Şimdi Ara

Bütün parayı boş mesleklerin kazanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar saçma bir sistemde nasıl yaşadığımızı anlayamıyorum cidden.

İnşaatı mühendis çizer,mimar tasarlar,işçi yapar biri 3 kuruş alır diğeri 5 kuruş bütün parayı ise müteahhit alır.

Çok para kazanan işleri düşünüyorum ve hepsi hiçbir şey üretmeyen bedensel ya da zihinsel hiçbir emek sarf etmeyen sadece aracılık yapan adamlar.Mesela kuyumcu,emlakçi,galerici.Bu adamlar niye var ki anlamıyorum.30 sene okul okumuş arabayı üreten mühendis sadece kapısına gelen arabayı müşteriye satan galericinin onda birini kazanamıyor belki.

• quote:

sermaye koydu ve risk aldı

güzel yalan. bana risk alıp sonra risk aldığı için hayatı berbat olan kaç tane para babası gösterebilirsin?

şimdi diyeceksiniz ki iflas edenler var. iflas etmekten bahsetmiyorum ben. Türkiye'de iflas denilen olay zaten başlı başına dolandırıcılık. iflas edenlerin %90'ı kendi şirketini soyup ihaleyi ortada bırakıp parasını alıp kenara çekiliyo. yani hukuki şekilde iflas etmiyolar. bu sebeple para kendilerinde kalıyo. birsürü firma kasıtlı şekilde iflas ediyo buyüzden.
  • Çünkü o, sermaye koydu ve risk aldı. :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşaat projelerini planlayan, organize eden ve yürüten müteahhitler genellikle inşaat şirketi sahipleridir. Müteahhitler, projelerin gereksinimlerini karşılamak için kaynakları yönetir, inşaat mühendisleri, mimarlar, işçiler ve alt yüklenicilerle çalışır ve inşaat sürecinin her aşamasını denetlerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapital her zaman sermayedarı destekler. Sermayedar da her zaman siyaseti destekler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

güzel yalan. bana risk alıp sonra risk aldığı için hayatı berbat olan kaç tane para babası gösterebilirsin?

şimdi diyeceksiniz ki iflas edenler var. iflas etmekten bahsetmiyorum ben. Türkiye'de iflas denilen olay zaten başlı başına dolandırıcılık. iflas edenlerin %90'ı kendi şirketini soyup ihaleyi ortada bırakıp parasını alıp kenara çekiliyo. yani hukuki şekilde iflas etmiyolar. bu sebeple para kendilerinde kalıyo. birsürü firma kasıtlı şekilde iflas ediyo buyüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Aslına bakarsan salt turkiye için konuşmadım. Söylemim, genel geçer bir yorumdu ve hala arkasindayim.

Çok iş yapip az para kazanmak istemeyenler, az iş yapip çok para kazanmayı denemeli ve dusunmeliler.

Bu arada patron veya sermayedar değilim ama bunlar reel gerçekler. Para diye bir İtem var olduğu sürece kapitalizm hakim anlayış olmaya devam edecek.

Bu hasepten onunla düşman değil dost olmalıyız.

• Kolaysa sizde yapabilirsiniz. Yapamıyorsanız hatta deneyemiyorsanız bile kolay değildir .

Not: maaşlı beyaz yakalı çalışanım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Ver 20 milyon 30 milyon ne kadar sermaye gerekiyorsa işte.Kralini yaparim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam meseleye çok yüzeysel bakıyorsun. "30 yıl okumuş mühendis arabayı yapıyor" falan diyorsun ama tek bir adamın emeğiyle araba mı üretiliyor? 100 yıllık şirketin know-how’ı, milyarlarca dolarlık fabrika yatırımı, binlerce mühendis ve işçi var. Tek bir kişinin emeğini öne çıkarıp "neden o kadar kazanmıyor" diye sormak safça bir yaklaşım.

AAA oyunları düşün. Bir oyunda sadece vuruş hissiyatı için bile onlarca mühendis, fizik programcısı, animatör çalışıyor. Yüzlerce kişi milyonlarca satır kod, devasa bütçe. Ama sen gidip tekil bir programcının maaşını CEO ile patron ile kıyaslıyorsun. Adamlar organizasyon kuruyor, sermaye koyuyor, riski üstleniyor. Değer de ona göre dağılıyor.

Girişimcilik konusunu da romantikleştirmeye gerek yok. %95’i batıyor zaten. Dışarıdan birkaç unicorn örneğini görüp kolay para sanmak yanılgı. Aslında çoğu girişimci, maaşlı mühendis olmaktan daha kötü durumda. Dönebilen bir süre sonra maaşlı çalışan olarak dönüyor. %95 de sallama oran değil, araştırabilirsin.

evet aracılık meslekleri, futbolcuların menajerliği milyonlar kazanıyorlar çünkü piyasa öyle işliyor. Talep var, adam da o talebi karşılıyor. Adaletsiz gelebilir ama hayat adalet üstüne kurulmuş değil. Sana saçma gelse de sistem böyle çalışıyor. Eğer kazanmak istiyorsan düzeni değiştirecek gücün yoksa o oyunun kurallarına göre oyna. Oturup sadece şikayet etmek kimseye bir şey kazandırmıyor. Sırf üniversitede veya üniversite sınavında oturup masada ders çalıştın, onbinlerce kişilik sistemin çok da önemli olmayan bir parçası oldun diye zengin olacağını mı düşünüyordun. Dünyanın en iyi şirketlerindeki mühendisler bile kolayca gözden çıkarılabilir çünkü yerini çok kolay doldurabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-064788ECD -- 3 Eylül 2025; 1:57:20 >

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    bu aracılık denen pislikten para kazananlar da kendilerini iş yapıyo sayıyolar. mesela taksilerin pahalı ve konforsuz olmaları aracılık yüzünden.

• Bir mühendisin tek başına araba yapmadığını ben de biliyorum,arabayı üreten farklı mühendislerden, işçilerden, yazılımcılardan vs oluşan bir grup bunu yazmak uzun oldugu için kısaca mühendis diyorum.
    Ben işçi mühendis de patron kadar para kazansın demiyorum keşke patron diye bir şey hiç olmasa ve herkes ürettiği değerin karşılığını alsa diyorum.
    1 mühendis o araba üretiminin çok küçük bir parçası ama 1 galerici de araba satışının çok küçük bir parçası.

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Senin dediğin pratikte işlemez. sermaye, risk ve organizasyonu kim üstlenecek? Kooperatif gibi alternatifler var, onlar bile bir süre sonra içlerinden yöneticiler çıkarıp aynı mekanizmaya dönüyor

galerici de satışın küçük parçası değil. Satış zincirinde kritik rol oynuyor. Arabanın ekonomik değerini mühendis değil, tüketiciyle buluşturan bu mekanizma belirliyor. Senin küçük parça dediğin şey aslında ürünün değer kazanıp kazanmadığını belirleyen kritik nokta. Bu yüzden de kimi zaman üretimden daha fazla para o tarafa akıyor

• Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

Demek ki olmuyormuş dimi :-)

• Farkettiyseniz bazi mesleklerin okulu yok. Yani sizin cok para kazaniyor bos meslek denilen seyler icin bir okula gidip o isle ilgili butun bilgiyi bir cirpida edinebileceginiz bir yapi yok. Bu islerin okulu olmadigi icin ya usta cirak mantigiyla ogrenmelisiniz ya da deneme yanilma ile. Bu iki yontem de yillar gerektiren ve maliyetli surecler.

Anlasilan algi surada bozuluyor, aileler coklarina oku cok para kazanacaksin cok zengin olacaksin diye telkinde bulunuyor, cocuk okuyor, okulu bitince zengin olacagini dusunuyor ama bir bakiyor, bir emlakci bir galerici bir kalipci bir sivaci daha cok kazaaniyor. Burda bir feryat bir veryansin yukseliyor.farkediliyor ki soylenen hersey yalanmis. Aslinda yalan degil, ailelerin soyledigi seyler 30-40 yil oncesine gore dogru seyler, ama artik kifayeti kaalmamis.

Bir okul bitirdiniz bir mesleek sahibi oldunuz ama para kazanamiyorsaniz, yani asil amac cok para kazanmak ise meslek degistireceksiniz, ya da isinizi seviyorsaniz isinize devam edeceksiniz. Aglamak faydasiz. Zengin olmanin cok kolay oldugu bir donemdeyiz, zengin olmanin demeyeyim de kolay ppara kazanmanin mumkun oldugu bir donemdeyiz. Yani siz kolay veya cok para kazanamiyorsaniz, ya aglayacaksiniz, ya da alisacaksiniz

• Bu konuyu açmanız bile kimin neden ve nasıl para kazandığını gösteriyor. Sizin gibi 4 ayaklar olacak ki millet para kazansın

• şu an inşaatlarda mühendis 50.000 alırken işçi 80-90 arası alıyor

fayans ustası vs çok daha fazlasını

yakında dışardan usta ithal ederiz bu gidişle

• Mühendisin yaptığı iş %30u falan işin ki bu adamlar zaten bir şeyler icat edip durmuyor. Ameleliğini takibini vs yapıyor halihazırdaki işin projenin. Üstlerindeki mühendis zaten daha fazla kazanıyor

• "Boş meslek" değil hiçbiri talep var demek ki para kazanıyorlar bu kadar basit

• At ve eşşek çalışıp it yer derler bizim orada

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.