Şimdi Ara

Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
387
Cevap
72
Favori
36.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HolyC

quote:

Orijinalden alıntı: BllCkr

Bim bunuda getirir belki oreodan sonra

Mail atmamız lazım. Bir arkadaş hazırlayabilirse atalım topluca.

Not: Güvenilir mi bu siteye?

Hiç girme bile adı bile problemli mazallah başka bişe tuttururlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• böyle bi tarif buldum.
    koyulaştırılmış şekerli süttür. evde kolaylıkla yapılabilir görünen tarifi şu şekildedir:

malzemeler
    5 su bardağı (1200 gram) tam yağlı süt
    1 su bardağı (200 gram) şeker

yapılışı
    sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek orta ateşin üzerine oturtun. yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve 2 saat 15 dakika boyunca, her yarım saatte bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.

tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. üzerine şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

kaynak:http://cafefernando.com/turkce/koyulastirilmis-sekerli-sut-tarifi/#more-723

• Hocam nereye mesaj atıcaz veya nerden temin edebiliriz ? Sağlam bi link verebilcek var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sadasc11

böyle bi tarif buldum.
    koyulaştırılmış şekerli süttür. evde kolaylıkla yapılabilir görünen tarifi şu şekildedir:

malzemeler
    5 su bardağı (1200 gram) tam yağlı süt
    1 su bardağı (200 gram) şeker

yapılışı
    sütü büyük boy bir tencereye aktarıp yüksek orta ateşin üzerine oturtun. yaklaşık 10 dakika sonra, süt kaynamaya başladığı anda ateşten alıp kabaran sütün dinmesi için 1 dakika bekleyin. ocağın altını kısıp tencereyi orta ateşe koyun ve 2 saat 15 dakika boyunca, her yarım saatte bir üzerinde oluşan tabakayı sıyırıp atarak pişirmeye devam edin. bu süreç boyunca süt kaynamayacak, hafif tıkırdayacak. eğer çok hareketlenme görürseniz altını biraz daha kısabilirsiniz.

tencerenin içindeki sütten geriye 1+1/4 su bardağı (300 gram) kalınca ateşten alın, ince delikli bir süzgeçten geçirerek orta boy bir tencereye aktarın. üzerine şekeri ekleyin, altını biraz açıp yüksek orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin. bir dakika boyunca kaynatıp ateşten alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabında muhafaza edin. buzdolabında tazeliğini en az bir hafta koruyacaktır.

kaynak:http://cafefernando.com/turkce/koyulastirilmis-sekerli-sut-tarifi/#more-723

Benimkinin içinde bal falanda vardı

• Bizim bozaya benziyor tipi

• tutyakala sitesinde var alan varmi

• bunu gecen sene denemistim, harika bisey

azeri bir arkadas bakuden getirmisti; sut ve bal karisimi gibi harika bisey ama seker orani ve kivami oyle iyi ayarlanmis ki kesinlikle baymiyor

Turkiye' de bulunan yerleri bilen varsa soylesin de alalim aklimiza gelmisken

• rus akrabamız oldu getirteyim karina ablaya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok lezzetli duruyor ya.

• Takip değişik şeylere her zaman ilgim vardır tutyakaladan alan olursa lütfen konuya yazsın

• ilk defa görüyorum ama canım çekti bide sanki çok küçükken yemişmiydim bunu yoksa başka bişemedi iacaba
  • Bulgaristan da bulabilir miyim acaba cunku markası bulgarcaya benziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sergengungor

Hocam çok lezzetli duruyor ya.

Hocam çok lezzetli.
  • İstanbul / Kumkapi da satiliyor.

Onun haricinde bilhassa Turkmenistanli musterilerim bana surekli hediye olarak getiriyor. Tadi gayet guzel. Fakat sek şekilde yenildigi zaman 3-4 kasik sonra bayiyor :)

• Bizimkiler ukraynalı bi gidiyorlar bunların capri-sun paketinin 2 katı büyüklüğündeki aynı şekil pakettekilerden 5 tane getiriyorlar. Herkes 1. gün afiyetle yiyor 2. gün unutuluyor
  • Adı ağıl mı ağız mı öyle bir şey olması lazım. Tamamen hayvandan çıktığı gibi orijinal . Öyle formüle falan gerek yok. Kendinden şekerli zaten Köylerde bulabilirsin. İçine biraz süzmez bal kat, bundan daha lezzetli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bavarian -- 8 Temmuz 2014; 3:01:38 >
  • Türkçe'si süt reçeli arkadaşlar o şekilde ararsanız bulabilirsiniz yada en kolayı girin bir mado şubesine oradada satıyorlar keçi sütünden yapılma olarak
  • kazak arkadaşlar getiriyorlardı. sütün reçeli gibi ama çok güzel gidiyor kahvaltıda. tutyakala diye bi sitede satıyolar. resimleri aynı
    marketlerde bulamadım bim falan getirse iyi olur
    Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben deneyeyim dedim ve dün sipariş verdim. Bu gün elime ulaştı. Resmini aşağıda koyuyorum. Daha önce türkmen arkadaşlar getiriyorlardı kahvaltıda gömülüyoduk. Tutyakala denendi. Siz de alabilirsiniz :-)
    Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)

• quote:

Orijinalden alıntı: oisayev

Merhaba Arkadaşlar,

Ben deneyeyim dedim ve dün sipariş verdim. Bu gün elime ulaştı. Resmini aşağıda koyuyorum. Daha önce türkmen arkadaşlar getiriyorlardı kahvaltıda gömülüyoduk. Tutyakala denendi. Siz de alabilirsiniz :-)
    Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)Bunu nerede bulabilirim? Mükemmel Lezzet!(SS'li)

Hocam nerden aldin yas 15 ilk defa deneyeceğim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.