Merhaba öncelikle... Laptopuma virüs girdi geçen reset atınca bi anda explorer gelmeyip beni kullanıcı seçme menüsüne yolluyor yani tıkladıkça aynı yerde kalıyorum.Daha sonraki resetlerimde klavye tuşları çalışmamaya başladı ve touchpad . Şuan sadece usb mouse çalışıyor . 2 tane ek klavye taktım usb li onlarda çalışmadı laptopta.. Denediğim çözümler: Ek klavye çözüm olmadı Boot antivirus çözüm olmadı(Trojan buldu fakat silemedi) Xp Format cd si takınca Bir tuşa basınız ... yazarken hiç birşeye basamadıgımdan format başlamıyor ..
Kendi düşündüğüm çözüm :
Öyle bir boot cd yaratacağımki açar açmaz cd den görerek C :/ sürücüsünü formatlayacak. Boot cd yaratmadan anlamadıgım için sizden yardım istiyorum. Teşekkürler
Başka bir pcde eset yada avg gibi antvrs programının rescue sini oluşturun.cd ye yazın. sonra o cd ile sisteminizi boot edip tarayın.
ya ubuntu 10 un ya da pardus 2009.2 nin live dagitimini indir, onunla ac bilgisayari problem olan dosyayi bul sil o trojan i nerde bulduysa artik, veya direk linux kur bir tusa basin demeden cat diye acildigi icin linux cd leri iyidir bu tur islerde :D
Klavyenizde bir sorun var gibi geldi. Kurulum cd de bir tuşa basamama ile virüsün ne alakası var. Biosa gir dene bakalım klavye faal mı?
Sanırım dediğimi anlamadınız. Diyorum ki ; Bilgisayarda klavyeye ait hiçbir tuş çalışmıyor yani siz dediniz boot cd si oluştur :
6-7 tane Antivirüs programlarına ait bootable tarayıcı yükledim(Bitdefender,Kaspersky,Eset,Norton vs. ) Cd lerin hepsi çalıştı ama bazıları açılışta bir tuşa basınız dediginden hiçbirşey yapamadım Sadece 2 tanesi işime yaradı oda Kasperseky vide Avira > Avira trojanları buldu (.xxx) uzantılı o silemediğinden dosyaların adını bi kenara yazıp Kaspersky nin cd sini taktım ve oradan mouse (usb zaten çalışıyor)ile klavye (usb klavye) çalıştı . Oradan File Managere girip virüsleri elimle sildim fakat durum aynı değişen birşey yok Dediklerinizi deneyeceğim ..
Klavyenin hiçbir tuşu çalışmıyorsa, klavyen bozuk olmasın. Siz kurulum cd takıp, Bilgisayarı cd den başlatmak için bir tuşa basın ekranında bile bir tuşa basamıyorsunuz. Diyelim virüs yapıyor bunu, ubuntu ile aç. Yedeğini al ve ubuntu ile formatla. Sonra windows kur.