Şimdi Ara

Bulk kilo alma falan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim hazır gıdaları tüketme, evde kendin esmer şekerden, kepekli buğdaydan, zeytinyağından ve bitter çikolatadan kekini yap tüket. (hatta şeker yerine whey protein koy) Hiçbirşey olmaz.

Hazır aldığın ürünler şeker değil glikoz şurubundan yapılıyor ve bunların vücudunda yağlanması çok daha fazla, yakmasıda bir o kadar zor. Hiçbir enerji katkısıda olmaz.

Şeker ihtiyacını bitter çikolata ve meyve ilede giderebilirsin. Muz hem bulkuna (ki amatör bir sporcunun bulk yapıyorum demesi bana komik geliyor) yardımcı olur.

Saydığın ürünlerde sadece glikoz şurubu yok, aşırı derecede kalitesiz yağda var. Bunuda unutma sonra o yağları yakacam diye uğraşırsın.

Kolay gelsin...
  • 1. si normal bir insanın şekere ihtiyacı yok,

2. si essential carb diye birşey yok, kilo alıp verirken kalori kesmek önemli. Sen vg yaparken gerekli aminoasitleri sağlamazsan protein bakımından eksik kalırsın, omega-3 , omega-6 vb. yağları sağlamazsan yağ bakımından eksik kalırsın ancak sadece yulaf yersen yada sadece glikoz şuruplu ürünler tüketirsen karbonhidrat bakımından eksik kalmazsın.

Bulk mu yapıyorsun ? +300 kcal ekle, cut mu yapıyorsun -300 kcal kes... Dondurma da ye, nutella da kaşıkla buna karışan yok ancak önce zarurileri tüket sonra boşlukları bunlarla doldur.

Bunu ne için söylüyorum, executor arkadaşın dediği gibi bu işi natural olarak yapıyorsanız uzun yıllarınızı vermeniz gerekecek ve insan çatlar yani net konuşuyorum ben ilk başladığımda clean eat clean eat diye diye yumurtadan, yulaftan ve tavuktan tiksinmiştim. Biraz salın kendinizi arkadaşlar şeker zehir evet ama inanın günde yediğiniz bir çikolata sizi şeker hastası yapmaz hele zamanlamasını ayarlamayı biliyorsanız. Burada biraz tecrübelenen herkes zaten neyi nasıl yemesi gerektiğini biliyor, sen 4-5 saat aç kalıp açlığını çikolatayla bastırıyorsan evet insülin spike yapar ancak protein,yağ içeriği olan bir yemekten sonra yediğiniz bir snickers insülininizi uçurmaz, esas olan sindirim süresidir.

Kısacası makrolarınıza uyuyor mu uymuyor buna bakın arkadaşlar, temiz beslenenle kirli beslenenin arası 5 dakika

• asilcenk kullanıcısına yanıt
    amatör - orta - ileri seviye birini belirlemek için vücuduna mı bakarsınız yoksa bilgisine mi?
  • Postal Dude P kullanıcısına yanıt
    Roelly Winklaar ve antrenörü (bir kadın)

Bulk kilo alma falan
  • isacan35 İ kullanıcısına yanıt
    Arkadaş beni tanımadan amatör dedide o yüzden.Ha bu tarz bir soru sormam beni amatör yapacaksa tamam ben amatörüm.Ama hocasız vücut geliştirmemlede bilgimde iddialıyımdır.
    Eğer yaşamını vücut geliştime yaparak kazanmıyorsan ve para, şöhret vb. sahibi olmak için her yıl Mr. olumpia vb. vücut geliştirme yarışmalarına hazırlanmıyorsan, amatörsündür.

Amatörün sözlük anlamı "Bir işi para kazanmak için değil, yalnız zevki için yapan, hevesli, meraklı (kimse)"dir.

Yani amatör bilgisiz yada kötü vücutlu demek değilmiş... Amatör kelimesi başlangıç, orta yada ileri seviye ayırımınıda yapmaz.

Haa yok eğer profesyonel isen ve bu isi para kazanmak, hayatını idam etmek için yapıyor isen kusura bakma, ama dediğin gibi bir profesyonelin senin sorduğun soruyu sorması konuyu başlına başına bir troll yapıyor.

Öğrenci olduğundan 20'li yaşlarda olduğunu tahmin ediyorum inşallah bu spor sevdan 30'lu yaşlarda da devam ederde bulkta aldığın kilolar/yağlar başına dert olmaz.

Vücut geliştirme nankördür sporu yada diyeti bıraktığında 2-3 ay içerisinde kasların seni terk eder, yaşın ilerleyince, evlenince, çocuk olunca, zamanın azalınca, spor yapmaya vaktin kalmayınca neden bulk amatörlere göre değil dediğimi anlarsın.

Sakatlanmasız sporlar dilerim...

Bahsettikleriniz benim evet.Vücut geliştirme mesleğim değil zevkimdir.Ama O kadar profosyonel insan yüzbinlerce kişiye videolar çekip nasıl bulk yapılır nasıl kilo alınır diye öğretiyor.Ben bulk yapamaz mıyım diyorsunuz? yaparsam nolur? bulk yapmak için belirli şeyleri yemek mi gerekir? Bulk'un kelime anlamı bol bol yiyip,kilo kazanmak,yağlanmak hacim kazanmaktır.Ee,ben bunu yaparsam bulk değil başka birşey mi oluyor? Birinin yaptığı şeye bulk denmesi için pro mu olması gerek?hayır. Amatörüm ve bulk yapıyorum.
  • Haklısın, zaten hata benim, senin gibi birisine yardım etmeye çalıştım. Ne bulursan ye afiyet olsun.

Hayatta başarılar bu kafayla ne kadar olabilirsen...
    Arkadaş kalori takibini yaparsa adam gibi günlük ekstra kalorisini 300-500 arası tutarsa hiçbir sıkıntı yaşamaz, bu kalorileri isterse sadece baklava yiyerek alsın sıkıntı olmaz.
    içindeki şeker çok fazla ama.hadi yağı geçtim.
    Ben onu farazi söyledim zaten tabiki full baklava beslenilmez.
    Kaliteli kalori ve kalitesiz kalori arasında çok fark vardır.

Şekerli, yağlı endustriyel gıdalar size kalitesiz kalori olarak dönecektir buda vücutta kaslanmadan çok yağlanma oranını arttıracaktır.

Hadi bulk yapıyorsunuz, hiç bir bulk şeker, yağ yada benzeri gıdalar ile yapılmaz.

Yarın bir gün Cut yapmaya kalktığınızda terlerken hatırlarsınız beni...

Afiyet olsun...
  • Su mesajlardan sonra yazasim gelmiyor yiyeceksen bulkta bile saglikli yiyeceksin o kadar pastaymis borekmis uzak drcan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilcenk

Kaliteli kalori ve kalitesiz kalori arasında çok fark vardır.

Şekerli, yağlı endustriyel gıdalar size kalitesiz kalori olarak dönecektir buda vücutta kaslanmadan çok yağlanma oranını arttıracaktır.

Hadi bulk yapıyorsunuz, hiç bir bulk şeker, yağ yada benzeri gıdalar ile yapılmaz.

Yarın bir gün Cut yapmaya kalktığınızda terlerken hatırlarsınız beni...

Afiyet olsun...

Siz ne dediğimi anlamıyorsunuz, benim görüşüm şu, bulkda da cutda da aynısı geçerli, temiz beslenme olayı çok sağlam irade gerektirir, doğal bir sporcunun hedeflerine ulaşması uzun yıllar alır, insanları bu spordan bu yaşam tarzından bıktırmayın diye söylüyorum, idman öncesi tabiki gidip karbonhidrat ihtiyacını şekerle karşılamasın yulaf yesin, bulgur yesin ancak kalori fazlasını alırken günlük total makrolarına baksın, ne yani temiz beslencem diye ağzına bir çikolata sürmeyecek mi bu adam.

İnsan taş olsa çatlar böyle yemek içmekten, lütfen makul olalım arkadaşlar. Tabiki temiz beslenmek esas ancak özellikle karbonhidrat anlamında günün sonunda kaynağın bir önemi kalmıyor. Ha ben demiyorum günde 1000 kalori fazla alsın diye, ancak o ekstra alınan 300 kaloriyi vücut nasıl kullanacağını bilir.

Mentzer'in cut diyetinde dondurma yediğini biliyoruz mesela, kitabında da yazmıştı yanılmıyorsam... 500 kalori açığı kaldığında 200 kalorilik dondurma yiyip açığı 300'e düşürdüğünü.

Bulk kilo alma falan

iifym=if it fit your macros

Dikkatli okursan arkadaşa endüstriyel gıda yememesini ve kendi kekini yapmasını daha önce önermiştim.
    (Alıntı: Kardeşim hazır gıdaları tüketme, evde kendin esmer şekerden, kepekli buğdaydan, zeytinyağından ve bitter çikolatadan kekini yap tüket. (hatta şeker yerine whey protein koy) Hiçbirşey olmaz)

Keşke daha dikkatli okusaydın.

Haa haftada 1 cheat meal olarak ne istersen yersin, afiyet olsun o başka bir durum ama öğün olarak endüstriyel/hazır gıda yenmez, kola içilmez bu kadar basittir...

Fotodaki yada pro bir vücutçu gibi görünmek istiyorsan o iş bulk ile olmaz bilgin olsun. Steroid olmadan kasların bu hale gelmesi sadece 3-5 kişinin bünyesinde denk gelir.
    Dikkat edersen Zyzz(avatarındaki kişi)nin vücudu bir vücut geliştirmeciden çok fitnessçı vücududur. Onun bile aldığı steroidin haddi hesabı yok okuduklarıma göre...
    Bunun farkındayım, steroid kullanımı konusundaki fikirlerinize de katılıyorum. Ancak dediğim gibi sizin kadar katı bakmıyorum ben olaya, gidip junk fooddan öğün yapılsın da demiyorum, ha zorundalık olur başka birşey olur o da yapılır. Farklı pencerelerden bakıyoruz, fikirlerinize saygım var, yanlış birşey söylediğinizi düşünmüyorum ancak kastettiğim konuyu tekrarlıyorum son kez,

junk foodlar dozunda tüketilebilir, bunu haftada bir diye veya ayda bir diye sınırlandırmaya gerek yoktur, kalori takibinizi yaptığınız sürece aşırı yağlanmazsınız.

Saygılar.
    Düzenli spora devam edildiği sürece haklısın, aynı fikri savunuyoruz aslında ama endüstriyel gıdalar ve kola benzeri içecekler junk food olmanın bir tık üstünde sanki.

Benim için junk food Bitter çikolata, evde yapılmış kek-kurabiye-tatlı-pizza, kavrulmuş tuzlu çerezler vb.

Bu arada yılın 3-4 ayını diyetsiz serbest beslenerek geçiririm, vücuduma yıkım yaşatmamak için ama ben bu zamanda bile elimden geldiğince endüstriyel gıdalardan ve gazlı içeceklerden kaçınıyorum.

Sevgiler...
  • Muz + Yulaf ezmesi + Eti cicibebe( 5 adet ) + Protein Tozu( eğer varsa 1ölçek ) + Süt

Blender karıştırıp güzelce içiyorsun ardından temizz bir uyku :))

eğerki spordan sonra whey'i suyla içiyorsan ( benim yaptığım ) gece yatmadan öncede dediğim karışımı süt ile protein tozsuz kullan.
  • Kaliteli karbonhidrat protein yağ ile yapılan bulk döneminin ardından. Sağlam bol protein 1,5 kat karbonhidrat 1 kat yağ ve termojenik yağ yakıcılar ile definisyon ile sonucu sizde görün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QueryTr kullanıcısına yanıt
    +1 , yakında para bulursam blender alacağım.Ne kadar bulk shake varsa yapacağım.Yulaf ezmesi <3

yalnız eti cicibebeyi neden yazdınız? Ne kadar kaliteli bir gıda?yapay sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.