Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam bu tür işlemli cihazlarla aram pek iyi olduğunu söyleyemem fakat donanımhaberde böyle satıcılar var referansları olan. Site içerisinde ikinci el, alışveriş başlıklarında bu cihazları rahatlıkla bulursunuz.

    DH de malesef bu model kayıtsız olan çok fazla ve şöyle bir sıkıntım var. Bu telefon gerçekten büyük. Bu özelliklerin 5.5'' i geçmeyen bir ekrana sığdırılmış olanı var mı? Müzik, resim, video ve pil kuvveti benim için çok önemli. Marka ve model farklı da olabillir yeterki f/p ürünü olsun.

  • frkn44 kullanıcısına yanıt
    Hocam her biri pil konusunda iyi yeterli cihazlar
    M51 özellikle üstün burada.
    X3 ile 9S IPS panelle geldiğinden pil süresi konusunda AMOLED ekranlı cihazlar gibi koyu mod ile bir tık yüksek pil süresi sunması söz konusu değil.

    Yani kamera konusunda Mi Note 10 Lite ile Mi 10 Lite 5G üstünler.

    Diğerleri de genel olarak altta kalır yanı yok performans kamera olarak. Arasında kaldığınız cihazlar gayet iyi hocam.
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilki için maalesef kesin bir bilgim yok. Satıcıları araştırmak zorundasınız.

    İkinci sorunuz için de piyasa tamamen full ekran trendine uygun tasarlandığından bu istediğiniz popüler fikre aykırı. Bu sebeple de küçük ekranlı cihazlar çıkmıyor piyasaya. Çıksa da sınırlı pazara hitap ediyor.
  • Elinize sağlık öncelikle ama kararsız kaldım çok. Ben 4 senedir 7 plus kullanıyorum ama artık suyu ısındı bunun haliyle, yeni Apple modelleri de cep yakıyor. 2000-2700 arası 128 GB hafızalı ve pili en uzun süreli dayanabilecek ne önerirsin acaba.

    Not: Telefonda oyun arada bir oynuyorum.

    @High Sierra




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captureThecrown -- 22 Aralık 2020; 1:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam, Samsung M51'e yakınım aslında ama bütçeyi biraz düşürüp acaba Oppo denesem mi diyorum bir yıl kadar.


    Sizce Oppo A72 mi yoksa A73 mu? A73 amoled ekran ama daha ucuz, her ikisinde de NFC var. Sirasiyla snap 665 ve 662 varmış. Hangisi iyidir acaba ? Aslında a72, 5000 pil ve daha büyük ekranla daha uygun gibi ama fiyatı biraz daha yüksek. A73 daha yeni ve daha ucuz, ilginç geldi bana.


    Edit: Türkiye'ye gelen Oppo cihazlar genelde tek sim özellikli imiş, bana uymuyor ne yazık ki. Tam araştırmadan yazmışım. Oppo'yu listeden çıkarttım. Bir de Realme yeni modellere bakayım bari




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksph -- 22 Aralık 2020; 14:42:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2.el 1000 tl bütçem var hangi telefonları önerirsiniz.Redmi note 8 var aklımda ama 2.el bulmak zor ona yakın 1000 tl zorlayacak telefonlar var mı?

  • captureThecrown kullanıcısına yanıt

    Hocam akakçe üzerinden Redmi Note 9S (128GB) almanızı öneririm açıkçası.


    6GB RAM, S720G gibi orta segmentte kabul edilebilir seviyede performans sunan bir SoC. İşinizi görecektir. Tek sorun NFC olmaması cihazda.

  • ksph K kullanıcısına yanıt

    Hocam ben demeden siz kanıya varmışsınız.


    Redmi ile Realme modellere bakmanız daha hayırlı ve S7XX serisinden uzaklaşmamaya gayret edin ilerisi için. En başarılı modem ve GPU kombinasyonu orta segment için bu seri SoClerde bulunuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 23 Aralık 2020; 15:48:25 >
  • Hocam merhaba samsung note 5 kullanıcısıyım. Artık pili ölmeye, uygulamalarda kasmalar ve donmalar başladı. Değiştirmeye karar verdim. 6000 TL lik bütçem var. Samsung s20 fe bakıyordum kampayalar ile güzel bi fiyata geliyor fakat işlemcisi büyük bir soru işareti. Konudaki ilk mesajınızı okudum kafamda karıştı açıkçası. Önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baytar_selo kullanıcısına yanıt
    Hocam S20Fe şaibeli bir cihaz.
    Sonuçta Note20 Ultra ve S20 ailesi gibi 2K çözünürlükte bir ekran kullanmıyor fakat Exynod 990 yine de mükemmel bir çipset değil. S865 ile S855 arasında performans gösteriyor. Hele de zorlandıkça yani strese maruz kaldıkça iyice ivme aşağı düşüyor performans konusunda.
    Geri kalanında dinamik ekran tazeleme hızı ile stereo hoparlörleri ile tercih edilebilir bir cihaz olduğu açık.
    Açıkçası ben sizin gibi eski bir Note5 kullanıcısıyım ve Exynos çipsetli modellerin modem konusunda ne kadar sıkıntılı olduğunu görmüş oldum. Bu sebeple CPU GPU performansına bakmadan direkt tavırlı hale geldim. Exynos çipsetli cihazlara asıl tavırlı durma sebebim modem kısmı ve burada Qualcomm ile Mediatek'in ezici üstünlükleri. Öte yandan Exynos çipsetli cihazlar bu sıralar şebeke konusunda sorun çıkartmıyor. Note10 Lite hariç. Bu cihazda problem bildiren çok kişi olmuş.




  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam peki öneriniz ne olur ? Açıkçası almışken note 5 gibi 4 yıl kullanmak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baytar_selo kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera hariç Mi10t.

    Kamera önemliyse S20 FE çünkü Mi 10t Pro hala gelmek bilmedi ülkemize.
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam S20 FE öneriyorsanız bir hafta içinde almış olurum bir sorun çıkmaz ise  

  • Merhabalar, yeni nesil telefonlara hiç hakim değilim uzmanlığınıza ihtiyacım var. Eşim iPhone 5s kullanıcısı ve resmen öldü telefon. Eşim için tek özellik iyi fotoğraf çekebilmesi makinenin, xiomia red mi 8 önerdiler ancak bütçemiz 2000 - 2500 arası, red mi 9, red mi 9 pro note vs bir sürü modeli var ve farklarını anlayamıyorum, siz ne önerirsiniz acaba @high sierra.
  • Kamece kullanıcısına yanıt

    Hocam ömürlük bir cihaz alın bırakın Redmi 8'i Note8'i. Minimum 9S 9 Pro almalısınız. Tercihen 128GB seçmenizi öneririm. Özellikle 9S'de büyük bir fark var. Eşiniz iPhone 5S gibi eski bir cihazı bu kadar ömürlük kullanmış biri sonuçta.


    Benim önerim gerçek anlamda Redmi Note 9S (128GB), Redmi Note 9 Pro (128GB) seçmeniz yönünde olurdu. 9S ile 9 Pro birbirine benzeyen cihazlar. 9S'in tek sorunu NFC desteklememesi. Geri kalan çoğu konuda 9 Pro ile benzer. Kamera modülünde büyük sensör bir tık geride (64 vs 48 Mp), hızlı şarj kapasitesi 9 Pro'dan biraz daha düşük (30W > 18W). Geri kalanında aynı donanıma sahip iki cihaz bunlar.


    Fakat bütçe sınırınız kesinse de 9S (64GB) veya Redmi Note 9 (128GB) bakabilirsiniz. Malesef bu fiyata eskiden rahatlıkla ulaşılan Realme 6 gibi f/p modelleri tükendi biraz tıkanık bir aralık hocam.





  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için çok teşekkür ederim, inanın kafam çok karıştı, bütçemi zorlayarak 9 pro 128 alayım dedim alışveriş kredileride üstüne miktar koydu bütçemi 1000 aştım olmadı, 9 aliyim dedim yazdıklarınız aklıma geliyor, mesela 9s 128 ile 9s 64 arasında büyük fark var demişsiniz nedir bu farklar acaba?
  • Kamece kullanıcısına yanıt

    +2GB RAM'dan mahrum kalıyorsunuz, Android için 10 ile birlikte 4GB RAM aşağısı zaten yok hükmünde. 4GB ise resmen sınır değer. Ayrıca yapılan sentetik testlerde 128GB'da kullanılan depolama çipsetinin okuma yazma hızları 64GB olana göre fark atan seviyede. Böyle olmaması en azından bu kadar farklı olmaması gerekiyordu diye düşünüyorum. Tabi karar sizin hocam.

  • 1600 1700 lira civarı, sadece whatsapp ve telefon görüşmesi için kullanilabilecek telefon öneriniz var mıdır?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle bir şey arıyorum babama alacağım sadece görüşme yapıp whatsapp kullanacak Samsung M11 alıcam sanırım 1999 TL'ye. Ama ses sorunu var yazmış birisi forumda tek beklentimiz bu zaten telefondan bilen birisi aydınlatabilirse iyi olur

  • Arkadaşlar bu LİTE telefonlar güncelleme ve yazılım desteği almıyormu ?

    Yada donanım, kasa, ekran ve genel kalite olarak çokmu düşük cihazlar ?

    Mesela S10 ile S10 Lite ı karşılaştırdım Lite ın işlemcisi daha iyi. Yada başka marka ve modelde de benzer durumlar var.

    Lite telefon alınır mı alınmaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.