Şimdi Ara

Buraya Mod olsanız neler yapardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda düzeni sağlamak, bir anlamda idareci olmak bazında mod dediğimiz moderatör arkadaşlar tamamen karşılıksız 24 saat görev yaparlar. Maalesef her bölümde bir sorumlu mod olduğu için herkesin bu görevde olma şansı yok.

Ancak farz edin ki şu andan itibaren mod oldunuz? Buraya mesaj yazmaya başladığınız saat itibariyle bu forum için neler isterdiniz de onu uygulamaya başlardınız. Hiç çekinmeden genel kurallara uygun biçimde içinizdeki arzuları önerileri istekleri ortaya koyun. Biz de katıldığımız katılmadığımız noktaları niye katıldığımız/katılmadığımız noktasında samimi olarak görüşümüzü ve sebeplerini söyleriz.

İyi Günler. Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 14 Haziran 2006; 23:25:45 >

• Herşeyden önce fikir sunma imkanı sunduğunuz için teşekkürler. Burada günlük hayatta birbirimizin yüzüne karşı, karşıdakine anında cevap verme imkanını kullanarak ve ses tonu ve mimiklerle sohbetin samimi bir havada devam ettirme imkanından yoksunuz. Biz burada ülke yönetmiyoruz. Burası gerçek dünya da değil. Burası demokrasinin tecelli edeceği yer değil. Burası tartışma ortamından çok bir huzur ortamı olmalı. Bu anlamıyla ne gerekiyorsa yapılmalı. Diğer forumlarda olmayan bir özellik var burada. Saygı var huzur var. Bunu mu tercih edersiniz, yoksa düşünce özgürlüğü diyerek kavganın dövüşün stresin eksik olmadığı, insanın girmek bile istemeyeceği, buradan kapacağı negatif elektrik ile gününün berbat olacağı bir ortam mı tercih ederdiniz?

konu başlığı şöyle:
    Buraya Mod olsanız neler yapardınız? Evet ne mi yapardım, İlkelerden ödün vermezdim. Diğer bir kullanıcı hakkındaki en ufak olumsuuz hitap şeklinde mesajı silerdim. Tekrar yazarsa sorgusuz sualsiz tekrar silerdim. tekrar ederse üyeyi uzaklaştırırdım. Yönetim hakkında ve moderator hakkında tek bir satır eleştri yazılmasına izin vermezdim. Daha yazıldığı an silerdim. Tekrar ediyorum. Biz burada ülke yönetmiyoruz. Gerçek hayattaki demokrasi anlayışını burada uygulayamayız. Burada ismimiz cismimiz belli olmadan karşıdakine tepki veriyoruz sonra da çekip gidiyoruz. Elbette buradaki uuygulamalar ve kurallar da da farklı olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Yönetim hakkında ve moderator hakkında tek bir satır eleştri yazılmasına izin vermezdim. Daha yazıldığı an silerdim.

Evet eleştiriyi kimse sevmez bende sevmem o zaman ne yapıcaz
    "Mod'a tavsiye" başlığı açıcaz
    Nasıl uygun düşermi_?
  • @cosef, zaten şikeyet isimli üst konu var. Buraya samimiyetle yazılmış bir öneri ya da yapıcı eleştiri neden olmasın. Fakat samimiyetsiz ya da saldırı niteliğindeki, öfke, ima ya da da alaylı ifade barındıran mesajlara izin verilmemeli. Ben mod olsam buna asla izin vermezdim. Çünkü benim asıl kriterim huzurdur.
    Daha özgür bir forum arayanlar, ateşli tartışmalara ve atışmalara dayanacak kadar sağlam sinirlere sahipse, ya da bu gücü kendillerinde buluyorlarsa kendilerine daha özgür başka forum bulabilirler.
  • ben bu forumda diğer üyelerle sık sık ters düşen birisi olarak derim ki;
    forumlarda tartışmalar kaçınılmazdır zaten tartışma olmazsa işin esprisi olmaz. hakaret, alay ve yazılanları hafife alıcı ibareler kullanılmadıktan sonra bırakın insanlar tartışsınlar elektriklensinler bundan bir zarar gelmez. ama iş "adam olurmusun bilmem, bilgisiz, cahil, gerikafalı, yobaz vs" lere gelirse acımayın verin cezasını. bu gibilerin yüzünden eğer tartışmaları engellemeye kalkarsanız bu seferde diğer insanlar özgürce yazamadıklarından şikayetçi olacaklardır ve nitekim oluyorlar.

topikleri kitlemeyin taşımayın bırakın kalsınlar. zaten ilgi çekmeyen topikler kendi kendilerine 2. sayfaya gidiyorlar yani taşımanıza gerek yok bu topikleri. topiği taşınan insanlara ne kadar izah ederseniz edin kırılmalarını önleyemezsiniz. size göre taşınması gereken bir topik, topiği açana göre önemlidir. zaten saçma sapan topik açan topiğinin ilgi çekmediğini görünce eğer buraya takılmaya da kararlıysa, diğer açacağı topiklerde bazı kriterlere dikkat etmek durumunda kalacaktır. ama adam çıkar ısrarla ipe sapa gelmez topikler açmaya devam ederse taşıyın.

bırakın topiklerde tartışmalar kızışsın bundan fayda gelir zarar gelmez ama dediğim gibi bazı kendini bilmezler yüzünden buna engel olursanız bu sefer diğer üyeleri cezalandırmış gibi olursunuz. densizlik yapana basın cezayı uzaklaştırın zira kimsenin kimseyi taciz etmeye hakkı yok. kimsenin de diğerinin densizliğinin ceremesini çekme gibi bir zorunluluğu yok.

tamam her forumun bir kuralı vardır ve forum yöneticileri "tarafımızdan konan kurallara uymayanlar terketsinler forumu" diyebilirler ama ben daha öncede söyledim, bir forum üyeleri ile vardır. üyesi olmayan forum ne ifade eder? yöneticilerin unutmamaları gereken bir nokta da, foruma yeni üyeleri mevcut üyelerin kazandırdığıdır. mesela ben sayısını unuttuğum insanı bu foruma üye yaptım. yapmasaydın kardeşim denemez çünkü sen yapmasan ben yapmasam ancak arama yaparken tesadüfen siteyi görenler gelecektir siteye. bu bize yeter deniyorsa bir şey demem tabi.

hare rama nın insani yönünün yöneticilik yönünden ağır bastığı kanaatindeyim. burada insanlarla istişare yapmasından ve eleştirilere sabırla cevap vermesinden belli zaten. ben olsam şahsen ne her konuda istişare eder ne de her eleştiriye cevap verirdim. geçenlerde yaşanan olay malum. adama söylenmedik kelime kalmadığı gibi birde üzerine özür dilemek zorunda bırakıldı. artık onun yerine ben isyan ettim. eğer yöneticilik buysa daha doğrusu yönetici olmak bunu gerektiriyorsa böyle şey olmaz burada bir yanlış var. bizim insanımız alttan alanın tepesine çıkmaya çalışmaya meyillidir. topiği kitlenen eğer yöneticiye en galiz hakaretleri yapıyorsa hare rama bir yerlerde yanlış yapıyor demektir. bu yanlış bana göre fazlaca istişare yapmasından kaynaklanıyor. kurallar neyse uygulayın neden her konuyu istişareye açıyorsunuz? zira birinin beğendiğini diğeri beğenmeyecektir ve başkalarının sözü ile iş yapıyorsunuz diyeceklerdir. ama kendi insiyatifinizle kuralınızı koyarsanız insanlar buna uyarlar. mesela hangi topikler taşınsın diye istişare açmak bana göre yanlıştı. bir yönetici benim topiğimi taşır siler ama bir üyenin bu konuda taşınsın deme hakkı yoktur. bakın mesela ben bir makarna topiği açmıştım, o istişarede ve konu ile alakalı diğer söylemlerde bu topiğin gereksiz olduğu bir çok üye tarafından vurgulandı halbuki o topik makarnadan ziyade sağlıklı beslenme hakkında bir topikti. beyaz unun zararları ve makarnanın faydalarını işliyordu arada haha huha mesajlar vardı ama beslenme konusu ciddi bir konudur. ona bakarsan ben de o topik taşınsın diyen bir çok arkadaşın bir çok topiğini gereksiz bulabilirim. ama ben o konuda fikir beyan etmedim zira bana düşmez ben bir üyeyim diğer üyelerin topikleri ile işim olmaz.

kısacası madem hare rama sormuş önerim şunlar;

tartışmaları sınırlamayın

topikleri taşımayın ve silmeyin bırakın topikler kendi kendilerine yerlerini bulsunlar

her konuyu istişareye açmayın ve kendi insiyatifinizle kararlar verip uygulayın

her eleştiriye cevap vermeyin zira sonu gelmez bunun. siz cevap verdikçe insanlar üzerinize gelecektir. buyrun bakın adam "mod kalırsın ama adam olurmusun bilmem" diyebilmekte. gerçi ceza aldı ama ne fayda? ve bu kişi sizin değer verdiğiniz bir kişi. ama bastınmı damarına bak neler döktürüyorlar.

forum tartışmalarla vardır aksi taktirde tadı olmaz. bırakın her konu tartışılsın. her tartışma canımla cicimle olmaz. ama tartışmalar esnasında işi hakaret ve alaya vuranlara acımayın basın cezasını. onların yüzünden diğerlerini frenlemeyin.

yeni gelen arkadaşlar laf olsun torba dolsun diye mesajlar atmasınlar. bir iki smiley, +1, katılıyorum tarzında mesajlar buraya yakışmıyor.

hare rama nın insani yönünü takdir ediyorum ama yöneticilikte üyelere fazlaca danıştığı kanaatindeyim. gerçi burada amaç forumun el birliği ile daha güzel yerlere gelmesi olabilir ama olmayınca da olmuyor işte.

aklıma gelenler bunlar

• ben mod olsam pek bi şey yapmazdım,

sayın moda da ilk önerim budur, fazla müdahale etmeyin, yok efendim modun sevdiği 10 üye, elli satırlık uyarılar-kurallar falan filan...

biraz akışı buranın müdavimlerine bırakın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

ben bu forumda diğer üyelerle sık sık ters düşen birisi olarak derim ki;
    forumlarda tartışmalar kaçınılmazdır zaten tartışma olmazsa işin esprisi olmaz. hakaret, alay ve yazılanları hafife alıcı ibareler kullanılmadıktan sonra bırakın insanlar tartışsınlar elektriklensinler bundan bir zarar gelmez.

Ben buna katılmıyorum çünkü her hangi bir sürtüşme ve elektriklenme anında, daha ilk verilen cevapta alaycı ifade başlıyor ki devamında hakaretin gelmesine kuvvetli bir zemin hazırlanıyor. Mesajlar şahsileşmeye başladığı andan itibaren silinmeli bence. Bir de buraya çok üye olması gerekmez. Az olsun öz olsun. Üye sayısı artar ama bu artış kalitesiz üyelerin çoğalması şeklinde olursa bu sefer eski kaliteli üyeler kaçıyor. (Kaliteli demek kalifiye demek. Forum adabını bilen demek. Kullanılan uslubun karşıdaki tarafınddan nasıl algılanacağını bilen ve ona göre yazan demek)

Bunlar benim fikirlerim olup beni bağlar. Herkes benim gibi düşünecek değil elbet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kültür bölümüne fazla yazmasamda her gün takip ederim.

Ben tartışmaya izin verirdim. Tansiyon yükselse bile konu sapmadan devam ediyorsa kitlemeye gerek yok.

Bu bölümde aşırı ifade kulanılmasınıda istemem. direk ceze talebinde bulunurdum. Kültür bilim bölümüne gereğinden fazla ifade yakışmaz.

En sevmediğim bilinçli şekilde konuyu saptırıp konunun kitlenmesine kadar yol açan üyeler.
    konuyu saptıran üyenin mesjları silinsin ceza alsın. konu kitlenirse üye amacına ulaşmış oluyor.

son önerim ise cezalar kat kat artsın. 1 hafta ceza alıyorsa ikinci ihlalinde 2 hafta alsın.
  • bana modluk teklif edilip verilse ilk fırsatta modluğu eski mod a iade ederdim.

burada mod olmak o kadar kolay değil. mod olan kişi de üyeleri mümkün mertebe kırmamak için uğraşmaktadır. hal böyle olunca bu kadar kişinin nazını çekmek de zor olmaktadır.

forumu her an takip etmek zorunda. gelecek tepkileri göğüslemek zorunda. bazı kimselerden gelen tepkileri göğüslemek kolay olurken bazan (ben gibi) garip çıkış yapanların tepkisini de ayrıyyetten göğüslemek zorunda.

netice itibari ile burayı kimse Hz. Ömer adaleti ile yönetemez. herkesin herkese hakkı geçer.

burada üyeler düşen mod a mümkün mertebe yardımcı olmak, sabır sınırlarını zorlamamak, mod a eleştiri geldiğinde ise eleştiren kişi ile samimiyeti varsa onu teskin edici ifadelerde bulunmak.

walla ne diyeyim

Allah cc modumuzdan razı olsun. buraya modluk liderlik işi değil ekip işidir. mod a süper teklif getirdiniz de mod uygulamadı mı ? aksine fikirlere açık, herkese mümkün mertebe saygılı (bazan asabı bozulur o durumda ben de bozulurdum ) uygulama yapmadan önce üyelerden fikir alıyor.

tabii buna rağmen hoşumuza gitmeyen durumlar elbette olur. bu durumda kalp kırmadan uygun bir uslupla mümkün mertebe iltifat ederek eleştirileri iletmemiz gerek diye düşünüyorum.

burada mod olan kişi mod luktan dolayı ücret almamakta. bir bakıma amme hizmeti yapmaktadır. dolayısı ile bizim elimizden geldiği kadar mod a yardımcı olmamız lazım ...

efem

soru ne idi ?

ha mod olursam napar mıydım?

fatih sultan mehmet gibi yapardım

hare rama ya,

eğer ben modsam seni mod olarak atıyorum derdim derhal

modumuzun kıymetini bilelim

hep destek tam destek

• Mesela herhangi bir konudan bahsetmem gerkirse; çoğu zaman arkadaşların açtığı konuların dini açıdan ele almak isteyen üyeler tarafından tartışmanın şeklinin değiştirildiğine tanık oluyoruz, fakat bu yinede konuya uygun olarak dini cevap veren arkadaşlarında yanlış anlaşılmalarına hatta onlara önyargı ile yaklaşılmalarına sebeb oluyor.
    Bu açıdan ele alınca mod'luğun getirdiği denetleme ve kimsenin hakkını almama açısından bir karar güçlüğü yaşanıyor olmalı, çünkü dediğim gibi eğer olumsuz bir karar alınırsa kurunun yanında yaşta yanıyor. ha bu ceza anlamında olmayabilir ama üyelerin gözünde de resmen cezalandırılmış gibi olunuyor.

Şimdi ben olsam konuyla alakası olmayan yazıları silerim demek kolay oluyor. Yada aynı şekilde tartışmaya sebeb olanların yazılarını silerim demekte öyle. önemli olan kimseyi forumdan soğutmadan kimsenin kavga etmemesini sağlamak. ne varki kişilerin neyi amaçlayarak bi yazı yazdığını bilmek bunun için yeterli olur ki modluğun en büyük zorluğuda burda olsa gerek.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

ben bu forumda diğer üyelerle sık sık ters düşen birisi olarak derim ki;
    forumlarda tartışmalar kaçınılmazdır zaten tartışma olmazsa işin esprisi olmaz. hakaret, alay ve yazılanları hafife alıcı ibareler kullanılmadıktan sonra bırakın insanlar tartışsınlar elektriklensinler bundan bir zarar gelmez.

Ben buna katılmıyorum çünkü her hangi bir sürtüşme ve elektriklenme anında, daha ilk verilen cevapta alaycı ifade başlıyor ki devamında hakaretin gelmesine kuvvetli bir zemin hazırlanıyor. Mesajlar şahsileşmeye başladığı andan itibaren silinmeli bence. Bir de buraya çok üye olması gerekmez. Az olsun öz olsun. Üye sayısı artar ama bu artış kalitesiz üyelerin çoğalması şeklinde olursa bu sefer eski kaliteli üyeler kaçıyor. (Kaliteli demek kalifiye demek. Forum adabını bilen demek. Kullanılan uslubun karşıdaki tarafınddan nasıl algılanacağını bilen ve ona göre yazan demek)

Bunlar benim fikirlerim olup beni bağlar. Herkes benim gibi düşünecek değil elbet.

ben hararetli tartışmalar var diye konu kitlenmesini anlayabilmiş değilim. bırakın hararetle tartışsınlar ne var ki bunda? Allah'a, dine, peygambere, devlete ve şahsınıza dil uzatmadıktan sonra ne zararı olur hararetli tartışmaların? hayatta da her gün tartışmaların içinde değilmiyiz? burada neden tartışmasın insanlar? her tartışma belli kalıplar çerçevesinde olmaz. arada tansiyonun yükselmesi çok normaldir. bu yüksek tansiyon esnasında her çeşit insan gelsin fikrini sonuna kadar söylesin ne var bunda? eğer bu esnada size ters gelen ibareler kullanmışsa öneri-şikayet topiğinde yada pm ile veya şikayet butonu ile zaten şikayet hakkınızı kullanıyorsunuz.

ama birisi vardı bu topikte egeharita nickinde, çok iyi hatırlıyorum birisi "ben almanyada lisede böyle okudum" demişti de adama cevaben "sen almanyada embesiller lisesinde mi okudun" demişti. diğer üyelere de aynı bu şekilde kabadayıvari şeyler yazıyordu hatta bir çok kişi bunun olduğu topiklere yazmaz olmuşlardı. sanırım egosunu tatmin ediyordu. şimdi böyle yapana ver 3 ay uzaklaştırma, eğer arzu eden varsa o da onun gibi yazsın, o da 3 ay cezasını alsın, bende yazıcam diyen varsa buyursun yazsın, ama o da 3 ay uzaklaştırılacağını bilsin.

sanki tartışmaların önü kesilmeye çalışılıyor da ne oluyor? bakın adam sazan-dalkavuk-türk parasıyla 5 para etmezsiniz dedi geçenlerde. ne oldu? aldığı 1 hafta ceza. eğer iş bir haftalık ceza ile biterse 1 hafta cezayı herkes göze alır ve arada bir böyle ona buna içini döküp sövüp sayar.

diğeri çıkıyor "sana klavyeni yediririm, terbiyesiz, ukala vs" yazıyor, aldığı 10 gün ceza. şimdi bunu gören 10 gün ceza nedir ki, bende yazayım gıcık olduğuma istediğimi, neticede alacağım 10 gün ceza der ve o da yazar.

bir üye gelip bilinçli bir şekilde topiği amacından saptırırsa topik kitlenir kuralı ne demek? bunu da anlayabilmiş değilim. benim açtığım topiğe gelsin isteyen istediğini yazsın ama konuyla alakalı ama alakasız bana ne? ya da kime ne? ne zararı var ki? eğer beni rahatsız etmişse zaten şikayet ediyorum. ama böyle durumlarda topiği kitlediğiniz-sildiğiniz anda aslında o adamın amacına ulaşmasına hizmet etmiş oluyorsunuz adama topiği kitletmenin hazzını yaşatıyorsunuz ve topiğe yazmak isteyen görüş belirtmek isteyen isanların bu haklarını ellerinden almış oluyorsunuz.

mimaynkaf'ın topiklerinin kitlenmesine karşıydım. ama mimaynkaf'ın verdiği tepki türüne sonuna kadar karşıyım. ama eğer mimaynkaf gibi aklı başında insanlar eğer bu şekilde tepki verecek duruma geliyorlarsa burada bazı şeyleri sorgulamak gerekir. kitlemeyin adamın topiklerini, topik iş yapmazsa kendisi 2. sayfaya gitsin. eğer her topiği "bu oldu-bu olmadı" diye kitler-taşırsanız insanlar zaman gelir açacak konu bulamaz zaten fazla da durmaz burda insanlar, giderler. yada sabırları taşıp istenmeyen tepkiler vermeye başlarlar.

kültür-bilim, sadece bazı teknik yayınlardan bazı alıntılar, şu yada bu elementin özellikleri, yeni geliştirilen bir uydu teknolojisi demek değildir. kültür-bilim aslında hayata dair her şeydir. tartışmaları, konuları sınırlamaya kalkmak işleri daha da karıştırmaktan öteye gitmez. seviyesizlik daha ağır cezalarla önlensin. topik kitlemeleriyle, konu sınırlamarıyla önlenmeye çalışılmasın. saldırganlık yapanlar en az 3 ay cezalandırılacaklarını bilsinler, eğer göze alıyorlarsa buyursunlar saldırsınlar 3 ay istirahat edip gelsinler

• quote:

Orjinalden alıntı: _fisico_

Mesela herhangi bir konudan bahsetmem gerkirse; çoğu zaman arkadaşların açtığı konuların dini açıdan ele almak isteyen üyeler tarafından tartışmanın şeklinin değiştirildiğine tanık oluyoruz, fakat bu yinede konuya uygun olarak dini cevap veren arkadaşlarında yanlış anlaşılmalarına hatta onlara önyargı ile yaklaşılmalarına sebeb oluyor.
    Bu açıdan ele alınca mod'luğun getirdiği denetleme ve kimsenin hakkını almama açısından bir karar güçlüğü yaşanıyor olmalı, çünkü dediğim gibi eğer olumsuz bir karar alınırsa kurunun yanında yaşta yanıyor. ha bu ceza anlamında olmayabilir ama üyelerin gözünde de resmen cezalandırılmış gibi olunuyor.

Şimdi ben olsam konuyla alakası olmayan yazıları silerim demek kolay oluyor. Yada aynı şekilde tartışmaya sebeb olanların yazılarını silerim demekte öyle. önemli olan kimseyi forumdan soğutmadan kimsenin kavga etmemesini sağlamak. ne varki kişilerin neyi amaçlayarak bi yazı yazdığını bilmek bunun için yeterli olur ki modluğun en büyük zorluğuda burda olsa gerek.

konuyla alakası olmayan mesajların silinmesi-ayıklanmasını da anlayabilmiş değilim.
    bırakın yazsın alakalı-alakasız ne olacak? şikayet edilmeyen mesajları ayıklamanın esprisi ne? okuyanlar zaten seçiyor alakalı-alakasız olanları. bu gidişat hayra alamet değil diyerek topik kitlemeyi de anlamak mümkün değil. eğer iki kişi bir topikte tartışıyorlar ve siz o topiği kitlerseniz, o ikisi gider başka bir topikte gene tartışır. hadi o topiği de kitle, diğerini de kitle, bunun sonu yok.

• baştan beri belirttiğim gibi bu ölümde fazlasıyla konu kilitleme silme durumu var. Ve bu konu bu bölümden beni soğutmaya başladı.
  • @C4

hocam ne dertliymiş bea

ayrılık yaramış sana
  • Ama şimdi şöyle bir örnek verelim mesela;

diyelim ki Osmanlı Tarihi hakkında konuşuyoruz, ve araya labbadanak birisi giriyor ve Türklerin tarihi yok anadolu tarihi var diyor kaçıyor, (hatırlayanlar varsa bu başımıza gelmiş bi örnek) sonra ona cevap verene yina kaçamak bir cevap verip kaçıyor, yani bu herkesi huzursuz ediyor, illa şikayetçi olmamız gerekmez, mod zaten bu işi yapıyor. benim demek istediğim konu ile bağlantısı olsun olmasın bir cevap veren arkadaşın hangi niyetle o cevabı yazdığının anlaşılmasıdır. biz burada kilitleriz gitsinler başka topikte tartışsınlar özgür bi dünyada yaşamıyormuyuz. niçin bizim özgürlüğümüzü kısıtlayanları hoş görelim ?
  • quote:

konuyla alakası olmayan mesajların silinmesi-ayıklanmasını da anlayabilmiş değilim.
    bırakın yazsın alakalı-alakasız ne olacak? şikayet edilmeyen mesajları ayıklamanın esprisi ne? okuyanlar zaten seçiyor alakalı-alakasız olanları. bu gidişat hayra alamet değil diyerek topik kitlemeyi de anlamak mümkün değil. eğer iki kişi bir topikte tartışıyorlar ve siz o topiği kitlerseniz, o ikisi gider başka bir topikte gene tartışır. hadi o topiği de kitle, diğerini de kitle, bunun sonu yok.

doğru bir açıklama sorun bundan ibaret...
  • peki şimdi hare rama tartışmanın dışında kalsın ve birisi bana şu topiğin neden taşındığını açıklasın.

http://forum.donanimhaber.com/m_7574774/mpage_1/key_//tm.htm#7574774

gerçi hare rama orada neden taşıdığını belirtmiş ama önemle altını çizmek istediğim mesele şu: siz yönetici olabilirsiniz ama herkes sizin kriterlerinize göre düşünmek durumunda değil. konuları "bu oldu-bu olmadı" diye dağıtırsanız gün gelir insanlar bıkar ve giderler. amaç adam kazanmak mı adam kaçırmak mı?

hare rama kardeşim "siz mod olsanız ne yapardınız" diye soruyorya cevaben derim ki;

şimdi kargaşa oturmuş emek vermiş yazmış çizmiş. neden taşıyayım ki? ilgi çekmezse topik aşağılara kendisi düşer. ama burada kargaşa, topiği taşınmak suretiyle aslında "iyi düşünememişsin. benim gibi düşünecektin. bir dahaki sefere benim gibi düşün ve ona göre konu seç, açarken de ona göre aç" şeklinde bir tahakküme maruz bırakılmış gibi durmuyor mu?

deep, ben dertli değilim bunlar uzun zamandır gözlemlediklerim ama sordular söylüyorum yoksa ben internet ortamını fazlaca ciddiye almadığım için şimdiye kadar topiklerim kitlenmiş taşınmış bunların meselesini yapmış değilim. sadece bu gibi fikir ortamlarında insanların birbirlerinin değerlerini makaraya almalarına ve birbirlerini aşağılamalarına razı değilim. bunun ise mevcut uygulamalarla değil ağır uzaklaştırma cezaları ile önlenebileceği kanaatindeyim.

• quote:

peki şimdi hare rama tartışmanın dışında kalsın ve birisi bana şu topiğin neden taşındığını açıklasın.

gerçi hare rama orada neden taşıdığını belirtmiş ama önemle altını çizmek istediğim mesele şu: siz yönetici olabilirsiniz ama herkes sizin kriterlerinize göre düşünmek durumunda değil. konuları "bu oldu-bu olmadı" diye dağıtırsanız gün gelir insanlar bıkar ve giderler. amaç adam kazanmak mı adam kaçırmak mı?

hare rama kardeşim "siz mod olsanız ne yapardınız" diye soruyorya cevaben derim ki;

şimdi kargaşa oturmuş emek vermiş yazmış çizmiş. neden taşıyayım ki? ilgi çekmezse topik aşağılara kendisi düşer. ama burada kargaşa, topiği taşınmak suretiyle aslında "iyi düşünememişsin. benim gibi düşünecektin. bir dahaki sefere benim gibi düşün ve ona göre konu seç, açarken de ona göre aç" şeklinde bir tahakküme maruz bırakılmış gibi durmuyor mu?

deep, ben dertli değilim bunlar uzun zamandır gözlemlediklerim ama sordular söylüyorum yoksa ben internet ortamını fazlaca ciddiye almadığım için şimdiye kadar topiklerim kitlenmiş taşınmış bunların meselesini yapmış değilim. sadece bu gibi fikir ortamlarında insanların birbirlerinin değerlerini makaraya almalarına ve birbirlerini aşağılamalarına razı değilim. bunun ise mevcut uygulamalarla değil ağır uzaklaştırma cezaları ile önlenebileceği kanaatindeyim.

C4 abi zaten mesajlarımda okumuşsundur. bu sadece bahsettiğim gereksiz taşımalara bir örnek. bu arada şunu belirteyim Hare Rama ile ilgili bir sorunum yok bunlara sadece objektif değerlendirmelerdir.

• quote:

peki şimdi hare rama tartışmanın dışında kalsın ve birisi bana şu topiğin neden taşındığını açıklasın.

+1

• O zaman herkesin aklınamı danışalım. ya moda göre karar verilecek veya herkese göre nasıl olacak bu.

ben mod olsam tartışmaya müsaade etmem. ne demek tartışmak burası babamızın çitfliğimi. buraya bilgisi olan gelir paylaşır forum budur. mahalleden beter. o ona atışıyor.o ona akıl veriyor. diğeri imana davet edioyr ötekisi başka şeye. böyle forummu olur. fikrimi söyleim inanmıyorsan inanma kardeşim bana ne. adam böyle dmeiyor illa dediğime inanacaksın. hayır dedikçe aptaldan beter ediyor beni.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.