Şimdi Ara

Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
542
Cevap
22
Favori
62.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: dotacı22

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dotacı22

Oradaki Türkleri asimile etmeye çalışıyorlar deniyordu acaba ne kadarı doğru?

hangi döneme ait bu duyum ?

Tam hatırlamıyorum ama 3-5 sene önce duymuştum sanki Türk demek yasakmış Türkler'in isimleri değiştiriyormuş diye

jifkof döneminin olmalı.

Büyük sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kes888

quote:

quote:

Herkese selam,

Haziran ayında aşağıdaki rotadan motorla Arapya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Rota nasıldır bir sıkıntı yaşar mıyız? Ordan değil şurdan git diyen var mı? Google daha kısa olmasına rağmen nedense E87'den sonra 99 nolu otoyoldan vermedi yolu bildiğiniz bir sepep var mıdır?

www.google.com.tr/maps/dir/Be%C5%9Fikta%C5%9F%2F%C4%B0stanbul/Arapya+-+Guest+house,+8260+Tsarevo,+Bulgaristan/@41.7466815,26.6585846,8z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14cab63f6f8193f1:0x36c864a929a1018c!2m2!1d29.0285355!2d41.068616!1m5!1m1!1s0x40a12c32350eef37:0xd87f66be8d71a6bf!2m2!1d27.835769!2d42.192219!3e0?hl=tr

arap 'ya da ne yapılır, ücra gibi, keşfedilmemiş bi durum mu var ?
    argo 'da arabistan zannettim.

zaman açısından sorun yoksa, google yönledirmesede kısa yolu tercih edin, fikrim var bence motorla sıkıntı olmaz, bg 'da ilk rejimin yolları delik deşik, yön tabelaları yok gibi, alışılmış hızlar yapılamıyor.

arap 'ya hakkında bilgi yaz lütfen !

Arapya Karadeniz Sahilinde sayfiye yeri Bizim sınıra çok yakın açıkcası benimde çok bilgim yok Düğün için gideceğiz. Diğer rota üstünde sosyal imkan yok benzinlik vs yok ordan gitmek biraz sıkıntı olacak gibi duruyor.

malko tarnovo 'dan 60km yol, orda depolarınızı fulledinizmi varna 'ya bile varırsınız.

çok merak ettim orayı !

Bakalim buyuk ihtimal yol ustunde karar verecegiz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese selam,

Haziran ayında aşağıdaki rotadan motorla Arapya'ya gitmeyi düşünüyoruz. Rota nasıldır bir sıkıntı yaşar mıyız? Ordan değil şurdan git diyen var mı? Google daha kısa olmasına rağmen nedense E87'den sonra 99 nolu otoyoldan vermedi yolu bildiğiniz bir sepep var mıdır?

www.google.com.tr/maps/dir/Be%C5%9Fikta%C5%9F%2F%C4%B0stanbul/Arapya+-+Guest+house,+8260+Tsarevo,+Bulgaristan/@41.7466815,26.6585846,8z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14cab63f6f8193f1:0x36c864a929a1018c!2m2!1d29.0285355!2d41.068616!1m5!1m1!1s0x40a12c32350eef37:0xd87f66be8d71a6bf!2m2!1d27.835769!2d42.192219!3e0?hl=tr

arap 'ya da ne yapılır, ücra gibi, keşfedilmemiş bi durum mu var ?
    argo 'da arabistan zannettim.

zaman açısından sorun yoksa, google yönledirmesede kısa yolu tercih edin, fikrim var bence motorla sıkıntı olmaz, bg 'da ilk rejimin yolları delik deşik, yön tabelaları yok gibi, alışılmış hızlar yapılamıyor.

arap 'ya hakkında bilgi yaz lütfen !

Arapya Karadeniz Sahilinde sayfiye yeri Bizim sınıra çok yakın açıkcası benimde çok bilgim yok Düğün için gideceğiz. Diğer rota üstünde sosyal imkan yok benzinlik vs yok ordan gitmek biraz sıkıntı olacak gibi duruyor.

malko tarnovo 'dan 60km yol, orda depolarınızı fulledinizmi varna 'ya bile varırsınız.

çok merak ettim orayı !

Bakalim buyuk ihtimal yol ustunde karar verecegiz

60km nedir, havalar güzel, bu dönem doğa harika, kaskları çıkartın полека полека varırsınız !

•  Bulgaristanda yaşıyorum sorularınız varsa alayım
  • quote:

Telefonu cok kullanıyorsan telenor dan faturalı tarife tavsiye ederim uygun fiyatlara var , kredili hat kullanmak cok pahaliya geliyor

@turbolinea
    Hangi arabanın hangi parçası hocam ticarilerin parçası çoğunlukla Türkiye'den geliyor burda daha pahalı, Türkiye'deki çıkma fiyatlarını bilmediğim için çıkmalar hakkında bir yorum yapamam, sıfır parçalar yakın fiyattan gidiyor , bazı parçalar Türkiye'de daha ucuz olabilir mesela 4 adet mercedes e serisi amortisörü ve xenon ampülü lazım oldu Türkiye'de daha ucuza geliyordu fiyatlar, ben genelde ebay den alıyorum uygun fiyatlı kargo ücretsiz satıcılar oluyor daha uyguna geliyor fiyat.

Bu arada bildirim kısmında sıkıntımı var konuya birsürü cevap gelmiş ama bana bildirim gelmedi hiç tesadüfen profilimde gezerken girip gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 6 Haziran 2017; 22:9:50 >

• haklisin, telenor veya digerleri olsun ön ödemeli hat mantıklı değil.
    bg 'da programsız ve kısa süreli bulunuyorum, ankesörlü telefonlar yaygın olsaydı mobil bg hat kullanmazdım.
  • Yeni nesillerle beraber Türk düşmanlığı git gide azalmaya başladı artık Türkiye'de klip çekip Türkçe şarkı söylüyorlar .

• Ağustos ayinda bir vesileyle arabayla Bulgaristan üzerinden Romanya'ya geçmemiz gerekiyor, aynı şeklide geri de döneceğiz yolda dikkat etmemizi önereceğiniz neler var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem Dengel

Ağustos ayinda bir vesileyle arabayla Bulgaristan üzerinden Romanya'ya geçmemiz gerekiyor, aynı şeklide geri de döneceğiz yolda dikkat etmemizi önereceğiniz neler var

Yanınızda mutlaka bulgar levası bulundurun bazı yerler komisyonu yüksek tutar baz ıyerler almaz yoksa Euro falan.

Bulgaristana girince hemen yol etiketi olan vignette alıp ön camın sağ alt köşesine gevşek olmayacak şekilde yapıştırın. Sınırda satılıyor olması lazım yoksa OMV benzin istasyonlarında var. En kısa 1 haftalık satılıyor dönüşünüzü daha geç yapacaksanız daha uzun süreli almanız lazım 2 kere 1 haftalık alırsanız 1 aylık etiketten daha pahalıya gelir.

Yakıt lazım olursa OMV, Lukoil, Rompetrol, Shell dışındaki yerlerden almayın kalitesi düşük çıkabilir.

Bulgaristana girdikten sonra Romanya plakalı tırlara dikkat edin çoğu kasap gibi kullanıyor şimdiye kadar defalarca kaza tehlikesi atlattım onlar yüzünden.

Trafik levhalarına göre arabayı sürün özellikle kavşaklarda ve yaya geçitlerinde mutlaka kurallara uygun davranmak gerek geçiş üstünlüğüne dikkat edilmezse Türkiye'deki gibi yol vermezler üstünüzden geçerler.

Eksik evrak v.s olmasın yanınzda sonra polis falan durdurunca uzarda uzar dilde yoksa ne istediğini anlamazsınız rüşvet bekleyip durur çakar sizi oraya yaz sıcağında

Yol kenarında uygun fiyata cezbedici eskort vs. görürseniz kapılmayın, hijyenik açıdan ve güvenlik açısından sıkıntı çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 9 Temmuz 2017; 21:9:23 >

• runx89 kullanıcısına yanıt
    Özellikle Bulgaristan polisi hakkında hiç de güzel yorumlar okumadım

Bu konuyla ilgili belirtmek istediğiniz bir şey var mı

Çünkü Türk plakası görünce özellikle durdurdukları ve sizi uzun süre oyaladıklarını ve rüşvet beklediklerine dair yazılar okudum

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem Dengel

Özellikle Bulgaristan polisi hakkında hiç de güzel yorumlar okumadım

Bu konuyla ilgili belirtmek istediğiniz bir şey var mı

Çünkü Türk plakası görünce özellikle durdurdukları ve sizi uzun süre oyaladıklarını ve rüşvet beklediklerine dair yazılar okudum

Akrabalarım sık sık geliyor Türk plakasıyla bi sıkıntılarını duymadım, evraklarında eksik yoksa yada kural ihlal etmediysen birşey olmaz. Ek bilgi olarak gündüz şehirler arası yolda pek çevirme olmaz, gündüz şehir içinde kemer kontrolü yaparlar özellikle, gece şehirlerarası yolda hız aşımı yapmaya müsait yerlerde pusuya yatarlar.
  • runx89 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler üstad

• @runx89 sta, bulgaristan 'da yönetimin çingenelere ödediği aylık maaş kaç ΛΕΒΑ 'dan başlıyor
  • quote:

@runx89 sta, bulgaristan 'da yönetimin çingenelere ödediği aylık maaş kaç ΛΕΒΑ 'dan başlıyor

Hangi maaş yardım parası falan muhabbeti var ama ne kadar alıyorlar bilmem, ara ara haber çıkıyor yardım alabilmek için sahte evrak falan yapıp yakalanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 13 Temmuz 2017; 21:13:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

quote:

@runx89 sta, bulgaristan 'da yönetimin çingenelere ödediği aylık maaş kaç ΛΕΒΑ 'dan başlıyor

Hangi maaş yardım parası falan muhabbeti var ama ne kadar alıyorlar bilmem, ara ara haber çıkıyor yardım alabilmek için sahte evrak falan yapıp yakalanıyorlar

bulgaristan 'da bu dalaverelerle işi göturenler varmı, merak ediyorum ?

AB nin bazı ülkelerinde yönetimler çingenelerin oyları uğruna tezgahlananları yutuyormuş ayaklarıyla vergileri heba ediyorlar !

aynı politikacılar daha sonra sahte evrak sağlayan doktorlara, ipoteksiz, çürük kitlelere kredi sağlayan batakçı bankacıların yargılanmaması için dokunulmazlık yasaları çıkartıyorlar.

• vatandaş olabiliyormuyuz sartlar ?
  • @arel.gr

Sağlam çevresi olan dalavereyle her türlü götürür.

Zaman zaman çingeneleri kullanıp el altından birşeyler ödeme veya kolaylık sağlama mutlaka oluyor. Çingenelere bir miktar para dağıtıp otobüse bindirip zorla oy kullanmaya götüren belediye başkanı muhtar adayı v.s bile olmuş duyduğuma göre

@efe.1905se

Vatandaş olma şartları birkaç şekilde oluyor, eğer Bulgaristanda doğmuş ebeveyn varsa onlar rahatlıkla vatandaşlık alabilir onlar aldıktan sonra sende başvuru yapıp alabilirsin. yoksa,

en hızlısı;

1 yıl daimi ikamet edilip 512.000 euro değerinde yatırım fonu alınıp bu fonla işletme v.s birşeyler açılacaki bu yatırım en az iki yıl kapanmadan işletilmeli. Vatandaşlık aldıktan sonra yatırımı ister sat ister kapat para yine sende kalır.

2. yöntem

Bulgaristan vatandaşı biriyle evlenip oturum almak, 5 yıl adli bir suça karışılmazsa mülakata girip vatandaşlık alınabilir.5 yıl tamamlanana kadar oturum kimliği verilir bu kimlikle ev ve araba alınabilir, ama schengen ülkelerine seyahat yapılmaz.

Başka yöntem olarakta 5 yıldan fazla ikamet edilmesi gerekiyor, bu sürekli ikamet bir şekilde işe vs girip süresiz oturum vs. alınması gerekiyor ki 5 yıldan fazla kalabil, o kısmı tam bilmiyorum.

• hacı nasıl gidiyo bulgarıstan da yaşam türklere saldırmışlar galiba nedir işin aslı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

hacı nasıl gidiyo bulgarıstan da yaşam türklere saldırmışlar galiba nedir işin aslı ?

Birşeyler duydum ama haber okumakla hiç aram yok bizede bayağı uzak o yüzden işin aslını bilmiyorum bi grup ırkçı kaşınmıştır yine çingeneler içinde hindistana defolsunlar diyor aynı mühitin grupları.
  • Kiz arkadasim Bulgaristan da bulup getirebilir misin jsjsjsjjsjsjjsj

NOT; CİDDİLİ

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.