Şimdi Ara

[BULUNDU] AMD RX Vega 56 Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Kayseri İlan Türü #Alınık Ekran Kartı #Ekran Kartı
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aradığım kart bulunmuştur arkadaşlar, herkese çok teşekkür ederim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solid State Disk -- 10 Şubat 2019; 17:7:49 >

• 590 x 1,2 (%20 vergi avrupa birliği dışındaki ülkeler) X 4,45 (dolar kuru) = 3.150,60 TL

Birde bu aftermarket vegalar reference vegalardan daha kötü youtubea girip ufak bir araştırma ile görebilirsin. ben su anda 2800 - 3000 Tlye türkiye garantili vega (reference) param biraz bollasırsa alırım gayet normal fiyat. Bence dolar kurunu kötüleyin insanları değil.
  • Evet, şu aralar dolar kurundan ötürü o rakamlara gelmekte. O noktada haklısınız.

Fakat benim teessüf ettiğim husus Vega'ların mevcut şişik fiyatlarıdır. Bir 1070 Ti bu karttan daha iyi performansı daha düşük güç tüketimiyle vermekte. İşte, bana lâzım olan da FreeSych olduğu için Vega aramaya devam ediyorum. Yoksa bir 1070 de işimi çokca görürdü
  • rx vega 56 normalde 1070 tidanda guclu bir kart zaten daha ustun bir mimari tek sıkıntısı driver problemi var birde ilk çıkarken adamlar 1070tidan 2 kat guclu olacak gibi dedikodular yayıldığı anda piyasaya çıktı hayal kırıklığı o idi yoksa ben rx vega 56yi su anda 1070tidan daha ustun olarak goruyorum ve kullanırken hissediyorum. rx vega 64 ise 1080 tidan daha gucsuz olduğu aşikar ona diyecek bişeyim yok. zaten rx vega 56 ile 64 arasında sadece %4 filan bir performans farki var zaten ondan vega 56lar cok populer oldu.

hatta sunu diyebilirim r9 290x karti zamaninda gerçekten çok güclü bir karttı kendi zamaninin nvidia kartlarından şu anda çok üstün fakat ilk çıktığı zamanda genede nvidia daha üstündü çünkü driver support ve oyunlar nedense hep nvidia tercih ediyor daha çok ayrıntıyı bilmiyorum vardir bir ayrıntısı neden olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuFFeT -- 19 Mayıs 2018; 18:39:32 >
  • BuFFeT B kullanıcısına yanıt
    Vega 56 kullanıcısıyım.

Söylediklerinizde haklısınız. düşünmenize veya hislerinize gerek yok çünkü zaten 1070 den daha güçlü bir kart.

Render performansında 1080 ile eşdeğer çoğu skor testte.
    oyun performansı ise 1070Ti ile yarıştırılıyor. yabancı forum ve sitelerde.

Kartın üst limiti yok. istediğiniz kadar oc yapıp bu performansı da arttırabilirsiniz.

Ekran kartı üzerinden render alıyorum 1080P olan videoları 30mbps kalitede. i7 7800X işlemci kullanıyorum x299 anakartta işlemcim 4.0Ghz de oc lu halde durmasına rağmen ekran kartı ondan daha hızlı render alıyor.

Kendi yaptığım skor testlerinde de gayet memnunum karttan. Monitörüm 4K ve sanılanın aksine turbo mod açık iken çoğu oyunu 4K da oynuyorum ( Overwatch 4K Epic 70fps ) Rise of the tomb raider 2K Ultra 80FPS Pubg 4K çözünürlük 2k video çöz. Ultra 100 FPS

şaşırtıcı değerler ama bu değerleri alabiliyorum. Bundan bir önceki kartım EVGA 1070 FTW modeliydi. ve inanın bana bu kartta çok daha rahat ettim. Gerek oyun gerek render olarak.

okuduğunuz için teşekkürler.

Bu ilana gelme sebebim de kartı satıp motor mu alsam düşüncesiydi :D

-----------------------------------------------------------------------------------
    DÜZENLEME
    https://i.hizliresim.com/WDAGJ2.gif

Görebileceğiniz üzere kartın veri yolu değerleri, veri yolu hızları inanılmaz değerlere ulaşıyor.

Bana zaten 4K da sıkıntısız oyun sunabilme sebebi içerisindeki son teknoloji HBM2 Samsung bellekler. hiç bellek oc'u yapmadım fakat 800mhz de bile gddr5x lerin 4000 kusur mhz lerini geçebiliyorsa OLMUŞTUR hocam bu kart.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------
    DÜZENLEME 2

unutmuşum kartın tek eksisi turbo mod açık iken 190W gibi değerlere ulaşması. ekonomi modunda 160W elektrik çekiyor.
    Açıkçası 750W gold bir psu kullanıyorum hiç sıkıntı çekmedim. kalkıp mining RİG kurmayacaksanız bu tüketimi düşünmenize gerek yok.

zamanında EVGA 1080Ti FTW 3 kullanıp sattım. o kart da 280-300W arası elektrik yiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuysuzPanda -- 20 Mayıs 2018; 12:9:21 >

• @ BuFFeT

Vega 56'nın AMD destekli oyunlarda 1070Ti'den daha üstün olduğu konusunda hemfikirim. FreeSych destekli monitörlerin de daha uygun fiyatlı olmasını da hesaba katınca tadından yenmiyor. Zamanında nVidia da kullandım, fakat nedense AMD - ATi bana hep daha yakın gelmiştir. Hele 3750 - 3770 faciasından sonra 4850 - 4870'ler ile yaptığı çıkıştaki mutluluğumu ve o zamanlar elime alırken büyük heyecan duyduğum PowerColor marka 4850'mi hiç unutamam :)

Fakat, yine fakat maalesef. Vega 56'nın fiyatı maalesef hâlâ gereksiz yere şişik. Biliyorum, madencilerdi, ötekiydi, berikiydi. Şu kartı alsam, evet, performans kazanımı sağlayacağım aşikâr, lâkin onca parayı verdikten sonra acaba mutlu olabilecek miyim, ondan şüpheliyim, ondan ötürü alamıyorum işte. Bilmiyorum, belki de ben fazla beklentiye giremiyorum öyle

@ HuysuzPanda

Bu detaylı tecrübe paylaşımız için müteşekkirim Panda hocam. Açıklamalarınız ertesinde Vega 56'ya olan ilgim daha bir arttı. Render ile işim pek olmuyor, senede birkaç kez belki.

Oynadığım oyunlar genelde BF1, Witcher 3, Total War - Warhammer ve türevleri. Mevcut kullandığım RX580 bunlara yetmekte. Fakat TW Warhammer 2'yi denemek istiyordum ki onu ultra ayarlarda ancak Vega 56'nın kaldıracağını farkettim. Bir de 1440p monitöre geçme fikrim var, yine FreeSych destekli. Ve tabii unutmadan, iki gün evvel Battlefield V'nin trailer'ını da izledim ve onun nVidia kartlara özel optimize edileceğini öğrendim. Bilemedim şimdi. Şu Sych muhabbetleri insanı ne kadar da zor durumda bırakıyor. Ama bir kere kullanınca da diğer monitörler oyun esnasında gerçekten göz ağrıtmaya başlıyor. Hele ki 120Hz altı bir monitör günlük kullanımda da sıkıntılı gelmekte.

Evet, özellikle de Vega 64'lere flash'lanabiliyor olmaları kulağımı hoş gelmekte. Uygun bir soğutma ile hem çekirdek hem de HBM'in kayda değer gideri var gibi duruyor.

Peki genelde oynadığını oyunlar nelerdir, 1080Ti arar oldunuz mu ?

• Ben warhammer ve overwatch oynuyyorum ve bunlar hafif oyunlar zaten ultrada filan oynuyorum ondan yorum yapamayacağım fakat vega pascala gore daha cok future proof olmasi lazim cunku hbm2 memory yuzunden ve overclock potansiyelinin daha fazla olmasindan dolayı. Fakat 1100 serisi kesinlikle daha guclu olacaktır oyun odakli dusunursek ama doların su anki kurunun artik 4.7lerde olmasi ve benim gorusume gore 1100 serisi ciktiginda 5i gececektir gtx 1180 tr fiyati 5.5 6 civarina bile cikabilir ve bu olursa sasirmamak gerekir. Sana tavsiyem su kosullarda acil bir 1080 ti yada vega almandir cunku geciktirdikce sıkıntıya gireceksin maddi olarak.

(msrp fiyati bile 800 dolar diye biliyyorum tabi bunnu ustune %20 vergide koymak lazim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    1080Ti'ı şu yönüyle arar oldum. 4K da ULTRA oyun oynamaya kalkıştığımda 8GB HBM2 yetmiyor bazı oyunlarda, sadece hızı sayesinde kurtarıyorum durumu. çok hızlı veri girdi-çıktısı yaptığı için donma vs yaşamıyorum. fakat mutlaka 1 ayarı kısmam gerekiyor.

Onun dışında fazla aramadım açıkçası 1080Ti'ı render performansında 1080Ti ile vega 56 arasında 4.000 skorluk bir fark var. neredeyse eşit diyebiliriz oc yaptığımız taktirde.

Soğutma konusunda kendinizi zorlamasıza gerek yok.

XFX Vega 56 Tek fanlı modelini kullanıyorum. ve kart oyun anında fan hızı %65 de iken bile 66C yi geçmiyor 4K'da.

fanlı modelleri fazla üretilmedi zaten bu kartın. gigabyte ve sapphire var üreten firma bildiğim kadarıyla fakat ne derece değer fazladan 100-150$ verdiğinize meçhul...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.