Şimdi Ara

bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.819
Cevap
46
Favori
347.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, SAMSUNG DW-FN 320W'nin 2 saat 55 dakikalık ECO programında Finish Classic tablet erimiyor, yıkama sonunda hafif bir aşınmayla aynen makinanın içinde buluyorum tableti. ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.tahir

arkadaşlar, SAMSUNG DW-FN 320W'nin 2 saat 55 dakikalık ECO programında Finish Classic tablet erimiyor, yıkama sonunda hafif bir aşınmayla aynen makinanın içinde buluyorum tableti. ne yapabilirim?

Makinenin deterjan kapağının önüne bir şey geliyordur ve kapağın açılmasını önlüyordur, deterjan yıkama suyuna düşmediği için de çözünmüyordur.
    Yıkama işlemini başlatmadan önce bulaşıkların kapağın açılmasına engel olup olmadığını kontrol edin.
  • Tabletler 1 saat civarının altındaki programlar için uygun değildir. Beko tableti iyi çözmüş (gerçi programı da uzatmış epey:) )ama tabanda görülen köpük bulaşıkların tamamen durulanamadığını, tabletin büyük kısmının son sıcak durulama aşamasında çözüldüğünü gösteriyor. Performans testi için denenebilir, ama günlük kullanarak sağlığınızı riske atmayın. Benim Bosch makinem de 30dk programda tableti eritiyor genelde, ancak durulama konusunda sınıfta kalıyor. Çamaşır vb. olsa çok sorun değil ama bulaşıkta artık kalması o artıkların direkt vücudumuza girmesi demek.

Annem yazlıkta tablet kalmadığını söyleyince elimdeki Finish tabletlerin çoğunu ona gönderdim ve kurtuldum. Birdaha tövbe, Hepsi 1 Arada'yı düzelmediği sürece asla almam. Elimle 4 parçaya kırıp az miktarda parlatıcı takviyesi yapınca çok güzel yıkayıp parlatıyor. Ancak bu şekilde kullandıktan sonra ne anladım ben tabletten.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tabletler 1 saat civarının altındaki programlar için uygun değildir. Beko tableti iyi çözmüş (gerçi programı da uzatmış epey:) )ama tabanda görülen köpük bulaşıkların tamamen durulanamadığını, tabletin büyük kısmının son sıcak durulama aşamasında çözüldüğünü gösteriyor. Performans testi için denenebilir, ama günlük kullanarak sağlığınızı riske atmayın. Benim Bosch makinem de 30dk programda tableti eritiyor genelde, ancak durulama konusunda sınıfta kalıyor. Çamaşır vb. olsa çok sorun değil ama bulaşıkta artık kalması o artıkların direkt vücudumuza girmesi demek.

Annem yazlıkta tablet kalmadığını söyleyince elimdeki Finish tabletlerin çoğunu ona gönderdim ve kurtuldum. Birdaha tövbe, Hepsi 1 Arada'yı düzelmediği sürece asla almam. Elimle 4 parçaya kırıp az miktarda parlatıcı takviyesi yapınca çok güzel yıkayıp parlatıyor. Ancak bu şekilde kullandıktan sonra ne anladım ben tabletten.

Benim Bosch makinem de 30dk programda tableti eritiyor genelde, ancak durulama konusunda sınıfta kalıyor.

İşte objektif yorum.

• quote:

Tabletler 1 saat civarının altındaki programlar için uygun değildir. Beko tableti iyi çözmüş (gerçi programı da uzatmış epey:) )ama tabanda görülen köpük bulaşıkların tamamen durulanamadığını, tabletin büyük kısmının son sıcak durulama aşamasında çözüldüğünü gösteriyor. Performans testi için denenebilir, ama günlük kullanarak sağlığınızı riske atmayın. Benim Bosch makinem de 30dk programda tableti eritiyor genelde, ancak durulama konusunda sınıfta kalıyor. Çamaşır vb. olsa çok sorun değil ama bulaşıkta artık kalması o artıkların direkt vücudumuza girmesi demek.

Candoğan Bey bende Bosch 3 programlı power 55 modeli var kısa program ve eco ile uzun program bulunuyor. Lakin kısa program 1 satte yıkarken eco. 2.45 saatte yıkıyor. Enerji değerlerine baktığımda 2 ila 2.4 kw enerji tüketiyor. Kısa program 2 kw yakarsa eco. 2.1-2.2 kw arası civarı yakmaz mı bu değerlere göre. Eğer durum böyle ise eco.nun ne gibi bir esprisi var açıklamanız mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Evet iyi çözdü ama programı gerçekten baya uzattı 20dakikalık programı yarım saate çıkardı aslında yıkamada iyiydi son durulamanın 4.dakikasında süreyi durdurdu acep bizim makinede sensör filan var da köpüğü algılayıpta mı uzatıyor yoksa çevresel etkenler sebiyle mi uzatıyor çözemedim. O köpük bulaşıklar üzerinde de kimyasal kaldığını gösteriyor ama kısa programları her zaman kullanmıyoruz, çoğunlukla ekonomi,58dakika ve süper70'i kullanıyoruz. Ben hepsi bir aradanın yıkamasından memnunum bir de ufalanmasa çok iyi olacak. Ama son zamanlarda makine bulaşıkları çizmeye başladı ben de tuz ayarını 2'den 3'e çıkarttım şimdi de cam eşyalarda renklenme oldu ışığa karşı tutunca çok belli oluyor, nerde hata yaptım ki böyle yapmaya başladı bu makine?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

Candoğan Bey bende Bosch 3 programlı power 55 modeli var kısa program ve eco ile uzun program bulunuyor. Lakin kısa program 1 satte yıkarken eco. 2.45 saatte yıkıyor. Enerji değerlerine baktığımda 2 ila 2.4 kw enerji tüketiyor. Kısa program 2 kw yakarsa eco. 2.1-2.2 kw arası civarı yakmaz mı bu değerlere göre. Eğer durum böyle ise eco.nun ne gibi bir esprisi var açıklamanız mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim.

Makineniz ekonomik programda 140 dakika yıkar ve tüketim 1,05 kilovattır. Power 55 programında ise 55 dakikada 1,44 kilovat enerji harcar.

Ekonomik programda makine tek sepete yetecek kadar az su alır. Bir sepet yıkanırken diğerinde buharla kir yumuşatması yapılır. Birkaç dakika içinde makine yıkadığı sepeti değiştirir. Bu döngü yıkama boyunce devam eder. Makine az su aldığından sudan, az suyu ısıtmak için çok daha az elektrik tükettiğinden enerjiden tasarruf eder. 2 sepet teker teker yıkandığı için de süre 2 katına çıkar.

Power programında ise 2 sepete birden yetecek kadar daha fazla su alınır ve 2 sepet aynı anda yıkanır. Dolayısıyla enerji tüketimi yükselir ama süre azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Evet iyi çözdü ama programı gerçekten baya uzattı 20dakikalık programı yarım saate çıkardı aslında yıkamada iyiydi son durulamanın 4.dakikasında süreyi durdurdu acep bizim makinede sensör filan var da köpüğü algılayıpta mı uzatıyor yoksa çevresel etkenler sebiyle mi uzatıyor çözemedim. O köpük bulaşıklar üzerinde de kimyasal kaldığını gösteriyor ama kısa programları her zaman kullanmıyoruz, çoğunlukla ekonomi,58dakika ve süper70'i kullanıyoruz. Ben hepsi bir aradanın yıkamasından memnunum bir de ufalanmasa çok iyi olacak. Ama son zamanlarda makine bulaşıkları çizmeye başladı ben de tuz ayarını 2'den 3'e çıkarttım şimdi de cam eşyalarda renklenme oldu ışığa karşı tutunca çok belli oluyor, nerde hata yaptım ki böyle yapmaya başladı bu makine?

Bildiğim kadarıyla bu cihazda kirlilik sensörü yok. Muhtemelen bulaşık fazla olduğundan suyun ısınma süresi uzamıştır. Malum cam, çelik ve porselen de ısıyı fazlasıyla emer. Dolayısıyla suyun ısınması gecikir, makine de son durulamayı yüksek sıcaklıkla yaptığından süreyi uzatmıştır.

Cam eşyaların çizilmesi kireç veya deterjandan, beyazlaması ise tuzun fazlalığından olur. Bardaklardaki renklenme yıkayınca çıkıyorsa parlatıcının fazlalığındandır.

Ben Hepsi 1 Arada'nın paketini ilk açıp kullandığımda çay bardakları sarartıyordu, kurutmaya da pek katkısı yoktu ve tam durulanmıyordu. İlk başlarda yarım tablet kullanıp ön yıkamasına çamaşır suyu, son durulamasına da sirke ekleyip kullanıyordum. Bir ara Pril kullandıktan sonra Hepsi 1 Arada'yı elimle parçalayıp az miktarda parlatıcı ekleyerek kullanmaya başladım. Elimle kırınca çay bardakları ağartması iyileşti ve daha kolay durulanır oldu. Ancak 2 türlü kullanım da bana eziyet. Kırmadan tek başına kullandığımda da bulaşıkları ağartamıyor ve sabunlu+ kısmen su lekeli bırakıyor. Belki de 100'lük paket aldım diye başıma bunlar geldi. Önceki aldığım paketten çok memnundum.

• quote:

Makineniz ekonomik programda 140 dakika yıkar ve tüketim 1,05 kilovattır. Power 55 programında ise 55 dakikada 1,44 kilovat enerji harcar.

Ekonomik programda makine tek sepete yetecek kadar az su alır. Bir sepet yıkanırken diğerinde buharla kir yumuşatması yapılır. Birkaç dakika içinde makine yıkadığı sepeti değiştirir. Bu döngü yıkama boyunce devam eder. Makine az su aldığından sudan, az suyu ısıtmak için çok daha az elektrik tükettiğinden enerjiden tasarruf eder. 2 sepet teker teker yıkandığı için de süre 2 katına çıkar.

Power programında ise 2 sepete birden yetecek kadar daha fazla su alınır ve 2 sepet aynı anda yıkanır. Dolayısıyla enerji tüketimi yükselir ama süre azalır.

Çok teşekkür ederim Candoğan Bey,ben açıkçası elektrik tasarrufunu düşünerek 55'de yıkıyorum ve prog. bittikten sonra biraz daha yıkansın diye yarım progr. çalıştırıyorum. Siz hangisini önerirsiniz acaba, elektrik tsarrufu bakımından. Birçok kişi eco da yıkıyor ama ben 55'i ve yarım prog. tercih ediyorum. Sizin öneriniz benim için çok önemli.

• O şekilde 1,44kw+yarım program enerjisi(yaım yük yıkamalı ekonomiği kastettiniz sanırım, o da 0,8kw civarındadır) harcamış olursunuz. Dolayısıyla enerji tüketiminiz fazla olur.

Makinede motor ve kartın harcadığı enerji ısıtmaya kullandığı enerjiye göre oldukça düşüktür. Dolayısı ile ne kadar çok düşük ısı ile uzun yıkama olursa o kadar çok tasarruf ederek performanslı çalışacaktır.

Dolayısı ile aceleniz yoksa tasarruf için ekonomik programı tercih etmeniz gerekir. Bu durumda sadece 1kw enerji harcarsınız, yani 32 kuruş.
  • quote:

O şekilde 1,44kw+yarım program enerjisi(yaım yük yıkamalı ekonomiği kastettiniz sanırım, o da 0,8kw civarındadır) harcamış olursunuz. Dolayısıyla enerji tüketiminiz fazla olur.

Makinede motor ve kartın harcadığı enerji ısıtmaya kullandığı enerjiye göre oldukça düşüktür. Dolayısı ile ne kadar çok düşük ısı ile uzun yıkama olursa o kadar çok tasarruf ederek performanslı çalışacaktır.

Dolayısı ile aceleniz yoksa tasarruf için ekonomik programı tercih etmeniz gerekir. Bu durumda sadece 1kw enerji harcarsınız, yani 32 kuruş.

Sizin tavsiyeniz üzerine eco. programını kullanacağım bundan sonra. Çok çok teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Annemin 2006 yılında aldığı BEKO D3001 bulaşık makinesi alındığı günden bu yana hergün 1-2 defa çalışıyor hiç arıza vermedi aynı şeyi çamaşır makinesi için söyleyemeyeceğim Arçelik 4900SJS 2006'dan bu yana 7-8 defa tamir gördü 3 defa atölyeye gitti.Burdan şunu çıkardım Arçelik-BEKO'nun çamaşır makineleri çok dayanıksız ancak bulaşık makineleri çok sağlam benim kullandığım bulaşık makinem Miele şuana kadar 2 defa pompası değişti.Çamaşır makinesi alacaklara Arçelik-BEKO-Altus-Grundig önermem ancak bulaşık makinesi alacaklar için Arçelik-Beko yu en az Bosch-Siemens kadar öneriyorum.Deterjan olarak Finish Quantum haricinde hiçbirini önermiyorum en iyi Finish..

aynen katılıyorum bulaşık makinesinde iyiler ama 2 programlıları için aynı şeyi söyleyemem anneanem onu şuanda eşya koymak için kullanıyor kullanmadığı tabak çanak vs hem yıkamıyordu hemde pas yapmıştı tuz bölümünden filtreye kadar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Bildiğim kadarıyla bu cihazda kirlilik sensörü yok. Muhtemelen bulaşık fazla olduğundan suyun ısınma süresi uzamıştır. Malum cam, çelik ve porselen de ısıyı fazlasıyla emer. Dolayısıyla suyun ısınması gecikir, makine de son durulamayı yüksek sıcaklıkla yaptığından süreyi uzatmıştır.

Cam eşyaların çizilmesi kireç veya deterjandan, beyazlaması ise tuzun fazlalığından olur. Bardaklardaki renklenme yıkayınca çıkıyorsa parlatıcının fazlalığındandır.

Ben Hepsi 1 Arada'nın paketini ilk açıp kullandığımda çay bardakları sarartıyordu, kurutmaya da pek katkısı yoktu ve tam durulanmıyordu. İlk başlarda yarım tablet kullanıp ön yıkamasına çamaşır suyu, son durulamasına da sirke ekleyip kullanıyordum. Bir ara Pril kullandıktan sonra Hepsi 1 Arada'yı elimle parçalayıp az miktarda parlatıcı ekleyerek kullanmaya başladım. Elimle kırınca çay bardakları ağartması iyileşti ve daha kolay durulanır oldu. Ancak 2 türlü kullanım da bana eziyet. Kırmadan tek başına kullandığımda da bulaşıkları ağartamıyor ve sabunlu+ kısmen su lekeli bırakıyor. Belki de 100'lük paket aldım diye başıma bunlar geldi. Önceki aldığım paketten çok memnundum.

Doğru olabilir çünkü bir kere de yeni aldığımız yemek takımının ve porselen saplı çatal bıcak setinin tozu gitsin diye 30 dakikaya koymuştuk o program da bayağı uzamıştı.

Şimdi ben şöyle söylim bizim bulaşıklar hem cizilmeye başladı hem de beyazladılar ek olarak bi de renklendiler üçü birden nasıl oldu anlamadım ama oldu, biz parlatıcı da kullanmıyoruz ve parlatıcı ayarı kapalı o yüzden ekranda ışığı yanmıyor, cam eşyalardaki bu renkleme de ne suyla yıkanınca gidiyor ne de el ile silinince.
    Normalde bulunduğum yerin suyundaki kireç oranı çok düşük hatta bence kireç yok çünkü ne demliklerin dibi kreç tutuyor ne de mutfaktaki su ısıtıcısının.
    Bir örnek daha verecek olursam bizim çamaşır makinesi de 16 yıllık hep aynı bölgede kullanıldı ve onda da kireçten kaynaklanan bir sorun oluşmadı.

Ben de bu durumları göz önünde bulundurarak bir ara hiç tuz koymadım tuzu bittiğinde ama o zaman da çizmeye başladı, sonra bir kutu tuz aldım koydum ayarını da 2'ye getirdim bir süre sonra yine çizmeye başladı sonra 3'e getirdim ve artık renklenmeye başladılar. bunun sebebi ne anlamıyorum ama artık can sıkıcı duruma geldi. Ben artık deterjandan şüpelenmeye başladım çünkü makineyi aldığımız ilk zamanlar da sıvı deterjan kullanıyoruduk cam eşyalar ışıl ışıldı gerçi tablet de kullanmıştık o zaman da sorun olmamıştı.

Bizim şimdiki kullandığımız kutunun içinde de 70 tane vardı genel olarak yıkamasından memmunuz ama cam eşyalardaki bu durum canımı sıkıyor çünkü ne yaptıysam düzelmedi.
    Bu kutudan önce de pril kullandık ondan memnun kalmadık çünkü program sonunda lekeli çıkıyordu bulaşıklar. Özellikle çelik tencerelerde su lekesi çok belli oluyordu pek de iyi temizlemiyordu.

• Tuz ayarını 1. kademeye alıp denemek lazım bir de. Parlatıcının bıraktığı renklenme giderilebilir boyuttadır, o yüzden ondan olmadığı da belli.

Ben Istanbul'da tuz kullandığım zaman bardaklar 6 ay içinde bembeyaz ve çizik dolu oluyordu. 2007 başında tuzu tamamen bıraktım ve o günden beri bulaşıklar ışıl ışıl çıkıyor. Sadece Fairy tablet aynısını yapmıştı birkeresinde.

Bence bulabiliyorsan başka bi deterjan ile tuzu 1. kademeye alarak denemek lazım. Makinede bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, sebebinin tuz veya deterjandan kaynaklandığı aşikar.
  • arkadaşlar benim 15 yıllık beko prenses var ben eko programını kullanıyorum fairy platonyum ve finish quantum ikiside çok iyi sonuç veriyor. tuz kullanmıyorum.parlatıcı kısmına elma sirkesi koyup ayarı 2 de bıraktım şimdilik iyi
  • quote:

Tuz ayarını 1. kademeye alıp denemek lazım bir de. Parlatıcının bıraktığı renklenme giderilebilir boyuttadır, o yüzden ondan olmadığı da belli.

Ben Istanbul'da tuz kullandığım zaman bardaklar 6 ay içinde bembeyaz ve çizik dolu oluyordu. 2007 başında tuzu tamamen bıraktım ve o günden beri bulaşıklar ışıl ışıl çıkıyor. Sadece Fairy tablet aynısını yapmıştı birkeresinde.

Bence bulabiliyorsan başka bi deterjan ile tuzu 1. kademeye alarak denemek lazım. Makinede bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum, sebebinin tuz veya deterjandan kaynaklandığı aşikar.

Dediğini yapacağım ama kullanma kılavuzunda 1.seviyeye gitirdiğimizde tuz kullanmadığı yazıyor.
    Şimdi içinde tuz varken tuz kullanımını kapatmak tuz kutusuna zarar verir mi?
    Deterjan olarak da bir tavsiyede bulunur musun, ya da toz deterjana mı geçiş yapsam?

• yine son iki yıkamada yeni quantum lar ile sorun yaşadım bence yeni seri sorunlu eski mavili seri daha başarılıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

yine son iki yıkamada yeni quantum lar ile sorun yaşadım bence yeni seri sorunlu eski mavili seri daha başarılıydı

aynen öyle tabletler bitmek üzere ne alıcağımı şaşırdım
  • Dün A101'de gördüm finish hepsi bir arada 42li paket 21 küsür liraydı bana pahalı geldi çünkü 70lik paketi o civarda bir fiyata almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.