Şimdi Ara

Buz ile ilgili bi sorum var beyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bu buza uygulanan basinc artinca donma noktasi dusuyor kaynama noktasi yukseliyor. Sıvısında yüzmeyen batan katılar için ise basınç arttikca donma noktasi yukseliyor. Peki su hariç diğer sıvılara uygulanan basınç artarsa nolur onlarin da mi kaynama noktasi yukselir yoksa duser mi? Çok karisti ama aciklayabilen varsa cok iyi olur :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: I'd name it Marla.

Şimdi bu buza uygulanan basinc artinca donma noktasi dusuyor kaynama noktasi yukseliyor. Sıvısında yüzmeyen batan katılar için ise basınç arttikca donma noktasi yukseliyor. Peki su hariç diğer sıvılara uygulanan basınç artarsa nolur onlarin da mi kaynama noktasi yukselir yoksa duser mi? Çok karisti ama aciklayabilen varsa cok iyi olur :D

hocam katısı sıvısında yüzebilen tek madde su değilmi? o zaman diğerlerindede kaynama noktası düşecek donma yükselecek ben böyle yorumladım

EDİT: bizmut antimon larda suya dahil oluyor (katısı sıvısında yüzenler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaan1502 -- 21 Kasım 2014; 0:52:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkaan1502

quote:

Şimdi bu buza uygulanan basinc artinca donma noktasi dusuyor kaynama noktasi yukseliyor. Sıvısında yüzmeyen batan katılar için ise basınç arttikca donma noktasi yukseliyor. Peki su hariç diğer sıvılara uygulanan basınç artarsa nolur onlarin da mi kaynama noktasi yukselir yoksa duser mi? Çok karisti ama aciklayabilen varsa cok iyi olur :D

hocam katısı sıvısında yüzebilen tek madde su değilmi? o zaman diğerlerindede kaynama noktası düşecek donma yükselecek ben böyle yorumladım

İşte basinc arttikca donma noktası yükseliyor diğer sıvılarda onda sorun yok. Ama kaynama noktasindan emin degilim kitaplarda direkt basinc arttikca kaynama noktasi yukselir yaziyor ama su icin ayrica bir sey demiyor. Ben de soyle yorumladim -basinc arttikca buzun donma noktasi duser, digerlerinin yukselir. Kaynama noktasi ise hepsinde yukselir.- Kafmı karistirdi gece gece :D

• quote:

quote:

quote:

İşte basinc arttikca donma noktası yükseliyor diğer sıvılarda onda sorun yok. Ama kaynama noktasindan emin degilim kitaplarda direkt basinc arttikca kaynama noktasi yukselir yaziyor ama su icin ayrica bir sey demiyor. Ben de soyle yorumladim -basinc arttikca buzun donma noktasi duser, digerlerinin yukselir. Kaynama noktasi ise hepsinde yukselir.- Kafmı karistirdi gece gece :D

valla bu tarz beyin fırtınaları iyidir cevabı bulana kadar devam edin bende

bknz:2014 tencere sorusu (doğru yapmıştım)

• mkaan1502 kullanıcısına yanıt
    Duduklu tencerede basinc yuksek oldugu icin kaynama noktasi dusuyor ve yemek daha iyi pisiyor boyle miydi :D tamam simdi taslar yerine oturdu :D

• quote:

Duduklu tencerede basinc yuksek oldugu icin kaynama noktasi dusuyor ve yemek daha iyi pisiyor boyle miydi :D tamam simdi taslar yerine oturdu :D

aynen john waynen
  • quote:

quote:

aynen john waynen

Eyvallah hocam :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaynama noktası artıyordu yemek daha sıcak noktalara çıkıyor.

• quote:

hayır, tam tersine kaynama noktası sıvılar için basınç arttıkça yükselir. Düdüklü tencerede kaynama noktası örneğin 100 yerine 120 derece oluyor. Böyle olunca 120 derece ile daha çabuk pişiyor yemek.
  • Yani basınç arttikca buzun donma noktasi duser, digerlerinin yukselir. Tum sıvıların ise kaynama noktasi basinc arttikca artar. Sonuc bu mudur? :)

• quote:

Yani basınç arttikca buzun donma noktasi duser, digerlerinin yukselir. Tum sıvıların ise kaynama noktasi basinc arttikca artar. Sonuc bu mudur? :)

Aynen öyle dostum
  • Eyvallah hocam :)

• palmeden deftere yazdığım bir not:Erime sırasında hacmi artan (buz dışındaki) maddeler basınç arttıkça erime noktası artar erime sırasında hacmi azalan (buz gibi) maddelerde basınç arttıkça erime noktası düşer yani Bütün sıvılar içinde basınç arttıkça kaynama noktası artar azaldıkça azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 22 Kasım 2014; 0:18:47 >
  • hocam düdüklü tencerede kaynama noktası artar bu yüzden yemek daha yüksek sıcaklıkta daha çabuk pişer
  • Asilzade101 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam palmeyi hatmettigimi dusunuyordum ama gozden kacirmisim demek zaten gecen sene de yanlis yapmistim soruyu :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.