Bildirim
büyük adaya bisikletle gitmek !!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl gidiliyor bilmiyorum. Yani şehir hatları vapuru vasıtasıyla mı yoksa deniz otobüsü mü var emin değilim. Şehir hatları vasıtasıyla gidliyorsa, turnikeden geçerken sadece kendiniz için ücret ödüyorsunuz, bisiklet ücretsiz geçiyor. Deniz otobüsü muhabbeti olursa orada iş biraz karışık. Deniz otobüsünün ilgili seferinde ilk 3 bisiklet ücretsiz, 4. ve daha fazla sayıdaki bisiklet için ekstra ücret ödemek lazım.
Adaya gidince uymanız gereken tek bir yasak var; insan yoğunluğunun had safhada olduğu kıyı/sahil kesiminde (iskele civarından bahsediyorum, arka taraflardan değil) bisiklete binemiyorsunuz. Aynı kural, adadaki kiliseye çıkan rampada da geçerli. Onun dışında tüm adada istediğiniz gibi bisiklete binebilirsiniz (başkalarını ve kendinizi tehlikeye atmadıkça ya da başkalarına rahatsızlık vermedikçe). Büyükada'da pek köpek hatırlamıyorum ama faytonlar yüzünden bol bol at göreceğiniz açık. Sürüşlerinizde, kör kurşun gibi yanınızdan geçen faytonculara ve atlara dikkat etmek lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yuyushi
Kartal'dan Büyükada'ya nasıl gidiliyor bilmiyorum. Yani şehir hatları vapuru vasıtasıyla mı yoksa deniz otobüsü mü var emin değilim. Şehir hatları vasıtasıyla gidliyorsa, turnikeden geçerken sadece kendiniz için ücret ödüyorsunuz, bisiklet ücretsiz geçiyor. Deniz otobüsü muhabbeti olursa orada iş biraz karışık. Deniz otobüsünün ilgili seferinde ilk 3 bisiklet ücretsiz, 4. ve daha fazla sayıdaki bisiklet için ekstra ücret ödemek lazım.
Adaya gidince uymanız gereken tek bir yasak var; insan yoğunluğunun had safhada olduğu kıyı/sahil kesiminde (iskele civarından bahsediyorum, arka taraflardan değil) bisiklete binemiyorsunuz. Aynı kural, adadaki kiliseye çıkan rampada da geçerli. Onun dışında tüm adada istediğiniz gibi bisiklete binebilirsiniz (başkalarını ve kendinizi tehlikeye atmadıkça ya da başkalarına rahatsızlık vermedikçe). Büyükada'da pek köpek hatırlamıyorum ama faytonlar yüzünden bol bol at göreceğiniz açık. Sürüşlerinizde, kör kurşun gibi yanınızdan geçen faytonculara ve atlara dikkat etmek lazım.
teşekkür ederim bilgi için,kartaldan özel motorlar kalkıyor.mtb parkuru varmış acaba bilginiz var mı ?birde yol lastiği ile mi gideyim yoksa 2.2 dağ lastiği race king ile mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilitlimaşa -- 9 Şubat 2014; 17:50:33 >
-
Aynen Kartal sahilden motorlar kalkıyor +1 bilet istiyordu en son bisiklet için. Arkadan dolaşmanı tavsiye ederim çünkü atlar riskli :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RASP
Aynen Kartal sahilden motorlar kalkıyor +1 bilet istiyordu en son bisiklet için. Arkadan dolaşmanı tavsiye ederim çünkü atlar riskli :D
arkadan derken büyüktur yolu mu ?motor kaç para -
quote:
Orijinalden alıntı: kilitlimaşa
quote:
Orijinalden alıntı: RASP
arkadan derken büyüktur yolu mu ?motor kaç para
Büyük tur yolu mu bilmiyorum ama at gecmiyordu pek yani atların gittiği yerden direk gitmeni önermem, ada ya kaybolma sansin düşük :D bilet fiyatını hatırlamıyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Havalar ısındı artık hafta sonları millet Büyük Ada'ya akın edecektir. Keyifli bir sürüş istiyorsan Heybeli Ada'ya git. Büyük Ada'da bisiklet sürülmez bir sürü acemi bisikletli var insanların üstüne üstüne gelen faytonlar var. Atların pislik kokusundan bahsetmiyorum zaten. Nedense Büyük Ada'ya alışamadım ben.
Yol lastiği ile git dağ lastiğine gerek yok yolları asfalt hep. -
quote:
Orijinalden alıntı: noktape
Havalar ısındı artık hafta sonları millet Büyük Ada'ya akın edecektir. Keyifli bir sürüş istiyorsan Heybeli Ada'ya git. Büyük Ada'da bisiklet sürülmez bir sürü acemi bisikletli var insanların üstüne üstüne gelen faytonlar var. Atların pislik kokusundan bahsetmiyorum zaten. Nedense Büyük Ada'ya alışamadım ben.
Yol lastiği ile git dağ lastiğine gerek yok yolları asfalt hep.
en arka tarafında da oluyorlar mı ? -
Küçük tur olarak nitelendirilen yolda turluyorlar üst tarafa çıkmıyorlar. Ortada göbek gibi bir yer var. İskelenin önünden alıp orda duruyor. Ordanda aşağıya iniyorlar. -
quote:
Küçük tur olarak nitelendirilen yolda turluyorlar üst tarafa çıkmıyorlar. Ortada göbek gibi bir yer var. İskelenin önünden alıp orda duruyor. Ordanda aşağıya iniyorlar.
ben komple ada turu yapıcam -
quote:
quote:
Küçük tur olarak nitelendirilen yolda turluyorlar üst tarafa çıkmıyorlar. Ortada göbek gibi bir yer var. İskelenin önünden alıp orda duruyor. Ordanda aşağıya iniyorlar.
ben komple ada turu yapıcam
Yaklaşık 3 km faytonlarla beraber gidersin sonrası temiz. -
quote:
quote:
quote:
ben komple ada turu yapıcam
Yaklaşık 3 km faytonlarla beraber gidersin sonrası temiz.
çakalı iti varmıdır acaba -
"Arka taraf" kısmından çok şey bekleme, başladığın noktaya geri dönecek şekilde büyük tur yaptığın zaman hepi topu 13-15 km gibi bir mesafe kat etmiş oluyorsun ki bunun sadece yarısına yakın bir kısmı arka taraf. Ama arka taraf daha tenha oluyor, orası doğru. -
Köpek yok sadece başıboş atlar var onlar da bir şey yapmıyor. -
geçen c.tesi ve pazar gördüm ne çok giden var adalara bisikletleriyle.gerçekten süper oluyor bizde yapmıştık arkadaşlarla.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X