Şimdi Ara

Bursa'da android üzerine yazılım geliştiren bir ekibe ücretsiz katılmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, birkaç yıldır android programcılığı öğrenmek için çabalıyorum ama sanırım tek başına olmayacak, şu sıralar bol bol Xamarin çalışıyorum. Bir ekip disiplinine ve dinanizmine ihtiyacım var sanırım. Yoksa tek başına çabalarken motivasyonum zamanla kayboluyor. Kendim hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse meslek olarak sağlk memuruyum, yıllarca olan bilgisayarla haşırneşirliğim sonucu gittim uzaktan eğitim ile 2015 yılında bilgisayar programcılığı bölümünü bitirdim . Hergün aklıma birsürü şöylede bir android programı olsa fikri geliyor ve bu seviyeye ulaşmak için durmadan çalışmak ve öğrenmek zorunda olduğumu biliyorum. Eğer bir ekip bulabilirsem şimdilik tek yardımcı olabileceğim konu otomasyon, yani yaklaşık 10 yıldır işyerimde insanların daha hızlı veri girmesini sağlayacak bazı macro programları ile arkadaşlarımın 5 ayda bilgisayara girilebileceği verileri 2 ay gibi bir sürede girmelerini sağlamak için insan ve bilgisayar etkileşimini en aza indirmek için macro progamının kodları ile boğuşup ortaye güzel birşey çıkarıp 2 ayda verileri girip bu işin üstesinden geliyorum. Fakat çoktandır kendimi daha fazla geliştirme ihtiyacı duyuyorum. Ücret istemiyorum dedim çünkü daha alacağım çok yol var. Önemli olan bir ekip içine olup onlara işlerinde yardımcı olabileceğim birşlerin olması ve benimde kendimi bu ekibin parçası hissedip geriye bana kalan bol bol çalışmak.

    Herkese iyi akşamlar dilerim.







  • Öncelikle masaüstü uygulamalar geliştirmelisin, o dediğin uygulamanın masaüstü versiyonunu çalıştırmayı başarmalısın ki sonra mobil versiyonuna geçebilirsin ki bunun için de MVC yani Model (veritabanı+veritabanından programdaki nesnelere okuma/yazma) + View (Masaüstündeki pencere, içindeki form, buton, metin kutusu, vs..) + Controller (Model ile View arasındaki broker) mimarisiyle yola çıkmalısın, bu durumda Model aynı kalacak ve masaüstü uygulama için bir uygulama yazacaksın. Sonra mobil app yazacaksın.



    Öğrenme konusuna gelince, günümüzde öyle ekip içine karışmak zor. Artık coğu iş uzaktan yapılıyor, bir ekip varsa bile ekip elemanları farklı konumlarda. ancak günümüzde artık her bir halt Internette var. Android öğrenmek üzere Internette her türden kaynak var.



    Geçen sene Internette 2014 basımı bir ebook buldum. Sağdaki iPad'tegörünen 'build a whatsapp like android app in 24 hours' Kitaba kısaca göz attım, yanında gelen Android proje dosyalarını Mac'imdeki Eclipse'e File > Import ile yükledim. HTC Desire Z cebimi USB debuggin modunda bağladım ve Eclipse'te Run As Android Application 'ı seçerek tek satır Java yazmadan, Fresh Instant Messenger adında kendi Whatsapp uygulamamı çalıştırdım. Tabi ki bunu Android app yapmayı öğrenmekten cok acaba çalışacak mı diye denemek

    için yaptım ve çalıştı. Yani ortada gerçek bir ekip olmasa bile, Internetteki kaynaklarla cok şeyi tek başınıza yapmanız mümkün.



    Bursa'da android üzerine yazılım geliştiren bir ekibe ücretsiz katılmak istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler revivo72

    Masaüstünden çok mobil uygulama yapmak isteyişimin sebebi yaptığın uygulamanın çok fazla insana kolayca ulaşıyor olması. Tek başıma çalışmanın verdiği sıkıcılıktan kurtulmak için ve ayrıca bana bol bol çalışma ve birşeyler öğrenme ortamı olması için bir ekibi tercih ediyorum. Eğer hiç bulamazsam benim gibi birşeyler yapabilme ihtiyacı olanlarla bir grup kurup o grupta hep beraber ortak bir proje üstünde çalışarak kendimizi geliştireceğiz. Grubun programcılıkta yeni yada eski olmasına bakmadan inşallah beraber hep ilerleyeceğiz.

    İstemek motivasyon için çok önemli, tek başıma çalışmak daha zor, konuşacak, öğrendiklerini paylaşacak, ileriki haftalar için kısa ve uzun vadeli planlar yapabilecek bir grup dinanizminin bana daha yararlı geleceği kanısındayım. Hatta örnek vermem gerekirse yıllarca kendim ingilizce öğrenmeye çalışırım ama kursa gidip bir gruba girince daha azimli ve düzenli çalışmanın verdiği disiplinle çok kısa sürede çok şeyler öğrenip kendini geliştirebiliyorsun.

    Ama yalnızlık zor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.