Şimdi Ara

Bütçeye Göre Cihaz Tavsiyeleri [MART 2022] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.608
Cevap
75
Favori
267.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boyut konusunda sizin gibi düşünüyorum fakat seçenekler bu konuda çok kisitli büyük sirun var . Koca koca ele avuca sığmıyorlar
    Samsung A40 var boyut küçük tasinabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam A40 hakkında konuşmak gerekirse.
    Pil kapasitesi belli oranda küçük. Evet kompakt bir cihaz.
    Hocam nedense 2 3 yıl önceki 6 inç telefon ile şu an piyasadaki 6 inç telefon arasında ekran kasa oranında boyuna uzaması enine daralması sebebiyle fark bulunuyor. Bunu bu cihazlarla örneğin Note4 veya Zenfone6 gibi 16:9 oranında bir cihazı yan yana getirirseniz rahatlıkla görebilirsiniz.
    Ne yazık ki talep genele göre yapılıyor. Küçük ekran seven kitleye hitap eden tek üretici de 2 yıldır bu talebe geri dönmüyor.@ellekem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 9 Ocak 2020; 2:6:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi9 SE ve V30+ küçük ve hafif telefonlar hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta seviyede Casper VIA P3 önerebilirim. 1500 TL bandında ise düşünülebilir.
  • Merhabalar ben iPhone 5s kullanıyorum boyut olarak çok memnunum Duraksamalar kapanmalar ve hafızası yüzünden Yen'i telefona geçeceğim çok sık telefon değiştirmem küçük boyutlu hızlı ve hafızası iyi telefonlar önerir misiniz fiyat kısıtlamam yok akademik alanda kullanacağım birşey istiyorum fotoğraf video çok önemli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nesliihan kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi günler.
    Biliyorsunuz ki ekran standartları 6 inçin üstüne çıktı. Apple bu sene Eylül ayında 5.4 inçlik cihaz çıkartacak ve ayrıca Apple iPhone SE'nin halefi de gelecek. Apple'ın bu sene 3'ten fazla cihaz çıkaracağı belli oluyor bu sayede. Yani iPhone8 ve iPhone SE boyutlarında telefonlar önerirdim size ilk fırsatta bu cihazların çıkmasına hala belli bir süre olmasa.
    Fotoğraf-video önemli değilse ve 5G'ye geçeceğimiz bu dönemde 4G'ye sahip bir telefona 5 haneli paralar dökmek istemiyorsanız;
    - Realme 3 Pro (64GB) 1399-1499 TL arasında ideal bir model. İthalatçı garantili tabi KVK garantili olanları da var ve daha pahalı bir versiyonu da vardı.
    - Mi9T (64GB) 2599 TL civarında donanım olarak Realme3 Pro'dan daha güçlü bir model. İthalatçı veya Xiaomi Türkiye garantili versiyonları bulunuyor.
    -Bu cihazlardan birini aldıktan ve kullandıktan sonra 5G'ye sahip bir model almanız daha karlı olur sizin için diye düşünüyorum fiyat sınırınız olsun bence. Bir de kamerayı umursamıyorsunuz sadece performans odaklı bakıyorsunuz cihaza. Çünkü 2013 model bir telefonu bu zamana kadar kullanabildiyseniz size resmen önerim bu olur.
    -İki cihazın da kamera performansı oldukça yeterli hatta iyi, performansları yeterli, video kaliteleri OIS bulunmaması haricinde iyi. EIS bulunması ile de video çekimlerinde titremeler yeterince azalıyor bir OIS kadar olamazsa da. İki cihaz da 4K 30fps video çekebiliyor.
    Tabi böyle düşünmüyorsanız, ekran boyutunun büyük olmasından memnun değilseniz ve bir fiyat aralığı verirseniz daha etkili öneriler sunabilirim size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 17 Ocak 2020; 16:32:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar elimde iphone 6s var ve artık bunu satıp değiştirmek istyorum çünkü batarya konusunda bıktım günü çıkartan bir telefon almak istiyorum. Redmi 8 pro ve mi9t arasında çok kaldım ve mi9t alırsam taksitle alıcam kendimi maddi olara yıpratmama değer mi bilmiyorum. Almışken 1 kere alıp düzgün bir cihaz almak istiyorum benim için gün içi kullanımlar önemli sosyal medya ve mesajlaşma. Siz ne önerirsiniz sizce ne yapmalıyım ? Sağlam olmasıda benim için önemli toz dayanaklılığı suya dayanıklılığı felan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam suya dayanıklılık Xiaomi özellikle de Redmi cihazların bulunduğu alan değil.
    Mi9T'deki motorlu ön kamera özelliği mi canınızı sıkıyor tam olarak onu kestiremedim ne yazık ki.
    Tavsiyem Mi9T olurdu tabi Snapdragon platformunun GPU performansı hala alanında rakipsiz diye fakat Redmi Note8 Pro da oldukça güçlü bir model.
    Arasında kaldığınız cihazlar kesinlikle kötü değil bunu belirteyim. Hangisini daha çok beğeniyorsanız onu tercih edebilirsiniz rahatlıkla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litation

    -Olabildiğince küçük ve hafif olan
    -Hafızası yüksek, düşük olursa da kart takabileceğim
    -Kamerası iyi

    Yukarıdaki kriterlerime göre telefon tavsiye edebilir misiniz? Bütçe yok.

    Büyüklüğü iPhone 6S'den biraz daha büyük olabilir ama tercihim ya aynı boyutta olması ya da daha küçük olması.
    S10e

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydj

    S10e

    Alıntıları Göster
    Hocam ben de iphone 7/8 ile s10e arasında kalmıştım. iOS'tan bıktığım için s10e'de karar kıldım. Umarım memnun kalırım.
  • Hocam S10e pil konusunda tatmin etmeyecektir aklınızda bulunsun.
    Öte yandan kamera konusunda S10 serisi oldukça iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Hocam S10e pil konusunda tatmin etmeyecektir aklınızda bulunsun.
    Öte yandan kamera konusunda S10 serisi oldukça iyi.
    Hocam çoğu telefon 1 günü anca çıkarıyor zaten

    Sizce s10e 1 günü de çıkarmaz mı?
  • Hocam kullanım senaryonuza göre değişebilir fakat tahminimce 1 günü çıkarmanız olası çoğu pil kullanımı senaryosunda.
    Fakat en tutarlı yorumu bu cihazın kullanıcıları yapacağından size tavsiyem S10e kullanıcı kulübündeki kullanıcı yorumlarına da başvurup bu cihazı tercih etmeniz yönünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce uygun fiyatlı 5G telefonları,Redmi K30, beklemeye değer mi? 9T'yi düşünüyordum fakat 5G yaygınlaşmaya başlayacak. Ben uzun ömürlü bir telefon almayı düşünüyorum. 5G'nin müthiş bir avantajı yok elbette fakat 5G'nin yaygınlaşmasına bu kadar yakınken 4gli telefon almak pek mantıklı gelmiyor. Asıl sıkıntı K30'un ,ki muhtemelen piyasadaki en uygun 5G'li telefon olacak,K20'ye(9T) göre bazı açılardan daha kötü olması. K20'de amoled ve tam ekran varken K30'da IPS LCD(120 HZ) ve punch hole var. Muhtemelen 5G ve 120HZ yapalım diye bunlardan vazgeçtiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam güzel bir bakış açısı aslında.
    Ben 120Hz durumu + 5G'nin pili belli oranda daha az götüreceği tahmininden yola çıkarak buraya geldiğinizi düşündüm aslında.
    İki türlü de haklısınız. Bir yanda 4G'nin geçiciliğine diğer yanda da 5G teknolojisine göz kırpan bir telefon arasında kalmışsınız.
    Ben sırf yeni teknolojiyi deneyimleyebilme umuduyla K30'u tercih ederdim fakat Mi9T hala güzel bir cihaz bu kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumlarınız için biraz daha bekleyip burayı takip edeyim en iyisi:) Fiyat aralığım yok yukarıdaki arkadaşlar S10 serisinden bahsetmiş o da olabilir dediğiniz gibi performans amaçlı bakıyorum kendi telefonumun hafızası yüksek olsa bir 5 yıl daha kullanırım ,sunum hazırlama not alma mail okuma ses kaydı alma hızlı geçiş vb özellikleri baskın telefon arıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nesliihan kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer 5G desteğine bakmıyorsanız düşünebilirsiniz.
    Benim üstte anlattığım şey şu manada idi, telefonu uzun ömürlü kullanıyorsunuz. iPhone 5S ilk 4G'ye sahip cihazlardan biri. Apple'ın 5 den sonraki ikinci 4G cihazı. Şimdi alacağınız telefonda da tabi Band olarak gelişmiş olsa da 4G olacak. Bu cihazı da 5 6 yıl kullanmayı planlıyorsanız bağlantı türü ve kalitesi bakımından problem olabilir diye düşünmüştüm. Bu benim kendi düşüncem buna uygun olarak da önce uygun fiyatlı bir 4G telefonu onun üstüne de isterseniz 5G cihazlar yaygınlaşınca bu cihazlardan tercihinizi yaparsınız demiştim.
    Eğer sizin için bu sıralama önemsiz ise 4G sizin için standart olarak kalacaksa da üst seviye cihazlardan tercihinizi performans olarak da aynı donanımdan bahsetmekte isek hangi modeli beğenirseniz ona yönelebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 19 Ocak 2020; 0:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 liraya kadar hangi cihazı önerirsiniz hocam?Bir sürü model araştırdım.Xiaomi redmi modellerinde kronik sorun olduğu yazıyor.Samsung galaxy m30s nasıldır eder mi o fiyata?
  • Legolasx kullanıcısına yanıt
    Pil kapasitesi bakımından çok iyi fakat uzun süreli performans göstermesi bakımından Redmi N8 Pro daha iyi bir seçenek olurdu diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Sierra

    Pil kapasitesi bakımından çok iyi fakat uzun süreli performans göstermesi bakımından Redmi N8 Pro daha iyi bir seçenek olurdu diye düşünüyorum.
    Uzun süreli performanstan kastınız için biraz daha detay alabilir miyim?Oyun oynayan birisi değilim.

    Bir de note 8 pro modelinde de acaba kronik sorun var mıdır diye tereddütteyim.Duydunuz mu hiç öyle bir şey?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.