iki bölümünü çevirip imzamdaki Dunk ile Egg konusunda koydum ancak, tek başıma kitabı bitirmem imkansız. Öyle boş vakitlerimde üçer beşer çevirir güncellerim konuyu diye düşünüyorum.

Kitapta Dunk'a yönelik spoilerlar var okuyunca çok şaşırdım mesela ben. Dunk'ı bitir bence, sonra geçersin ansiklobediye. Çünkü Dunk'ın ikinci kitabını özet geçiyor mesela ansiklobedide.

Hocam büyük sevap işlersin kitabı çevirerek

Dunk ile Egg bölümünde birkaç bölümü paylaştım, göz gezdirebilirsin.

Okudum eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son kitaptayım. Dany povları sayesinde seriden soğumak üzereyim. Yok kimi öpsem kime versem falan daha önceleri de sevmezdim ama bu kitapta nefret derecesine geldim. Öyle nefret ettim ki köleliğe sempatiyle bakacak kıvama geldim artık
  • DwD bitti sonunda.

Dany nin ergenlikleri ve tyrion şanssızlıkları ile geçen büyük bir hayal kırıklığı oldu bu kitap benim için. O değilde obez martin gitti gene son dakika golünü attı, tyriondan sonra sevdigim 2. Lannister i harcadı herneyse pycelle de olunca hafifletti. Ramsayin mektup muamma bence stannis ölmedi cünkü leş i istedigini yazmıs leş te stannis kampına ulasıyordu güc bela. Bakalım obezin keyfini beklicez artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerdeydim. geldim bunu gördüm. okuyan varmı?

iblis
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

askerdeydim. geldim bunu gördüm. okuyan varmı?

iblis

aldım taratıp meristokrasiye atacağım. (ekşi sözlük e-kitap servisine yani). okumak nasip olmadı henüz

• quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

askerdeydim. geldim bunu gördüm. okuyan varmı?

iblis

D&R da gördüm 17 lira olduğunu görünce almadım. Hem küçücük kitap hemde her sayfada 1 cümle yazıyor.
  • merhaba arkadaşlar seri ile ilgili bir yazı yayınladım. Sizinde görüşlerinizi merak ediyorum. Okuyup geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum. Bundan sonra yazacağım kitap yorumları için çok büyük yardım etmiş olursunuz.
    http://tavsiyelazim.com/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/
  • SirDavos kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel, elinize sağlık

• Liam Cunnigham verdiği bir röportajda şişman efendinin henüz kitabın yarısını yazabildiğini söyledi. Yahu bu adam bize sinir krizi mi geçirtecek? 3 sene doldu sadece yarısı mı? Oha artık ya! :( :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin96

Liam Cunnigham verdiği bir röportajda şişman efendinin henüz kitabın yarısını yazabildiğini söyledi. Yahu bu adam bize sinir krizi mi geçirtecek? 3 sene doldu sadece yarısı mı? Oha artık ya! :( :(

Aynı zamanda Dunk ile Egg'in hikayelerini de yazıyor diye biliyorum.Bir umut 2015 diye bekliyordum ama 2016 yılında çıksa iyi,Martin amca yaptı yine yapacağını..

• quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

Liam Cunnigham verdiği bir röportajda şişman efendinin henüz kitabın yarısını yazabildiğini söyledi. Yahu bu adam bize sinir krizi mi geçirtecek? 3 sene doldu sadece yarısı mı? Oha artık ya! :( :(

Aynı zamanda Dunk ile Egg'in hikayelerini de yazıyor diye biliyorum.Bir umut 2015 diye bekliyordum ama 2016 yılında çıksa iyi,Martin amca yaptı yine yapacağını..

2016 da çıkacağı çok belli birşeydi zaten. 2016 nın sonlarına doğru anca görürüz Türkçe çevirisini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

quote:

2016 da çıkacağı çok belli birşeydi zaten. 2016 nın sonlarına doğru anca görürüz Türkçe çevirisini.

Martin amca belli bir tarih vermedi ki,2016 yılında çıkacağı nereden belli? Martin amca sadece bu seriyle ilgilenmiyor,Dunk ile Egg'in hikayelerini de yazıyor.Hatta bir yerde buna daha fazla önem veriyor diye okumuştum.Zaten son iki kitabının arasında da 6 yıl var.Onun için,2017 yılı çok uzak bir ihtimal değil.

• quote:

quote:

Dunk ve Egg'in öyküleri küçücük bir hikaye kitabı. Kaldı ki kitabın kurgusu bile basit. Asıl mesele 6. kitap, çerez kitaplar değil.
  • quote:

quote:

quote:

Dunk ve Egg'in öyküleri küçücük bir hikaye kitabı. Kaldı ki kitabın kurgusu bile basit. Asıl mesele 6. kitap, çerez kitaplar değil.

Öncelikle Dunk ile Egg hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.Türkçe çevirisi olmadığından ne nedir ne değildir tam bilmiyorum ama Buz ile Ateşin Şarkısı serisinden 80-90 yıl öncesini anlatıyor.O zamanlar,bu zamandaki gibi bir karışıklık yok.Daha sakin bir yaşam var ve yanılmıyorsam şövalye olma serüvenini anlatıyor.Ama kesinlikle bunlara çerez kitaplar demem.Kısa olup olmaması önemli değil.Sonuçta önceki olayları anlatıyor ve kitapta belirsiz veya geçmişe ait bahsedilen olayların birçoğunu aydınlatıyordur diye düşünüyorum.Türkçesi olsa da okusak.Forumdan biri bazı bölümlerini çevirmişti,olmadı onu okurum şimdilik..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle Dunk ile Egg hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.Türkçe çevirisi olmadığından ne nedir ne değildir tam bilmiyorum ama Buz ile Ateşin Şarkısı serisinden 80-90 yıl öncesini anlatıyor.O zamanlar,bu zamandaki gibi bir karışıklık yok.Daha sakin bir yaşam var ve yanılmıyorsam şövalye olma serüvenini anlatıyor.Ama kesinlikle bunlara çerez kitaplar demem.Kısa olup olmaması önemli değil.Sonuçta önceki olayları anlatıyor ve kitapta belirsiz veya geçmişe ait bahsedilen olayların birçoğunu aydınlatıyordur diye düşünüyorum.Türkçesi olsa da okusak.Forumdan biri bazı bölümlerini çevirmişti,olmadı onu okurum şimdilik..

Bazı bölümlerini mi? Üç kitabını da çevirdik kardeş ayıp ediyorsun bak.

Martin'in kitabı bu kadar geç çıkarmasının nedeni kendisine göre ''mükemmel'' olmasını istemesinden kaynaklı. Beşinci kitabı kaç defa bitirdi normalde ama beğenmediği yerleri çıkartması, aklına yeni gelen fikirleri eklemesi, düzenlemesi yüzünden 6 sene sonra çıktı kitap piyasaya.

Daha önce de söylemiştim, beşinci kitaptan bir çok fuarda bölümler okumuştu Martin ve her okuduğu bölüm aynı olmasına rağmen birbirinden farklı olaylar içeriyordu. Kitapta ise o bölüm bütün okuduklarından daha da farklıydı.

Dunk ile Egg Martin için rahatlama seansı gibi birşey. Canı sıkılınca yazıyor o hikayeleri. Ancak şuan altıncı kitap üzerine yoğunlaşmış durumda. Hatta bu yüzden dizideki etkinliğini de sonlandırdı, normalde her sezon bir bölümü Martin yazar, senaryoda düzeltmeler yapardı ancak bu sezon hiçbir şekilde hiçbirşeye karışmıyor.

Kitabın yarısı bitti büyük ihtimalle, diğer yarısının da nasıl sonuçlanacağı belli kendi kafasında. 2016 çok uzun olur ama bence 2015 sonbaharında çıkarabilir altıncı kitabı.

• Martin delirtmesin adamı 2012 yılından beri bekliyorduk genel kanı 2015 yılında çıkar şeklindeydi. 2017 nedir lan Allahsızlar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bazı bölümlerini mi? Üç kitabını da çevirdik kardeş ayıp ediyorsun bak.

Martin'in kitabı bu kadar geç çıkarmasının nedeni kendisine göre ''mükemmel'' olmasını istemesinden kaynaklı. Beşinci kitabı kaç defa bitirdi normalde ama beğenmediği yerleri çıkartması, aklına yeni gelen fikirleri eklemesi, düzenlemesi yüzünden 6 sene sonra çıktı kitap piyasaya.

Daha önce de söylemiştim, beşinci kitaptan bir çok fuarda bölümler okumuştu Martin ve her okuduğu bölüm aynı olmasına rağmen birbirinden farklı olaylar içeriyordu. Kitapta ise o bölüm bütün okuduklarından daha da farklıydı.

Dunk ile Egg Martin için rahatlama seansı gibi birşey. Canı sıkılınca yazıyor o hikayeleri. Ancak şuan altıncı kitap üzerine yoğunlaşmış durumda. Hatta bu yüzden dizideki etkinliğini de sonlandırdı, normalde her sezon bir bölümü Martin yazar, senaryoda düzeltmeler yapardı ancak bu sezon hiçbir şekilde hiçbirşeye karışmıyor.

Kitabın yarısı bitti büyük ihtimalle, diğer yarısının da nasıl sonuçlanacağı belli kendi kafasında. 2016 çok uzun olur ama bence 2015 sonbaharında çıkarabilir altıncı kitabı.

Konunu şimdi detaylı inceledim de gerçekten faydalı paylaşımlar yapmışsın.Büyük bir iş başarmışsınız teşekkürler.. Yakın zamanda okuyayım hepsini,hem bu dünyayı da özlemiştim.
    Demek ki Dunk ile Egg hakkında öğrendiklerim yanlışmış.Eğer 2015 yılında çıkarsa çok iyi olur.Fakat Martin Amca bu ne yapacağı belli olmuyor.Hazır senin gibi birini bulmuşken aklıma takılan bir şeyi sorayım.

Şimdi Jon,ötekiler ile beraber savaşmak için yabanılların geçmesine izin veriyor.Zaten sur yapılırken büyülerle filan yapıldı(bu kısmı tam hatırlamıyorum).Yani ötekiler surun ötesine geçemiyor.Madem öyle neden Jon savaşa hazırlanıyordu?Benim aklıma iki neden geliyor:
    1)Suru yıkabilecek bir boru vardı.Acaba ondan mı korkuyordu?Fakat kitapta bunun bahsi geçmiyor.Hem Jon ihtimal üzerine hareket etmiyordu.
    2)Acaba surun bu özelliğini bilmiyor muydu?Gerçi ilk kitapta amcası ona demişti ama unutmuş olabilir.Etrafındaki kimse de bilmiyor olabilir,sonuçta ötekiler çoktandır ortada görünmüyordu.Fakat surun ötekindeki kral,savaşında(boru ile tehdit ettiği zaman) Jon'un bunu söylediğini hatırlıyorum.
    Bir de son kitapta ortaya çıkan Targaryen.Bana sanki Martin amca bunu önceden planlamayıp da sonradan eklemiş gibime geliyor.Çünkü ondan önceki kitaplarda bahsi geçmedi.Siz diğer kitapları da okumuşsunuz ve bu dünyaya daha fazla hakimsiniz.Acaba Martin amca bunun haberini daha önceden veriyor muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incir reçelşi -- 25 Kasım 2014; 2:26:39 >

• @incir reçelşi

Hepsi planlı.

Jon yabanileri kendi yanına çekmek istiyor çünkü biliyor ki Ak Gezenlere karşı birşey yapamazlar, sadece onların ölü ordularının sayılarını arttırırlar. Ayrıca dediğin gibi boru muhabbeti vardı Joramun'un Sur'u yıkabilecek güçte olduğu ve devleri uyandırabildiği iddia edilen antik nesne. Sur'un büyülerle yapıldığı kulaktan kulağa yayılmış bir efsane. Ancak Coldshands'in ben geçemem deyişi bunu kanıtlıyor gibi. Sur'un büyüyle yapıldığı muhabbeti ilk kitapta geçiyor, Yaşlı Nine Bran'a söylüyordu sanırım.

Aegon isim olarak ilk kitaptan beri var. Hatta ikinci kitapta Dany onu Ölümsüzler Evi'ne girdiğinde gördüğü imgelerin birinde görüyor. Rhaegar, Aegon'un beşiğinin başına gelip ''Vaadedilen Prens'' diyor çocuğu için.

• incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Jon asıl düşmanın ötekiler olduğunu anlamıştı, ayrıca surda bazı büyüler kullanıldığı doğru ama bu surun aşılamaz olduğunu göstermez. Kaldı ki hatırlarsın, bir boru vardı suru yıkabilecek kuvvete sahip diye geçiyordu. Ayrıca surun ötesinde kalan her insan, ötekilere katılabilecek bir kişi olduğu ve Jon onların daha fazla kuvvetlenmemesini istediği için öyle yaptı.

O çıkan Targaryendan sürekli bahsedildi. Mesela DAny povlarında ağabeyim Rhaegar, çocukları öldürüldü deniyordu. Başka povlarda Lannisterlar o çocukları öldürmekle katil olarak suçlanıyordu. Oberyn Martell Kralın Şehrine geldikten sonra düelloda Dağ'a "Elia'yı öldürdün! ELia'nın çocuklarını öldürdün!" diye bağırıyordu. Yani her fırsatta adı geçiyordu onların. Ama direk Aegon Targaryen kurtarıldı diyemezdi adam, 5.kitapta ortaya çıktığında işin sürprizi kaçardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kılass

ben de buradayım artık gençler :)
    Jon öldü mü harbi ya ?????

bence kesin öldü en azından öyle olsa iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.