Şimdi Ara

Bütçe 2000 tl, kısmen bilgili ama tavsiyeye muhtacım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar elimde birikmiş bir miktar param var başlıkta da belirttiğim gibi 2000 tlye çıkabilirim, iki gündür de forumda bayağı konu okudum, yabancı forumlara da baktım, bu is icin oldukça çömezim... Yardımlarınızı bekliyorum, yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ediyorum...

İncelediğim ürünler canon eos 550d, nikon d5100 ve Sony alfa serisi a37 vs...

Klasik canon obsesyonum var hep daha çekici gelmiştir... Makinedeki amacım baslarda özel günlerdir düğün dernek vs fotoları çekmek ama tabii ki de ilerledikçe manzara doga fotoları çekmek isterim egitimiyle...

Canon eos 550d birkaç kite sahip ve farklı farklı fiyatlar mevcut...
    Mesela media markt 18-55 ef-s lens + 75-300 ef lens kit 2100 tl...
    Bir de IS lensler mevcut başka kitlerle...

Sizin bana öneriniz nedir? Her mağaza başka markayı övüyor ama daha cok kullanıcılara sormak istedim, ankaradayim ve yarın almayı düşünüyorum Kısmetse inşallah...

IS lens bu kadar önemli midir? Eli kolay kolay titreyen bir insan değilim ama bu olayı pek kavrayamadim açıkcası...

Önerilerinizi ve saygıdeğer görüşlerinizi bekliyorum, iyi günler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbul hayyamdan spot olarak 550D/600D(az daha çıkabilirssen 600D al derim)+18-55is+50mmf1.8+55-250is yaklaşık 2000-2100 e alınır.

Ama daha özel ilgi alanları belirtirsen değişik seçeneklerde verilir
  • Cevabınız icin cok teşekkür ederim, zaten canon ve hayyam birleşiminde sizin birsuru mesajınızı okudum, makineniz hayırlı uğurlu olsun :)

Ben Ankara'da oturuyorum, istanbula gitme imkanım yok ve ilk defa bir ürünü elden almak istedim (interneti düşünmedim)
    Bir de yazmayı unuttum garantili (resmi distribütör) ürün takıntım var...

Yani alacağım ürün mediamarkt olur, vatan olur, bimeks olur farketmez ama made in japan ve resmi garanti ürünü arıyorum...

Bahsettigim mediamarkt kit nasıldır? IS cok önemli mıdır mesela seneye düğünüm olursa kardesimin bizi çekmesi icin... Veya ilerde Allah kismet eder de olursa bir bebeği çekmek icin... Profesyonel anlamda is icin makineden ekmek parası kazanmak gibi bir düşüncem yok ama mesela ameliyatta bir işlemi göstermek icin ameliyathane ışıkları altında güzel net fotolar çekmek icin ne tur bir kit almam daha mantıklı olur?

• Eğer resmi distiribitör garantili isterseniz 550D+18-55is ve 50mm f1.8 zlın işinizi görür şimdilik.İS titreşim engeleme sistemidir.Önemlidir bence.550D+18-55is için fazla vermeyin iyi bakın 1650-1750 arası rast gelir mutlaka. 50mm f1.8 ise zaten vatan 25 indirimi ile 230TL TEB varsa 213 TL olur. Eğer teb varsa vatan indiriminde 1750Tl oljur 550D+18-55is fiyatı.

Ayrıca sanırım bimekste de iyi indirim oluyor birde gazete kupon indirimni varmıs galiba ona da bakın ama fazla vermeyin dediğim gibi.

Bu arada iyi dileğiniz için teşekkürler
  • Evet genelde yeni başlayanlar icin makine ve insan uyumu acısından IS olsun deniyor, esasında para var makine var demek cok yanlış ama en kısa zamanda bunun egitimini alacağım, terimleri bilmeden araştırmak yanlış...

Yarın daha detaylı bakacağım ve bir kulağım da bu sayfada olacak 3G sagolsun sürekli takipteyim :))

Ankara'da canon almak icin önerisi olan arkadas var mıdır acaba, bir de ondan bilgi alsak... Bimeks gazete olayını okumuştum yine birkaç konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

İstanbul hayyamdan spot olarak 550D/600D(az daha çıkabilirssen 600D al derim)+18-55is+50mmf1.8+55-250is yaklaşık 2000-2100 e alınır.

Ama daha özel ilgi alanları belirtirsen değişik seçeneklerde verilir

öncelikle merhaba ayhan_eee bende sıfır nikon d90 almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bi konu var makinanın spot olup olmadığını nasıl anlarız ?
  • sanirim cerrahsiniz ve elinizin titrememesine guveniyorsunuz avantajlisiniz ama yinede is sistemleri isinize yarar. daha da uzun pozlama surelerinde kullanirsiniz, netleme yaparken vizorun sarsintisini onler.
    ayhanin onerdigi set omurluk kaliteli settir. makine eskise bile lenslere birsey olmaz yeni makine alip kullanirsiniz. ayni seti nikonda sonyde pentax da toplamak biraz pahaliya mal olabilir. canon bu konuda gayet iyidir yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

sanirim cerrahsiniz ve elinizin titrememesine guveniyorsunuz avantajlisiniz ama yinede is sistemleri isinize yarar. daha da uzun pozlama surelerinde kullanirsiniz, netleme yaparken vizorun sarsintisini onler.
    ayhanin onerdigi set omurluk kaliteli settir. makine eskise bile lenslere birsey olmaz yeni makine alip kullanirsiniz. ayni seti nikonda sonyde pentax da toplamak biraz pahaliya mal olabilir. canon bu konuda gayet iyidir yani.

Cerrah adayıyim Allah kısmet ederse inşallah :)
    Bugün vatanda eos 550d 18-135 is kit 2000 tlydi ve adıma ayrıldı, sizce ne almalıyım?
    Eos 550d 18-55 + 75-300 is olmayan kit mı yoksa vatandaki bu kit mi

• insallah diyelim bizde

lens secimi tamamen kisisel birsey aslinda. bana kalirsa 18-135 uzun sure kullanmak icin 18-55 den daha iyi bir lens. kalitesini vs bilmiyorum tam olarak ama aralik olarak kus falan cekmeyecekseniz apsc makinede ideal aralik. bir tane de acik diyaframli lens alirsaniz uzun sure gider bu set. ayrica genis aralikli lensler video konusunda da cok avantajli. video sirasinda lens degistirilemedigi icin kesintisiz zum icin biraz genis aralik lazim olaviliyor bazen. bana kalirsa 18-135 + 50mm alirsiniz daha fazla ugrasmaniza gerek kalmaz. yada 50mm yerine macro lens de alabilirsiniz ameliyatlar icin cok rahat edersiniz.

• bu arada 550d yerine 600d alabiliyorsaniz ve arada 100-150 lira fark maddi olarak zorda kalmayacaksaniz vermeye deger.

• quote:

bu arada 550d yerine 600d alabiliyorsaniz ve arada 100-150 lira fark maddi olarak zorda kalmayacaksaniz vermeye deger.

Ekran dısında fark var mı ki? Açıkcası ben kompakt ürünleri her zaman daha çok sevmisimdir böyle ekran oynaması benim için dezavantaj bile denilebilir, mesela iPhoneda da sevdiğim yönlerden birisidir batarya kapağı olmayışı, evet mantık olarak batarya değişse vs daha iyi ama huyum böyle :))

Ekran dısında fark nedir? Eos 600d 18-55 is lens fiyatı da 2000 tl yani fiyat farkı yok, lens 550d'de daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: furky86

quote:

bu arada 550d yerine 600d alabiliyorsaniz ve arada 100-150 lira fark maddi olarak zorda kalmayacaksaniz vermeye deger.

Ekran dısında fark var mı ki? Açıkcası ben kompakt ürünleri her zaman daha çok sevmisimdir böyle ekran oynaması benim için dezavantaj bile denilebilir, mesela iPhoneda da sevdiğim yönlerden birisidir batarya kapağı olmayışı, evet mantık olarak batarya değişse vs daha iyi ama huyum böyle :))

Ekran dısında fark nedir? Eos 600d 18-55 is lens fiyatı da 2000 tl yani fiyat farkı yok, lens 550d'de daha iyi

Çok güzel bir kaynak sorunuzun cevabı için ;

http://www.bascek.com/10988/canon-eos-600d-incelemesi/

• Çok teşekkürler hemen okuyorum :) ama teorik kadar pratik de önemli ve sizlere güveniyorum bu konuda, 3 yıldır forumda kullanıcılar sayesinde hemen her konuda tutarlı bilgilere eriştim... Bazı konularda fun'ların yazdıkları hariç :)) canon fun'iydim ben de taa ki bugün D7000 kullanana kadar :)) tabi sınıfı ayrı parası ayrı vs... Maaşa başlayınca ileride düşünürüz artık o kadarını ilerledikçe...

Fiyat olarak 550D 18-135 is = 2000 tl almaya deger mi peki sizce?

• Canon 18-135 önerilen bir lens değil.Onun yerine direk 18-55 is ile satın alın derim
  • Tam Eos 550D iyidir derken ekran önemli degil derken videoyu hazırlayanlar öyle bir laf etti ki feci arada kaldım açıkcası :) eos 600D portre çekimlerinde daha iyi ayarlama yapıyor dedi :S yani esasında başlangıçta benim gibiler için önemli olabilir bu... Öğrenene kadar otomatik çekimin iyi olmasını isterim... Bir de şimdi siz 18-135dense 18-55 iyidir dıyorsanız aynı paraya eos 600D çok daha mantıklı gelmeye başladı... Ekran sadece müstakbel esimle videoda vs kendimizi cekeceksem ise yarar süre ayarlamalı çekimlerde vs, dijital kompaktlar gibi tek elle objektife bakıp çekmek komik olur bunlarda herhalde :))

• Almışken 600D tercih edin.Sadece 550D'den 600D'ye geçmeyi düşünenlere tavsiye etmiyorum 600D'yi.Ancak yeni alacak biris elbette yeni modeli tercih etmeli
  • Henüz maaşa baslamadigim için lens en erken 1 sene sonra alırım büyük ihtimalle... Eos 600D 18-55 is kit tercih etsem bu 1 senelik sürede yeni lens ihtiyacım olmaz herhalde degil mi, yani en azından 1 senede kendi lensimi tutarlı bir sekilde seçemek kadar bilgi birikim sahibi olamam herhalde, bu süre zarfında da 18-55 size yeter dıyorsanız 600D alırım yarın... Portre olayı kafamı karıştırdı ve ilk yıl %80 portre çekeceğim... Biliyorum portre için 50 mm 1.8 öneriliyor ama henüz buna ayıracak maddi imkanım yok

18-55in de portre çekimleri hakkında pek bilgi sahibi değilim... Her mesajınızda birşeyler öğreniyorum ve sanırım böyle böyle olacak bu is :)

Teşekkürler tekrardan ilginiz için... Benim gibiler için de güzel bir baslik haline geldi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Almışken 600D tercih edin.Sadece 550D'den 600D'ye geçmeyi düşünenlere tavsiye etmiyorum 600D'yi.Ancak yeni alacak biris elbette yeni modeli tercih etmeli

Bir de made in olayı var. Eos 600D made in thailand, eos 550D made in japan... Bu konu benim tercihimi etkilemeli mi? Yoksa bilinçsiz sekilde kendi kendime hüsnü kuruntu mu yapıyorum

• quote:

Henüz maaşa baslamadigim için lens en erken 1 sene sonra alırım büyük ihtimalle... Eos 600D 18-55 is kit tercih etsem bu 1 senelik sürede yeni lens ihtiyacım olmaz herhalde degil mi, yani en azından 1 senede kendi lensimi tutarlı bir sekilde seçemek kadar bilgi birikim sahibi olamam herhalde, bu süre zarfında da 18-55 size yeter dıyorsanız 600D alırım yarın... Portre olayı kafamı karıştırdı ve ilk yıl %80 portre çekeceğim... Biliyorum portre için 50 mm 1.8 öneriliyor ama henüz buna ayıracak maddi imkanım yok

18-55in de portre çekimleri hakkında pek bilgi sahibi değilim... Her mesajınızda birşeyler öğreniyorum ve sanırım böyle böyle olacak bu is :)

Teşekkürler tekrardan ilginiz için... Benim gibiler için de güzel bir baslik haline geldi :)

18-55 lensler kişiye hangi fotoğrafları çekmekten hoşlandığını gösteren lenstir.Bu nedenle bu lens ile makineyi iyice öğrenip sonra 50mm'ye geçmek daha mantıklı.Bu şekilde lensin kalitesinide anlarsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Almışken 600D tercih edin.Sadece 550D'den 600D'ye geçmeyi düşünenlere tavsiye etmiyorum 600D'yi.Ancak yeni alacak biris elbette yeni modeli tercih etmeli

Bir de made in olayı var. Eos 600D made in thailand, eos 550D made in japan... Bu konu benim tercihimi etkilemeli mi? Yoksa bilinçsiz sekilde kendi kendime hüsnü kuruntu mu yapıyorum

Canon büyük firma sorun olmaz merak etmeyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.