Şimdi Ara

´´Büyüdükçe küçüldüm... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: psycho!!!

şeytanın avukatı filminde şeytan karakterindeki Al Pacino ' nun bi sözü geldi aklıma:
    ' kibir en sevdiğim günah!'

zaten insan bu yüzden kaybetmeye çok meyillidir.

mesela samimane bir namaz kılıp "ne namazdı be, belki de çoğu böyle namaz kılmıyordur"

bir fakire sadaka verip "ulan benden başka kimse yok muydu buna para verecek"

vs gibi düşünceler insana kaybettirir.

şeytan öyle bir düşmandır ki maçın 90 dakika olduğunu unutturur ve her daim gol atmak için fırsat kollar.

şeytanın avukatı filminde son sahnede bu yüzden çok önemlidir.

Al pacino son hamleyi avukat ile röportajı kabul ettirerek yapmış ve kazanmıştır.

• kaotika iki tespitinde de doğruluk payı var haklısın bu şekilde de sonuçlar çıkartılabilir.
    eğer ev sahibi pişman olmasaydı gene bu kıssa anlatılırmıydı, evet bence gene anlatılırdı zira önemli olan ev sahibinin pişman edildiğini nakletmek değil, veli zatın sabır derecesini nakletmek olurdu.
    ama dediğin gibi buradan "bakın ne kibirli münkirler tevazu silahıyla yola getiriliyor" sonucu çıkartmak mümkün. e tabi böyle yapılırsa bunun adı kibir olur.

ama herşeyden değişik sonuçlar çıkartmak zaten her zaman olası.

bana göre tevazu meskenet değildir. insanlarımız çoğunlukla zillet ile tevazuyu karıştırırlar. tevazu her şeye boyun büküp kafa eğmek değildir. tevazu kendisini insanlardan üstün görmemek, dünyada sadece kendisinin yaşamadığını bilmektir. kalp kırmamaya azami gayret göstermek gerekir. bir kişiyi kırmanın, kıran kişinin manevi dünyasında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini iyi hesaplamak gerekir.
    mütevazi olmak uzun bir uğraş, yoğrulma gerektirir. mütevazi olacak diye triplere girerek çekilmez tipler olan çok adam tanırım. tevazu bir yaşam tarzıdır bence. öyle kitaplardan şuradan buradan okuyarak iki üç sohbete katılarak mütevazi insanlar taklit edilerek edinilecek bir meziyet değil. tamam ne olduğu hakkında fikirler edinilir ama mütevazi olmanın yolları bambaşka mecralardan geçiyor diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalinden alinti: Deep Impact

mesela samimane bir namaz kılıp "ne namazdı be, belki de çoğu böyle namaz kılmıyordur"

hehe. boyle dusunen var mi acaba hic.

ne namazdi ama, seccade agladi be-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 24 Mayıs 2007; 16:43:42 >
  • YAŞLILIK DAĞA TIRMANMAYA BENZER TIRMANDIKÇA YORULURSUN ,NEFESİN KESİLİR FAKAT GÖRÜŞ ALANINDA ARTAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lacrima

quote:

• Tevazu irsi olmalı, kimi insan "ben dobra adamım kardeşim!" diyerek bundan uzaklaşır.
    Her söylediğim doğru olsun derken işin köküne vurur mahveder.
    Demek insanın yapısında var (veya yok).
    Bir de sun'i olarak yapılması mümkün olamayan şeylerden tevazu...
    Kibir buna müsaade etmez.
    Rol icabı mütevazi olmak mümkün değil...Burası da ilginç geldi doğrusu....
  • gerçekten de şu "ben dobra adamım kardeşim" diye paldır küldür ağzına geleni söyleyen tipler hiç çekilmiyorlar.

bunlar birde övünürler "ben dobra adamım, doğrucu davutum" diye

halbuki dobra değil, kaba saba ayının - baltanın teki olduğunu bilmez. ikaz etsen kabul etmez. en iyisi bulaşmamaktır yoksa sinirlerinizi bozmakta üstlerine yoktur.
  • bu zamanda mütevazi insana rastlamak çok zor herkeste bir enaniyet bir kibir dağ gibi.

adam konuşuyor kendini övüyor , bir haller hareketler.

benim çevremde iyi insan var yardımseer insanlar var ama mütevazi insan yok.
  • quote:

quote:

bundan beterleri de var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact
    quote:

quote:

bundan beterleri de var.

Gerçekten var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

quote:

quote:

bundan beterleri de var.

Gerçekten var mı?

İyide arkadaşlar neden böyle düşünüyoruz. O insanın içini açıp baktıkmı. Herkesin yaptığı kendine, Bizim kendi durumumuzu gözden geçirmemiz daha uygun olur ve

Ben de bir senaryo söyleyeyim o zaman. Peki o "hehe. boyle dusunen var mi acaba hic.

ne namazdi ama, seccade agladi be-" diyen adam. Ben bunu dedim siz ne yapıyorsunuz burada benim kıldığım namazı bilimsel yöndenmi inceliyorsunuz derse durum ne olur

Bu benim söylediğim ne kadar saçma ise oda o kadar saçma olur.

Bu lafım size değil Sayın Ömer. Hepsini beraber sizin yazınızda gördüğüm içi burada cevap yazdım.

Ve gerçekten varsada biz hüsnü zan etmeliyiz ve ben mabeynimde olduğuna inanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

bu zamanda mütevazi insana rastlamak çok zor herkeste bir enaniyet bir kibir dağ gibi.

adam konuşuyor kendini övüyor , bir haller hareketler.

benim çevremde iyi insan var yardımseer insanlar var ama mütevazi insan yok.

Arkadaşım yukarıda C4 ün dediği gii düşünmek lazım "haklısın, şu bizim ettiğimizi bir it de eder. ama, Allah'ın kuluna itten daha fazla tevazu ve sabır yakışır" tabi bu benim düşüncem. Ama kötü olmasaydı iyinin değeri bilinmezdi. İyi olmasydıda kötünün ne olduğu tam anlaşılmazdı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

quote:

quote:

quote:

bundan beterleri de var.

Gerçekten var mı?

aslında şeytanın insan üzerindeki fonksiyon ve etkisine baktığımızda gerçekten de olduğunu muhakkak görürüz. Zira şeytan her fırsatta kötülüğü emreder ve iyilik yapmamayı salık verir.

ama insan buna rağmen iyilik yapmaya niyetlenirse yapacağı iyiliği lekelemeye çalışır.

buna rağmen kişi iyiliği yapmış ise şeytanın bir fırsatı daha kalmıştır. O da yaptığı iyiliğe karşı kişinin kibre girmesidir. İşte bu durumda kişi yenildiğinde dediğim durum söz konusudur ...

• Kibir ve mütevazi psikopat olmak ile psikolog olmak arasındaki ince çizgi gibi bir derinliğe sahiptir.Ben mütevaziyim dediğiniz zaman kibirli olabilirsiniz.O kadar ince ve derin bir çizgisi vardır ki bu çizgide düz yürümeyi becermek zor olsa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kül

Kibir ve mütevazi psikopat olmak ile psikolog olmak arasındaki ince çizgi gibi bir derinliğe sahiptir.Ben mütevaziyim dediğiniz zaman kibirli olabilirsiniz.O kadar ince ve derin bir çizgisi vardır ki bu çizgide düz yürümeyi becermek zor olsa gerek

mütevazi insan ben mütevaziyim demez zaten diğer insanlar onun o hal içinde olduğunu söylerler.
  • bencede inasanda baskın olan kibirdir,kendini begenmişliktir,belki sonra tevazu gelebilir

ve insan asla bir hiç değildir ,benim görüşüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 27 Mayıs 2007; 0:15:56 >
  • Hepimiz bazen az ya da çok kibre kapılıyoruz. Ama bunun bir hastalık gibi bünyeye yapışıp kalmasının çaresi var mıdır bilmiyorum. Allah, kibirli bir insanı, kibirlendiği, böbürlendiği insanlar önünde ciddi bir şekilde rezil rüsva etmedikçe sanırım pek düzelme ihtimali yok.
  • taklayagetirdinbeniomer

Omer OUT taklayagetirdinbeni IN

De get laf ebesi....
  • Bazıları büyük doğar ,bazıları büyüklüğü kazanır ,bazılarına da büyüklük yakıştırılır.
  • ^SHAKESPEARE
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.