Şimdi Ara

Burak Bora Geçen Sene 359 ile Kapatmış !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://e-okul.meb.gov.tr/ortaogretim/okl/ook06006.aspx

Burak Bora Geçen Sene 359 ile Kapatmış !

KOCAMAN BİR YUUUUUUH!!
    Tercih yapacaklar bence bi umut yazmalılar. Ama feysbukta felan bu 359la okula girene karşı anti gruplar bile kurulmuş.

• bunun nedeni 4. yerleştirme.boş konteyjan kalıyor ve de kötü öğrenciler oraları yazıyorlar(iyiler zaten hep kaydını yaptırmış,istedikleri yerdeler) ve böyle bir şey oluyor
  • Ondan değil usta, bu sene içi yatay geçişlerle ilgili bir durum mesela bizim okula (Köy Hizmetleri) Kadir Has'tan arkadaş gelmişti tabi onların SBS puanı daha düşük oluyor ama Kadir Has'taki ortalama ile gelebiliyorlar.Durum bundan ibaret bütün okullar o civardaydı zaten hele Maltepe Anadolu falan 200 küsürlere inmişti diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Ondan değil usta, bu sene içi yatay geçişlerle ilgili bir durum mesela bizim okula (Köy Hizmetleri) Kadir Has'tan arkadaş gelmişti tabi onların SBS puanı daha düşük oluyor ama Kadir Has'taki ortalama ile gelebiliyorlar.Durum bundan ibaret bütün okullar o civardaydı zaten hele Maltepe Anadolu falan 200 küsürlere inmişti diye hatırlıyorum.

Yanlış bilgilendirmedir.

Ortalamanın hiçbir önemi yoktur, hiçbir şey ifade etmez.

2 şart vardır.
    1- Okulda boş kontenjan olacak.
    2- Gelinmek istenilen okula yapılan yerleştirme esnasında öğrencinin SBS puanının istenilen okulun taban puanından yüksek olması şarttır.

Yüksekten düşüğe nakil alınabilir, denk puanlarla nakil alınabilir ama düşükten yükseğe asla ama asla geçiş yapılamaz isterseniz ortalamanız 5.00 olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 13 Ağustos 2012; 16:48:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Ondan değil usta, bu sene içi yatay geçişlerle ilgili bir durum mesela bizim okula (Köy Hizmetleri) Kadir Has'tan arkadaş gelmişti tabi onların SBS puanı daha düşük oluyor ama Kadir Has'taki ortalama ile gelebiliyorlar.Durum bundan ibaret bütün okullar o civardaydı zaten hele Maltepe Anadolu falan 200 küsürlere inmişti diye hatırlıyorum.

Yanlış bilgilendirmedir.

2 şart vardır.
    2- Gelinmek istenilen okula yapılan yerleştirme esnasında öğrencinin SBS puanının istenilen okulun taban puanından yüksek olması şarttır.

Yüksekten düşüğe nakil alınabilir, denk puanlarla nakil alınabilir ama düşükten yükseğe asla ama asla geçiş yapılamaz isterseniz ortalamanız 5.00 olsun.

Biz nakil alma olayını konuşmuyoruz, liseler arası yatay geçişi konuşuyoruz.

Kendi arkadaşımdan örnek veriyorum daha ne diyim sana ben okula 4 sene önce 472 ile girdim, 3. yerleştirme sonu puan da 450 ya da 455'ti.Bu Kadir Has'tan gelen arkadaş 423 puanla girmişti, 9. sınıfta takdir aldığı için ortalamadan dolayı geçme hakkı bulunuyordu, geldi bizim okula.

Sana şöyle bir iki tane kaynak veriyim:
    http://www.gungorenmkemal.com/rehber/100-lseler-arasi-gec-ve-boeluem-terch-nasil-yapilir-.html
    http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2577_0.html (burda da meb'in bir şeyi var)

Senin dediklerin genel nakil için geçerli ama bu geçişler sadece 9. ve 10. sınıfın sonunda oluyor.Üniversitedeki yatay geçiş sistemi gibi okullar boş kontejyanlarını ilan ediyor sen de yeterliysen başvuruyorsun.Yeterlilikten kastım ortalaman ve hazırlık eğitimi varsa okulun belirlediği dil sınavından geçebilmen.Sırf bu yüzden Kadıköy'e geçemedim mesela.O Kadir Has'tan gelen arkadaşta 4.00 üzeri ortalama olması ve disiplin suçun olmaması lazım demişti.

• quote:

quote:

quote:

Yanlış bilgilendirmedir.

2 şart vardır.

Biz nakil alma olayını konuşmuyoruz, liseler arası yatay geçişi konuşuyoruz.

Kendi arkadaşımdan örnek veriyorum daha ne diyim sana ben okula 4 sene önce 472 ile girdim, 3. yerleştirme sonu puan da 450 ya da 455'ti.Bu Kadir Has'tan gelen arkadaş 423 puanla girmişti, 9. sınıfta takdir aldığı için ortalamadan dolayı geçme hakkı bulunuyordu, geldi bizim okula.

Sana şöyle bir iki tane kaynak veriyim:
    http://www.gungorenmkemal.com/rehber/100-lseler-arasi-gec-ve-boeluem-terch-nasil-yapilir-.html
    http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2577_0.html (burda da meb'in bir şeyi var)

Senin dediklerin genel nakil için geçerli ama bu geçişler sadece 9. ve 10. sınıfın sonunda oluyor.Üniversitedeki yatay geçiş sistemi gibi okullar boş kontejyanlarını ilan ediyor sen de yeterliysen başvuruyorsun.Yeterlilikten kastım ortalaman ve hazırlık eğitimi varsa okulun belirlediği dil sınavından geçebilmen.Sırf bu yüzden Kadıköy'e geçemedim mesela.O Kadir Has'tan gelen arkadaşta 4.00 üzeri ortalama olması ve disiplin suçun olmaması lazım demişti.

Nakil ile yatay geçiş arasında hiçbir fark yoktur.

Güzelim sen örneklerinde haklı olabilirsin, ancak bilmediğin bir şeyler olmak zorunda o senaryolarda.

Ben öğretmenim. :)

Bu arada vermiş olduğun yönergede Anadolu Lisesi için okunması gereken bölüm, madde şudur:

Özel Yönetmeliği Bulunan Orta Öğretim Kurumlarına Nakil ve Geçişler
    Madde 8- Özel yönetmeliği olan orta öğretim kurumlarına nakillerde, yurt dışından gelenler de dahil kendi özel yönetmelik hükümleri uygulanır.

Ben sana o yönetmeliği de vereyim, oku da insanları yanlış bilgilendirme paşam:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ANADOLU LİSELERİ YÖNETMELİĞİ

Nakiller
    MADDE 11 – (Değişik:RG-2/9/2010-27690)

Bu okullar arasında öğrenci nakillerine esas olmak üzere; yeterlik sınavı, sınıf tekrarı, nakil ve benzeri sebeplerle, şube öğrenci sayısı 30'u aşmayacak şekilde sınıf bazında oluşacak açık kontenjanlar ile sınıf seviyesindeki taban puanlar e-okul sisteminde belirtilir.

Nakiller; sınıf bazında açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre yapılır.

Naklen gidilmek istenilen yerleşim birimindeki okul/okullarda birinci yabancı dil farklı ise nakiller, bu madde hükümleri doğrultusunda velilerinin yazılı isteği ile birinci yabancı dil değişikliği yapılarak gerçekleştirilir. Nakli gerçekleşen öğrencinin değiştirilen yabancı dildeki seviyesi belirlenir. Okul yönetimi, öğrenci velisi ile iş birliği yaparak 31/5/2006 tarihli ve 26184 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alır ve uygular.

Hazırlık sınıfından hazırlık sınıfı bulunmayan okulların dokuzuncu sınıfına, hazırlık sınıfı bulunmayan okulların dokuzuncu sınıfından hazırlık sınıfına, iki dönem notu alınabilecek kadar süre bulunması ve nakil şartlarının taşınması hâlinde öğrenci nakli yapılır.

Ayrıca, merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan ve genel ortaöğretim programı uygulayan resmî fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu öğretmen liseleri ve bu okullarla aynı programı uygulayan özel okullar ile askerî lise ve polis kolejlerinden bu okullara öğrenci nakilleri; bu madde hükümleri doğrultusunda yapılır.

Diğer resmî ve özel ortaöğretim kurumlarından Anadolu liselerine öğrenci nakli yapılmaz. Ancak Anadolu liselerinden resmî ve özel diğer ortaöğretim kurumlarına geçiş, ilgili mevzuat hükümleri ile okulların özel yönetmeliklerinde yer alan nakil şartlarına göre yapılır.

Bu okullarda öğrenim görmekte iken şehit veya gazi çocuğu durumuna düşen öğrencilerin nakilleri, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde bir defaya mahsus olmak üzere boş kontenjan ve puan şartı aranmaksızın istedikleri farklı bir yerleşim yerindeki okullardan birine yapılır. Ancak bu kapsamda nakilleri yapılan öğrencilerin yerleştirme puanı, nakil gidilen okulun nakillere esas taban puanı ve kontenjanında dikkate alınmaz.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/45.html

Özetle senin yazdıklarının hiçbiri gerçeği yansıtmamaktır. E-okul sistemi üzerinden yapılan işlemlerde kişisel inisiyatif uygulanamaz, sistem de buna izin vermez.

• Tamam her yıl o kadar kişi yatay geçişte torpille geçiyor demekki ya da ben hayal gördüm falan o gelen arkadaşta hiç olmamıştı, en iyisini siz bilirsiniz hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamam her yıl o kadar kişi yatay geçişte torpille geçiyor demekki ya da ben hayal gördüm falan o gelen arkadaşta hiç olmamıştı, en iyisini siz bilirsiniz hocam.

Öyle bir şey söz konusu olsa var ya kardeşim, inancın olsun yer yerinden oynar.
    Okuldaki öğrenciler, o öğrencilerin velileri gider bu olayı şikayet ederler. Kimse okulunun adını ve başarı düzeyini düşürmek istemez buna izin vermez.
  • Burak boradan bu sene mezun oldum, 359 mevzusu açıkta kalan kontenjanla alakalı arkadaslar, alt okullardan isteyen ogrenci eğer boş kontenjan varsa başka okula geçebiliyor...1- 2 sene önce Maltepe anadoludan vs. Bizim okula ve bizim doneme baya gecen oldu .. Ve puan konusunda bizim altimizdalardi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 13 Ağustos 2012; 18:27:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tamam her yıl o kadar kişi yatay geçişte torpille geçiyor demekki ya da ben hayal gördüm falan o gelen arkadaşta hiç olmamıştı, en iyisini siz bilirsiniz hocam.

Okuldaki öğrenciler, o öğrencilerin velileri gider bu olayı şikayet ederler. Kimse okulunun adını ve başarı düzeyini düşürmek istemez buna izin vermez.

Oynadı zatende kimsenin sesi çıkmadı... Burak borada kabatasa giden oldu, fakat ogrenciler benimsemedikleri icin geri dondü.. Fakat Burak boraya 10 dan fazla ogrenci alındı sırf bu sekilde.... Ve ya Burak boradan bizim dönemden Kadıköy Anadolu'ya gecen oldu bu sene ordan mezun oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 13 Ağustos 2012; 18:26:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kucuk

quote:

quote:

Oynadı zatende kimsenin sesi çıkmadı... Burak borada kabatasa giden oldu, fakat ogrenciler benimsemedikleri icin geri dondü.. Fakat Burak boraya 10 dan fazla ogrenci alındı sırf bu sekilde.... Ve ya Burak boradan bizim dönemden Kadıköy Anadolu'ya gecen oldu

Şehit ve gazi çocuğu değilse (1 kereye mahsus bu hak tanınır) taban puanın altında olan bir öğrenci asla gidemez.

Burak BORA'da okur öğrenci 500 ile girmiştir okula (misal), gider kontenjan olan her okula başvurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 13 Ağustos 2012; 18:28:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oynadı zatende kimsenin sesi çıkmadı... Burak borada kabatasa giden oldu, fakat ogrenciler benimsemedikleri icin geri dondü.. Fakat Burak boraya 10 dan fazla ogrenci alındı sırf bu sekilde.... Ve ya Burak boradan bizim dönemden Kadıköy Anadolu'ya gecen oldu

Şehit ve gazi çocuğu değilse (1 kereye mahsus bu hak tanınır) taban puanın altında olan bir öğrenci asla gidemez.

Burak BORA'da okur öğrenci 500 ile girmiştir okula (misal), gider kontenjan olan her okula başvurur.

2 sene önce alındı hocam, yaklaşık 10 dan fazla ogrenci geçiş yaptı.. Bizde olmasının sebebi üst donemde puanı düşük olan cocuk kalmıştı 400 falandi 2008 de yani bizim donemde puanlar fırlayınca en düşük 450 ile kapatmasına rağmen cocuk 400 puanla kaldığı icin Maltepe anadoludan birçok kisi geçebildi bizim doneme..

359lu cocuk hikayesi boş kontenjan yüzünden, hatta cocuk baya olay olmuştu okulda.. Zaten derslerinde verememişti hatırladığım kadarıyla ..

Burak bora zor bir okul SBSlerde 450 altı yapan bir cocuğun Burak borada iyi ortalama tutturmasi çok zordur...O yüzden çok takılmayın okulun genel başarısı belli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2 sene önce alındı hocam, yaklaşık 10 dan fazla ogrenci geçiş yaptı.. Bizde olmasının sebebi üst donemde puanı düşük olan cocuk kalmıştı 400 falandi 2008 de yani bizim donemde puanlar fırlayınca en düşük 450 ile kapatmasına rağmen cocuk 400 puanla kaldığı icin Maltepe anadoludan birçok kisi geçebildi bizim doneme..

359lu cocuk hikayesi boş kontenjan yüzünden, hatta cocuk baya olay olmuştu okulda.. Zaten derslerinde verememişti hatırladığım kadarıyla ..

Burak bora zor bir okul SBSlerde 450 altı yapan bir cocuğun Burak borada iyi ortalama tutturmasi çok zordur...O yüzden çok takılmayın okulun genel başarısı belli

Tamam işte. Kendiniz söylüyorsunuz sınıf tekrarlayan öğrenci nedeniyle diye...
    Her şey yönetmeliğe uygun yani. Torpil yok, kanunsuz bir uygulama yok görüldüğü üzere.

• quote:

quote:

edit:Bu arada kanunsuzluk falan yok yani tamamen yönetmeliğe uygun geçti bu elemanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le Blanc -- 13 Ağustos 2012; 18:50:43 >

• O 359 mevzusu benim tercih yaptığım sene olmuştu. Yedek sistemi ilk kez uygulanıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam okulun 2. yerleştirmedeki boş kontenjanının %50 kadar fazlası öğrenci yedek oluyordu. Bu sayı yetersiz geldi ve birçok okulda tüm yedekler yerleşmesine rağmen hatırı sayılır derecede boş kontenjanlar kaldı. Meb de bu sorunu çözmek için okullar açıldıktan sonra bir yerleştirme daha yaptı ve birçok kişi düzenini kurduğundan bu yerleştirmeye başvurmadı. Bu nedenle bazı okulların puanlarında ciddi düşüşler oldu. Burak Bora da bu okullardan biriydi.
    Ayrıca Ömer Hocam haklı, hiçbir öğrenci puanının yetmediği okula nakil yaptıramaz, sistem kabul etmez.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam işte. Kendiniz söylüyorsunuz sınıf tekrarlayan öğrenci nedeniyle diye...
    Her şey yönetmeliğe uygun yani. Torpil yok, kanunsuz bir uygulama yok görüldüğü üzere.

O bizim durum icin geçerli fakat 359lu cocuk icin değil...
    Cocuk kaldığı ve eski puanla değerlendirildiği icin donemin taban puanı düştü sizce bu adil mı ? Yani 2007 de çok zor olan sınav 2008 de çok kolay olmuştu puanlar artmıştı yeni yasayla bizim okula alt okullardan gecen oldu.. Ve bu okullarda daha kolay sınavlara girdikleri icin ortalamaları benden yüksekti, donem sıralamasında beri geriye düşürdüler ve ben osysde daha düşük puan aldım. Neyse konu bu değil , bir umut diye bosuna yazmanıza gerek yok.. Burak bora bu sene yüksek bir puandan kapatacaktık emin olabilirsiniz dediğim gibi okulun başarısı ortada ...

Ve zaten bu SBS sınavlarından 400-450 altı puan olan bir ogrenci Burak borada iyi bir ortalama ile kolay kolay mezun olamaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: r.quaresma7

O 359 mevzusu benim tercih yaptığım sene olmuştu. Yedek sistemi ilk kez uygulanıyordu ve yanlış hatırlamıyorsam okulun 2. yerleştirmedeki boş kontenjanının %50 kadar fazlası öğrenci yedek oluyordu. Bu sayı yetersiz geldi ve birçok okulda tüm yedekler yerleşmesine rağmen hatırı sayılır derecede boş kontenjanlar kaldı. Meb de bu sorunu çözmek için okullar açıldıktan sonra bir yerleştirme daha yaptı ve birçok kişi düzenini kurduğundan bu yerleştirmeye başvurmadı. Bu nedenle bazı okulların puanlarında ciddi düşüşler oldu. Burak Bora da bu okullardan biriydi.
    Ayrıca Ömer Hocam haklı, hiçbir öğrenci puanının yetmediği okula nakil yaptıramaz, sistem kabul etmez.

O sene yedek sistemi nedense hata vermişti doğru ondan zaten bayağı yer boş kalmıştı birden

• Yedek uygulaması esnasında tekrar tercih alınmamakta işte.
    Yazmış ve kazanmış çocuk. Haksızlık yok. :) Kimsenin hakkını yememiş. Herkes yapmış tercihini bir üstüne yerleşmiş mümkün olduğunca o da yerleşmiş yedekten. :)
  • O 359lu çocuk Burak Bora'ya direk mi girmiş onu kaçırdım ben
  • quote:

O 359lu çocuk Burak Bora'ya direk mi girmiş onu kaçırdım ben

4. tercihte(okullar açıldıktan sonra yapıldı)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.