Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNALARINDA PLASTİK TABAN DEZAVANTAJI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,özellikle son zamanlarda birçok bulaşık makinasında,plastik kaplama taban kullanılmakta.Acaba gerçekten bosch-siemens-profilo gibi ünlü markalar bu kadar zararlı ve koku yapan bir madde olsa satış yapabilirlermiydi?Acaba,bu markaları kullanıpta plastik kaplamanın zararını gören ve görmeyen arkadaşlar,yorum yazabilirlermi?

Ayrıca Siemens SN23E200TR,tabanı çelikmi,plastikmi?

teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: serden

Arkadaşlar,özellikle son zamanlarda birçok bulaşık makinasında,plastik kaplama taban kullanılmakta.Acaba gerçekten bosch-siemens-profilo gibi ünlü markalar bu kadar zararlı ve koku yapan bir madde olsa satış yapabilirlermiydi?Acaba,bu markaları kullanıpta plastik kaplamanın zararını gören ve görmeyen arkadaşlar,yorum yazabilirlermi?

Ayrıca Siemens SN23E200TR,tabanı çelikmi,plastikmi?

teşekkürler..

http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/bula%C5%9F%C4%B1k-makineleri/bula%C5%9F%C4%B1k-makinesi/SN26M282TR.html?source=browse
    modelinden itibaren çeliktir. Alt modellerin hepsi polinoxtur.

Polinox öncelikli olarak üretimde maliyeti düşürüyor.
    Sıfır ürünlerde kapağı açtığınız zaman bu kokuyu duyabilirsiniz.
    Uzun süreli kullanımda koku kalkar mı bilemem.

Bekleyen bulaşıklardan akanlar çelik veya polinoxta ayrı düzeyde kokuya da yol açıyor olabilir.

Ancak bu devirde çelik varken polinox'a gerek yok diye düşünüyorum. Sağlığa dikkat etmek lazım.

• bizim profilo polinox tabanlı ama kötü bir koku duymadım alındığından beri ama çelik daha iyidir elbette eğer para sıkıntısı yoksa ama polinoxunda bir zararını görmedim
  • Sonuç itibariyle makinenin içindeki su heryere çarpıyor. Ne kadar plastikten uzak durursa o kadar iyi.
    Sıcak su sonuçta ayrıca.
  • En iyisi tabikide çelik tabanlı makinalara yönelmek. Arçelik grubu da polinox tabana geçiyor galiba. Teknosa'da gördüğüm 3 programlı Altus bulaşık makinasının tabanı da plastikti. Piyasada çelik taban kullanan üretici sayısı giderek azalacak galiba.
  • Plastik taban ürünü ucuza mal etmek için yapılıyor. Temel sebebi budur.

Eksisi ise makineyi ilk kullandığınız zamanlarda plastik kokusu vermesi. Tıpkı yeni arabaların kokusuna benziyor.

Su tabandan ısıtılmadığından erime vb. gibi bir sorun yaşamazsınız.
  • Kaliteli makina için 1000 liradan keseyi açmak lazım :)

Ucuz çelik tabanlılar var ama kalite yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • plastik tabanlı makineler ile inox tabanlı makineler arasındaki fark temel olarak 4 başlıkta toplanır ve her 4 başlık için de inox taban daha iyidir.

Enerji tüketimi :

Kurutma performansı :

Yıkama performansı :

Görünüş :

vaktim olmadığı için rakamsal karşılaştırma testlerini daha sonra yayınlayacağım.
  • KANSER YAPAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 31 Ekim 2012; 21:00:10 >
  • Dün Kozyatağı Carrefour'da Altus bulaşık makinesi inceledim. Onlarda polinox tabana geçmişler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfOkdm17

Dün Kozyatağı Carrefour'da Altus bulaşık makinesi inceledim. Onlarda polinox tabana geçmişler :)

Yakında içini komple böyle yaparlar. İşin suyu çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Dün Kozyatağı Carrefour'da Altus bulaşık makinesi inceledim. Onlarda polinox tabana geçmişler :)

Bu firmalardan beklenir valla!!
  • Eğer tepki verip almazsak hiçbir şey yapamazlar, herşeye boyun eğip alıp kulanırsak bu firmalar her şeyi bize yaparlar.
  • Bosch SMS53M42TR modelini 2 aydır kullanmaktayız ilk zamanlarda koku vardı ancak daha sonradan bu koku gitti kullandıkları plastik madde kalitesiz değil.Koku giderici kullanırsanız plastik kokusundan daha çabuk kurtulursunuz limonlu olanını tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Amerika'daki bulaşık makinelerinin neredeyse tamamı öyle ama

Ben kanser yaptığını sanmıyorum. Zaten çelik tabanlı makinelerde de suyun ısındığı bölge, pervaneler, borular, süzgecin altı vb. hepsi plastik. Onlara ne yapacağız?

Ya da banyo yaparken ve bulaşık yıkarken yine sıcak sular bize plastik borularla geliyor. Yapacak bir şey yok

Ama ben bu firmaların yerinde olsam tabanı değil de, tavanı plastik yapardım. Madem ucuza kaçılacak bari orası olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

Amerika'daki bulaşık makinelerinin neredeyse tamamı öyle ama

Ben kanser yaptığını sanmıyorum. Zaten çelik tabanlı makinelerde de suyun ısındığı bölge, pervaneler, borular, süzgecin altı vb. hepsi plastik. Onlara ne yapacağız?

Ya da banyo yaparken ve bulaşık yıkarken yine sıcak sular bize plastik borularla geliyor. Yapacak bir şey yok

Ama ben bu firmaların yerinde olsam tabanı değil de, tavanı plastik yapardım. Madem ucuza kaçılacak bari orası olsun

Amerika'da kanser oranlarının yüksek olmasına şaşmamalı :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.