Şimdi Ara

BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
25.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1966-67 Sezonu
    Üst üste iki yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran Bursaspor, nihayet mutlu sona 1966-1967 sezonunda ulaştı. Tarihlerin 26 Haziran 1967 Pazar gününü gösterdiğinde Bursaspor artık 1. lig ekibiydi. Son maçlarında Toprakspor’u 4-0 yenmeyi başaran Yeşil Beyazlılar taraftarıyla bu tarifsiz mutluluğu Atatürk Stadı’nda yaşadılar. Böylece Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu ile birlikte Bursaspor Türkiye Ligi’nde Anadolu’nun öncülüğünü yapan ilk takımlar oldular.
    Önce Vefa, ardından da play off maçlarının kurbanı olan Bursaspor 1966-1967 sezonuna “Mutlak Şampiyonluk” parolasıyla başladı. Takımın başına tecrübeli antrenör Sabri Kiraz getirildi. Muhtar Tucaltan da Kiraz’a yardımcı verildi. İki teknik adam hesaplarını inceden inceye yaptılar. Transferde Galatasaray’dan Osman, Gemlik’ten Sümer, Adalet’ten İrfan, Nilüfer’den Necati, Merinos’tan Orhan, Beyoğluspor’dan Erol, PTT’den K. Yaşar ve Turgut alındı. Ligin ilk maçında Atatürk Stadı’nda Samsun’a karşı alınan yenilgi şok etkisi yaptı. Fakat bu yenilgi takımı kamçıladı. Samsunspor’la yapılan şampiyonluk mücadelesi farklı biçimde sona erdi. Çünkü ligin ikinci yarısında Yeşil Beyazlı yönetim Barcelona formasını giymiş Faslı Rial’i getirdi. Rial Sellam, Bursaspor’un ilk yabancı futbolcusu olma özelliğinin yanı sıra şampiyonlukta da büyük rol oynadı. Ligdeki bu başarının yanı sıra Türkiye Kupası’nda ilk turda Ülküspor Bursaspor’u eledi. Bu sezon içinde Atatürk Stadı çimlendi ve 28 Kasım 1966’da Güneşspor maçında açıldı. İlginçtir ki bu maç yarıda kaldı ve Bursaspor ilk hükmen galibiyetini elde etti.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    İkinci lig beyaz grupta rakiplerini saf dışı bırakan Bursaspor sonunda mutlu sona ulaştı. O sezonun kadrolarının biri Atatürk Stadı'nda, Ayaktakiler soldan sağa; Müfit, Osman, İsmail, Turgut, Vedat.. Oturanlar; Turgut, Ersel, K. Mustafa, Necati, İrfan, Ayhan.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • Vay şeflerin şefi Haktan Şefffff
    Nasılsın?Herşey yolunda mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cricket_man

    Vay şeflerin şefi Haktan Şefffff
    Nasılsın?Herşey yolunda mı?




    iyidir yarın izine gidiyorum
    serkana terfi verdim
    yeni bide şef aldım
    takılıyorum
    ii bak kendine
    yengeye selam
    buralara ara sıra uğra
    pm at bana
  • Haktan Şef nasıl gidiyor Yavruvatanda,herşey yolunda mı?Herkese bol selam,Zaferlere devam.
  • Kaldığımız Yerden Devam.Biraz safsakladık galiba...

    1967-68 Sezonu

    Bursaspor Türkiye 1. ligindeki ilk sezonu için önce idari bunalımlara çözüm buldu. Olağanüstü kongrede Salih Kiracıbaşı tekrar başkan seçildi. Sonra da transfer başladı. Sudi, Hüseyin, Erol, Esenali, B. Mustafa ve B. İsmail elden çıkarıldı. Buna karşın Beykoz’dan Nihat, Vefa’dan Turgut ve Stefanoviç, Galatasaray’dan A.Tuna, Fenerbahçe’den Ergun, İstanbulspor’dan Haluk, Polatlı’dan Hüseyin, Galata’dan Atakan, Fenerbahçe’den Tezer, İ.İd.Yurdu’dan Raif alındı. Ahmet profesyonel yapıldı ve iç ile dış transfere tam 460 bin lira harcandı.
    Takımın başına yine tecrübeli antrenör Sabri Kiraz getirildi. Gündüz Özcebe ve Atilla Altaş ilk kez genç takım oluşturmak için seçme yaptılar. Bu arada ilk kez yabancı kaleci arayışları yapıldı. Yugoslavya’dan Gruyiça Yovan adında bir santrfor getirildi. Denendi ve beğenildi... Fakat lig maçı oynamadan geri gönderildi. Sezon açılışından sonra 7 hazırlık maçı yapıldı ve lig maçları geldi çattı. Maçlar başladıktan hemen sonra antrenör Sabri Kiraz eylül ayında trafik kazası geçirdi. Muhtar Tucaltan göreve getirildi ve yardımcısı Atilla Altaş oldu. Güçlü takımlardan oluşan 1. lige alışan Bursaspor, puan toplamaya başladı. İkinci yarıda Bursa’da oynanan Fenerbahçe maçını o zaman 3 tribünden oluşan Atatürk Stadı’nda 14.219 biletli seyirci izledi. Bu maçtan iki hafta sonra yapılan Galatasaray maçından sonra Muhtar Tucaltan istifa etti, fakat sonradan istifasını geri aldı. Sonunda ligde 33 puan toplayan Bursaspor ilk yılını 6. sırada tamamladı. Türkiye Kupası’nda ise ilk turda İzmirspor’u eleyen Bursaspor, ikinci turda Ankaragücü’ne elendi.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Büyük mücadeleler sonucu Türkiye 1. Ligine yükselmeyi başaran Bursaspor, İstanbul deplasmanlarında genellikle başarılı oldu. İşte o yılın ekibi Mithatpaşa Stadı'nda...

    Lig Maçları
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1968-69 Sezonu

    Yeşil Beyazlı ekip 1. ligdeki ikinci yılında bir çok olay yaşadı. Önce kaza geçiren Sabri Kiraz’a yardımcı olarak Muhtar Tucaltan göreve çağrıldı. Kiraz’a yardım eden Tucaltan, daha sonra tek sorumlu olarak ligi bitirdi. Bu arada genel kurulda başkan seçilen Fuat Özyol, 15 gün sonra istifa ederek bir rekor kırdı. Sezon sonuna doğru bunalımlar bir bir atıldı ve lig 5. olarak bitirildi.
    Bursaspor aslında 1968-1969 sezonuna transferde güçlenerek başlamıştı. Cemal ve Özkan gibi golcüler, Canan ve Tuncay gibi oyun kurucular alınmıştı. Vedat’ın Beşiktaş’a gidişi kayıp sayılabilirdi. Sezon başında Genel Kaptan Hüseyin Saitoğlu’nun istifası, Mesut’tan kaptanlığın alınıp A. Tuna’ya verilişi başlıca problemlerdi. Bunun yanında sevindirici bir gelişmede oldu. Atatürk Stadı’nın yeni kale arkası tribünü tamamlandı ve 17 Kasım’daki Eskişehir maçında açıldı. Bu karşılaşmayı ilk kez 20 binin üzerinde seyirci izledi. İdari ve teknik kadrodaki pürüzler giderilince Bursaspor, ligin ikinci yarısında toparlandı ve ligde başarılı skorlar birbirini takip etti. En formda oyuncuların başında gelen Ersel, lig boyunca 8 gol atmayı başardı. Bu arada Türkiye Kupası’nda yarı finale kadar çıkan Yeşil Beyazlılar Göztepe’ye yenilince 2. ligdeki Eskişehir maçına benzer üzücü olaylar meydana geldi. Atatürk Stadı bir maçlık gelecek sezonda uygulanmak üzere kapatıldı. Ligi 5. sırada tamamlayan başarılı takımın antrenörü Muhtar Tucaltan’a 25 bin lira prim verildi.. Ve bu sezon içinde ilk kez genç takım oluşturularak Gündüz Özcebe yönetiminde lige girildi.

    Lig Maçları

    Mersin İd. Yurdu:2 Bursaspor:1
    Bursaspor:2 Şekerspor:1
    Altınordu:1 Bursaspor:1
    Bursaspor:2 Göztepe:0
    Beşiktaş:2 Bursaspor:2
    Bursaspor:1 Demirspor:0
    Galatasaray:2 Bursaspor:0
    Bursaspor:0 Eskişehirspor:0
    İstanbulspor:1 Bursaspor:0
    Bursaspor:0 Gençlerbirliği:0
    PTT:2 Bursaspor:0
    Bursaspor:1 Vefa:0
    İzmirspor:0 Bursaspor:0
    Bursaspor:2 Altay:0
    Bursaspor:1 Fenerbahçe:2
    - -
    Bursaspor:3 Mersin İd. Yurdu:2
    Şekerspor:2 Bursaspor:1
    Bursaspor:3 Altınordu:0
    Göztepe:2 Bursaspor:0
    Bursaspor:1 Beşiktaş:1
    Demirspor:2 Bursaspor:1
    Bursaspor:0 Galatasaray:0
    Eskişehirspor:1 Bursaspor:1
    Bursaspor:2 İstanbulspor:1
    Gençlerbirliği:2 Bursaspor:1
    Bursaspor:1 PTT:0
    Vefa:2 Bursaspor:0
    Bursaspor:3 İzmirspor:1
    Altay:0 Bursaspor:2
    Fenerbahçe:0 Bursaspor:1

    Türkiye Kupası
    Mersin İd. Yurdu:1 Bursaspor:2
    Bursaspor:2 Mersin İd. Yurdu:0
    Bursaspor:1 Feriköy:1
    Feriköy:0 Bursaspor:1
    PTT:0 Bursaspor:1
    Bursaspor:3 PTT:1
    Göztepe:1 Bursaspor:1
    Bursaspor:0 Göztepe:1 (Yarı Finalde Elendik)

    Sezonun Golcüleri

    Ersel 8 gol
    Haluk 5 gol
    Müfit 3 gol
    Cemal 3 gol
    Özkan 3 gol
    Ahmet Tuna 2 gol
    Mesut 2 gol
    Stefanoviç 2 gol
    Necati 1 gol
    İbrahim 1 gol
    Orhan 1 gol
    Cengiz 1 gol
    1968 - 69 Sezonu Puan Durumu

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1969-70 Sezonu

    Birinci ligdeki üçüncü yılında Yeşil Beyazlı ekip ilginç bir özelliğe sahip oldu. Bursaspor 1969-1970 sezonunda Atatürk Stadı’nda hiç yenilmedi. Ceza nedeniyle Balıkesir’de yapılan Mersin İ. Yurdu karşılaşması 2-0 konuk ekip lehine sonuçlandı. Bu maçla birlikte Bursaspor’un sahasında yediği gol sadece 4 oldu. Böylece sahasında en az gol yiyen ekip unvanını ele geçirdi Yeşil Beyazlılar. Bu unvanla birlikte ligde 7.lik geldi. Türkiye Kupası’nda ise İstanbulspor ikinci turda Bursaspor’u eledi.
    Bursaspor’un bu başarısı tesadüfi değildi. Sezona Muhtar Tucaltan’ın teknik sorumluluğunda Gündüz Özcebe ve Erhan Erdener’in yardımcılığında başlayan Bursaspor 6 yeni oyuncuyla kadrosunu takviye etmişti. İzmirsporlu Vahit, Galatasaraylı Ergin, Altaylı Ender, Merinoslu Sinan Bür, Ordusporlu Sırrı ve Kütahyasporlu Suat yeni silahlardı. Yeni özel maçla sezona giren Bursaspor, bir önceki sezondaki olaylı Göztepe maçının cezasını Balıkesir’de Mersin İ. Yurdu’na yenilerek çekti. Az gol yiyip, az gol atan Bursaspor daha sonra toparlandı. Ligde istikrarlı bir görünüm çizdi. Atatürk Stadı’ndaki Galatasaray ve Eskişehirspor galibiyetleri seyircinin takıma olan güvenini arttırdı. Savunma oyuncusu olarak İzmirspor’dan gelen Vahit gol adamı olarak sahaya sürülünce rakip filelere 8 gol bıraktı. Vahit sezon boyunca takımın en fazla gol atan adamı oldu.

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Ligdeki ikinci yılına geniş bir kadroyla Uludağ hazırlığı ile başlayan Bursaspor gerçekten inançlıydı. Kampı ziyaret eden zamanın ünlü türkücüsü Ahmet Sezgin açık hava konseriyle Yeşil Beyazlıların bu inancını pekiştirdi.

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ


    Türkiye Kupası

    Denizlispor:0 Bursaspor:0
    Bursaspor:1 Denizlispor:0
    İstanbulspor:0 Bursaspor:0
    Bursaspor:1 İstanbulspor:1

    Sezonun Golcüleri

    Vahit 8 gol
    Mesut 4 gol
    A. Tuna 4 gol
    Ender 2 gol
    Necati 2 gol
    Ersel 1 gol
    Cemal 1 gol
    Sinan 1 gol
    Haluk 1 gol
    Canan 1 gol
    Müfit 1 gol

    1969-70 Sezonu Puan Durumu
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • Beşiktaş'ın bu akşamki mağlubiyetinden dolayı Bursaspor Camiasının bir taraftarı olarak duyduğum mutluluğu sanırım anlatamam.Bu başarısızlıkların devamını dilerim.Saygılarımla..
  • 1970-71 Sezonu
    Bir önceki yıl istikrarlı bir grafik çizen Bursaspor’un başına yönetim kurulu yabancı bir teknik adam getirme kararı aldı. Galatasaray’ı çalıştıran Toma Kaloperoviç, 75 bin lira bedelle Bursaspor’un başına getirildi. Buna karşın genç ve yetenekli oyuncular alındı. Transfere toplam 480 bin lira harcandı. Sezon başında Ağustos ayında Necati, Ersel, Canan, Cengiz ve Sinan antrenmana gelmeyerek şehri terkettiler. Transfer ücretlerinin yeniden tespitini istediler.
    Bu oyuncuların kadro dışı bırakılması ile başlayan hazırlık döneminde Spor Toto kupası maçları oynandı. Küçük pürüzlere rağmen lige iyi başlayan Bursaspor,Türkiye liginde ilk Fenerbahçe galibiyetini elde etti. Bu karşılaşmayı 19.646 seyirci izledi. İstanbul’daki Beşiktaş maçında tribünlerde 41.174 izleyici vardı. Ligdeki istikrar Bursaspor’u sezon sonunda beşinci sıraya yerleştirdi. Bu sezonun asıl özelliği Türkiye Kupası’nda final oynanması oldu. Orduspor, Adanaspor, Beşiktaş ve Göztepe’yi eleyen Bursaspor, finalde Eskişehir’le oynadı. Bursa’daki maçı 1-0 önde bitiren Yeşil Beyazlı ekip rövanşı 2-0 verince finalist olmaktan öteye geçemedi. Ligdeki beşincilik ve kupadaki finalistlik Yugoslav Hoca’nın ilk yılındaki başarıları oldu. Fenerbahçe ile yapılan “Başbakanlık Kupası” maçını kazanan Bursaspor sezonu kupayla kapattı.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Bursaspor bir önceki yılın intikamını alırcasına Göztepe'yi uzatmada Alsancak Stadı'nda eledi. Bu maçta uzatmalar öncesi antrenör Kaloperoviç son talimatları verirken.

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1971-72 Sezonu

    Bursaspor’un geçmişinde 1971-1972 sezonunun Temmuz’u ayrı bir özellik taşır. Bir yıl öncesinin olay adamı A.Tuna Sivasspor’a verildi. Onu takiben Cemal de Sivas’ın yolunu tuttu. 2. ligden beri takımda yer alan Taner 65 bin liraya serbest bırakıldı. Yaşlı yıldızlar Ergin ve Tuncay gönderildi. İşte bu atılımlar sonucu Bursaspor’da öze dönüşün ilk adımları atılarak Sacitler, Ünallar, Üstünler, Rauflar kamp kadrosunun içinde yer almışlardı. Merinoslu K.İsmail ve MKP’li Çeki transfer edildiler. Yıllarca Gençlerbirliği formasını giyen Hayrettin de Bursasporlu yapıldı.
    Bu arada Karşıyaka’dan 150 bin liraya Hamdi adında bir golcü alındı. Kadroda şişkinlik yapan İlhan, Sırrı, Aydemir ve Turan satışa kondu. Teknik Direktör Toma Kaloperoviç 75 bin transfer ve 12 bin lira aylıkla sözleşmesini yeniledi. Gündüz Özcebe de yardımcı antrenörlüğe getirildi. Muradis adında bir Yugoslav kaleci garip bir biçimde transfer edildi. Bu gariplik ligde de sürdü ve Muradis Bursaspor formasıyla ancak bir maç oynayabildi. Bu köklü değişiklikler sonucu Bursaspor’un 22 kişilik kadrosunun 15’i Bursalı oyunculardan oluştu. Ligde bu değişimlerin sancıları yaşandı. Fakat yine de sezon 6. sırada tamamlandı. Genç takımdan gelip de ilk onbir de kendine yer bulan ilk futbolcu Sacit Karabaş gelecek nesil için bir örnekti. Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı eleyip yarı finale çıkan Bursaspor Osman’ın sakatlığı ve kaleyi genç Atilla’nın koruması sonucu Ankaragücü’ne talihsiz biçimde elendi. Kupada Ankaragücü ile yapılan iki maç uzun yıllar unutulmadı.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Lig içinde özellikle Atatürk Stadı'nda rakiplerine şans tanımayan Bursaspor seyircisine birbirinden güzel goller seyrettirdi.Altay maçında Sinan'ın attığı gol ağlarda.

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Paun Cetveli
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1972-73 Sezonu

    Bursaspor bu sezona yine Toma Kaloperoviç’le başladı. Bu kez ünlü futbolcu Metin Oktay Yugoslav hocaya yardımcı olmuştu. Amaç Kaloperoviç ülkesine döndüğünde Bursaspor’u Metin Oktay’a emanet etmekti. Toma son yılında Bursaspor’a pahalı transferler yaptırdı. Golsüzlüğü gidermek için Tezcan, Güvenç, Baykul gibi genç ve golcü isimler alındı. Onların yanında Bursalı gençler Sedat Çelen ve Başaran da transfer edildi. Kadroya son anda Merinoslu Hüseyin ile genç takımdan Sedat Özbağ ve Kemal Batmaz dahil oldu.
    Kısaca Bursaspor transfer sezonunda tüm gücünü sarf etmiş ve altı futbolcu için 1 milyon 250 bin lira harcanmıştı. Ligin başlarında golcüler ses vermeyince kötü sonuçlar birbirini kovaladı. Golleri emektar Vahit atıyordu. Bu kargaşa ikinci yarının ikinci maçında sonuç verdi. Bursaspor sahasında Giresun’a yenilince Toma Kaloperoviç istifa etti. Metin Oktay sorumlu oldu ve yardımcılığına Gündüz Özcebe getirildi. Aslında olaylar sezon başında patlak verdi. Yılların deneyimli oyuncusu Ersel, genç Mehmet’le birlikte Kayserispor’a verilmiş, Cengiz temmuzda yaptığı jübile ile futbolu bırakmıştı. Yani kadroda ağabeylik yapacak kimse kalmamıştı. Bu arada 7 Ekim 1972’de sol-bek İrfan artık mesleğini avukatlık olarak belirleyip futbolu bıraktığını açıkladı. Oysa hazırlık döneminde ilk kez yabancı takımlarla maçlar yapılmış ve herkes kendini Avrupa kupalarına göre hazırlamıştı. Fakat beklenen olmadı. Bursaspor ligi ancak 10. sırada bitirebildi. Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde Galatasaray’a elendiler.....
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Transfer döneminde büyük paralar harcayan Bursaspor görkemli bir törenle lige başladı. Sezon sonunda kaptan Mesut Beşiktaş'a gitti.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • Bu bilgileri bir arada başka hic biryerde bulamazsınız.

    Vay be hem okudum hem gözlerim doldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.