Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim yardımlarınız için Reno 4 indirime girmiş zaten bu telefon için 4000TL çok uygun geldi.

  • blagger B kullanıcısına yanıt
    Yıllarca ios kullanan biri olarak çok memnunum, sadece ekran çok büyük (5-5,5 inc tercihim)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba bütçem yaklaşık 3500 civarı. hanıma fotoğraf ve internet ağırlıklı bir telefon alacağım. oyun oynamaz.

    estetik açıdan da güzel olduğu söylendi mi10 lite önerdiler genelde.

    sizce ne alsam olur yardımcı olabilir misiniz?

    şu an iphone6 kullanıyor ama bu bütçeyle artık android bir cihaz alacağız.

  • goqmen G kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım 64GB versiyonundan bahsediyorsunuz burada.

    RAM kapasitesi 6GB olduğundan ileri dönük bu konuda sorun yaşamazsınız.

    Sıkıntı kapasite olarak 64GB size yeterli gelecek mi?

    Evet kamerada IMX 586 lensi ile ve pil konusunda 5260 mAh kapasiteli bataryası ile sizi memnun edeceğine inanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Covannii C kullanıcısına yanıt

    Bende 5-5.5 inch civarlarında telefon aradım, küçük boyutlu telefon taşıma ve kullanma rahatlığı çok güzel ama malesef piyasada benim ihtiyaçlarımı karşılayan model çıkmadı. Özellikle pil konusunda takıntım çok ve boyut pil ters orantılı yürüdüğü için bende tercihi biraz daha büyük telefondan yana kullandım.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Az önce siparişini verdim. umarım 64 gb yeter. sadece standart internet kullanımı ve fotoğraf video vb için kullanılacak.

  • yeni konu açmak istemedim max 700-800tl civarı 2. el ne alabiliriz ? sosyal medya, ufak tefek aplikasyonlar ve alo-alo dışında kullanılmayacak. kasmasın yeter. daha düşük fiyatlı da olur çünkü gemide kullanılıyor ve gerek nemden gerek gemi sistemlerinden 1 max 1.5 yıl sonra bozuluyor.

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam Honor 8S Honor 8X olabilir.
    Eski amiral gemileri S7 Xperia XZ XZ1 Mi5 Mi6 olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam Honor 8S Honor 8X olabilir.
    Eski amiral gemileri S7 Xperia XZ XZ1 Mi5 Mi6 olabilir.

    teşekkür ederim hocam hemen bakıyorum.

  • Hocam merhabalar. Samsung note10+ kullanıcısıyım. Xiaomi 10t pro ya da poco f2 pro ile değiştirmeyi düşünüyorum. Hangisi daha iyi olur veya sizin önerdiğiniz bu segmentte daha iyi bi telefon var midir? Teşekkür ediyorum şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rundmch -- 16 Kasım 2020; 16:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, 7pro yu neden önermediğinizi öğrenebilir miyim?

    kullanıcının oyun ve uygulama yükü olmadığını düşünürsek reno4 kamera karşılaştırmalarında realme 7pro nun çok arkasında kalmış.

  • eohni E kullanıcısına yanıt
    Hocam 3599 TL'ye sıkıntısız önerdiğim modeldi fakat fiyatı bir anda 4k olunca düşmesini bekledim diyebilirim. Artı bazı kullanıcılarda sorun olmazken bazılarında video kayıtlarda sesin dalgalanması sorunu da çıkınca biraz daha geri çekildim diyebilirim. Realme 6 Pro bu kadar sıkıntılı bir cihaz değildi. Ne fiyatlandırma ne de donanım çsal sıkıntı açısından. Donanım olarak iki cihaz arasında fark yok. Kamera lensi bakımından IMX 682 vs 586 farkı bulunuyor aralarında. Evet sensör olarak ve hızlı şarj özelliği bakımından R7 Pro iyi bu arada bunu kabul ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rundmch R kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

    İki cihaz kendi arasında farklılıklar sunuyor. 10t Pro kamera konusunda gelişmiş performanslı bir cihaz ve satış fiyatı bakımından kabul edilebilir seviyede.

    Poco F2 Pro içindeki termal soğutma sisteminden yazılıma kadar performansa odaklanmış iyi diyebileceğimiz kamera lensine sahip üst segment bir model.

    Öncelikle video konusunda Note10+ çok başarılıydı. Zaten Poco iddialı değil fakat 10t Pro OIS'e sahip olmasına rağmen ne kadar iyi performans sunar imaj sabitlemede bundan emin değilim.

    Pil olarak ikisi de memnun eder diye düşünüyorum zaten.

    Bu fiyat aralığında başka bir cihaz bulmak da zor zaten dediğiniz gibi. Ancak S20 FE çıkar bunların yanına. Onun da kıyasta Exynos 990 ile arka sıraya düştüğünü kestirebiliyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba,


    Neredeyse 6 aydır bir cihaz almadım, hala emektar Nokia 8'im ile devam ediyorum.


    BF fırsatlarını beklemeye karar verdim. Almışken artık iyi bir cihaz alayım istiyorum.


    Aklımdaki cihazların güncel hali



    1. Mi 10T Pro - kamera, video, video ses kaydı, ois, nispeten bu fiyata makul.
    2. iPhone 11 128GB - Anca 7.500 seviyelerine inerse bir ihtimal.
    3. Samsung Galaxy S20 FE 128 GB - 1 video izledim sadece. Kamera, video ve video ses kaydı baya iyi. İşlemci diğerlerine göre 1 tık zayıf. Fiyat makul. Ama Samsung'a nedense hiç güvenmiyorum.



    2012 yılından beri biri değişim olmak üzere 8 senede 5 android telefon çürüttüm. Bozuldu, kırıldı. 2.5 sene kullandığım bir android telefonu satmak istesem bile aldığım fiyatın 1/5'ine anca satma ihtimalin var. Haliyle 6.000 TL seviyesine çıkacaksam iPhone 11 makul geliyor. En azından 1-2 sene içerisinde aldığın paranın maksimum 2000 TL altına cihaz temizse satabiliyorsun.

    Sarı sitede bile iPhone dışındaki cihazların kaçak versiyonu 1.000 TL - 2.000 TL altına satılırken, android bir telefona 1 sene kullanıp satarsan kim aldığın fiyata yakın bir fiyat verecek üstelik 2. ele


    Listemde daha alt segment olarak Mi Note 10 ve Pro, Poco X3, Realme 7 Pro, OnePlus Nord'da vardı.


    Mi Note 10 ve Pro'ya o para hiç değmez diye düşünüyorum. Nord ise neredeyse artık hiç bir yerde yok. Zaten pek emin olmadığım bir cihaz. Realme 7 Pro'da video çekim ses kaydı kalitesi gerçekten çok kötüymüş, epey video izledim. Ama bu kişisel tercih durumum dışında cidden güzel cihaz. Poco X3 ise bence şu an en iyi F/P telefonu. Haliyle bu segmentte tercihim bu iki cihaz. Ama yine problem "android" olması ve 2-3 sene sonra telefon çöplüğümde yer alacak gibi hissettiriyor.


    Pek bilgim olmayan S20 FE nasıl bir cihaz sizce?. En azından Samsung'larda da 2. el satış fiyat politikası bir nebze makul sanırım diğer android cihazlara göre. Şu an fiyatı 5.750 ile 5.900 arasında değişiyor 128 GB versiyonu.


    Kısacası aslında derdimi anladınız sanırım. 4000 TL az bir para değil, 2-3 sene sonra bir 4000 TL daha artık vermek istemiyorum.


    Benim yerime koysanız kendinizi, sınırları aşıp, taksitle vs. iphone al kurtul mu dersiniz? Yoksa 5-6 bin bareminde cihazlara mı yönelirsiniz veya bunlar yüksek paralar altı üstü telefon deyip 3.500 - 4.000 baremindeki Realme ve Poco X3 mü alırsınız?



    Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim :)





  • alif.yazgan A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel açıklamışsınız. Ne demek istediğinizi tam olarak anlayabildim. Son cümle zaten sizin kararınızı bağırarak açıklıyor işin aslı.

    S20 FE'de maalesef Global 4G versiyonu Snapdragon 865 ile gelmedi. Eğer gelseydi zaten diğer modelleri düşünmenize bile gerek kalmayacaktı. Exynos 990'ın malum bir güç tüketimi iki verimsizlik sorunları var. İlk sorun Exynos çipsetlerde ve Kirin 980'e kadar Huawei Hisilicon çipsetlerde yaygın görülüyor olsa da ikinci sorun ciddi anlamda büyük problem. Şu şekilde açıklayalım.

    Cihaz ağır yük altında çok zorlanıp çekirdeklerin stabilitesini ve cihazın kullanılamayacak sıcaklıklara gelmesi üzerine çekirdeklerin frekans hızlarını referans hızından belli bir yüzde kadar daha aşağıya çekiyor anlık olarak. Bu da sorun oluşturuyor performans namına. Exynos 9820'ye sahip bir S10'da böyle bir sorun yaşanmamıştı örneğin.

    Burada temel sorun özelleştirilmiş Mongoose çekirdeklerin güç tüketiminde hayal kırıklığı olması. Qualcomm ile Apple hariç çoğu firma özelleştirilmiş çekirdek potasına girmiyor bile maliyetinden tutun böyle stabilite problemleri yaşanabiliyor. Samsung Mongoose özel çekirdekleri tasarlayan birimini feshetti ve çalışanları özel tasarımlı mobil grafik birimi GPU bölümüne aktardı. Seneye veya 2022'de AMD ile yaptıkları anlaşmaya nazaran özelleştirilmiş RADEON Mobile GPU tasarımları görebiliriz Samsung kanadında.

    Samsung kendi çipseti olduğu için yazılım güncellemeleri ile bu kusurları kapatmaya çalışıyor fakat ne kadar başarılı olduklarını bilemiyorum bu konuda.

    S20 FE için yorumum bu kadar şimdi diğer iki cihaz hakkında konuşmak istiyorum.

    Mi 10T Pro (5G), içindeki S865 çipseti ile fiyatının en güçlü modeli. Yüksek ekran yenileme hızı ile dikkat çekiyor. Kamera konusunda da oldukça iddialı bir cihaz. 5000 mAh gibi üst segment cihazlar arasında cömert bir pil kapasitesine sahip.

    Şimdi bu cihazda sizi tatmin etmeyecek konuya gelelim yazılım güncellemeleri.

    Google, Samsung ile OnePlus 3 Android OS güncellemesi sözü vermişken Oppo Vivo Xiaomi ile Huawei en üst tepe modellerine bile alt segment ürünü ile aynı muameleyi gösteriyor 2 adet OS güncellemesi ve kaderine terk ediliş zamanı. Bazen zamanı ve dağıtımı hayli geciken güvenlik yama güncellemesi. Yine Xiaomi 2 yıldan sonra ara ara MIUI arayüz güncellemesini yanına sıkıştırıyor güvenlik güncellemesi de. Diğer üreticilerde bu da yok.

    Normal OS güncellemelerinden ziyade bu güvenlik yamalarına çok dikkat ediyorum. Her an yapma gereği duyuyorum.

    Resmen Samsung'a saygı duyduğum tek konu bu aylık güvenlik güncellemelerine verdikleri önem. Aynı şekilde diğer üreticilerin de cihaz açıklarının kapatılmasını bu denli umursamaması.

    Eğer 2 yıl sonra cihazın düzenli biçimde yazılım güncellemesi almamasını umursamıyorsanız sizin cihazınız Mi 10t Pro olacaktır.

    Apple kanadında iPhone 11 (128GB) dediğiniz gibi eğer DH'de sıcak fırsatlar kısmını sürekli değerlendirip telefonunuza Akakçe uygulaması indirip kalp işaretine tıklayarak fiyat güncellemesini her an bildirim şeklinde alırsanız belki de iyi bir fiyata alabileceğiniz bir cihaz olacaktır. En azından dediğiniz gibi stabilite performans sorunu yok. 4 yıl minimum güncelleme alacak. Telefonun donanımına yaklaşan bir iki Android çipseti hariç rakipsiz durumda (Custom çekirdekler ve Custom grafik biriminin gücü ortada Apple kanadında.).

    Ayrıca alacağınız en mantıklı model olacağını düşünüyorum yine.

    Dediğim gibi eğer 11 alma imkanınız olmayacaksa da 10t Pro yine sizi tatmin edecektir diye umuyorum performansı ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • merhaba Note 9Pro mu yoksa Samsung M31S mi? sizce hangisi tercih edilmeli?

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Hocam performans konusuna önem veriyorsanız RN9 Pro (128GB) çok mantıklı. Mümkün olduğu kadar bütçe aralığınız için konuşuyorum Snapdragon 720G çipsetine veya S730G çipsetine sahip bir cihaz tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    cevap için teşekkürler. cihazı eniştem kullanacak. oyun oynamaz. sosyal medya,youtube ağırlıklı kullanıyor. pil,kamere ve NFC özelliklerine bakıyoruz.

    M31S farklı bir chipset kullanıyor,uzun vadede sıkıntı olur diyorlar. sizce iş görür mü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 20 Kasım 2020; 11:6:33 >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    İşte kast ettiğim buydu. Uygulamalar daha çok Qualcomm çipsetlere optimize biçimde geliştiriliyor. Bu cihaz 2 3 yıldan sonra en basitinden uygulamaların kullanımında sorunlar çıkaracaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdisindan gelen telefonun kayit suresi doldugu icin cok basit bir telefon arayisim var. Amacim turkcell hattini kullanip veri paylasimi yapabilmek kendi telefonuma (iphonea hotspot)

    Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olur, hatta mumukunse eski bir apple watch ya da baska bir marka watchda olabilir sim karti kullanabilecegim veya ipad mini tarzi tasiyabilecegim ve simkart takabilecegim bir tabletde olabilir.

    Iphone6 1600 civarinda ama cok eski bir telefon oldugu icin o rakami vermek istemiyorum, nokia 8110 baktim ama onu da bulamadim nette, hb da dusuk fiyatli nokialar var asker telefonlari ama onlar da muhtemelen 4g degildir ve internet paylasamiyorumdur diye almadim. alternatif onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaneolacaagdi -- 20 Kasım 2020; 23:44:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.