Şimdi Ara

Büyüye inanıyor musunuz ? Neden ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DarkMourning

quote:

Orjinalden alıntı: timeless

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

İşin anlamadığım tarafı da bu zaten.Böyle olsa savaşlar neden var,adam yapar büyüyü orduyu yok eder.Veya neden birisi hayrına Bush'a büyü yapmıyor ki?

heh işte ya buna bi cevap beklyorum senden DarkMourning...

Bildiğim kadarıyla büyü yapmak için o kişinin veya kişilerin herhangi bi eşyası vb ona ait birşey gerekiyo.. ee k.çıkırık büyücü nasıl bushun bişeyini alabilir ki ? yada koca ordunun her üyesinden birşey alıp ordan sağ çıkması ?

Peki bu büyüyü eyleme dönüştüren güç nedir?Madem bu kadar üstün bir kuvvet,neden insanın emrinde çalışsın ki?

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: timeless

quote:

İşin anlamadığım tarafı da bu zaten.Böyle olsa savaşlar neden var,adam yapar büyüyü orduyu yok eder.Veya neden birisi hayrına Bush'a büyü yapmıyor ki?

heh işte ya buna bi cevap beklyorum senden DarkMourning...

Bildiğim kadarıyla büyü yapmak için o kişinin veya kişilerin herhangi bi eşyası vb ona ait birşey gerekiyo.. ee k.çıkırık büyücü nasıl bushun bişeyini alabilir ki ? yada koca ordunun her üyesinden birşey alıp ordan sağ çıkması ?

Peki bu büyüyü eyleme dönüştüren güç nedir?Madem bu kadar üstün bir kuvvet,neden insanın emrinde çalışsın ki?

Bunu bende bilmiyorum.. Aklımada birşey gelmiyor.. Belki cinlerdir

• Büyü okültistlere göre muska gibi garip yazılar yazmak veya hayvan organları gibi birtakım uydurma araçlarla değil, psişik tesirlerle yapılabilir, yani ya manyetizma (hayvansal manyetizma) yoluyla yakından ya da düşünce formları yoluyla uzaktan yapılabilir.

Büyü, ak büyü ve kara büyü olarak ikiye ayrılır. Büyü konusunda yeterince bilgili olmayanlar büyünün yalnızca kara büyüden ibaret olduğunu sanırlar. Bu yüzden büyü ya da maji denildiğinde akla öncelikle kara büyü gelir. Ak büyü, iyi niyetle bir canlının iyiliği için yapılan büyüdür. Ruhsal şifacılık veya bencilce bir amaç gütmeyen dualar vb. bu gruba girer. Kara büyü ise, kötü niyetle, nefsani amaçlarla, maddi veya manevi bir çıkar sağlamak üzere yapılan büyüdür. Bir kimseye o kimseye ait herhangi bir nesne (saç kılı vs.) aracılığıyla yapılan büyüye “araçlı büyü”, kukla gibi bir benzerini yapmak yoluyla yapılan büyüye ise “kopyalı büyü” (simulakrum) adı verilir.

Kara büyü yapanların gönderdikleri tesirlerin kendilerine dönerek bizzat kendi üzerlerinde etkili olmaları sonucunda maruz kaldıkları şok, “geri dönüş şoku” olarak adlandırılır. Kara büyü ile uğraşanların başlarına gelenler “geri dönüş şoku” olarak açıklanır. Bu yüzden büyü sanatı çok tehlikeli bir sanattır. Ezoterik ve okült kaynaklara göre, eski inisiyelerin yapabildiği gibi niyetlerini, isteklerini, düşüncelerini ve imajinasyonunu denetleyemeyen insanlar asla bu alanlarda çalışma yapmamalılardır. Çünkü insanın niyeti “iyi niyet” sınırını aşıp nefsaniyet sınırına kaydığı an, çalışma kara büyüye dönüşür ve geri dönüş şoku tehlikesi başlar. Büyücüye okült literatürde majisyen adı verilir.

Alıntı dır

• var öyle bişey inansanız da inanmasanız da
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kensei ®

Büyü okültistlere göre muska gibi garip yazılar yazmak veya hayvan organları gibi birtakım uydurma araçlarla değil, psişik tesirlerle yapılabilir, yani ya manyetizma (hayvansal manyetizma) yoluyla yakından ya da düşünce formları yoluyla uzaktan yapılabilir.

Büyü, ak büyü ve kara büyü olarak ikiye ayrılır. Büyü konusunda yeterince bilgili olmayanlar büyünün yalnızca kara büyüden ibaret olduğunu sanırlar. Bu yüzden büyü ya da maji denildiğinde akla öncelikle kara büyü gelir. Ak büyü, iyi niyetle bir canlının iyiliği için yapılan büyüdür. Ruhsal şifacılık veya bencilce bir amaç gütmeyen dualar vb. bu gruba girer. Kara büyü ise, kötü niyetle, nefsani amaçlarla, maddi veya manevi bir çıkar sağlamak üzere yapılan büyüdür. Bir kimseye o kimseye ait herhangi bir nesne (saç kılı vs.) aracılığıyla yapılan büyüye “araçlı büyü”, kukla gibi bir benzerini yapmak yoluyla yapılan büyüye ise “kopyalı büyü” (simulakrum) adı verilir.

Kara büyü yapanların gönderdikleri tesirlerin kendilerine dönerek bizzat kendi üzerlerinde etkili olmaları sonucunda maruz kaldıkları şok, “geri dönüş şoku” olarak adlandırılır. Kara büyü ile uğraşanların başlarına gelenler “geri dönüş şoku” olarak açıklanır. Bu yüzden büyü sanatı çok tehlikeli bir sanattır. Ezoterik ve okült kaynaklara göre, eski inisiyelerin yapabildiği gibi niyetlerini, isteklerini, düşüncelerini ve imajinasyonunu denetleyemeyen insanlar asla bu alanlarda çalışma yapmamalılardır. Çünkü insanın niyeti “iyi niyet” sınırını aşıp nefsaniyet sınırına kaydığı an, çalışma kara büyüye dönüşür ve geri dönüş şoku tehlikesi başlar. Büyücüye okült literatürde majisyen adı verilir.

Alıntı dır

Tamamen bilimsel

• quote:

quote:

Bunu bende bilmiyorum.. Aklımada birşey gelmiyor.. Belki cinlerdir

Farz edelim ki cinler;Karşılığında ne alıyorlar da bu işi eyleme döküyorlar?Maddi varlıklar olmadıklarını hepimiz biliyoruz,manevi olarak onlara ne verebiliriz ki?Sevgimizi verecek değiliz,o zaman?

Yani bu iş tutmaz,şahsen inanmam.Mantıklı bir izahı olmayan hiçbir şeye inanmam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kensei ®

Büyü okültistlere göre muska gibi garip yazılar yazmak veya hayvan organları gibi birtakım uydurma araçlarla değil, psişik tesirlerle yapılabilir, yani ya manyetizma (hayvansal manyetizma) yoluyla yakından ya da düşünce formları yoluyla uzaktan yapılabilir.

Alıntı dır

öğrensem ne kız bağlarım be

quote:

Farz edelim ki cinler;Karşılığında ne alıyorlar da bu işi eyleme döküyorlar?Maddi varlıklar olmadıklarını hepimiz biliyoruz,manevi olarak onlara ne verebiliriz ki?Sevgimizi verecek değiliz,o zaman?

Yani bu iş tutmaz,şahsen inanmam.Mantıklı bir izahı olmayan hiçbir şeye inanmam...

Belki büyücünün köleleridir..

• Bilgi olması açısından aşağıdakileride ekledim

İlkçağ’da sihir çok önemliydi ve savaş, avcılık, tıp gibi etkinliklerin çoğu sihire bağlıydı. Sözgelimi bir savaşa girmeden önce Romalılar augur’lara (hayvanların iç organlarını inceleyerek gelecekteki olayları haber veren rahipler) başvururlardı. Günümüzde bazı ilkel kabilelerde sihirbazlar hala büyü törenleri düzenlemektedir.
    Uğur getirecekten basit bir fetişten, geleceğin haber verilmesine veya özel ayinlere kadar sihir, çeşitli görünümlere bürünebilir ve hemen bütün uygarlıklarda geçerli olmuştur. Devletin şiddetle yasakladığı, sonra da seami dinlerin (İslam, Hristiyanlık gibi) savaştığı sihir, bazı toplumalrda yavaş yavaş gizli bir nitelik kazanmış (kara büyü) ve gizli denilen öteki bilimlerle (simya gibi) bağlantı kurmuştur.
    Sihirbaz veya büyücüler

Eski toplumlarda bir kimse genellikel kendisi istemeden sihirbaz olurdu. Bu sıfatını bedenindeki ya da aklındaki (doğaüstü bir gücün belirtisi olarak yorumlanan) bir anormallik ya damesleğinden (sihirbazlar genellikle ateşe hakim olan demirciler, ölüme yakın olduğu için hekimler (şifacılar) ve mezarcılar arasından çıkıyordu. Yahut da “yabancı” niteliğinden (Yahudi, Çingene vs.) alırdı.
    Ayin

Sihirbazların otlardan, iksirlerden (aşk veya gençlik iksiri), tılsımlardan ve süpürge, değnek, kazan gibi çeşitli eşyalardan meydana gelen garip bir avadanlığı vardır. Her isteğe ayrı bir yöntem uygulanır. Sözgelimi, birine büyü yapılmak isteniyorsa, ona ait bir şey (bir-iki tel saç) veya elini sürdüğü bir şey yeter. O olmazsa ona benzeyen, yerini tutacak başka birşey bulunur: bir bebek, bir kurbağa, bir adamotu (kökü insana benzeyen bitki) gibi.
    Pek titizlikle hazırlanması gereken törenlere şarkılar veya tekerlemeler (büyülü) eşlik eder. Zamanın (dolunay) ve yerin (bataklık, mezarlık) seçimi önemlidir. Gerekirse, dış etkilerden uzaklaşmak için yere bir daire çizilir.
    Ama sihir hiç bir zaman gerçekten etkin olmaz. Olsa olsa rastlantılara veya büyücünün ikna gücüne bağlanabilir; buna karşın modern toplumlarda bile pek çok kişi büyüye inanmaktadır.

Dinî bakımdan büyü
    Büyü (arapça: sihr, sihir) kötü veya iyi amaçlara ulaşmak için, muska yazmak, ip üflemek gibi sıradışı şekillerde yapılan ayinsel bir işlemdir. Kötü amaçlarla yapılan büyüye kara büyü denir.

Cin ve ruh gibi doğaüstü güçlerin yardımıyla, bazı maddeleri kullanarak ya da insan ruhunun gücünden faydalanarak yapıldığına inanılır. Çok eski zamanlardan beri uygulandığı gibi günümüzde de bu tür işlerle uğraşanlar mevcuttur. Büyü yolu ile ulaşılmak istenen amaçlar kısmet bağlamak, kendine aşık etmekten, savaş kazandırmaya varan geniş bir yelpazede değişirler. Büyü yapan kişiye kullandığı metoda göre büyücü (sihirbaz), üfürükçü, kocakarı veya majisyen denir.

Pozitif bilimlerce itibar edilmemekle birlikte, halk tarafından büyünün gerçek ve etkili olduğu kabul edilir. Dinler de büyünün gerçek olduğunu vaaz ederler. Birçok dinde yasak olduğu belirtilmiştir.

İslâm'da büyü yapmak, tıpkı fal bakmak gibi açıkça haram kabul edilir. Bazı Hanefi alimleri büyüye karşı önlem almak gibi sebeplerle ve uygulamamak kaydı ile, tahsilini helal görmüşlerdir.

Eski şamanist inanışlarda ise büyü, dinle özdeşleşmiş gibi normal sayılır.

Yahudilikte büyünün yeri büyüktür. Yahudi kültürünün temel taşlarından kabbala bir büyü ve gizli ilimler kitabıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuRGeNeR@L -- 16 Temmuz 2007; 3:04:58 >

• quote:

quote:

İnsandan her anlamda güçlü,mantığa ve akla sahip bir yaratık neden insana köle olsun arkadaşım.Biraz daha mantıklı konuşalım lütfen...
  • quote:

quote:

quote:

İnsandan her anlamda güçlü,mantığa ve akla sahip bir yaratık neden insana köle olsun arkadaşım.Biraz daha mantıklı konuşalım lütfen...

• ben imam hatipte okuyorum ve bize tevsir dersinde öğretilen bu ki ben büyüye inaırım uzatmak şstemiyorum ne desem inanmayacaksınız ALLAH a emanet olun
  • quote:

quote:

quote:

Nerden bilebilirim ya sanki büyücüyüz

Ben ttahmin yürütüyorum sadece..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam burada büyü var mı,yok mu diye tartışıyorsak ve ben mantık çerçevesinde bir takım iddialar da bulunuyorsam,ve hiç kimse de ortaya attığım bu tezleri çürütemiyorsa haklıyım demektir...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam burada büyü var mı,yok mu diye tartışıyorsak ve ben mantık çerçevesinde bir takım iddialar da bulunuyorsam,ve hiç kimse de ortaya attığım bu tezleri çürütemiyorsa haklıyım demektir...

haksızsın mı dedim ?

• Arkadaşlar telekinezi telepati gibi şeylerde önceden büyü olarak görülüyordu ama artık bilim dünyasıda varlığı kabul etti ve bilimsel açıklamaları var...Elbet diğer olaylarında bilimsel olarak açıklanması olacaktır ama ne zaman bilinmez.
  • DarkMourning hocam,lütfen bana kızmayın.Birbirimize martaval okumayalım,geyik yapmaktan öteye gitmez.Varsa iddiaları olan,konuşup bir sonuca varalım amacını taşıyarak böyle bir hitap tarzı kullandım.Yoksa gırgır'a vurmak kolay
  • quote:

quote:

quote:

ANDREİ, bazı şeyleri mantıkla açıklayamazsın. Felsefeyle ilgilendin mi bilmiyorum ama "metafizik felsefesi" denilen şey ile bunlar açıklanabiliyor. Mesela telekinezi de insana inanası bir şey gibi gelmiyor, fakat gerçek.

• quote:

DarkMourning hocam,lütfen bana kızmayın.Birbirimize martaval okumayalım,geyik yapmaktan öteye gitmez.Varsa iddiaları olan,konuşup bir sonuca varalım amacını taşıyarak böyle bir hitap tarzı kullandım.Yoksa gırgır'a vurmak kolay

zaten amacım polemik yaratmak falan değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

quote:

quote:

quote:

ANDREİ, bazı şeyleri mantıkla açıklayamazsın. Felsefeyle ilgilendin mi bilmiyorum ama "metafizik felsefesi" denilen şey ile bunlar açıklanabiliyor. Mesela telekinezi de insana inanası bir şey gibi gelmiyor, fakat gerçek.

Anlıyorum fakat telekinezi'nin temeli beyin/beyin gücüdür.Eyleme döken kuvvet beyin dalgalarıdır.Fakat büyü konusunda telekinezi/beyin dalgaları/telepati çok düşük ve etkisiz güçler kalır

quote:

quote:

DarkMourning hocam,lütfen bana kızmayın.Birbirimize martaval okumayalım,geyik yapmaktan öteye gitmez.Varsa iddiaları olan,konuşup bir sonuca varalım amacını taşıyarak böyle bir hitap tarzı kullandım.Yoksa gırgır'a vurmak kolay

zaten amacım polemik yaratmak falan değil

• Biliyorum, bilimsel açıklaması var ama hâlâ bir çok insan inanmıyor. Büyü de böyle, boyut değişimine dayanıyor, ama inanması güç.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.