Şimdi Ara

Bunalimdayim. Okul sorunsali gurbet sorunsali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam ben hata mi yapiyorum? Gecen sene bi hata yaptim bi hevesle tercih yapip eskisehir osmangaziye yerlestim. suan hayatimin simdiye kadarki en kotu yillarini yasiyorum. Dondurup seneye sinava girmek istiyorum. Gerek 1 sene daha denemedigim icin,gerekse ailemden daha once hic uzak kalmadigim icin.Ailemle konustum tamam dediler dondurma olayima. Dondururken de harc vercekmisim gerci. Ailemo dusunuyorum bos yere masraf yapiyorum burda.Ben bu okula ait hissetmiyorum kendimi. Donduruyorum peki ama ben o sene puanim ne gelirse gelsin gitmicem donmucem eskisehire. Simdi hazirliga yogunlasiyorum ama unutuyorum öss bilgilerimi bunu da hissediyorum. Belki son dershane firsatimi kaciriorum seneye muamma kapanip kapanmayacagi. Bu sene simdi suan neden birakmiyorum diyorum kendime. Cesaret edemiyorum. Ama tamamen bos bi yil geciriyorum. Ailemi cok ozluyorum. Her sabah kufur ettigim bi sehre uyaniyorum. Arkadaslarimi da sevmiyorum. Cok ozluyorum Ankarayi. Ygs lysye de burdayken odaklanamiyorum. Benim yardima destege ihtiyacim var cok kotuyum ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okuduğun bölüm nedir?

Bölümünü sevmediğin / isteyerek okumadiğin için böyle düşünüyor olabilir misin?

• Elektrik-elektronik muh. İkinci ogretim olmasini da unutmayalim cok koyuyor.

• çok zorlanıyorsan bırak, hatta sınava da hazırlanma, çalış biryerde

illa üniversite mezunu olacan diye birşey yok

askerlik var birde unutmuşum, 15 ay askerlik yap, eskişehiri mumla ararsın büyük ihtimalle, böyle de bir çıkmaz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco -- 16 Aralık 2012; 23:17:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkjb

çok zorlanıyorsan bırak, hatta sınava da hazırlanma, çalış biryerde

askerlik var birde unutmuşum, 15 ay askerlik yap, eskişehiri mumla ararsın büyük ihtimalle, böyle de bir çıkmaz var

Saçma sapan konuşma ya şu an üniversite mezunu bile zar zor iş bulurken gelmişsin burda ne zırvalıyorsun birader cahil cahil konuşup milletin aklını bulandırmayın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southland

quote:

Saçma sapan konuşma ya şu an üniversite mezunu bile zar zor iş bulurken gelmişsin burda ne zırvalıyorsun birader cahil cahil konuşup milletin aklını bulandırmayın ya

sakin ol şampiyon
  • olmuyorsa olmuyordur zorlama önemli olan senin mutlu olman..Eskişehir çok güzel şehirdir çok iyi bilirim eskişehiri ama sevmediysen olmuyorsa olmuyordur önemli olan senin sevmen sevmediysen zorlama senin mutluluğun çok daha önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 16 Aralık 2012; 23:49:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erkekligim bitti
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

Eskişehir merkez en sevdiğim yerlerden. İstanbulun küçük hali gibi, neyini sevmedin?

Merkezde olan Anadolu dostum Osmangazi dagin basinda hayat yok orda.

Zaten osmangazide okuyanlar bile ya carsida oturur ya da baglarda.

Gerci arkadas muhendis. Anadolu'da okusa bu sefer de iki eylul kampusune gidecekti o daha buyuk eziyet.

• vay ankaralı kardeşim:)bende senin durumundayım tek fark denizlı de okuyorum.ankara ya 8 saat, ank-eskişehir ise 2 saat bu konuda şanslısin.
    sana tavsiyem bu durumu ne yapıp ne edip kabullenmelisin ve kendini adayacak bir uğraş bulmalısin yoksa zulüm dolu günlerin geçmez

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Southland

quote:

sakin ol şampiyon

Yok kardeş o kadar uzun boylu değil ya. Benim en büyük hayalim istediğim okulu istediğim şehirde dolu dolu geçirmek. Kendimi geliştirmek. Bugün 23-24-25 yaşlarında insanlar bile pişman olup sınava giriyor ve ben bunu göre göre böyle bişeye kalkışmam,kalkışamam. Ki hani o kadar da kötü değil durumum. Hedefim tıptı ama olmadı. Seneye inşallah. Başladım çalışmalara ygs-lys. Bu sene öyle ya da böyle burda geçicek fakat benim sizlere anlatmak istediğim ikisini bir arada götürmeyi amaçlıyorum ben. Yani burayı da en azından hazırlığı geçip bölüme kaydolucak kadar yapayım,sonra da 1 sene dondurayım. Puanım da seneye istediğim gibi gelirse gelip burdan kaydımı sildirip yeni okuluma geçeyim. Ama işte ingilizce biraz ağırlaştı,aile hasreti,şehir,arkadaşlıklar (hiç istediğim gibi değil çok farklı iklimlerin kültürlerin insanlarıyız hoşlandığımız güldüğümüz ağladığımız şeyler farklı). Dün konuyu açtığımda Ankaradaydım son gün hep böyle oluyor çok koyuyor tekrar buraya,Eskişehir'e,dönmek. Döndükten sonra kafamı kaldırıp nerde olduğumu görünce sızlanmayı kesip yoluma bakıyorum.
    Ama burda da ortam öyle bişey ki odaya girip çıkanın haddi hesabı yok. Derslerim öğlen 1 ' de bitiyor. Eh biraz da ingilizceye zaman ayırmak gerekiyor. Ama ben şu ara ne ingilizceye çalışabiliyorum ne ygs-lys'ye çalışabiliyorum.Düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Çok düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eggys

olmuyorsa olmuyordur zorlama önemli olan senin mutlu olman..Eskişehir çok güzel şehirdir çok iyi bilirim eskişehiri ama sevmediysen olmuyorsa olmuyordur önemli olan senin sevmen sevmediysen zorlama senin mutluluğun çok daha önemli..

Hocam olmuyor. Aylardır hergün her gece her an her dakika düşündüm. Yok ben bu şehirde belki 6 ayı dişimi sıkarak geçirebilirim ama 5 sene burda yapamıcam. Bunu aileme açıkca söyledim. Saolsunlar yine anlayışla karşıladılar. Çünkü biliyorlar en azından yapabileceğimi gösterdim 1 kez onlara. İstediğim mühendislik değildi benim,tıptı.Ama tıp için hakkını gerçekten vererek çalışmak gerekiyor sonuçta. Geçen sene eğlencemden hiç kısmadım. Şuan pişmanım neden bu sene tekrar denemedim,neden burdayım,bu insanlar kim,ailemin sıcaklığı,arkadaşlarımla sokakta gülüşmelerimiz,kaldırımlarda sabahlarımız.. Çok farklı geliyor. Çeşitlilik güzeldir belki eyvallah ama;çekirdekten böyle yetiştiğimiz için olmuyo usta be.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: butze

Eskişehir merkez en sevdiğim yerlerden. İstanbulun küçük hali gibi, neyini sevmedin?

Merkezde olan Anadolu dostum Osmangazi dagin basinda hayat yok orda.

Zaten osmangazide okuyanlar bile ya carsida oturur ya da baglarda.

Gerci arkadas muhendis. Anadolu'da okusa bu sefer de iki eylul kampusune gidecekti o daha buyuk eziyet.

Hocam onu da söyleyim yeri gelmişken. Benim puanım 419'du. Anadolu bilgisayarı da çok istiyodum. Ama geçen sene 33 binde olan bi yer aklımın ucuna bile gelmezdi bu sene 41 bine kadar düşeceği. Ölü tercih yapmayım ilk 5 tercihde yerleşeyim burslardan olmayım diye saçma sapan bi olay yaptım Anadolu'yu sildim. Bu sene 418 ile kapanmıs,bunu öğrendiğimde çok daha kötü oldum. Tıp olmazsa bılgısayar muhendıslıgı dıyordum.Sonra işte internette yazılanlar çizilenler felan osmangazi bilgisayarı da sildim elektrık-elektronıge geldım. Gelin görün ki hocam ingilizce eğitimi 0. Bölüme geçenler daha ilk seneden kalmanın eşiğine geliyorlar örnekleri var yurdumda oda arkadaşımda. Adamlar dersi konuyu anlamayı bırakın hocanın ağzından çıkan kelimeleri anlamıyorlar. %100 İngilizce bölüm bu her ne kadar avantaj gibi gözükse de eğer gideceğiniz okulda iyi bir ingilizce eğitimi yoksa,veyahut ingilizceniz iyi değilse. (Speaking listening) Gerçekten bir dezavantaja dönüşüyür. Ortalama yapamamanızın yanında okuldan soğumanız da cabası.
    İki eylule gitmek isterdim yine de hocam siz Osmangazi'yi biliyorsunuz. Burda da değişen bişey olmuyo günde yarım saat yürüyoruz okula. 1 saat olsun hadi iki eylül gibi en azından adam akıllı okul gibi bi okul olsaydı.. Puf.!

• quote:

Orijinalden alıntı: KibritVsÇakmak

quote:

Orijinalden alıntı: bugra0694

Hocam ben hata mi yapiyorum? Gecen sene bi hata yaptim bi hevesle tercih yapip eskisehir osmangaziye yerlestim. suan hayatimin simdiye kadarki en kotu yillarini yasiyorum. Dondurup seneye sinava girmek istiyorum. Gerek 1 sene daha denemedigim icin,gerekse ailemden daha once hic uzak kalmadigim icin.Ailemle konustum tamam dediler dondurma olayima. Dondururken de harc vercekmisim gerci. Ailemo dusunuyorum bos yere masraf yapiyorum burda.Ben bu okula ait hissetmiyorum kendimi. Donduruyorum peki ama ben o sene puanim ne gelirse gelsin gitmicem donmucem eskisehire. Simdi hazirliga yogunlasiyorum ama unutuyorum öss bilgilerimi bunu da hissediyorum. Belki son dershane firsatimi kaciriorum seneye muamma kapanip kapanmayacagi. Bu sene simdi suan neden birakmiyorum diyorum kendime. Cesaret edemiyorum. Ama tamamen bos bi yil geciriyorum. Ailemi cok ozluyorum. Her sabah kufur ettigim bi sehre uyaniyorum. Arkadaslarimi da sevmiyorum. Cok ozluyorum Ankarayi. Ygs lysye de burdayken odaklanamiyorum. Benim yardima destege ihtiyacim var cok kotuyum ya

Bak kardeşim ben de üni okuyorum. Fakat ailemin yanındayım yani seni olaya tam objektif bakamayacağım ama yine de yardımcı olmaya çalışacağım.

İçinden geçenleri çok güzel anlatmışsın. Aileni filan düşünmen güzel. Fakat sana bir kaç sorum olacak. Ona göre yine yardımcı olurum elimden geldiği kadar.
    1)Burayı sen isteyerek mi gittin yoksa birileri senin için zorla mı yazdı? (Benimkini abimler yazdı. Hiç istemedim ben.)
    2)Maddi durumun nasıl? Sıkıntı çekiyor musun?
    3)Tek sorun aileni özlemek mi?

Hocam aslında bakarsanız biraz heves oldu benimkisi. Neden bilmiyorum çevremdeki herkes bana şehir dışı yapamazsın,sen beceremezsin gibisinden cümleler kurdukça zıtlaşma isteği duydum çünkü küçüklüğümden beri aynı muameleyi görüyordum hani Buğra bişeyi beceremez,tek başına yapamaz şu bu.. Yaşıyorum. Kendime lanet olsun ki bunu göstermek için geldim buraya bence. Ama ne oldu? Aklım yenı basıma geldı. O ınsanlar ıyılıgımı de dusunuyolardı. Hani 1 sene daha hazırlansam potansiyelimi biliyorlardı. Bense maymun iştahlılık yapıp yok sene kaybım olmasın yok cart curt diyerek ortalama bi okula geldim. Tatmin değilim katiyyen. Şimdi kim ne derse desin diyorum. Ben şehir dışında,ailem olmadan yapamıyorum. Ben yalnızlığı seviyorum sürekli birileriyle takılmayı odamda sürekli bi muhabbet dönmesinden haz almıyorum.
    Ha bi neden daha söyleyeyim,ailede ilk defa mühendislik kazananım galiba. Biraz üstüme fazla düşüldü halalarım teyzelerim vs. Çoğu işte puanını heba etme bir daha alamazsın bunu felan dediler. Ben de ne alakaysa sanki onlar benimle yaşamış da bilgilerime hakimlermiş gibi onlar gibi baktım kendime ve yazıp geldim buraya.
    Bölüm konusu.. Elektrik-elektronik. Yok bilgisayarcının yaptığını yaparmısda yok bilmem neymiş de peh peh peh. Hani biliyorum tamam bütün mühendisliklerde fizik var ama,makine ve ee'de daha fazla cebelleşicez,hayatımız fizik olcak biliyorsunuz. Nefret ediyorum fizikten. Bu yüzden bilgisayar mühendisliği istiyordum ben,Anadolu'da. Onu da yukarda arkadaşa da anlattım yazmadım gelmez diye fakat geliyormuş yazsaymışım eğer. Bu da başka bi koyan şey oldu. Hem de hani bilgisayar mühendisi olunca evimden ayrılmadan çalışabilcektim çoğu zaman.. Mutlu olduğum ait olduğum yerde..
    Maddi durumum.. Allah razı olsun pek sıkıntı çekmiyorum ama çok rahatsızım bindirdiğim yükten dolayı. Kısıyorum elimden geldikçe. Ankarada 1 ekmek tam döneri 2 tl'ye kapatıyorken burda yarım ekmeği aynı fiyata alınca çok gidiyor param yemeğe. Bir de işte kyk'yla ilgili yazılıp çizilenleri okuyup gitmemiştim halbuki yedek sıram gelmiştir şuan.
    Tek sorunum ailemi özlemek değil hocam. Bölümden tatmin değilim,okuldan tatmin değilim,bu kadar sosyallikten (!) memnun değilim, ve yapabileceğimin en iyisi bu olmadığı halde tercih yaptığım için kendimi affetmiş değilim,ve en önemlisi buraya ait değilim ve olmayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sean-Bean

vay ankaralı kardeşim:)bende senin durumundayım tek fark denizlı de okuyorum.ankara ya 8 saat, ank-eskişehir ise 2 saat bu konuda şanslısin.
    sana tavsiyem bu durumu ne yapıp ne edip kabullenmelisin ve kendini adayacak bir uğraş bulmalısin yoksa zulüm dolu günlerin geçmez

Topraam.:) Bilet 20 tl olunca gidiş dönüş felan hani fazla olurum diye fazla da gidip gelmek istemiyorum. Gidince de son gün çok kötü oluyorum döneceğim sıralar. Böyle bi sıkıntı işte. Seneye inşallah kurtulcam hepsinden şu seneyi bi geçireyim ah..
  • Benim anlatmak istediğim şu. Hani hiçbişey yolunda gitmese bile en azından 50 bine girebileceğimi düşünüyorum. Ve bunu yaptığımda Ankara'da tam burslu yazarım yine gelmem buraya. Boşuna dondurduğumu düşünüyorum. Boşuna harç ödettircem 3 dönem daha :S Ama şimdi dönersem de laf duymaktan korkuyorum. Boşuna o kadar yurt parası,yemek parası,yol parası,harç parası verdik derse ne derim bilmiyorum. Ama hani oturur gerçekten gider gitmez başlarım lys'ye ygs'ye. İlk amacım seneye olmakla birlikte bu sene de girerim sınava ne durumda olduğumu görürürüm. Annem dün olmadı sömestrda diplomanı alır gelirsin dedi ama bilmiyorum babam ne der ne olur
  • sana diyeceklerimi belki çok kişi demiştir ama bende diyeyim. türkiyedeki öğrencilerin en az %40 ı eskişehirde okumak ister çünkü orası tam bir öğrenci şehri. ben ankara da okudum ailemin yanındaydım dedimki ben en iyi başka şehre gidiyim ailemle olmuyo dedim sakaryaya gittim ama oraya gidince de ankaranın değerini anladım. ama tabi sen şimdi eskişehirin ne kadar iyi yada kötü olduğunu başka bi üniye gidince anlarsın. şimdi ankarada bi üni kazanamazsan başka ile gittiğinde orda daha mutsuz olursun gibime geliyor. sana tavsiyem farklı ol moralini düzeltmek için güneşli havaların keyfini çıkar tabi kıştayız şimdi:)) gezilere katıl farklı arkadaşlar edin tiyatroya vs katıl inan oyle daha mutlu olursun. bilmiyorum ilk senen mi ama alışırsın. durumun iyiyse ev tut güneş göreninden:))) inş gönlünce olur herşey.
  • olmuyorsa zorlama kardeşim sevemediysen sevememişsindir bu kadar basit her bir b*kta üniv değil. olmadı zaten başka üniv giderim diyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 17 Aralık 2012; 17:01:27 >
  • aynı sorun bende de var, üniversitede 3. senem ama bırakmayı düşünüyorum
  • Konuyu çok okuyamadım kusura bakma.

kardeşim ben de ankaradan geliyorum hazırlıktayım. 304 teyim ismim serhat yüz yüze konuşucak dertleşcek birini ararsan sınıfa uğra.yarın son iki saat video dersimiz yalnız. birde tenefüslerde genelde dışarıda oluyorum. istersen sınıfını bana söyleyebilirsin ben de gelebilirim yanına. pm atabilirsin. istersen tabiki. sen de anladığım kadarıyla pre-intsin muhtemelen yan sınıfların birindesin. sınıf uzak da değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.