Şimdi Ara

BURUN DAMARI YAKMA (KOTER İLE)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
24.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl yazın (2012 yazı) , burnumda sürekli kanama oluyordu. KBB uzmanı, damarı yakmak yerine bactroban pomat vermişti ve kremin şimdilik kanamalarını geçireceğini, ileride tekrar kanamaların olabileceğini de söylemişti. Pomatı 2 haftayı yakın kullandıktan sonra burun kanamalarım geçmişti. Fakat şimdi burnum tekrar kanamaya başladı. Burnuma en ufak bir temasta kanamaya başlıyor. Şu anda geçen yıl yaşadığım şehirde değilim, farklı bir şehirde bulunuyorum. Burada KBB uzmanına muayene oldum, ''Bence burnundaki damarların yakılması lazım'' dedi. Bu gittiğim doktora da pek güvenemiyorum, bulunduğum şehirde de bu doktardan daha iyisi olduğunu düşünmüyorum.(Siz düşünün şehirdeki durumu.) Benim sormak istediğim, koterle burun damarını yakmanın bir riski var mıdır? Doktora gönül rahatlığıyla burnumu yaktırabilir miyim? Daha önce bu sorunu yaşayıp kurtulan arkadaşlar, yakma işleminin burun kanamasını geçirmede ne kadar etkili olduğu konusunda bilgi verebilirse sevinirim.

• Vay be yalnız değilmişim. Allah'a şükür şuan çok iyiyim. Bende de geçen sene gibi bu problem vardı doktora gidip duruyodum sürekli burun kanaması yaşıyordum. Hele ki sabahları yüzümü yıkarken bir bakmışım burnumdan kan süzülüyor sabah akşam kan yutmaktan gına gelmişti. Aldım sırayı gittim doktora tahlil falan en sonunda burnumdaki damarları yaktılar. Anlık birşey zaten anlamıyorsun bile. Sonra biraz acısı oluyor sol gözümden yaş inmişti o acıyla bi anda :) 2 3 hafta hiç kanamadı burnum ayreten bende sinüzitte var burnum sürekli tıkalı gibi kuru geliyo yani. Damarlarını yaktır fakat 2 3 defa deneme bunu bi zaman sonra burun kemiğine zarar veriyormuş. Zamanla geçer benim şuan çok çok azaldı mesela. Yaş kaç bu arada ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koterin bişeyi yok dostum cızırt cızırt yakıp geçiyor işte.
  • Bende yaktirdim. Yalniz bi kuzenimde yaktirdi ikimizdede yaktirdiktan 3 gun icinde cesitli semptonlar bas gosterdi. Ama azalarak gectiler . Tam hatirlamiyorum ne oldugunu ama bi gariplik oluyor gibi bisey . Neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

Koterin bişeyi yok dostum cızırt cızırt yakıp geçiyor işte.

Bu videoda anestezi gerekir diyor, demek ki basit bir işlem değil.

• bundan 5 sene öncesine kadar burun kanaması derdini çeken biriydim. yeri geldi damarı dondurdular yeri geldi yaktılar ama pek faydasını görmedim. en son bi doktorun özel muayenehanesine gittim. burnun içine iyice baktı etti ve burun içerisinde bir kemiğin damara baskı yaptığını söyledi. ameliyatla kemiği kırdı ve 5 yıldır ne kanama var ne bişey. sadece ameliyat olduktan 6 ay sonra kemikler yerine oturur dedi işte 6. ayda her gün burnum düzenli kanamıştı ve o gün bugündür burun kanaması derdiyle uğraşmıyorum. doktorlar her defasında bana damarların incelmiş yok efendim yakmamız gerekir dondurmamız gerekir derlerdi meğersem öyle bir şey yokmuş. beni ameliyat eden doktorda eskiden damarı yakmıştı fakat para verip muayene ettirince çok iyi ilgilendi. o dönem 60 tl vermiştim ama buna kesinlikle değdiğini söyleyebilriim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

Koterin bişeyi yok dostum cızırt cızırt yakıp geçiyor işte.

Bu videoda anestezi gerekir diyor, demek ki basit bir işlem değil.

Düşün burnuna koter girip dağlıyor sen tüm acıyı yaşıyorsun, buna dayanabilir misin?

Çok cengaverim, dayanırım ben desen bile nabız tansiyon uçar gider.

Anestezi tek. okuyorum staj yapıyorum, bildim yettiği kadar sorularına cevap veririm anestezi hakkında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.